Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na prezent dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
641 odpowiedzi w tym temacie

#401 bikini

bikini
  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 01 grudnia 2011 - 00:37

Brzechwa to doskonały pomysł na mikołajki. Pamiętam moją książeczkę ze smokiem na okładce, która dziś jeszcze służy najmłodszym rodzinnym pokoleniom. Może czas na odświeżenie narzędzia?

#402 Kadencja

Kadencja
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 12 grudnia 2011 - 13:03

Cześć Dziewczyny!
Od jakiegoś czasu szukamy z mężem prezentu gwiazdkowego dla naszego synka... Igorek jest zafascynowany światem techniki, więc wpadliśmy na pomysł, żeby kupić jakiegoś mądrego robota. Znaleźliśmy np. takie dwie rzeczy:

albo to:

Oba roboty dziecko może samo skonstruować - miałyście może już z czymś takim do czynienia? Macie jakieś doświadczenia? Podzielcie się opinią, czy to dobry pomysł na prezent dla dziewięciolatka!

Dołączona grafika
http://www.takapaka....24/resize/width

[ Komentarz dodany przez: elizabeth: 2011-12-12, 13:39 ]
dodałam zdjęcia, zamiast linków

#403 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 12 grudnia 2011 - 13:20

Po pierwsze mamy już temat o prezentach dla naszych dzieci:
co-na-prezent-dla-dzieci-vt819.htm

A po drugie na forum nie linkujemy!
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#404 Sasha

Sasha
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 13 grudnia 2011 - 16:55

dzis bylam w sklepie zabawkowym i kupilam siostrzencowi pianke z cobi magiczne zoo. Wiem, ze nie ma jeszcze czegos takiego, a bardzo lubi lepic, kleic, malowac, wycinac itp Mam nadzieje, ze przypadnie mu to do gustu.

#405 mamis

mamis
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 19 grudnia 2011 - 15:41

Dziewczynki,a co kupić 3 latce pod choinkę.Otóż mam niby prawie 3-letnie dziecko ale no wiecie nie mam pomysłu.
Chodzi o jakiś pomysł na zabawkę do 50zł.

#406 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 19 grudnia 2011 - 16:01

Prezent ode mnie dla 2 siostrzeńców.
Mam nadzieje, że się ucieszą, a zawsze trzeba im kupować to samo, bo inaczej jest marudzenie. Jest zabawa i ruch więc myślę, że pomysł fajny na spędzanie czasu :)

Załączone miniatury

• 4.jpg

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#407 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 19 grudnia 2011 - 21:06

halynka, według mnie to jest świetny prezent. Na pewno im się spodoba i będą używać.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#408 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 19 grudnia 2011 - 21:17

halynka, ale co to jest dokładnie? :-P

#409 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 10:04

Zapewne jest to mata do tańca :P
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#410 sniegulinka

sniegulinka
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 11:29

Ja też kupiłam tą matę do tańca! Ale to kupiłam dla córki znajomych :) Dla siostrzenicy razem z rodziną się składamy i kupujemy biurko - ma 10 lat. No i zastanawiam się, czy kupić coś dla dziecka mojej bratowej - ona jeszcze nie urodziła ale niedawno zrobiła test na płeć dziecka i wie, że będzie dziewczynka :) Jak to jest - kupować prezent nienarodzonemu dziecku czy nie? Wiadomo, że tuż po urodzeniu to tak, ale teraz? Jak sądzicie?

#411 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 13:35

sniegulinka, my też wiemy, że siostra mojego R. będzie miała dziewczynkę, ale przed narodzinami nic nie kupujemy. Dopiero jak się urodzi, to mamy już zaplanowane jakie śpioszki kupić i na pewno pampersy - tego nigdy za dużo ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#412 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 14:20

No i zastanawiam się, czy kupić coś dla dziecka mojej bratowej - ona jeszcze nie urodziła ale niedawno zrobiła test na płeć dziecka i wie, że będzie dziewczynka :) Jak to jest - kupować prezent nienarodzonemu dziecku czy nie? Wiadomo, że tuż po urodzeniu to tak, ale teraz? Jak sądzicie?

Może jestem przesądna ale ja bym nie kupowała.
Poczekaj z prezentami aż się maleństwo urodzi :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#413 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 19:04

Może jestem przesądna ale ja bym nie kupowała.
Poczekaj z prezentami aż się maleństwo urodzi :)

dkladnie. teraz jest duzo roznych rzeczy w sklepach , cos tam sie zawsze kupi , dziecko mzoe byc duze albo male, moze byc innej plci , ja bym poczekała do narodzin.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#414 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 13 stycznia 2012 - 01:02

Niedługo wybieramy się na roczek do Amelki i oczywiście jest problem :->
Nie mam zbytnio pomysłu, M. odpowiada 'nie wiem' a czasu coraz mniej.
Odpada samochodzik do odpychania, lalka i wózek, pluszaki, a nawet konik na biegunach <bezradny></span> Wpadł mi w oko podczas przeglądania wątku ten tort pieluszkowy tylko zastanawiam się czy to się na roczek nada, bo piszą że bardziej na narodziny dziecka i chrzciny, a na roczek pampersy? z drugiej strony wygląda to pięknie (nie wszystkie :lol: ) i robi pewnie spore wrażenie :-) Coś bym tam skomponowała- jakiś ciuszek, pluszaka ewentualnie ale jakiegoś grającego, jakieś bajery do karmienia (miseczki, łyżeczki) i by mogło być super :-)
Psiapsióły mama pracuje w kwiaciarni to by mi to jakoś skleciła ładnie :-) albo pójść na łatwiznę i zamówić? choć lepiej byłoby samemu włożyć trochę wysiłku i skomponować coś fajnego.

Próbowała się dowiedzieć co się przyda, ale ona nie ma pojęcia, bo albo wszystko co względnie potrzebne ma <bezradny></span>
Myślicie, że się nada? te pieluchy tak mnie jakoś zniechęcają, niby wiadomo, że jeszcze używa ale jakoś tak na narodziny bardziej mi pasują :-> z drugiej strony pewnie większość pójdzie tropem wypasionych zabawek i jako jedyni się wyłamiemy?
ależ jestem rozdarta :lol:

Załączone miniatury

• tort-trzypietrowy-z-grzechatka-dla-dziewczynki-250x375.jpg

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#415 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 19:07

Majorka^^, uważam, że na roczek to już chyba nie bardzo się ten torcik nadaje, choć jest słodziutki.

Jest mnóstwo zabawek edukacyjnych które świecą, grają, i ruszają się a to się dzieciakom bardzo podoba.

ja idąc na roczek normalnie zapytałam rodziców, co by się przydało i sprawiłam małemu krzesełko do karmienia, które rozkłada się później na krzesełko i stolik

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#416 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 20:52

Też mi się wydaje że ten tort lepiej nadaje się na chrzest.
Mam zamiar taki zrobić dla siostrzeńca mojego M. tylko niebieski pewnie :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#417 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 23:35

normalnie zapytałam rodziców

Majorka też pytała :-P

Majorka^^, ja też bym odpuściła ten tort <bezradny></span>
A dziecko już chodzi? Może taki pchacz do nauki chodzenia? <hmm></span> <bezradny></span>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#418 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 23:52

Może rowerek taki dla dzieciątka, najpierw żeby go wozić, później żeby sam się uczył. Akurat na późną wiosnę, lato będzie. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#419 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 07:15

ostatnio kupiłam chrześniakowi taką zabawkę.
mocuje się na kafelkach nad wanną. tam leje się wodę a zabawka robi rożne cuda.
mały się cieszył ;-)

Załączone miniatury

• banki5.jpg
  • banki2.jpg

#420 byyourside

byyourside
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 11:12

Super wygląda ten tort pieluszkowy, ale zgadzam się z dziewczynami, że jest to prezent zdecydowanie na chrzest, albo pierwsze miesiące malucha. Chociaż przyznam, że jestem fanem ładnie wyglądających praktycznych prezentów. Ja jakiś czas temu kupiłam rocznej dziewczynce, która miała naprawdę wszystko (zabawki wylewały się z szafy) /linkowanie na forum jest zabronione!/ zestaw obiadowy. Z plecaczkiem obecnie się nie rozstaje. :)

link zmieniony na zdjęcie
Dołączona grafika