Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduszki czerwcowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
103 odpowiedzi w tym temacie

#1 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 01 czerwca 2015 - 06:34

Witam w czerwcu :)

Połowa roku za nami :)

Dzisiaj zapowiada się ciepły dzień :)

Życzę Wam, aby ta druga połowa roku była lepsza od pierwszej :)

nixqp2.png

#2 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 01 czerwca 2015 - 19:35

I juz czerwiec...huraaa!!!
Witam!
Wczoraj pol dnia spedzilismy u syna,nosilam na rekach wnuczke,tulilam Ja,kolysalam,wozilam w wozku...jest piekna i kochana :-)
Wnusia ma skaze bialkowa...synowa musi uwazac na posilki,maja byc bezmleczne i bezlaktozowe...
Dzis pracowalam a teraz seriale i kapiel a potem lulu.

#3 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 01 czerwca 2015 - 20:31

Cześć Dzieci! :-D

Jak tam świętujecie? 

Ma wczoraj załapaliśmy się na promocyjną cenę lodów w Grycanie i z tej okazi zamówiliśmy sobie po siedem gałek.  :lol:  Potem jak na stateczne, dorosłe, odpowiedzialne małżeństwo przystało pojechaliśmy na większe spożywczo-drogeryjne zakupy, które przebiegały statecznie do momentu jak Brzydki znalazł gumę balonową BABOL. W drodze powrotnej urządziliśmy zawody na nawiększego balona z babola. Mina pani w samochodzie obok (kiedy staliśmy na światłach) była bezcenna. Szczególnie, że mój babolowy balon akurat pękł i przykleił mi się do nosa i policzków.  <umieraam> Cudownie być dorosłym.  :lol:

Dzień miałam dzisiaj dodupny, bo w pracy zamieszanie i mnóstwo roboty, a ludzie wyjątkowo marudzący, ale...

Mam dzisiaj dobry humor. Zaraz idę pod prysznic, bo potem będziemy coś oglądali. Albo i nie będziemy.  <jezorek11>

I jeszcze muszę wypróbować szczoteczkę do zębów, bo sobie z okazji Dnia Dziecka elektroniczne sprawiliśmy. :-)

No to kolorowych, erotycznych!

Użytkownik Aspirynkaaa edytował ten post 01 czerwca 2015 - 20:32

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#4 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 02 czerwca 2015 - 06:41

Jak tam świętujecie?
Pojechaliśmy do centrum handlowego za prezentem na imieniny dla koleżanki :)
Przy okazji kupiłam sobie dwie bluzeczki w Sinsay, zjedliśmy shake w Mc Donalds, wstąpiliśmy do Castoramy a na koniec byliśmy w Kauflandzie po środki czyszczące do wc :P Jak wyszliśmy to kupiliśmy sobie po lodzie- świderku ;) Tak nam minął dzień dziecka :)

Zaraz idę do sklepu po kapustę kwaszoną i będzie kapuśniak na obiad :)

Na popołudniu do pracy ;)

nixqp2.png

#5 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 02 czerwca 2015 - 12:09

Hej!
Zakupy zrobione,obiad nastawiony i mozna troche sobie pobimbac...
Dzis odpalam maszyne do szycia bo troche mam juz naskladane przerobek.:-)
Pogoda u mnie jak najbardziej letnia z czego ciesze sie ogromnie.
Umykam teraz ku garnkom i patelni...

#6 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 03 czerwca 2015 - 01:08

Uuu, pogoda się zrobiła piękna i wszystkie pouciekały :mrgreen:
Z racji nabycia normalniejszego telefonu mogę trochę z pracy ponadawać wreszcie :lol: A tu wyjątkowo nuda, biorę się zaraz za sprzątanie i jakoś do 5 zleci :) oby :P nareszcie ciepełko, wszystkie drzwi i okna pootwierane, radio na Full, żyć nie umierać :mrgreen: Humor psuje tylko fakt, że rozpiernicz nam znowu w bloku robią, będzie CO miejskie pociągnięte, tylko najpierw musimy nasze prywatne wymontować a z mojego taty był typowy Janusz i już współczuję wujkowi i szwagrowi pierniczenia się z tymi idącymi przez szafki i nad panelami rurami:lol: także wesoło :lol: Będę płakać jak trzeba będzie ten syf sprzątać potem ;P ale matka na stare lata z węglem na ostatnie piętro nie będzie musiała biegać.
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#7 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 03 czerwca 2015 - 07:11

<hello>

Piękna pogoda za oknem.  <sun_>

Słońce świeci, więc wietrzę kołdrę i suszę pranie na dworze :)

Jutro w ramach obiadu idziemy na grilla do koleżanki, która wyprawia imieniny  <piwo>  <dens1>

Zaraz idę do pieczywo i ziemniaczki.

Przyjemnego dnia  <kwiatek2>

nixqp2.png

#8 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 03 czerwca 2015 - 09:14

@Madz....jak ja marze o CO miejskim...niedoczekanie moje :-(

Hej!
Jakos tak wyszlo,ze z samego rana umylam okna a,ze takowe mam az dwa i drzwi balkonowe to i roboty nie za wiele ;-)
Zaraz ide lepic pierogi,rodzinka marzy o ruskich a mnie dwa razy prosic nie trzeba.W ramach oszczednego zycia...sa od wczoraj gotowane ziemniaki,twarog w lodowce jest,wiec przeszkod nie ma.
Na 15.00 wybieram sie do Urzedu Gminy na wystepy gimnazjalistow,jest 25-lecie Samorzadu Gminnego...moja corka wystepuje i chce to nagrac. :-)
Pogoda przecudna,zewszad slychac ptasie koncerty,szum drzew...fajnie mieszkac przy lesie...o,wsi cudowna,wsi kolorowa i radosna...tralalala...;-)
O jakzesz lubie byc sama do poludnia w domu,robota wre,cisza,spokoj i luz.Nie,zebym rodzinki nie kochala ale taki czas mi odpowiada.
Milego dnia i dlugiego weekendu... :-)

#9 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 03 czerwca 2015 - 10:06

ze takowe mam az dwa
Ja też mam tylko dwa okna ;)

Pogoda przecudna,zewszad slychac ptasie koncerty,szum drzew.
U mnie też. Od rana nie było wiatru a teraz się zerwał, ale i tak jest super!

Milego dnia i dlugiego weekendu...
Kto ma długi weekend ten ma :)

Ja w piątek pracuję.

nixqp2.png

#10 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 03 czerwca 2015 - 10:23

Bry czerwcowo :mrgreen: Wszystkie uciekły korzystac z pogody, może uciekłabym i ja <hmm> Tylko że jakoś przeraża mnie 30 stopni na zewnątrz, no i wieczorem juz plany, a na kilka godzin, to mi seie na działke drałować nie chce  <jezorek11> Ale może jutro... może pojutrze... Grillek i te sprawy ;-) 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#11 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 03 czerwca 2015 - 10:32

Witam się czerwcowo już :shock:

Ten czas leci strasznie szybko <bezradny> No ale... życie :)

Weekend mieliśmy udany, spędzony we trójkę. Był spacerek, wizyta na festynie rodzinnym w niedzielę. A wczoraj byliśmy z odym na kontroli u neurologa- wszystko jest ok <ookk> .

pogoda ostatnimi czasy przepiekna, a ja w pracy siedzieć musze. Ale jutro czas dla nas :-> . W piątek ja do pracy, a Mąż zostaje z Młodym i weekend jest znowu nasz <ookk> kupiliśmy od mojego kolegi z pracy fotelik na rower dla Synala i będziemy w weekend śmigać na rowerach <jupi> Dodatkowo Młody z okazji Dnia Dziecka dostał od nas mega duży samochód no i już na urodzinki, które będą juz w lipcu już kupiliśmy mu motorek na akumulator :) Wolałam za to jakieś ubranka ale Mąż się uparł i kupił :lol:

A co do wczorajszego wyjazdu do łodzi do neurologa to masakra jechac z dzieckiem autem kiedy jest gorąco, a w aucie nie ma klimy. Kilka postojów było bo dziecię już samo nie wyrabiało. Chyba trzeba pomysleć albo o klimie w tym obecnym aucie albo o nowym aucie z klimą :roll: Z drugiej strony czy to zdrowe? Sama już nie wiem :roll:

pozdrawiam i życze miłego dzionka :)

#12 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 03 czerwca 2015 - 17:36

Z drugiej strony czy to zdrowe? Sama już nie wiem

Ponoć jak się dba o klimę w sensie serisuje, odgrzybiają i inne takie to nic się nie dzieje złego. No i włączać tylko na dłuższe trasy, bo tak wsiadać i wysiadać z zimnego w ciepłe to nie zdrowo ;-)

Buuu

Nie witałam się w maju :-> A tu już czerwiec!

W pracy miałam dzisiaj sajgon. Ale fajnie tak się czasem pozytywne zmęczyć pracą, a nie nudą :-P

Kupiłam truskawki i zaraz sobie deserek zrobię, bo cóż jest lepszego od relaksu i pyszności?

:mrgreen:

A jutro do babci mojej kochanej na obiad, więc radość, że nie muszę ślęczeć przy garach jak tak pięknie jest :-)

Miłego weekendu babeczki ;*

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#13 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 czerwca 2015 - 09:27

Ponoć jak się dba o klimę w sensie serisuje, odgrzybiają i inne takie to nic się nie dzieje złego. No i włączać tylko na dłuższe trasy, bo tak wsiadać i wysiadać z zimnego w ciepłe to nie zdrowo
i używać z głową. Nie katować organizmu 16 stopniami, kiedy na zewnątrz jest ponad 30. Wszystko jest dla ludzi, choć niektóre wynalazki powinny być tylko dla tych myślących ;-) 

Jak cudownie chłodno dziś :mrgreen: Wczoraj do 1 siedziałam prawie roznegliżowana a i tak łapałam każdy podmuch powietrza. Umierałam na duchotę. Kto to widział żeby w czerwcu było gorąco <umieraam> .

Wszystko byłoby fajnie i pięknie, plany działkowo-grillowe były, tylko pokrzyżowały je zamknięte sklepy. Zapomniałam, że dziś święto, a w lodówce nie ma nic, co można by wrzucić na grilla <lol> .

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#14 karola_karola

karola_karola
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 04 czerwca 2015 - 12:41

Żabki i inne tego typu sklepy powinny być otwarte, oni mają czynne zawsze :) Piwo i kiełbasę powinni mieć, ja zawsze tam kupuję w święta zaopatrzenie grillowe, jeżeli nie zdążę wcześniej. I chętnie bym to zrobiła dzisiaj, ale niestety - praca -.-

#15 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 04 czerwca 2015 - 14:16

Cześć Miśki,

trochę mnie nie było. U mnie w sumie bez zmian. Kończę licencjat i... nie mam pomysłu na siebie. :roll:

Siedzę z kawką. Robię obiadek. Później ciasto z rabarbarem i truskawkami. <zakochany>  Kocham lato za świeże owoce. Piękny, słoneczny dzień, przy okazji wieje orzeźwiający wiaterek. <serduszka>

Jutro prawdopodobnie do kina idziemy z TŻtem. A końcem czerwca jedziemy zwiedzać Warszawę na kilka dni.

Miłego dnia. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#16 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 czerwca 2015 - 15:41

Żabki i inne tego typu sklepy powinny być otwarte
Wiem, i tam gdzie mieszkałam jakiś czas temu nie miałabym problemu z otwartym sklepem, ale teraz więcej czasu by mi zeszło na poszukiwaniach niż to wszystko warte ;-) 

Kocham lato za świeże owoce.
Za czereśnie! :mrgreen: 

#17 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 04 czerwca 2015 - 15:59

Hej w czerwcu :* 

Czerwiec to miesiąc bez słodyczy :P Na razie jakoś mi idzie ;) Oprócz lodów xD

Za czereśnie!
Ostatnio kupiliśmy te po deszczach i szybko zgniły i nie były smaczne :P

A końcem czerwca jedziemy zwiedzać Warszawę na kilka dni.
A ja w Pieniny ze znajomymi chyba pojadę.

Kończę licencjat i... nie mam pomysłu na siebie
Ja to planów mam aż nadto, ale jak to wyjdzie to nie wiem :P

#18 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 04 czerwca 2015 - 17:43

Hej!
Super dzien!:-)
Polezalam,odpoczelam,pospacerowalam i ogolnie cudnie jest!
Jutro praca mnie czeka i pozno wroce bo pociagi znowu jak w niedziele jezdza :-/
Ale poki co czeka mnie jeszcze mily wieczor,piecze sie chleb i smaza nalesniki na jutro :-)
Kocham te pore roku,ten czas i te pogode...az chce sie zyc!:-)
Odpoczywajcie,bawcie sie,podrozujcie,grillujcie...

Użytkownik gogi edytował ten post 04 czerwca 2015 - 17:44

#19 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 05 czerwca 2015 - 13:24

Witam w czerwcu <hellooo1>

Pogoda przepiękna, grzech siedzieć w domu :mrgreen: Współlokator obudził mnie z samego rana, pojechaliśmy za miasto pobiegać i tak naładowałam się energią, że mogę dzielić, rozdawać i wysyłać :mrgreen: Spaliłam trochę kalorii, więc dziś wieczorem w nagrodę pizza i drinki :lol: Wyśniła mi się w nocy, myślę o niej od rana i muszę, koniecznie muszę zjeść! Zadzwoniłam już do kumpla, zadzwoniłam do siostry i już nie mogę doczekać się wieczora :lol:

No i wreszcie siostrę zobaczę. Miesiąc temu poznała faceta i przepadła, nie ma jej dla nikogo, w domu jest rzadkim gościem, bo i on i praca, a ja jeszcze nigdy nie widziałam jej w aż takim stanie :mrgreen: Pojutrze zabiera ją do swoich dziadków, a A. już panikuje, biega i myśli, czy upiec ciasto, czy kupić kwiaty, czy może likier, nalewkę, cokolwiek. Za to on za miesiąc pozna pół naszej rodziny na weselu kuzyna. I strasznie chciałam z okazji tego łódzkiego wesela spotkać się w końcu z @inqaa i @elizabeth, tylko znowu marne szanse :/ na zbyt wiele wolnego w tym okresie nie mam co liczyć, więc przyjadę w piątek wieczorem, a wyjadę w niedzielę po południu. Ale z pozytywów przynajmniej nie idę sama :mrgreen: Ostatnio poszłam sama na wesele znajomych i chociaż było naprawdę bardzo, bardzo dobrze, to jednak momentami partnera do tańca mi brakowało.

Na jutro zapowiadają mega upały i już boję się tego dnia w pracy, bo nie dość, że gorąco, to jeszcze finał Ligi Mistrzów, ludzi tłumy, więc gorąco i duchota razy 5. Na szczęście i niedziela i poniedziałek wolne i tak się zastanawiam, czy by może nie wpaść do rodziców. Brakuje mi już morza, choć w sumie byłam nie tak dawno.

#20 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 05 czerwca 2015 - 13:33

Hej!
Pozdrawiam z pracy!!! :-)
Mamy teraz przerwe obiadowa to i przy okazji klikam i czytam co tam u Was.
Dzis mamy w szpitalu dzien seksu i biznesu :-) bo ludzie nie maja czasu na choroby i operacje bo grilluja,no tylko Maluszki nie odpuszczaja bo od rana urodzilo sie 6-ciu nowych Polakow w naszym szpitaliku :-)
Pa pa :-)

Użytkownik gogi edytował ten post 05 czerwca 2015 - 13:34

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych