Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy kwietniowe :)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
179 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 01 kwietnia 2015 - 06:39

Hello :mrgreen:

Dawno nie zakładałam tematu, to dziś skorzystam... :-P

Miłego kwietniowego pisania Babki...

Ja dziś ostatni dzień do pracy i przerwa do przyszłej środy - jak milusio...

Chociaż pogoda dodupna, ale co tam...tydzień laby się przyda ;-)

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#2 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 01 kwietnia 2015 - 07:24

Hej!

Nie dajcie się dzisiaj nabrać.

Pogoda faktycznie do kitu- leje i wieje! 

nixqp2.png

#3 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 01 kwietnia 2015 - 12:31

Witam Prima Aprilisowo ;)

U mnie za oknem deszcz i wieje :/

Miłego dnia :)

#4 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 01 kwietnia 2015 - 13:28

<hellooo1>

Jeny, co za pogoda... Deszcz, grad, trochę śniegu, a do tego wichura. Spędziłam na mieście 2 godziny i dziękuję bardzo, więcej nie wychodzę :P

Teraz szybkie ogarnianie mieszkania, ogarnianie siebie, a wieczorem film i winko :)

#5 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 01 kwietnia 2015 - 15:01

bry dzień :)

u mnie tak jak i chyba u większości pogoda do bani, ale i tak mi to humoru nie zepsuje bo właśnie dojechałam do domu już na święta  :lol:  :lol: także relaks pełną parą. Pierwsze co planuję zrobić to się wyspać za ostanie 5 dni bo od piątku nie wiem czy w którąś noc spała więcej niż 4 godz. Ale to głównie spowodowane naszą wyprawą do Wrocławia  :lol:  :lol: Która niewątpliwie zostanie nie zapomniana  :lol:  :lol: Niestety mój telefon zaliczył zgon i nie działa, także chodze ze stary gratem, którego mimo wszystko uwielbiam :-D . Muszę tak wytrzymać do czerwca bo mi się kończy umowa i będę miała nowy. 

Jestem w sumie ledwo żywa ale szczęśliwa  :lol: i zaraz ide z mamitką robić ciasto  :-D

Miłego dnia :*

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#6 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 01 kwietnia 2015 - 18:24

a wieczorem film i winko
ja mam takie same plany (tylko ja w samotności, a Ty..?) 

Już do winka zakupiłam śmierdzące sery i migdały... :mrgreen: ja akurat lubię taki zestaw...zapomniałam o płatach łosia (łososia), które też lubię, ale nic to...nigdzie juz nie wychodzę, bo pizdzi jak na Uralu..

Młodsza pojechała do dziadka do soboty, Starsza na treningu, a ja chwilę przed kompem....cisza.....spokój....jak ja lubię taką samotność.... 

Spokojnego wieczoru Babki  :-)

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#7 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 kwietnia 2015 - 19:31

Dzień dobry w kwietniu! 

Kolejny miesiąc roku...  :roll: Czas mi ucieka, czasami za szybko.

Dzisiaj też pogoda dawała czadu... Deszcz, śnieg, słońce. Mieszanka. 

Odebrałam pracę od promotorki na moje szczęście poprawek niewiele. Teraz się spinam i przez święta piszę kolejny rozdział... oddaję i chcę się bronić.  :lol:  :lol:  :lol:

Kupiłam też dzisiaj prezent dla Połówka. Problem z głowy. 

Mamy noclegi na wakacje, i na weekend majowy czyli jest super.  :mrgreen:

Muszę jeszcze tylko zacząć się rozglądać za sukienką na wesele bo znowu będę to robiła na ostatni moment... 

@magdaaaaa paznokcie nowe nakładałam, bo byłam u innej babeczki. Moja czasu nie miała. ;) 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#8 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 01 kwietnia 2015 - 20:20

Witam kwietniowo!
Dzisiaj nabralam Pana meza...pracowalam nad tym zartem kilka dni.Przez kilka dni uskarzalam sie na zle samopoczucie,mdlosci,zawroty glowy.Pozyczylam od corki kolezanki pozytywny test ciazowy i udalo sie.Nabral sie!!! Potrzymalam Go kilka godzin i przyznalam sie do zartu. :-) Zezloscil sie,popukal w czolo i prawie obrazil.No co...w koncu dzis prima aprilis!
Zarty typu masz dziure w bucie albo plame na tylku juz mnie nie rajcuja,wymyslilam wiec oryginalniejszy zarcik.
A niedawno uslyszalam ,ze Robert Leszczynski nie zyje i to juz zartem nie jest ,lubilam Go sluchac,smutne. :-(
Ide polezec w wannie...papapa

Użytkownik gogi edytował ten post 01 kwietnia 2015 - 20:23

#9 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 kwietnia 2015 - 21:18

Robert Leszczynski nie zyje
tez mnie to zszokowało :cry:

Starsza na treningu
co cwiczy ???

u mnie pogoda jak u was :roll:

dzis kolezanka zrobiła mi mega niespodzianke ,dostałam od niej tusz i ksiazke , bo powiedziała, ze zawsze jak przychodze to dzieciom  cos przynosze i jestem stratna . ja lubie robic prezenty, sprawia mi to przyjemnosc , a dzis ten niespodziewany to tez bardzo miłe.  

brzuch mnie cos boli, chyba przegiełam z jedzeniem.....

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#10 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 01 kwietnia 2015 - 22:24

Napisalam posta i mi nie poszedl :lol: wiec pisze drugi raz :-P

Witam sie w kwietniu :-) chociaz pogoda za oknem wiosenna nie jest. Dzis na przemian deszcz, jakis sniego/grad, slonce i do tego bardzo silny wiatr.

Ja dziś ostatni dzień do pracy i przerwa do przyszłej środy - jak milusio...
Pogratulowac ;-)

Robert Leszczynski nie zyje
48 lat.....

brzuch mnie cos boli, chyba przegiełam z jedzeniem.....

Ja dzis pozadne aeroby :mrgreen: jutro trening konkret. Odpuszcze tylko niedziele, a w poniedzialek raniutko bieganie :-D

Zaraz spac. Trzeba sie zregenerowac.

Dobrej nocy wszystkim czytajacym zycze ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#11 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 02 kwietnia 2015 - 09:36

Mamy noclegi na wakacje, i na weekend majowy czyli jest supe

Gdzie się wybieracie?

Ja 2 maja pracuję, więc nigdzie nie wyjedziemy.

Muszę jeszcze tylko zacząć się rozglądać za sukienką na wesele bo znowu będę to robiła na ostatni moment... 

Kiedy wesele?

My 30 maja idziemy do znajomych :-D

pracowalam nad tym zartem kilka dni.Przez kilka dni uskarzalam sie na zle samopoczucie,mdlosci,zawroty glowy.Pozyczylam od corki kolezanki pozytywny test ciazowy i udalo sie.Nabral sie!!! Potrzymalam Go kilka godzin i przyznalam sie do zartu. Zezloscil sie,popukal w czolo i prawie obrazil.No co...w koncu dzis prima aprilis!

ha ha ha! Dobra jesteś! :-)

@katti fajny, wesoły avek :-)

Właśnie zaczął padać śnieg. Ma-sa-kra!  :roll: Nici z mojego ubioru na Wielkanoc, który sobie zaplanowałam. Muszę wyjąć płaszcz i kozaki, bo już pochowałam. 

Ja chcę piękną, słoneczną wiosnę. 

Użytkownik Blondynka88 edytował ten post 02 kwietnia 2015 - 09:37

nixqp2.png

#12 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 02 kwietnia 2015 - 15:23

Kwiecień plecień co przeplata trochę zimy, trochę lata :P

śnieg nareszcie przestał sypać, przynajmniej u mnie :lol:

Próbowałam się wyspać po nocce, ale to kurier ze spodniami, to miła pani przynosi mi paczuszkę z antykwariatu, to matka dzwoni, to Łukasz, posrało. W domu zimno, średnio mi się po węgiel chce iść, ale jak nie pójdę to spod kołdry się dzisiaj nie wyczołgam w ogóle. Także kończę herbatkę, zawijam do piwnicy a potem trzeba by było spłodzić jakąś obiado-kolację :P Wszystkie w pracy siedzą jeszcze, cisza i spokój. Jakby tylko mi ktoś do tej piwnicy poszedł :lol: Zaraz zacznę marudzić, że normalnie powinno być +15 i nie było by problemu, więc lepiej uciekam ;-)

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#13 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 02 kwietnia 2015 - 15:55

@Blondynka88 na weekend majowy do Międzybrodzia, a na wakacje do Jastarni ;)

Na weselu bawimy się 18 lipca  :mrgreen:  :mrgreen:

@Madź u mnie też dziś pogoda taka jak u Ciebie. Śniegiem sypnęło konkretnie. Ale na szczęście już przestało. :P

Jeszcze tylko jutro do pracy i trzy dni wolne. :D 

Zaraz jadę z Połówkiem na pizzę. Wypłatę dostał i zaprasza, więc... szkoda nie skorzystać. :P 

Rodzice mi dzisiaj zrobili niespodziankę i dostałam od nich złote kolczyki na święta.  <zakochany>

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#14 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 02 kwietnia 2015 - 16:58

śnieg nareszcie przestał sypać, przynajmniej u mnie

u mnie jest w fazie mniejszych płatków, bo jeszcze chwilę temu były... gigantyczne :lol:

@gogi jesteś niemożliwa :-D sama bych chciała kogoś wkręcić, ale nie potrafię, zaraz każdy wyczuje :-P za to mnie można wkręcać na potęgę :lol:

Witam :-)

Kto mnie kopnie, żeby ruszyła się ogarnąć kuchnię :lol:

Jeszcze mam zaległe seriale. 

Małe zakupy, 2 dni pracy i święta :mrgreen:

Miłego ;*

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#15 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 02 kwietnia 2015 - 20:15

Witam!
I po prima aprilisie ;-)
Pierwszy raz udalo mi sie chlopa wkrecic na maxa...zaczelam sama w to wierzyc ;-) Pan maz rozbroil mnie jak sie zastanawial jak to powiedziec dzieciom i jak to bedzie wygladalo...wujek albo ciocia mlodsze od bratanka a bracia starsi o prawie 30lat.Myslalam,ze padne ze smiechu na glebe :-)
A tak swoja droga to sobie pochlebia Pan maz...taki ogier z Niego...hehehe.
Dzisiaj roboczo dzien minal,za oknem sniegiem wialo a ja w cieplym domku kurze wycieralam.
Ale zachcianki na slodycze mam...hormony...
Bede dzie ogladac ,,Moj rower".
Milutkiego spanka :->

#16 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 02 kwietnia 2015 - 21:25

@gogi niezły żarcik <lol>

sama bych chciała kogoś wkręcić, ale nie potrafię, zaraz każdy wyczuje

Ja też jestem kiepska w takich żartach. Ogólnie nie potrafię kłamać.

Ale wkręciłam szwagra (tzn. bratu kazałam dzwonić :lol: ), że mu drzewo na auto się przewróciło. <jezorek11> Zdenerwował się najpierw biedaczyna, że ma po aucie, a potem wnerw podwójny, że takie żarty sobie robimy. <lol> <lol>

Dzis na przemian deszcz, jakis sniego/grad, slonce i do tego bardzo silny wiatr.

U mnie to samo. Nic się nie zmienia. Chociaż, wiatr trochę ustał.

To niiiic.... Bo jutro śmigam do PL. <jupi> <huraaaaa>  Spotkania ze znajomymi, Łosiek <serduszka> , Wielkanocne jedzonko, rodzinka w komplecie prawie.

Już spakowana, w piżamce, lecę pozamulać serialami. Z samego rana wyjazd, więc wcześniejszy sen byłby wskazany. 

Tak więc:

Życzę Wam wszystkim w Wesolutkich i spokojnych Świąt.

No i dla tych które lubią - mokrego dyngusa.

<jezusik1> <plywak1> <slonik1> <czirl1>

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#17 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 03 kwietnia 2015 - 08:09

Jeszcze tylko jutro do pracy
Ja juz wolne :-)

To niiiic.... Bo jutro śmigam do PL. Spotkania ze znajomymi, Łosiek
Fajnie :mrgreen: <ookk> 

@Olenka Tobie rowniez spokojnych, rodzinnych swiat ;* <buzki>

Witam sie w szlafroku w trakcie przygotowywania sniadania 8-) Za oknem......biało :lol:

Mam znowu problemy ze zdrowiem :-/ tyle, ze powazniejsze niz zwykle przeziebienie.

Ale swieta tuz, tuz wiec trzeba sie cieszyc :-)

Udanego dnia! ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#18 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 03 kwietnia 2015 - 08:59

Witam w podrozy ;)
Od 3 jestem na nogach, ale zaraz wysiadam, szwagierka konczy prace o 11, wiec kawke na spokojnie wypijemy zanim reszta rodziny wroci.
Wesolych swiat :*

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#19 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 03 kwietnia 2015 - 10:42

ja mam takie same plany (tylko ja w samotności, a Ty..?)

Towarzystwo miałam całkiem fajne ;-)

<hellooo1>

Wiosna wróciła :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: W porównaniu z wczorajszą pogodą zmiana o 180 stopni! Wyspałam się średnio, nawet nie wiem, o której poszłam spać, w każdym razie było już późno, za późno nawet. Zdążyłam dopiero zjeść śniadanie, wypić kawę, a teraz zbieram się do porządków. Po południu wpada kumpel, żeby złożyć regał i naprawić zepsuty z pół roku temu wieszak w przedpokoju. Mam nadzieję, że uwinie się z tym raz dwa, bo leniwy wieczór mi się marzy.

#20 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 03 kwietnia 2015 - 13:27

Witam kwietniowo.

Pogoda zmienna,ale nastrój ok.

Czekam na więcej słońca.

Dzień za dniem snuje się pomalutku.

W planach dziś jeszcze sprzątanie łazienki i wyjście do Kościoła na 18 stą.

Miłego popołudnia i wieczoru.:)