Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na prezent dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
641 odpowiedzi w tym temacie

#321 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 05 września 2010 - 10:19

Tilia, dobry pomysł i myślę, że zarówno mama jak i maleństwo będą zadowolone ;-) a te ścianki to fajne zabezpieczenie, żeby maluch nie sturlał się na podłogę :-D
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#322 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 05 września 2010 - 14:03

Super wybór, tak jak Tigra uważam, że te ścianki to dobre zabezpiecznie. Później jak dzidzia urośnie, będzie można odpiąć bez strachu, że coś się stanie.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#323 pueria

pueria
  • Użytkownik
  • 195 postów

Napisano 10 września 2010 - 21:13

Ja z doświadczenia mogę podpowiedzieć, że super pomysłem na prezent są gry planszowe i nie tylko w które możemy grać razem z dzieckiem. Takie wspólne wieczory z grą sa naprawdę super dla dziecka w każdym wieku. zresztą nie tylko ja tak uważam. My mamy parę gier firmy reklama w domu i mój synek uwielbia z nami tak spędzać czas. mimo że jest mały to w Jengę umie grać :D
Dołączona grafika

#324 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 14 września 2010 - 12:00

Mój bratanek będzie miał za miesiąc roczek :) Nie mogłam się oprzeć pokusie i wlazłam do jakiegoś sklepu z zabawkami.

Kupiłam mu książeczkę rymowankę firmy Fisher price - wg nich książka uczy liter, cyferek i proponuje kilka fajnych, rymowanych wierszyków, które wyśpiewuje. Myślałam, że wierszyki to osobna sprawa, a nauka literek i cyferek to też osobna. A jak wcisnęłam "ABC" czy "1,2,3" to leciały mi piosenki z tej książeczki :roll: Także za 101 zł kupiłam 6 wyśpiewanych pioseneczek... Nacieszy się przed dwa dni i wrzuci w kąt :P

Dołączona grafika

A drugą rzeczą są akcesoria do kąpieli, wyglądają naprawdę słodko i można się nimi fajnie pobawić. To kosztowało mnie 63 zł, ale myślę, że całkiem fajny prezencik :) Też firmy Fisher Price.

Dołączona grafika

#325 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 14 września 2010 - 12:10

Elodi, kupiliśmy tą zabawkę bratanicy P. i powiem Ci szczerze ze na początku ją interesowała, a teraz z tego co zauważyłam zabawka leży w kącie :P
Nie bardzo wiem z czego to wynika. Może jej się znudziła. Aczkolwiek zabawka jest fajna, ładnie wykonana, kolorowa, piosenki wpadają w ucho, są melodyjne.
Zabawki do kąpieli bardzo fajne, dzieciaki je uwielbiają.
Ogólnie prezenty super :)
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#326 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 14 września 2010 - 12:14

Nie bardzo wiem z czego to wynika

Myślę, że każdy dzieciak po jakimś czasie nudzi się zabawką ;) Ile razy można słuchać kilku piosenek? ;-) Na początek jest fajna, bo melodyjna, kolorowa zabawka przyciąga uwagę, później, jak dziecko jest starsze, to może się nawet tych wierszyków uczyć, ale zainteresowanie w końcu minie ;)

ładnie wykonana, kolorowa, piosenki wpadają w ucho, są melodyjne.

Tak, to prawda. Jestem skłonna powiedzieć, że zabawki tej firmy generalnie mają cienkie piosenki, bo zazwyczaj trwają 5 sekund, ale w tej zabawce nieco bardziej się postarali ;)

dzieciaki je uwielbiają.

Mały jest etapie pluskania się wodą, bo to go póki co najbardziej interesuje, ale lada chwila i to mu się znudzi, więc zabawki jak najbardziej mu się przydadzą :)

dzięki sajka :*

#327 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 14 września 2010 - 12:42

Myślę, że każdy dzieciak po jakimś czasie nudzi się zabawką ;) Ile razy można słuchać kilku piosenek? ;-)

Tez tak uważam :P
Poza tym z tego co zauważyłam dzieci bardzo lubią zabawki "grające" rodzice już mniej haha :)

w tej zabawce nieco bardziej się postarali ;)

Owszem, ale pewnie dlatego, że "istotą" tej zabawki w dużej mierze są pioseneczki :P

Mały jest etapie pluskania się wodą, bo to go póki co najbardziej interesuje, ale lada chwila i to mu się znudzi, więc zabawki jak najbardziej mu się przydadzą :)

Ojj nie wydaje mi się. Bratanica P. ma w tej chwili 20 miesięcy ( :shock: jestem w szoku , że już tyle) i nadal uwielbia bawić się w wannie a czym więcej zabawek tym lepiej :)

dzięki sajka :*

zawsze do usług :)
Dołączona grafika

#328 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 14 września 2010 - 12:53

Ojj nie wydaje mi się. Bratanica P. ma w tej chwili 20 miesięcy ( :shock: jestem w szoku , że już tyle) i nadal uwielbia bawić się w wannie a czym więcej zabawek tym lepiej :)

Ale mi chodzi kochana o to, że mój mały lubi samo pluskanie wodą. Non stop chlapie wodą, a zabawka, jaką ma, leży i się nie rusza :P Dlatego takie zabawki jeszcze go nie ruszają, ale jeszcze trochę... ;) Na pewno kąpie będzie dla niego atrakcyjniejsza, jak się pobawi plastikiem :P

