Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na prezent dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
641 odpowiedzi w tym temacie

#301 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 14 lipca 2010 - 20:09

Tilia, a co myślisz o takich pozytywkach zawieszanych nad łóżeczko dziecka? Z jakimiś pluszowymi zwierzakami i miłą dla ucha muzyczką? :)

#302 ESMERALDA

ESMERALDA
  • Użytkownik
  • 549 postów

Napisano 14 lipca 2010 - 21:20

Tilia, wiem że takie małe dziecko jeszcze z zabawek nie korzysta ale później jak dziecko podrośnie to się przyda , dodać jeszcze paczkę pieluch i jest prezent . Moja córcia też dostała pluszaka i siedział w rogu łóżeczka ,aż się doczekał i z nim później ganiała , i do tej pory go ma . Podobają mi się jeszcze maty edukacyjne to też może być świetny prezent dla takiego maluszka lub pozytywki nad łóżeczko .

#303 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 14 lipca 2010 - 22:34

Elodi, myślałam nad tym,ale nie wiem czy ktoś również nie wpadnie na taki pomysł....tak samo te zawieszki do wózka,ale to i tak chyba musi być większe dziecko.

ESMERALDA, pluszaka może wykorzystam jak odwiedzę ją następnym razem ;-) wtedy będę miała pewność,że zabawka się szybciej przyda ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#304 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 15 lipca 2010 - 06:43

uważam, że pampersy są dobrym pomysłem <ookk></span> zawsze się słyszy, że idzie na to dużo pieniążków a wiadomo, że to wydatek jednokrotnego użytku <jezorek11></span>
na pewno zarówno dziecko jak i mamusi byłyby zadowolone z odpowiednich pieluch ;-)
tylko tak jak napisałaś, najlepiej podpytać jakich będą używać :D

to wszystko zależy też od tego jaką sumę chcesz przeznaczyć na prezent <hmm></span>

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#305 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 17 lipca 2010 - 20:01

pampersy, chusteczki do dupci, jakiś fajny delikatny krem i do tego jakiś bajer, skarpetki czy fikuśna czapeczka - takie prezenty uwielbiałam :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#306 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 18 lipca 2010 - 10:44

Tilia, co do zawieszki (karuzela) nad lozeczko, to byc moze mama mogla skompletowac z wyprawka. Wiec tu musialabys o tym wiedziec. I fakt, nie jedna osoba moze na taki pomysl wpasc ;-) Do mnie przychodzili z ubrankami i miskami.
Miskow to nie zaluje, bo sama zabawek nie kupowalam a teraz Mloda uwielbia je przytulac i pchac do buzki. Kosmetyki super sprawa, pieluszki tez, tylko kosmetyki jakies naturalne bezzapachowe, bo dziecko moze byc na jakis uczulone, i mamie sie nie przyda. To samo z pieluchami. Wiec to nie taka latwa sprawa jak widac :P
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#307 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 18 lipca 2010 - 10:51

to moze jakis kocyk , albo posciel do lozeczka , bo dzieci sie poca, ulewa im sie czy czasem z pieluszki cos poleci i czesto trzeba zmieniac.
a moze cos przyszlosciowego jak krzeselko do karmienia , takie zwykle to nie jest duzy wydatek.
fajna sprawa to tez taki skladany kojec , tez mozna znalesc w przystepnej cenie a mysle ze to przydatne , jak dziecko bedzie wieksze to bedzie mozna wszedzie postawic i dziecko bedzie bezpieczne a mama bedzie mogla spokojnie robic cos swojego.
co do maskotek to kupiła bym cos takiego wiekszego , aby za kilka miesiecy mogło sobie dziecko tarmosic , czy nawet sie na nim kłasc.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#308 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 18 lipca 2010 - 20:46

ja za maskotkami nie jestem. Krzyś dostał ich kilka i ma je gdzieś ;-) interesuje się jedynie szczekającym pieskiem :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#309 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 22 lipca 2010 - 11:06

Ja zawsze jak ide do nowonarodzonego dziecka w odwiedziny, to kupuje paczke pieluszek, do tego jakis gryzaczek, co sie w przyszlosci przyda i cos z ciuszkow tez, ale to jakas czapeczka albo bodziak.
Dołączona grafika

#310 nessy

nessy
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 27 lipca 2010 - 21:26

a pomożecie mi wybrać prezent dla mojej chrześnicy na chrzciny? chciałabym, żeby miała pamiątkę, ale żeby nie był to łańcuszek z jakąś świętą postacią... cena generalnie nie gra roli... ;-)

#311 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 28 lipca 2010 - 09:49

nessy, przeniosłam Twojego posta do odpowiedniego tematu. Poczytaj sobie, bo jużpojawiły siętu fajne pomysły ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#312 nessy

nessy
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 28 lipca 2010 - 10:04

a który to temat, bo nie mogę znaleźć xD

#313 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 28 lipca 2010 - 10:08

nessy, ten właśnie :mrgreen: pani mgr :-P nie(d)oceniona przeniosła Twojego posta z innego tematu tutaj, bo ten w całości jest poświęcony prezentom dla dzieci ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#314 nessy

nessy
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 28 lipca 2010 - 10:10

no tak własnie myslałam już później xD ja dzisiaj nie ogarniam za bardzo co się dzieje wokoł mnie :P nie wyspałam się :(

#315 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 20:58

Tilia i na co sie w koncu zdecydowałas ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#316 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 03 sierpnia 2010 - 22:50

Sądzę,że zostanę przy pampersach i dodatkowo do tego jakiś zabawny dodatek typu

skarpetki czy fikuśna czapeczka

:-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#317 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 03 sierpnia 2010 - 23:54

Wybieram właśnie rowerek dwukołowy bez pedałów dla synka :) Fajna sprawa. maluch sie odpycha nóżkami, jedzie i czy się balansować cialem i utrzymywac równowagę :-D
lilian

#318 tylda

tylda
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 02 września 2010 - 13:14

Ja uważam, że świetnym prezentem jest mata interaktywna dla małego szkraba. Nabywa nowych umiejętności i spędza ciekawie i pożytecznie czas. Moja siostrzenica czasami tak długo się bawiła, że zasnęła na macie :)W jest całkiem spory wybór takich edukacyjnych mat.

jeśli ktoś zainteresowany gdzie mozna to nabyc to na pw prosze podac

#319 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 września 2010 - 22:47

A ja pokaże Wam co w końcu kupiłam :mrgreen:
Zdecydowałam się na matę edukacyjną i na dodatek udało mi się znaleźć taką,która ma ścianki jeśli się zapnie rzepy :-) na szczęście nikt wcześniej nie wykorzystał mojego pomysłu :-D (dzisiaj odwiedzałam Niunię i Agę :-) )
Dołączona grafika

Były też maty z innymi motywami,ale jednak przeważyły ścianki ;-)

JkIEp1.png

#320 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 05 września 2010 - 09:47

na szczęście nikt wcześniej nie wykorzystał mojego pomysłu :-D

i to najważniejsze ;-)
Tilia bardzo mi się podoba ta mata, na pewno dziecko będzie miało z tego radochę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i te kolorki i wzory <zakochany></span> świetny wybór ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...