Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Fotografia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1018 odpowiedzi w tym temacie

#181 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 15:42

cerratka lubi i jest w tym świetna... :-)

nie kłam!

zauwazylam w ogole ostatnio, ze jest to bardzo popularne hobby ;-)

i bardzo dobrze
niektórzy źle na tym wychodzą, bo robią z siebie nie wiadomo jakich artystów, ale na prawdę na przykładzie mojej siostry... można na prawdę znaleźć w sobie pasję i TALENT!
:)
nie ma mnie tu i nie będzie.

#182 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 16:26

cerrata, oczywiscie, ze tak, a poza tym skoro duzo osob to robi mozna sie uczyc od lepszych albo mobilizowac:) choc tak naprawde moim zdaniem kazdy ma swoj styl fotografowania, ktory bardzo widac na zdjeciach.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#183 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 16:27

Zielonooka, styl fotografowania to można sobie mieć dopiero jak pozna się podstawy fotografii ;-)

#184 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 16:35

podstawy fotografii

to tak jak z każdą inną dziedziną życia, jeśli nie poznasz technik nie będziesz potrafił wypracować jakiejś swojej charakterystycznej cechy w tej dziedzinie ;-)

niektórzy źle na tym wychodzą, bo robią z siebie nie wiadomo jakich artystów

chodzi Ci o tych którzy myślą, że jak zrobią czarno białe zdjęcie przedstawiające puste krzesło to są niewiadomo jak wielkimi artystami i przedstawili nie wiedzieć jaką głębie egzystencji?? :P
a zapomniałąm jeszcze samotne drzewa (oczywiście czarno białe) są w modzie :P
śmieje się, ale tak naprawdę uważam, że wszystkiego nalezy w życiu spróbować i tylko ważne by obiektywnie patrzeć na swoje dzieła (co czasem jest trudne) i ocenić, czy rzeczywiście to co robimy to sztuka, czy kolejny banał jakich tysiące przedstawionych jest w necie ;-)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#185 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 16:43

chodzi Ci o tych którzy myślą, że jak zrobią czarno białe zdjęcie przedstawiające puste krzesło to są niewiadomo jak wielkimi artystami i przedstawili nie wiedzieć jaką głębie egzystencji?? :P

czarno białe zdjęcie krzesła też może być dobre

tu nie chodzi o to tyle co przedstawia zdjęcie ale jak

poza tym, właśnie z podstaw fotografii jest taki bajer.. że jak zdjecie jest czarno białe to już się ludziom bardziej spodoba niż w kolorze. Prosta sprawa, normalnie ludzkie oko nie widzi w czarni i bieli dlatego je czarno białe zdjęcie bardziej zainteresuje niż kolor.

a zapomniałąm jeszcze samotne drzewa (oczywiście czarno białe) są w modzie :P

to też przecież może być dobre

#186 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 17:25

cerrata, chodziło mi bardziej o banał tematu...
fotografia pustego krzesła jest jak dla mnie banalnym tematem i wydaje mi się, że fotograf ( jeśli ktoś jest fotografem artystycznym) powinien być na tyle kreatywny by wymyślić temat niebanalny i oryginalny, na swoje zdjęcie. Mnie to, że zdjęcie jest czarno białe a przedstawia nijakość i przeciętność,i ten sam temat nie przekonuje po prostu :roll:
wydaje mi się, że to co przedstawia dane zdjęcie też jest ważne w jakimś stopniu ;-)
ale co ja tam wiem nie jestem fotografem :P
dlatego mnie bardziej zawsze pociągają zdjęcia fotografie reportażowe, niż artystyczne ;-) tam liczy się chwila, albo ją uchwycisz albo nie ;-)

#187 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 18:43

Tak naprawdę to krzesło zrobione w B&W może być genialnym zdjęciem. Ciężko jest powiedzieć, że sto drzew będzie lepiej wyglądać od jednego na zdjęciu, to wszystko zależy od fotografa, tego jak widzi świat i jak robi zdjęcia. Kreatywność to nie tylko szukanie czegoś czego nikt nie wymyślił, to także widzenie tego czego nikt nie widział w tym co widzi się codziennie.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#188 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 09 sierpnia 2009 - 10:30

fotografia pustego krzesła jest jak dla mnie banalnym tematem i wydaje mi się, że fotograf ( jeśli ktoś jest fotografem artystycznym) powinien być na tyle kreatywny by wymyślić temat niebanalny i oryginalny, na swoje zdjęcie.

no widzisz a ja ci powiem, że można zrobić coś na prawdę niezwykłego ze zwykłym krzesłem
i na tym polega sztuka fotografii
ty myślisz, że chodzi o to, żeby wynaleźć coś mega mega
a tak na prawdę sztuka polega na tym by i pozornie z niczego zrobić COŚ

< na jedno z zaliczeń miałam zrealizować temat "przedmioty widzialne/niewidzialne". Chodziło o to by właśnie ująć jakiś przedmiot, który jest "zwykły", którego na co dzień nie widzimy, nie zauważamy. Zrobiłam sesję młynka po świeżym zmieleniu orzechów włoskich. Facet patrzył na to i mówił, że normalnie aż czuje smak tych orzechów... o to w tym chodzi, malenia :) >

apropos tych zdjęć z drzewem
przypomniało mi się jedno z ulubionych zdjęć Jeanloup Sieff'a :)

Załączone miniatury

• jeanloup sieff.JPG

#189 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 09 sierpnia 2009 - 11:49

oks ale mi chodzi o te zdjęcia które przedstawiają to samo, w ten sam sposób rozumiesz?? chodzi o to, że podobnych zdjęć o tej samej tematyce jest cały wysyp, a niektórym zdaje się, że są wielkimi artystami robiąc to samo to przed nim zrobiło tysiąc osób ;-)
nie neguje w żaden sposób tego (choć może z moich postów tak wynikało za co przepraszam, moja wina ;-) ) że czegoś zwykłego można zrobić coś niezwykłego, ale tak samo zwykła rzecz na zdjęciu może nadal zostać zwykłą rzeczą, bo gdzieś już coś takiego widzieliśmy, nie dostarcza nam żadnych nowych emocji czy przeżyć ;-)
wypowiadam się jako laik i jako obserwator zdjęć, bo sama takowych nie robie (choć czasami mam pomysły na różne zdjęcia ;-)).
ja i moja różowa cyfróweczka nie jesteśmy specami w tej dziedzinie ;-)

#190 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 09 sierpnia 2009 - 13:28

chodzi o to, że podobnych zdjęć o tej samej tematyce jest cały wysyp, a niektórym zdaje się, że są wielkimi artystami robiąc to samo to przed nim zrobiło tysiąc osób ;-)

tak na prawdę sfotografowane zostało już chyba wszystko
i właśnie cały szkopuł w tym żeby zrobić to inaczej

ło to mi cho
ja mówię ogólnie, nie mówię teraz o tych co zrobią zachód słońca komórką i jest zajebiście ;-)

nie neguje w żaden sposób tego...

no właśnie tak odebrałam, ale spoko czoko ;-)

#191 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 16:37

A ja Wam pokaze szklanke :) Troche wypalcowana, ale pomyslcie, ile ja ja molestowalam... :P

Załączone miniatury

• DSC03782.JPG
  • DSC03779.JPG

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#192 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 16:38

super wyszło ;-)
na prawde ekstra efekt koncowy ;-)

#193 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 16:52

z wodą zawsze jest fajna zabawa ;)

#194 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 18:12

wow... ale fajne :-) :-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#195 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 19:12

Ja jako totalny laik w tej dziedzinie moge tylko stwierdzic, że podoba mi się to co zaprezentowałaś :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#196 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 21:11

pierwsze mi sie podoba

cerrata, kiedy coś wrzucisz?
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#197 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 21:17

cerrata, kiedy coś wrzucisz?

jak ja nic nie robię...
mam kryzys..
ale to już inna bajka

już mnie to męczy, że od czerwca nie zrobiłam ŻADNYCH zjęć (jedynie tą sesję grzebieniową z avka... ) :(

ale się przełamię niedługo..

#198 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 sierpnia 2009 - 21:26

już mnie to męczy, że od czerwca nie zrobiłam ŻADNYCH zjęć (jedynie tą sesję grzebieniową z avka... )

no nie zartuj , wiedze ze jest zle , to juz dwa miesiace , ale moze na wyjezdzie cos zrobisz <pocieszacz></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#199 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 11 sierpnia 2009 - 22:23

na wyjazd nie biorę lustrzanki
a zwykłą cyfrówką szczerze mówiąc nie umiem się już posługiwać . . .

eh
masakra się dzieje, ale to nie tyle z lenistwa co z mego niezdecydowania, kryzysu przejściowo-przyszłościowego :P

ostatnia sesyja to ta z grzebieniem, jak mówiłam :P

na digarcie mam kilka jakichś pierdół jakby która chciała zobaczyc to > >

#200 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 18 sierpnia 2009 - 14:02

świetne to z wodą <ookk></span> <ookk></span>
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0