Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na prezent dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
641 odpowiedzi w tym temacie

#361 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 25 kwietnia 2011 - 20:19

Kupiłem 12"

my naszemu maluchowi tez teraz kupowaliśmy, ale 16, bo 12 to chyba raczej dla maluszków jest. tym bardziej że nawet w tej 16 musieliśmy trochę siodełko podnosić, a mój synek jest raczej przeciętnej wielkości jest.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#362 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 25 kwietnia 2011 - 20:37

tuptunio, a ile Twój synek ma lat?

Małemu rowerek przypasował i myślę, że w tym sezonie pojeździ, potem się zobaczy ;-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#363 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 25 kwietnia 2011 - 21:06

za niecałe 4 miesiące będzie miał 5 lat. a nie należy do dużych dzieci (do drobnych raczej też nie ;-) ), jest przeciętny jeśli chodzi o wzrost. a teraz musieliśmy mu podwyższyć siodełko bo przy całkowicie opuszczonym był za mały. w sklepie też wydawał mi się duży, ale sprzedawca nas namówił i jestem zadowolona. tym bardziej że powinien posłużyć mu dłuższy czas (chyba że, co bardziej prawdopodobne, rozwali go szybciej :-P )
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#364 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 05:24

a nie należy do dużych dzieci (do drobnych raczej też nie ;-)

Mój bratanek jest malutki i drobniutki raczej ;-) Aczkolwiek nie wiem czy jestem obviektywne bo dla mnie wszystkie dzieci są malutkie :mrgreen:

(chyba że, co bardziej prawdopodobne, rozwali go szybciej :-P )

Właśnie na to też zwróciłem uwagę, dlatego stwierdziłem, że kupię mniejszy a za rok (czy jak zajdzie potrzeba) już coś porządniejszego i większego ;-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#365 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 13:26

Pisałam w Pogaduchach już, ze ciocia zaprosiła mnie na komunię.
Sebastian jest moim bratem ciotecznym, więc bliska rodzina. I teraz się zastanawiam co kupić? Mam jedynie 2 pomysły, ale liczę na wasze. Myślałam o jakimś zwykłym aparacie cyfrowym lub (o ile takie rzeczy się jeszcze daje) o zegarku.
Jeśli chodzi o budżet, to ja niestety nie dysponuje zbyt dużą kwotą, tym bardziej, ze jednak przecież chrzestna nie jestem. Chciałabym na prezent wydać nie więcej niż 200 zł.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#366 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 13:42

lub (o ile takie rzeczy się jeszcze daje) o zegarku.

Fajnie, bo miałby pamiątkę...Myślę, że cały czas się daje zegarki, chociaż...nie wiem :mrgreen: Ale nawet jak się nie daje, a Ty dasz, to i tak to będzie dobry prezent!
Ja bym jeszcze pomyślała o stoliku do piłkarzyków. Fajna zabawa dla takiego chłopaka, a widziałam, że do 200 zł można się zamknąć. Albo jeśli jest cierpliwy, to jakiś model statku, albo samolotu do posklejania?
W ogóle wydaje mi się, że 8-9 letnim dzieciom to dobrze jest kupić jeszcze coś do zabawy, bo na "dorosłe" prezenty będą miały jeszcze potem czas. :-)

Jeśli chodzi o budżet, to ja niestety nie dysponuje zbyt dużą kwotą, tym bardziej, ze jednak przecież chrzestna nie jestem. Chciałabym na prezent wydać nie więcej niż 200 zł.

To ja chyba dawno na żadnym przyjęciu nie byłam, bo wydawało mi się, że 200 zł to spora kwota jak na prezent komunijny. :->

Załączone miniatury

• piłkarzyki.jpg

#367 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 14:36

aparacie cyfrowym

dobry pomysł ,

to ja niestety nie dysponuje zbyt dużą kwotą, tym bardziej, ze jednak przecież chrzestna nie jestem. Chciałabym na prezent wydać nie więcej niż 200 zł.

i dobrze, bo liczy sie gest, pamiec a nie co kto da i za ile.

A co do prezentu ...to ten aparat raz, a tak poza tym dobrze wiedziec co lubi ?
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#368 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 18:58

elizabeth moim zdaniem zegarek to bardzo fajny pomysł :-D nie wiem jak cenowo stoją teraz aparaty,ale to też może się spodobać :-D

my napewno damy pieniazki, bo M. jest chrzestnym, moze tez łancuszek z medalikiem bo takie rzeczy zawsze sie sprawdzaja

Kopertę

Ja jestem przeciwnikiem dawania kopert dla dzieci z racji tego,że mało rodziców kupuje coś faktycznie z koperty dla dziecka ;-) tak samo z medalikami - jak dla mnie to pieniądze wyrzucone w błoto. Ja dostałam na komunię m.in. piękny złoty pierścionek,kolczyki,łańcuszek i leżą one sobie w kartoniku,bo ja nie mogę nosić złota....
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#369 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 23:06

Ja jestem przeciwnikiem dawania kopert dla dzieci z racji tego,że mało rodziców kupuje coś faktycznie z koperty dla dziecka

Oczywiście. Pamiętam, że ja po komunii zobaczyłam może połowę pieniędzy, które dostałam :-P Z resztą słuchając rodziców, którzy na komunii chcą zarobić, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu że pieniądze to naprawdę zły pomysł.

eli, szczerze mówiąc nie mam pojęcia, jak teraz wygląda sytuacja z prezentami na komunię, ale uważam, że zegarek albo aparat do dobry pomysł. Idealnie byłoby, gdyby udało Ci się jakoś dowiedzieć, czego brat cioteczny tak naprawdę chce. Albo podpytaj jego rodziców, czym mały się interesuje i co sprawiłoby mu frajdę ;-)

#370 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 07:54

Eli ja bym na komunię odradzała kupować zabawki- bo chłopak dostaje je na wiele innych okazji, a więc lepiej sobie darować. Co do aparatów cyfrowych- za 200 zł ciężko jednak Ci będzie kupić w miarę fajny, ale jeśli byś znalazła, to ja bym się na taki prezent zdecydowała. Wiadomo, że napewno mu się przyda, także nie będą to wyrzucone w błoto pieniążki.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#371 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 13:36

Słuchajcie a co powiecie zeby jeszcze na kumunie sprezentować np. coś takiego jak zdjęcie na płótnie?
Ja jestem mamą chrzestną i powiem Wam ze tak sobie pomyslałam czy nie odnowić zdjęcia z chrztu mojego chrzesniaka i własnie mu podarowac ;)

#372 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 14:51

Bardzo fajny Symbol. Ale czy zamierzasz, coś do tego dorzucić?

Ja sprezentowałam mojemu chrzesniakowi aparat fotograficzny- robi zdjęcia i uczy się je obrabiać w programie graficznym. Zależało mi by się dzięki temu prezentowi czegoś nauczył i może znalazł nowe hobbya mimo wszystko prezent był dla niego atrakcyjne- nie nudny!
Mruczę więc jestem :)

#373 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 20:42

Myślę właśnie nad prezentem dla mojego prawie 4 latka.

Na prawdę wydaje mi się że taka pianka to fajna opcja, zresztą może uda mi się wrzucić jakieś zdjęcia z piankowych zwierzątek. :)

ja z chęcią zobaczę jak takie zwierzątka z pianki wyglądają. wiele osób poleca tę zabawkę.
Dołączona grafika

#374 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 01 maja 2011 - 11:39

ja z chęcią zobaczę jak takie zwierzątka z pianki wyglądają. wiele osób poleca tę zabawkę.

obiecane zdjęcia :)
kurcze nie wiem czemu nie mogę ich dodać ? :(

[ Dodano: 2011-05-01, 12:56 ]
a może jednak ...

Załączone miniatury

• SAM_2643a.JPG
  • SAM_2626a.JPG

#375 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 03 maja 2011 - 19:34

stokrotka, wydaje mi się ten pomysł bardzo fajny. Ciekawa pamiątka zostanie, podczas gdy zabawki by się rozwaliły np.

Ja zamówiłam właśnie na komunię siostrzeńcowi teleskop. Co sądzicie o tym pomyśle?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#376 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 04 maja 2011 - 21:47

bardzo oryginalny... napewno go zainteresuje. a może rozwinie większe zamiłowanie do astronomii.

Co do pianki... super te zwierzątka. wyglądają na takie dość porządne. czy ta maszynka dobrze je zbija? bo na reklamie widziałam, że dzieci spokojnie się nimi bawią, ale czy muszą uważać, czy taki 3latek da sobie radę?
Dołączona grafika

#377 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 04 maja 2011 - 21:57

Mart, szczerze mówiąc zastanawiam się, co taki dzieciak może potem z tym robić, jak już zlepi te zwierzątka :P To jest zabawka z serii "pobaw się mną pół godziny i rzuć w kąt", bo ile razy można to samo lepić? ;)

Ja zamówiłam właśnie na komunię siostrzeńcowi teleskop

Ekstra, ja sama bym się z tego cieszyła ;)

#378 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 maja 2011 - 12:14

jak już zlepi te zwierzątka

do buzi :lol:
fajne zabawki . Teraz jest naprawde wielki wybór w sklepach. :)

a zamówiłam właśnie na komunię siostrzeńcowi teleskop

hehe widze ze my o tym samym myslimy bo tez z M. tez taki pomysł mamy ( narazie maja nasz teleskop)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#379 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 08 maja 2011 - 19:13

niestety nie doszedł na czas więc dostał bon na odbiór prezentu (wytłumaczyłam że był za duży żeby sie zmieścić do auta :P ale jak zobaczy to powiem wam jaka była reakcja

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#380 bunia

bunia
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 16:48

Witam:) Mój siostrzeniec ma niedługo urodziny i jako dobra ciocia chciałabym kupić mu coś ładnego, ale i praktycznego:) Myślę o jakimś fajnym plecaku lub tornistrze,ale zupełnie nie mam pomysłu,gdzie się wybrać:) Czy mógłby mi ktoś polecić jakiś dobry sklep, gdzie mogę znaleźć duży wybór i kogoś,kto mi doradzi? Z góry dziękuję za pomoc!