Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Fotografia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1018 odpowiedzi w tym temacie

#221 Kaja 27

Kaja 27
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 20 września 2009 - 19:35

O to szkoda:/ Ja się zapisałam już i mam nadzieję, że będzie fajnie. W sumie to bardzo dobre wrażenie na mnie zrobiło to miejsce, nie takie pierwsze lepsze- nie wiadomo co- tylko widać, że poważna szkoła. Mają kilku znanych wykładowców, cenionych wychowanków( co prawda ja nie mam aż takich aspiracji:) ) ale miło wiedzieć, że pieniądze nie idą na marne. Zobaczymy jak zajęcia, ale jestem dobrej myśli, żebym tylko sobie radziła!

#222 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 21 września 2009 - 08:44

no ja też żałuje ale poradzisz sobie na pewno świetnie. czekamy na owoce twojej nauki!
nie wie ktoś czy są jakieś fajne kursy w poznaniu?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#223 ravennim

ravennim
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 04 października 2009 - 21:01

Oppss...nie wiedziałam, że nie można linkować, chyba nie doczytał regulaminu. No trudno, ale na pewno w necie bez problemu znajdziesz info o tej szkole :)

Heheh dam wam sprawozdanie już nie długo po pierwszych zajęciach jak było i w ogóle :P

#224 halinka

halinka
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12 października 2009 - 12:40

mam pytanie odnośnie aparatu dla syna. Dopiero zaczął interesować się fotografią więc nie chcemy mu kupować jakiegoś strasznie drogiego sprzętu, jednocześnie chciałabym żeby uczył się na w miarę porządnym sprzęcie. Dlatego mam pytanie, jaki najlepszy aparat kupić? Lustrzankę?

Z góry dziękuję za podpowiedź
pozdrawiam

#225 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 13 października 2009 - 16:44

Lustrzankę?

ja się na tym niezbyt znam ale wydaje mi się że na lustrzanke jest za wcześnie <bezradny></span>

#226 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 13 października 2009 - 18:14

mloda, ee za wczesnie :P ja kupilam amatorka i dzialam :P chociaz w polowie nie uzywam mozliwosci, bo nie mam czasu, zeby nad nia posiedziec :P

Moja rada - lepsze najtansza lustrzanka niz najlepsza cyfrowka ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#227 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 13 października 2009 - 19:53

ja tez bym byla za lutrzanka, choc sama jestem nikonowcem to jesli zalezy Ci na niskiej cenie na poczatek i klasie lustrzanki to przejrzy oferte Sony Alpha, moze sony Alpha 200, nie jest drogie, a cos juz sie da zrobic.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#228 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 13 października 2009 - 20:08

Zielonooka, ja posiadam alphe 300 :P i jak dla kogos poczatkujacego jest wystarczajaca i prosta w obsludze ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#229 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 13 października 2009 - 20:44

maartekkk, no tak właśnie słyszałam o tej serii :) Więc myślę, że na początek będzie super. :-)
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#230 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 13 października 2009 - 20:59

mowiac o osobach poczatkujacych macie na mysli tez osoby ktore lubia fotografowac ludzi na roznych spotkaniach, wyjazdach ? nie odkrywam pasji w fotografowaniu ale lubie miec przy sobie aparat, mam starego canona i chcialabym cos.. bo ja wiem niedużego, mozna by rzec zwyklego. Pomożecie ?

#231 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 13 października 2009 - 21:05

Mart, moze jakas hybryda? Lumix L1 chyba sie on zwie - jest dosyc ciekawy i gabaryty mniejsze od lustrzanki, a mozna obiektywy dokupowac... :) albo jakiegos olympusa czy pentaxa :)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#232 ravennim

ravennim
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 21 października 2009 - 20:51

Zajęcia były SUPER, sorki że tak długo nie pisałam, ale nie miałam chwili. Musze przyznać, ze po zajęciach moja głowa była pełna pomysłów i wiedzy. Już sobie wyobrażałam jakie to mistrzowskie fotki będę pstrykać...ahhhh....wpadam w samozachwyt :P

Co do lustrzanki to się muszę zgodzić, że najlepiej kupić coś najprostszego tym bardziej że chłopak jeszcze pewnie nie ma wyrobionej ręki. No albo wyślij go na jakiś kurs.

Jak byłam na zajęciach to słyszałam, że noszą się zamiarem z organizowania takiego miesięcznego warsztatu od podstaw zawierającego teorię, praktykę, zajęcia z obróbki zdjęć i chyba jeszcze coś wspominali o plenerze. Dokładnie nie pamiętam, ale jak to wystartuje, czy też już wystartowało to na pewno mają o tym info na stronie ...

Pozdr

#233 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 23 października 2009 - 13:42

maartekkk dziękuję za wypowiedz, własnie o olympysie myslalam :)
zaczelam patrzec wizualnie poki co tak jak to -> link
bo jeszce nie mam pojecia na jakie opcje patrzec. chcialabym dobry zoom, pare opcji w stylu sephia ( nie mam pojeica jak sie pisze ;P ) no i nie wiem co oznacza "dobra rozdzielczość" niestety na technice to ja się nie znam :(

[ Komentarz dodany przez: Elodi: 2009-10-23, 15:11 ]
Nie linkujemy na forum, odsyłam do regulaminu!

#234 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 23 października 2009 - 18:57

Mart, hmm najlepiej niech się wypowie ktoś, kto się na tym zna. Ja się interesuję tylko :P Najlepiej jak pójdziesz do sklepu i podpytasz sprzedawcę, określisz się, czego szukasz i co Ci może zaproponować
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#235 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 24 października 2009 - 21:33

Najlepiej jak pójdziesz do sklepu i podpytasz sprzedawcę, określisz się, czego szukasz i co Ci może zaproponować

nie kazdy sprzedawca zna się na sprzęcie
może znać się na jego parametrach a nie mieć pojęcia o fotografii i o tym jak się dany aparat sprawdza w praktyce.

chcialabym dobry zoom, pare opcji w stylu sephia ( nie mam pojeica jak sie pisze ;P ) no i nie wiem co oznacza "dobra rozdzielczość"

zoom? to cyfrówka biedna ma
jeśli interesuje cię lustrzanka to będziesz miała ogniskową
czyli nie cyfrowe wycinanie i powiększanie obrazka tylko soczewkowe że tak powiem przyblizenie.
w lustrzance masz optykę a nie jak w kompakcie cyfrę.

opcje w stylu sephia to coś kompletnie niepotrzebnego. Pamiętaj, zdjęcia przerabiaj na komputerze a nie na aparacie, bo już nigdy później nie wrócisz do normalnych kolorów, a szkoda zdjęcia jeśli dobre wyjdzie..
nie ma mnie tu i nie będzie.

#236 ravennim

ravennim
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 29 października 2009 - 13:23

Dostałam ostrzeżenie za reklamowanie szkoły......lol...

Koleżanka ma racje w sumienie każdy sprzedawać musi się znać na sprzęcie, ale chyba są takie sklepy w których się znają. No nie wiem musisz sama wyczuć.

#237 krople deszczu

krople deszczu
  • Użytkownik
  • 122 postów

Napisano 14 stycznia 2010 - 21:31

ja mam cyfrówkę Canona Eos 450 d ,którego dostałam od D. pod choinkę.
Wciągnęłam się na maxa a teraz jadę do Polandii to trochę sesji porobię ;]
You float in my veins...

#238 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 26 czerwca 2010 - 11:43

cykl "Fallen Princess" autorstwa Diny Goldstein.
Jak by się potoczyło życie bajkowych postaci ??
Jak dla mnie niesamowicie pomysłowe ;-)

[ Dodano: 2010-06-26, 12:47 ]
trzeba tylko powiekszyc, bo tak sa niewyraźne ;-)

Załączone miniatury

• 1845311_13649_72c2b1c3f0_p.jpg
  • 1731108_13649_72c2b1c3f0_p.jpg
  • 1731105_13649_72c2b1c3f0_p.jpg
  • 1731096_13649_72c2b1c3f0_p.jpg
  • 929032_13649_72c2b1c3f0_p.jpg
  • 645759_13649_72c2b1c3f0_p.jpg
  • 584153_13649_72c2b1c3f0_p.jpg

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#239 indonezjaa

indonezjaa
  • Użytkownik
  • 233 postów

Napisano 26 czerwca 2010 - 12:10

LadyNefretete, niesamowite!!!! bardzo mnie to poruszyło, moim zdaniem celne i trafne spostrzeżenia. Bajki są ponadczasowe i w każdej epoce nabierają nowego znaczenia... bardzo, bardzo ciekawe.
Ludzie mogą należeć do nas tylko we wspomnieniach.

#240 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 czerwca 2010 - 16:36

super ,genialny pomysł, troszke przygnebiajace tam gdzie ksiazniczka z warkoczem , ale całokształt poprostu bomba.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych