Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na prezent dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
641 odpowiedzi w tym temacie

#421 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 20:10

A dziecko już chodzi? Może taki pchacz do nauki chodzenia? <hmm></span> <bezradny></span>

ma chodzik, którego nie lubi- chodzi samodzielnie już, choć jeszcze ją chwieje :lol:

ja idąc na roczek normalnie zapytałam rodziców, co by się przydało i sprawiłam małemu krzesełko do karmienia, które rozkłada się później na krzesełko i stolik

ma takie krzesełko już dosyć dawno... ja pytałam, w wręcz błagałam, żeby mi coś podpowiedziała, ale ona nie wiedziała. Pytałam czy wie co inni kupują, żeby nie powtarzać prezentu, ale też nie wie, jedyne co to chrzestny kupił spacerówkę. Naprawdę ciężko komuś coś kupić, jak ten ktoś większość ma <bezradny></span>

Jest mnóstwo zabawek edukacyjnych które świecą, grają, i ruszają się a to się dzieciakom bardzo podoba.

gorzej jak tego jest za dużo <bezradny></span> byłam u niej w pokoiku i złapałam się za głowę <bezradny></span> niedawno były święta więc dostała żabę która mówi i świeci, bączka z zwierzątkami i też tam jakieś literki lecą, organiki edukacyjne.... już trochę za dużo jest tych zabawek edukacyjnych :-> połaziłam po kilku sklepach z zabawkami i jest strasznie duży wybór takich zabawek, ale są dość drogie i większość ma mało atrakcyjne funkcje w tej cenie którą chciałam przeznaczyć <bezradny></span>

W torciku nadal jestem zakochana, ale faktycznie dotarło do mnie, że nie będzie pasował <bezradny></span> ale wiem co będę dawać maluszkom nowo narodzonym na przyszłość :-)
dzięki za podpowiedzi, choć już zakup zrobiony...

W końcu sama wymyśliłam i wczoraj zakupiłam z M. wózek taki sklepowy :lol:, worek warzyw (poniekąd na przyszłość edukacyjne :mrgreen: ) i książeczkę Puchatkową z samymi obrazkami i bluzę :-) wyszło coś w granicach 110 zł. Pozostaje jeszcze kartka i ładnie owinąć karton papierem i można śmigać ;-) oby się zabawiła ;-)

Załączone miniatury

• wózek.jpg

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#422 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 22 marca 2012 - 15:58

ja niedawno w biedronce dorwałąm super ciastolinę elefun -spore zestawy do robienia różnych jedzonek za 17 zł, marzenie! ;)
"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#423 marcin-kowa

marcin-kowa
  • Użytkownik
  • 30 postów

Napisano 26 marca 2012 - 20:48

Moja córeczka dostała ostatnio od mojej siostry taką poduchę, jest super. Mała ma 1,5 roku i jest na etapie misiów, lal i wszystkiego co miękkie :)

Dołączona grafika

#424 siela

siela
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 27 marca 2012 - 21:19

Ja ostatnio dla dziecka znajomej kupiłam przecudną pacynkę. Mój prezent został jednak pobity przez zjeżdżalnię, która była hitem wieczoru

#425 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 marca 2012 - 16:47

a co mozna kupic 8 latce ?? bo szczerze brak mi pomysłu
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#426 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 28 marca 2012 - 20:17

Sajuri, książka, puzzle? Masz jakieś informacje na temat zamiłowań tejże kobietki? Bo może lubi malować- wtedy jakiś fajny zestaw można, albo do twarzy kredki. Sam wiek, to zawsze za mało na wymyślenie dobrego prezentu ;-)

#427 ladytrivialll

ladytrivialll
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 09 maja 2012 - 09:09

8 latce to moze rolki,hulajnoge..aparat..zalezy co potrzebuje i jaki zakres cenowy...ja jestem za zdrowym trybem zycia wiec polecam cos do wyczynow na swiezym powietrzu:)

#428 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 09 maja 2012 - 17:33

3,5 letnia dziewczynka - chrześnica męża. Co na imieniny ?
Myśleliśmy o jakiejś grze edukacyjnej i czymś do ubrania. Bo jeśli chodzi o lalki i inne zabawki bez jakiegoś ambitniejszego zastosowania to ma tego pełno.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#429 irma

irma
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 11 maja 2012 - 22:03

Podzielę się z Wami pomysłem na prezent dla 10-11 latka. Pod warunkiem, że jest to dzieciak zainteresowany różnymi naukowymi teoriami na temat astronomii i nauk ścisłych. Jeden z najwybitniejszych astrofizyków i kosmologów wraz z żoną napisał znakomita książkę dla takich właśnie dzieci. Jerzy i Wielki wybuch Stephena i Lucy Hawking w prosty sposób wyjaśnia jak powstał układ słoneczny, jak powstał wszechświat, co to są hadrony i jak działa Wielki Zderzacz. Jeśli macie takiego młodego naukowca w rodzinie i zastanawiacie się co mu dać na Dzień Dziecka, to propozycja jest jak znalazł.

#430 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 13 maja 2012 - 11:40

Co na imieniny ?

To Wy robicie dzieciakom prezenty także na imieniny? Bo ja przyznam szczerze, że dziwne jest dla mnie by tak małe dzieci obchodziły to "święto"

nuska myślę, że gra edukacyjna to bardzo fajny pomysł i mała na pewno z takiego prezentu skorzysta :-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#431 siela

siela
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 13 maja 2012 - 15:48

dla 8 latek widziałam fajne trampoliny ogrodowe. Ale trzeba mieć choć kawałek ogródka

#432 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 14 maja 2012 - 08:51

tigraa nie tyle, że jakoś wyprawiamy dzieciakom nie wiadomo jakie imprezy. Po prostu w tym dniu wręczamy im jakieś takie właśnie symboliczne upominki.
A wszystko z tego względu, że u mnie w rodzinie głównie obchodziło się urodziny, ale u męża w rodzinie kładli ogromny nacisk na imieniny właśnie co dla mnie też nie jest do końca zrozumiałe.
Ale w takim razie pozostaniemy przy jakiejś grze edukacyjnej :)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#433 berserker

berserker
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 16 maja 2012 - 10:33

Mój na drugie urodziny dostał od mojego ojca "dźwig samochodowy" zboczenie zawodowe ojca, mały jest tak szczęśliwy że nie odstępuje na krok pilota bo zdalnie sterowany jest :))

#434 sphinx

sphinx
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 16 maja 2012 - 13:47

Podzielę się z Wami pomysłem na prezent dla 10-11 latka. Pod warunkiem, że jest to dzieciak zainteresowany różnymi naukowymi teoriami na temat astronomii i nauk ścisłych. Jeden z najwybitniejszych astrofizyków i kosmologów wraz z żoną napisał znakomita książkę dla takich właśnie dzieci. Jerzy i Wielki wybuch Stephena i Lucy Hawking w prosty sposób wyjaśnia jak powstał układ słoneczny, jak powstał wszechświat, co to są hadrony i jak działa Wielki Zderzacz. Jeśli macie takiego młodego naukowca w rodzinie i zastanawiacie się co mu dać na Dzień Dziecka, to propozycja jest jak znalazł.

Czy chodzi o tego Hawkinga od Krótkiej historii czasu?

#435 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 25 maja 2012 - 19:35

Dziewczyny, czy rozgarnięta 3 i pół latka będzie układała puzzle? Kupiłam dzisiaj dla Julki, a teraz myślę, że może jeszcze jest za mała?

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#436 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 25 maja 2012 - 20:26

mojej koleżanki córa w połowie lipca skończy 3 lata a już od dawna układa puzzle i to z dużą liczbą elementów i jest tym zachwycona więc myślę że prezent przypadnie Julce do gustu ;-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#437 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 26 maja 2012 - 17:11

Aspirynkaaa, mój siostrzeniec 3 letni od dłuższego czasu układa puzzle i jest to jedno z jego ulubionych zajęć. Myślę, że prezent jak najbardziej trafiony! :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#438 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 27 maja 2012 - 19:51

monik_ka, halynka, dziękuję- miałyście racje :-D

Gdyby któraś miała kiedyś jeszcze jakieś wątpliwości, co do puzzli dla 3latki, to podpowiadam, że 30 elementów (tyle kupiłam) to za mało nawet. :lol: Brzydal zawiózł Julce i w 5 minut były zrobione z komentarzem " Bo wujek! Ja już takie 60 elementów układam, a nawet 100! " 8-)
:-P

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#439 sphinx

sphinx
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 02 czerwca 2012 - 17:37

O matko, dinozaur! Poleca książkę zamiast gry? :D Solidaryzuje się z Tobą:). O Hawkingu to nawet ja słyszałam, mimo kompletnej ignorancji w materii astrofizycznej.

#440 Arowana14

Arowana14
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 04 czerwca 2012 - 11:26

Kup mu wielką maskotkę i po problemie :)