Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduszki czerwcowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
103 odpowiedzi w tym temacie

#81 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 23 czerwca 2015 - 11:38

Witam w pierwszym dniu moich wakacji :mrgreen:

Wczoraj był ostatni egzamin w sesji, zaliczyłam go śpiewająco i do października mam WOLNE !

Nawet nie wiecie jaka jestem podekscytowana, ten rok był i jest nadal dla mnie naprawdę trudny pod wieloma względami... Dałam z siebie maksimum i tym sposobem udało mi się przejść przez pierwszy rok studiów bez poprawek ;-) Ufff, teraz czas na odpoczynek ;-) Cały lipiec upłynie mi na praktykach, w szpitalu i w gabinecie stomatologicznym.

Chciałabym poszukać też jakiejś pracy dorywczej co by trochę zarobić na jakiś wyjazd.

Dzisiaj w końcu mogę powiedzieć, że nie robię absolutnie NIC, odpalę sobie chyba serial. No a wieczorkiem idę pomóc znajomym w kręceniu filmu i będę robić jako statystka :-D Nigdy tego nie robiłam, może być ciekawie.

Miłego dnia wszystkim ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#82 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 23 czerwca 2015 - 13:28

@inqaa, gratulacje! :mrgreen: teraz odpoczywaj, zasłużyłaś sobie :-)

<hellooo1>

Od tygodnia nic, tylko pada i pada. Leje wręcz i co budzę się rano i chcę pobiegać widzę to samo - deszcz za oknem. Może chociaż wieczorem się przejaśni. W tym tygodniu mam aż 4 dni wolne i szkoda je zmarnować na siedzeniu w domu, a i tego biegania mi brakuje. Od dwóch godzin zbieram się do wyjścia na zakupy i czekam, czekam, ale końca dalej nie widać.

Wczoraj miałam zamiar grzecznie wrócić do domu i obejrzeć Bonda, ale ponieważ koledze urodził się pierwszy syn i po pracy chłopaki prawie siłą wyciągnęli mnie na miasto, plany uległy delikatnej zmianie :lol: Delikatnej, bo wypiłam 2 piwa i później, bo później, ale Bonda jeszcze odpaliłam :lol: A imprezy z 15 chłopami, kiedy jesteś jedyną kobietą są dziwne :lol:

Póki co piję drugą kawę, spać chce mi się strasznie, pogoda dołuje, więc słucham głośno muzyki, śpiewam i zaklinam deszcz :lol: Na wieczór mam już zaplanowany seans filmowy ze współlokatorem i tylko chipsów mi brakuje :-P

No i tak mi jakoś fajnie, bo naprawdę coraz bardziej lubię Z. :oops: Nigdy w życiu bym się tego po sobie nie spodziewała, zresztą miniony rok upłynął mi pod znakiem ciągłego rozpamiętywania M. i chyba sama nie widziałam, co się wokół mnie dzieje. Albo zwyczajnie mnie to nie interesowało. Aaaale, nie nakręcam się. Teraz jestem już mega ostrożna i nie tak naiwna, jak kiedyś.

Użytkownik karatetyka edytował ten post 23 czerwca 2015 - 13:28

#83 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 czerwca 2015 - 18:33

nie tak naiwna, jak kiedyś.
co jak co ale tego bym o tobie nie powiedzieła , tobie nie odbija z powodu milosci ;-)

No i tak mi jakoś fajnie, bo naprawdę coraz bardziej lubię Z
takie uczucia powoli sie rodzące czesto są trwalsze i na mocniejszych fundamentach.moze to bedzieTEN na dobre i na zle ;-)

mnie ostatnio brat chciał swatać z 38 letnim rozwodnikiem ,który ma pełnoletnia córke , gdybym była w gorszej kondycji psychicznej to kto wieczy perspektywa wyprowadzki by mnie nie skusiła ;-)

@inqaa gratki , fajnie ze bez poprawek ;-) teraz juz z górki ;-) :P

Coraz bardziej wątpię czy kiedykolwiek dojdzie do tej obrony
ile ci jeszcze zostało 5 lat ???

Nadrobimy za rok...mam nadzieje
trzymam kciuki ;-)

@elizabeth i co musiałas ponownie kupic bilety  z WAWY DO ŁÓDZI ???