#329 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 14 września 2010 - 12:57

Elodi, aaaa no to się nie zrozumiałyśmy, a właściwie to ja nie zrozumiałam:P

Non stop chlapie wodą, a zabawka, jaką ma, leży i się nie rusza :P

Na razie jest na etapie chlapania wodą, a zanim się obejrzysz zainteresują go zabawki. Wszystko w swoim czasie. Dlatego bardzo podobają mi się te zabawki do wanny. :)
Dołączona grafika

#330 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 14 września 2010 - 13:44

myślę, że całkiem fajny prezencik :)

te zabawki do wody są świetne ;-) Takie cuda się dzieciakom tak szybko nie nudzą i sporo frajdy z tego jest :-)

Natomiast ta książeczka- wiadomo ma uczyć i bawić, ale jak pisałaś

Nacieszy się przed dwa dni i wrzuci w kąt :P

;-)
Fajna jest, ciekawie zrobiona ale dzieciaki w większości i tak zawsze najdłużej i najlepiej bawią się jakimiś klamotami, które nijak mają się do normalnych zabawek :lol:

Ogółem fajne te prezenty ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#331 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 14 września 2010 - 15:03

Tak, widać, że firma robi wszystko, żeby szybko przykuć uwagę najmłodszych. Książka jest wykonana ciekawie, dżdżownica świeci, obrazki są kolorowe, ale nie ukrywam, że jestem zawiedziona tą małą ilością wierszyków :-( Myślałam, że będzie osobny program nauki, osobny program zabawy, a poszli na łatwiznę i na przyciskach są te same piosenki, co wewnątrz książeczki... Myślałam nad tym, czy by jej nie zwrócić i wymienić na inną, ale w sumie reszta robiona jest pewnie na tej samej zasadzie.

#332 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 14 września 2010 - 15:27

ale nie ukrywam, że jestem zawiedziona tą małą ilością wierszyków

uuu to nie fajnie.
a nie dało sie tego sprawdzic w sklepie ??

a co do zabawek do wody to swietne
teraz to jest wybór
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#333 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 14 września 2010 - 15:39

nie dało sie tego sprawdzic w sklepie ??

Mogłam, więc sprawdziłam tylko czy działa i pierwsze jakieś tam utworki co się pojawiły. Bardziej patrzyłam pod kątem, jaka jest melodyjka i czy młodemu się spodoba. Ale od A do Z nie sprawdziłam zabawki w sklepie. No trudno ;)

#334 Rina

Rina
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 13:49

Mój mąż w najbilższym czasie będzie tatą chrzestnym u dwóch dziewczynek. No i zastanawiamy się nad prezentem. Nie stać nas na złoto więc myśleliśmy o czymś ze srebra. Np.srebrny łańcuszek z Matka Boską dla obu dziewczynek. Myślałam żeby dokupić jeszcze dla każdej biblię dla dzieci. Sama nie wiem. Na prezent typu łyżeczki srebrne też nas nie stać. Oglądałam już łańcuszki i medaliki to za dwa prezenty wyjdzie nam trochę ponad 100 zł. Co o tym myślicie ? Naprawdę nam się nie przelewa a chciałabym żeby dzieci miały jakąś pamiątkę od ojca chrzestnego. Najgorsze jeszcze jest to że te chrzty są jeden po drugim . Plus koszta przejazdów i ubiór dla nas to trochę wydatków się nam szykuje. Może macie jakieś pomysły?
"Everybody lies"

Dołączona grafika

#335 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 18:46

Rina mysle ze srebrny lancuszek to dobry pomysl , nie musi byc z medalikiem , bo teraz malo kto w tym chodzi , a lancuszek zawsze sie przyda . ale zamiast biblii kupila bym taka ksiazeczke : pamiatka chrztu. biblie dla dzieci mozna na komunie kupic.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#336 Rina

Rina
  • Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 15 stycznia 2011 - 19:45

magdaaaaa w sumie masz rację z tą biblią, dzięki za radę :)
"Everybody lies"

Dołączona grafika

#337 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 15:14

A oto skromny prezencik dla małej Amelki :mrgreen: Dziś idziemy ją zobaczyć jak już z resztą pisałam, więc wypada coś małego dać :->
Same skarpetki wybierałam z 15 minut, oczywiście M. mi nie ułatwiał, wszystkie ciuszki i dodatki były takie słodkie :mrgreen:

Załączone miniatury

• DSC00932.JPG

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#338 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 15:18

Majorka^^, piękne :mrgreen: Takie słodziutkie, różowiutkie :mrgreen:

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#339 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 15:33

Majorka^^, przesłodki prezencik :-D

Same skarpetki wybierałam z 15 minut

Oooo moja droga, tak to jest niestety ;-)

#340 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 22 stycznia 2011 - 15:55

Majorka Boziu, Ty po ciuszki dla swego maleństwa to nie będziesz mogła jeździć, bo biedaczysko zdązy z nich wyrosnąć, póki coś wybierzesz <umieraam></span>

Żarcik oczywiście :lol:

Co do śpiochów- piękne, słodki ten koteczek na nich jest :) Myślę, że mamusia dzidzi będzie zadowolona, bo ciuszków nigdy za wiele :mrgreen:
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt