Polecam jeśli ktoś chce sobie zrobić a'la balejaż naturalnymi metodami, bo takie coś z tego wychodzi.
Szampony i odżywki do włosów
Napisano 20 grudnia 2012 - 10:25
Polecam jeśli ktoś chce sobie zrobić a'la balejaż naturalnymi metodami, bo takie coś z tego wychodzi.
Napisano 20 grudnia 2012 - 14:14
Napisano 20 grudnia 2012 - 14:27
Jak większość ziołowych kosmetyków. Ale tak, jak napisała magdaaaaa, zapach szybko ucieka i na suchych włosach w ogóle już go nie czuć, a szczerze mówiąc zdecydowanie bardziej wolę taki szampon od tych mega pachnących, do których dodawane są czasem niewiadomo jakie syfy.A nie sądzicie że te tanie szampony z rzepy śmierdzą z lekka? Ja preferuję bardziej pachnące specyfiki
Napisano 21 grudnia 2012 - 17:49
Napisano 08 stycznia 2013 - 13:05
ja kupiłam ten szampon w wersji dla blondynek i mam wrażenie jak przy Fructisie, że jakoś szybko włosy się po nim tłuste robią
Co do tego Timoteia to mam identyczne zdanie, a nawet jeszcze gorsze.
Szczerze, z reką na sercu - nigdy nie używałam takiego okropnego szamponu (Fructis przy nim to cudeńko). Włosy przetłuszczały mi sie już na drugi dzień. Po pierwszym użyciu stwierdziłam, że może źle spłukałam, bo to aż nie możliwe w moim przypadku. Ale każdy następny raz był dokładnie taki sam.
Włosy myję co 3-2 dni, a po nim musiałam myć głowę codziennie
Nigdy więcej Timotei.
Napisano 10 stycznia 2013 - 08:35
Napisano 12 stycznia 2013 - 20:14
Napisano 15 stycznia 2013 - 21:46
Napisano 14 lutego 2013 - 11:10
Napisano 14 lutego 2013 - 11:24
Napisano 22 lutego 2013 - 20:54
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 22 lutego 2013 - 21:01
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 22 lutego 2013 - 21:04
Półkę z Bawrą wypatrzyłam już w wispolu koło mnie, może się jutro wybiorę. A póki co chwała panu, że mi stary szampon jeszcze został
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 22 lutego 2013 - 21:09
z czarna rzepa tez jest ok, ale ten brzozowy jest the best, mialam jeszcze pokrzywe , ale slaba jest.Bawrą
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 23 lutego 2013 - 08:36
pachną obłędnie i już nie mogę się doczekać kiedy wypróbuje
wizaz/plW szamponach i odżywkach Ultra Doux w nowoczesny sposób zastosowano ekstrakty i olejki eteryczne prosto z Prowansji. Sześć składników spośród naturalnych skarbów Prowansji tworzy nowe dobroczynne kuracje upiększające dla każdego rodzaju włosów:
Lawendowy olejek eteryczny i ekstrakt z róży z Grasse dla włosów matowych.
Rozmarynowy olejek eteryczny i ekstrakt z listków drzewa oliwnego dla włosów normalnych.
Ekstrakt z moreli z Roussillon i olejek migdałowy dla włosów suchych.
Prowansalskie olejki eteryczne wykorzystują to, co najlepsze ma do zaoferowania natura. Wyciskane na zimno lub destylowane olejki zachowują zalety zawartych w nich składników. Mają silne właściwości nawilżające, wzmacniające i zmiękczające.
Napisano 23 lutego 2013 - 10:54
Napisano 23 lutego 2013 - 20:13
Napisano 20 marca 2013 - 20:56
Napisano 20 marca 2013 - 21:47
Cosmetici Dora szampon nawilżający z mleczkiem migdałowym do częstego mycia (zawiera sodium coceth sulfate)
HiPP Babysanft, Shampoo, Szampon dla dzieci - cena ok. 8zł
Home Institut w kartoniku w przeźroczystej butelce
L'Occitane Szampony: Ultra Rich Shea Butter, Olive Harvest,
Honey Harvest do ciała i włosów,
L'Occitane szampony: Aromachologie Artemisia Shampoon i
Aromachologie Angelica Shampoo (zawierają disodium
laureth sulfosuccinate, tea-lauryl sulfate)
L'Oreal Professionel Color Gloss
Nivea szampon dla niemowląt. (SLS-jest ale na końcu składu) - ok. 10 zł
Nu Skin Living, Pure Shampoo (zawiera Ammonium Laureth Sulfate) - 22,50 zł
Nu Skin Epoch, Ava Puhi Moni Anti-Dandruff Shampoo (zawiera
Ammonium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate) - ok. 50 zł
Palmolive Naturals Moc Natury jabłko i pomarańcza (zawiera Sodium C12-13 Pareth Sulfate)
Palmolive, Naturals, Szampon Większa Objętość (Lawenda i melisa) - ok. 8 zł
ROSSMANN Babydream szampon dla dzieci - ok. 4 zł
SVR Provegol (zawiera DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE) - ok. 40 zł
TiGi Honey & Oatmeal (zawiera DISODIUM LAURETH
SULFOSUCCINATE) - ok. 40 zł
źródło: wizaż.pl
Sama się chyba przerzucę na coś lżejszego
Napisano 23 marca 2013 - 15:44
mmm. Kupiłam sobie ten na łupiez bo cos sie przyplatał ostatnio nie wiem nawet skad. Moze po jakims szamponie. Ale ten radical nijaki.bo w przypadku radicala za nazwe sie płaci chyba
Napewno przejde na szampony ziolowe, jakis zwykly. Ani mi Nivea nie podchodzi, ani Dove, ani Pantete,ani Gliss Kur, ani Schauma
Ten Garnier kusi.
co do odzywek ...jedynie ta z Gliss kura - olejek pielegnacyjny - dla mnie super sprawa .
I te z Chi tez dobre.