Nie wiem czy miałam okazję jeść kiedyś wcześniej.
to mnie zaskoczyłas ;-)

kot ma odstwioną sterylke do przyszłego tygodnia , bo znów ma ruje ....

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#84 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 23 czerwca 2015 - 21:09

Witam w pierwszym dniu moich wakacji :mrgreen:

Wczoraj był ostatni egzamin w sesji, zaliczyłam go śpiewająco i do października mam WOLNE !

(..)

Dzisiaj w końcu mogę powiedzieć, że nie robię absolutnie NIC, odpalę sobie chyba serial. No a wieczorkiem idę pomóc znajomym w kręceniu filmu i będę robić jako statystka :-D Nigdy tego nie robiłam, może być ciekawie.

Miłego dnia wszystkim ;*

Wiem co czujesz - aż zazdroszczę! jak spada to wielotygodniowe napięcie, można by odlecieć! 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#85 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 23 czerwca 2015 - 21:46

Witam,

Dziś na dzień ojca Antoś zrobił dla taty Laurkę. Kilka kresek nabazgranych na kartce, ale to jego pierwsza w życiu taka praca, więc piękna :) Tata powiesił na lodówce. Cały dzień padało, więc wybraliśmy się do Poznania do Ikei. Nakupiliśmy małemu i mamie trochę akcesoriów kuchennych. Tata ostatnio ma wolne, bo układa sumiennie panele na pięterku. Już dwa pokoje są, powoli można myśleć o meblach. Uciekam przygotować ciepłą kąpiel bo zmarzłam siedząc przy kompie :P

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#86 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 23 czerwca 2015 - 23:03

tobie nie odbija z powodu milosci

Nie no, nie żeby od razu odbijało, ale przy M. przynajmniej na początku trochę rozumu na chwilę straciłam :P Z. jest totalnie, kompletnie, w 100% inny, ale też w tym momencie inne rzeczy u facetów mnie pociągają, czego innego szukam i na czym innym w życiu mi zależy. Póki co idziemy razem na wesele, tak po koleżeńsku ;-)

mnie ostatnio brat chciał swatać z 38 letnim rozwodnikiem ,który ma pełnoletnia córke

Nie ma to jak odchowane dzieci - od razu mniej problemów :lol:

No, tak, jak myślałam nie kupiłam tego, co zamierzałam, za to wróciłam z dwiema totalnie nieplanowanymi bluzkami, dwoma biustonoszami i jednymi spodenkami do biegania :lol: Jutro podejście nr 2 - mam nadzieję ostatnie.

Film już obejrzany, chipsy zjedzone, to był dobry wieczór :lol: Zaraz odpalę sobie jeszcze coś na zaśnięcie, wcześniej szybki prysznic i zmykam spać, bo rano czeka mnie pobudka. Mam nadzieję, że przynajmniej jutro deszcz nie będzie padał.

Dobrej nocy <buzki>

#87 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 24 czerwca 2015 - 07:52

Dzień dobry :-)

Jeśli nie przestanie padać to wpadnę w depresję niedługo :-/

Dzis w planach małe zakupy :-)

U mnie też juz po sesji teraz tylko dyplom w lipcu i żegnaj szkoło :-D

Miłego dnia :-)

Użytkownik Lady Di edytował ten post 24 czerwca 2015 - 07:52

#88 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 24 czerwca 2015 - 09:19

Póki co idziemy razem na wesele, tak po koleżeńsku
Też idę z M.na wesele. Pojem  :lol:

U mnie też juz po sesji teraz tylko dyplom w lipcu i żegnaj szkoło
Ja się chyba bronię we wrześniu. Nie mam już siły.  <bezradny>

Już dwa pokoje są, powoli można myśleć o meblach.
Fajnie, że idzie do przodu  ;-)

No a wieczorkiem idę pomóc znajomym w kręceniu filmu i będę robić jako statystka Nigdy tego nie robiłam, może być ciekawie

Fajnie. Ja nie lubię zdjęć i  filmów ze swoim udziałem nawet jako statystki.:P

#89 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 24 czerwca 2015 - 09:34

Jeśli nie przestanie padać to wpadnę w depresję niedługo

U mnie wreszcie bez deszczu! :mrgreen: Niebo zachmurzone, zimno, ale przynajmniej nic nie pada z góry. No i w końcu pobiegałam :mrgreen:

Ja nie lubię zdjęć i filmów ze swoim udziałem nawet jako statystki.

Ja teeeż! :P Jeszcze zdjęcia, jak zdjęcia, czasem dam sobie pstryknąć, ale filmy... Broń boże :lol:

Ja już po śniadaniu, po porannym treningu i w trakcie pierwszej kawy. Plan na dziś - zakupy, sprzątanie, gotowanie, w międzyczasie kawa z koleżanką. Czyli spokojnie ;-) I oglądanie filmu muszę dokończyć, bo oczywiście tradycyjnie wieczorem zasnęłam w połowie. A zapowiadał się całkiem ciekawie :)

#90 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 24 czerwca 2015 - 20:51

Ja na poniedziałkową porawę humoru pożarłam burgera z karaibów dzisiaj :-P Młoda już ładnie śpi, więc otweiram piwko i właczam serial, szukałam właśnie jakiś półkolonii na sierpień, bo niestety ja nie mam 8 tygodni urlopu. :-)

Chyba mało kto ma tyle ;) a lato w mieście? 

#91 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 czerwca 2015 - 21:50

Póki co idziemy razem na wesele, tak po koleżeńsku

ciekaweczy wrócicie tez jako koledzy.

<cfany1>

od razu mniej problemów

dokladnie ;-)

Jeśli nie przestanie padać to wpadnę w depresję niedługo
pogoda podła. ale sporo jest pewnie zadowolonych , bo psioczyli na upały.

@Wisienkowa ja nie cierpię ogladac filmów ze swoim udziałem.

jutro jak siezmotywuje to pójde sobie morfologie zrobić, a w poludnie ginekolog.

brat powiedział zew tygodniu podjedzie na obiar szafy. fajnie by bylo miec ja w wakacje ;-) 

#92 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 25 czerwca 2015 - 18:00

Hej hej :-)

Nie witałam się jeszcze (chyba ? ) w czerwcu, a tu już za chwilę lipiec ;-)

Mąż w pracy, dzieciak śpi, a ja kontynuuję dzień leniwca i zalegam przed komputerem ;-)

U nas nic nowego. Przez cały dzień zabawy, spacery, zabawy, bajki, spacery itd.

Krasnal nie dostał się do żłobka od września, więc kolejny rok zapewne spędzimy razem w domu...

Mąż zatem musiał złapać dodatkowe zajęcie, aby podreperować dziurę w budżecie. I tak przez kilka dni w tygodniu wraca z pracy wieczorem, a jak wraca normalnie to zalega przy papierach albo przy komputerze <szara rzeczywistość> 

Jutro mam "wolne" od domu, bo wreszcie nadszedł dzień wizyty u lekarza :lol:  8 miesięcy czekania do chirurga... cieszę się, że tak "krótko" 

Wczoraj dotarły fronty do szafek i liczę, że mąż mi je jutro, najpóźniej w sobotę założy ;>

Idę po piwko i lenię się dalej :-)

Buźki <buzki>

#93 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 25 czerwca 2015 - 21:32

Chyba mało kto ma tyle :-) a lato w mieście? 

Raz, że młoda nie chce - była na zimie w mieście i słabo ocenia, a dwa, że cud by się załapać prawie ;)

ale znalazłam fajną ofertę półkolonii tematycznych z szyciem i róznymi artystycznymi zajęciami w tle. Splot artystyczny znam z kursów dla dorosłych, więc wierzę, że i tutaj będzie ok. :)

Nie witałam się jeszcze (chyba ? ) w czerwcu, a tu już za chwilę lipiec

Mąż w pracy, dzieciak śpi, a ja kontynuuję dzień leniwca i zalegam przed komputerem

Halo, halo, ja tez pod koniec miesiaca zajrzałam na forum po jakiejś przewie ;) Dobrze ci ;)

U mnie M na nocnym rolkowaniu, młoda spi, a ja popijam winko <3 Ah, przeglądam jeszcze sukienki na dawandzie bo jakies promocje.. 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#94 Angela94

Angela94
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 27 czerwca 2015 - 15:04

Cześć laski :) Jak mija dzien?

#95 facet

facet
  • Użytkownik
  • 140 postów

Napisano 28 czerwca 2015 - 07:47

Lasek też dołącza :-) Ja właśnie zasmakowałem nightskitingu i to jest bomba! Właśnie szykuję się na roleczki :-D

#96 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 czerwca 2015 - 17:29

Pojem
a nie potańczysz ???

U mnie wreszcie bez deszczu! Niebo zachmurzone, zimno, ale przynajmniej nic nie pada z góry
u mnie co dzień albo deszcz albo nim straszy.

Krasnal nie dostał się do żłobka od września, więc kolejny rok zapewne spędzimy razem w domu...
pewnie chciałabys isc do pracy ;-)

Właśnie szykuję się na roleczki .
pogoda sprzyja  ???

u mniew ten weekend dni  miasta, byłam w piatek na afromentalu .

u gina ok . jestem w trakcie robienia czystki w szafie i tak mi sie nieeeeeeeeeeeeee chceeeeeeeeeeeeee.

jutro planuje sernik robic z dodatkiem czarnych porzeczek.

#97 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 28 czerwca 2015 - 19:08

a nie potańczysz
Nienawidzę się bawić i tańczyć na weselach :P I w ogóle. 

Heej :)

Fajny weekend za mną, 3 grille zaliczyliśmy z M. i grę w Eurozbiznes i ploty i spacerki ;) 

Nawet nie zdążyliśmy filmu żadnego zalukać, bo nie było kiedy. Mama moja nas rozpieszczała, ciągle coś do jedzenia, picia...

Tylko kwestia licencjatu mojego mnie niepokoi...  :-/ Nic nie wiem, choć pytam wszystkich. Nieogarnięci ludzie.

#98 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 28 czerwca 2015 - 19:34

Dobry wieczór!

U mnie ostatnio napięty czas. 

Uczę się trochę, bo obrona już na dniach i tak próbuję zmusić się do nauki, nie zawsze mi to idzie, dzisiaj np. ten czas wolałam wykorzystać na chodzenie po sklepach. Albo robię mnóstwo innych niepotrzebnych akurat w tym czasie rzeczy.

Ale zepnę się, zdam i będę miała na spokojnie czas na wszystko.  :mrgreen:

Pogoda mnie dobija, dołuje i w ogóle. Okropna jest.

Jakby jesień, a nie lato.... 

No nic, robię herbatkę i zmykam pod kołdrę z notatkami. Do napisania!  <ookk>

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#99 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 29 czerwca 2015 - 10:50

Nienawidzę się bawić i tańczyć na weselach :-P I w ogóle.

:shock: :shock:

To ja uwielbiam wesela, uwielbiam się bawić, uwielbiam tańczyć ;-)

Nawet nie zdążyliśmy filmu żadnego zalukać, bo nie było kiedy.

Ja teraz w końcu podczas wakacji mogę nadrobić filmy. I tak z K zabraliśmy się za Szybkich i Wściekłych - pierwszą część mamy już za sobą :mrgreen:

Uczę się trochę, bo obrona już na dniach

Powodzenia !

U mnie wakacji ciąg dalszy. Poopalałabym się, ale niestety słońca brak. Może jutro mi się uda.

Od środy zaczynam praktyki. Mam nadzieję, że nie będą nas trzymać za długo, bo jednak chciałabym jeszcze skorzystać ze słoneczka, tym bardziej, że ma się zrobić ładna pogoda.

Wczoraj byłam cały dzień w pracy - obsługiwałam chrzciny z koleżanką ;-) A od lipca idę do pracy do restauracji w Łodzi - zawsze parę groszy wpadnie ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#100 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 29 czerwca 2015 - 12:24

@inqaa zasłuzone wakacje ;-) Odpoczywaj.

A lato ma wrócić od środy jakoś. Więc tez liczę na opalanie :D :D 

Nienawidzę się bawić i tańczyć na weselach

Jak ja uwielbiam wesela. A tak dawno nie byłam. Teraz miałam okazję, ale K. nie pasowało, więc odmówił. 

Witam się w przelocie.

Zabiegana ostatnio strasznie. I w rozjazdach :P 

Tydzień spędziłam u K.  <serduszka> Wróciłam i po dwóch dniach wyjazd do PL. Za tydzień znowu wyjazd do K. I tak jakoś mi leci.

Póki co nie narzekam na nic. Jedynie na pogodę  <jezorek11> Ale już powoli robi się letnie  <huraaaaa>  Bo ciuszki wakacyjne tylko czekają aż w nie wskocze ;-) 

<sun_>  <tanczy7>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych