Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Szampony i odżywki do włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1071 odpowiedzi w tym temacie

#841 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 06 kwietnia 2013 - 12:30

ja stosuje po prostowaniu.

na suche włosy nakładasz? bo czytałam że można i na mokre i na suche ale jakoś nie wyobrażam nałożyć sobie tego na suche, niemożliwe że się nie przetłuszczą <bezradny></span>

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#842 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 06 kwietnia 2013 - 12:32

ingaa ja stosowałam jakiś czas temu. Zużyłam dwa opakowania, później zrobiłam sobie przerwę i teraz znów zaopatrzyłam się w 3 buteleczki.
Byłam i jestem zadowolona. Nie przetłuścisz sobie włosów, bo nakładasz tego jedynie kropelkę. Jest bardzo wydajny, świetnie regeneruje włosy, nabłyszcza i pięknie pachnie. Polecam!

ja stosuję jedynie na mokre włosy :)

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#843 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 06 kwietnia 2013 - 12:36

inqaa, ja nigdy nie nakładałam na mokre ;P
i nigdy sobie nie przetłuściłam. zawsze są takie ładniejsze po prostowaniu ;)

#844 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 06 kwietnia 2013 - 12:39

ja stosuję jedynie na mokre włosy :)

po każdym myciu?
Bo nie wiem czy można to tak za każdym razem nakładać. Chciałabym używać tego i uzyskać dobry efekt a nie pogorszyć :lol:

#845 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 06 kwietnia 2013 - 12:46

ingaa ja nakładam po każdym myciu. Nie zauważyłam negatywnych skutków. Jedwab ma wzmocnić, zregenerować i nawilżyć włosy.
Myślę, że aby uzyskać jak najlepsze efekty to należy właśnie regularnie go stosować :)

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#846 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 06 kwietnia 2013 - 13:07

inqaa, ja nakładam po każdym myciu praktycznie, czasem też na sucho. Nie przetłuszcza włosów, chyba, że nawalisz go nie wiadomo ile :) Ja jestem z niego zadowolona. Nie wiem którą mam buteleczkę bo stosuję od dawna :)
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#847 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 06 kwietnia 2013 - 14:17

Jedwab- kiedyś sobie chwaliłam, a teraz chyba zrobiłam się zbyt wymagająca :-> Lepiej się włosy rozczesuje jak nakładałam na wilgotne końcówki, ale jakoś specjalnie nie chroni, końcówki i tak miałam szorstkie <bezradny></span>

Dziś zainwestowałam w Wax i olejek rycynowy- zobaczymy czy pomoże na końcówki, bo niedawno podcinałam a już miałam tak zmasakrowane, że szok :shock: A nie prostuje codziennie, teraz jak jeszcze było zimno to sporadycznie bo i tak czapkę i jakoś tak mi się nie chciało :-P A dziś musiałam sporo podciąć, żeby jakoś te włosy wyglądały :->
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#848 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 kwietnia 2013 - 15:45

inqaa, ja uzywam tego Chi i chwale sobie . Ale ogolnie wole wszelkie olejki
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#849 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 06 kwietnia 2013 - 20:50

Mi to generalnie chodzi o to, żeby włosy nie wyglądały jak taka 'szopa' i żeby sie nie elektryzowały, bo to mój straszny problem <bezradny></span>

#850 Madalena

Madalena
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 08 kwietnia 2013 - 09:39

Kiedyś używałam jedwabiu bardzo długo z kilka lat. Nie mogłam się bez niego obyć żeby móc rozczesać włosy, potem przerzuciałam się na serum z Selective i ampułki nawilżające raz w tygodniu. Teraz nie używam żadnych nawilżaczy i wygładzaczy poza maską regenerującą raz w tygodniu też seboradinu. A czy któraś z Was robi sobie olejowanie włosów? Jeśli tak to jak z efektami i ze zmywaniem tych olei?

#851 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 12 kwietnia 2013 - 07:46

Na dana chwile chwale sobie dwa szampony. Barwa Zioła - jakies 3 zł z groszami a swietny.
Oraz z garniera Ultra Doux z rozmarynem - rewelacja. Wlosy ladne, nie pusza sie, zapach cudowny

#852 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 12 kwietnia 2013 - 08:10

Ja jakiś czas temu kupiłam maskę do włosów firmy Sleek Line z jedwiabiem. Duże bo litrowe opakowanie kosztuje 21 zł, więc nie jest to ogromna kwota. I naprawdę dla moich cienkich i wypadających włosów jest super. Odżywia i włosy są po niej miękkie.

Jest też bardzo wydajna bo gęsta i dość przyjemnie pachnie.

Każdy z nas urodził się ateistą

#853 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 kwietnia 2013 - 18:13

Barwa Zioła - jakies 3 zł z groszami a swietny

ktory masz ??? czarna rzepa jest niezła ale najlepsza jest brzoza.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#854 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 12 kwietnia 2013 - 18:15

A ja sobie kupiłam Bebydream z Rossmanna bez SLS i mam fajne włosy po nim ;)
Efekt jest widoczny, po innych szamponach nie widzę jakiejś szczególnej różnicy.

#855 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 kwietnia 2013 - 18:43

A ja sobie kupiłam Bebydream z Rossmanna

kilka forumek go chwalilo, mam kolezanke, ktora tez chwalla, ale u mnie wlosy byly sztywne i poplątane.

#856 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 12 kwietnia 2013 - 19:47

ale u mnie wlosy byly sztywne i poplątane.

Zależy od włosów właśnie. Ja mam takie sliskie, więc jest mi na rękę ich spuszenie i żeby były bardziej szorstkie ;)

#857 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 12 kwietnia 2013 - 22:02

moje sie sliskie i miekkie zrobily po szamponach z zijaj i brzozowym z barwy i nie chcialabym tego zmieniac

#858 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 kwietnia 2013 - 05:42

ale u mnie wlosy byly sztywne i poplątane.

u mnie tez;)

po szamponach z zijaj

jeszcze z tej firmy nie mialam.

Łupiez udalo sie zwalczyc i to dosc szybko, 3 uzycia Nizoralu i ok;)

#859 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 13:29

Mój najnowszy nabytek: Biovax szampon i maska do włosów z serii Argan Makadamia Kokos- najawżniejsze że nie zawierają parabenów- może wreszcie mnie przestanie skóra głowy swędzieć - jak mam po każdym myciu <bezradny></span>

Biovax® Intensywnie regenerujący szampon ARGAN MAKADAMIA KOKOS został opracowany, aby przywrócić Twoim włosom naturalny blask, świeżość i energię. Skutecznie oczyszcza włosy bez efektu obciążenia.

Biovax® to gwarancja ZDROWYCH WŁOSÓW!

Szampon Biovax® zawiera w swoim składzie 3 Naturalne Oleje obfitujące w cenne substancje odżywcze gruntownie rewitalizujące zarówno włosy, jak i skórę głowy:

Olej Arganowy (Maroko), dzięki wyjątkowo wysokiej zawartości witaminy E (min. 550mg/l), chroni włosy przed destrukcyjnym działaniem wolnych rodników oraz promieniowaniem UV. Hamuje procesy starzenia. Dodaje włosom blasku, sprężystości, efektownie wygładza ich powierzchnię.

Olej Makadamia (Hawaje) stanowi bogate źródło rzadko występującego w przyrodzie kwasu palmitooleinowego C16:1, harmonijnie funkcjonującego z naturalnymi lipidami skóry. Doskonale odżywia skórę głowy, warunkując prawidłowy wzrost zdrowych włosów.

Olej Kokosowy (Indie) wnika do głębokich warstw włókna włosa, gdzie aktywnie hamuje utratę jego składników budulcowych. Wzmacnia strukturę włosów, zapobiegając ich łamliwości. Zapewnia silny i długotrwały efekt nawilżenia.

Efekt na włosach

Włosy świeże, lekkie i puszyste

Naturalny, jedwabisty połysk

Optymalne nawilżenie i wzmocnienie

Zabezpieczona przed uszkodzeniami struktura włosów

Biovax® to gwarancja BEZPIECZEŃSTWA!

Formulacja oparta została o wyselekcjonowane, naturalne i bezpieczne składniki.

Nie zawiera:

parabenów,

SLS (Sodium Lauryl Sulfate),

SLES (Sodium Laureth Sulfate),

olejów mineralnych.

Substancje te mogą powodować podrażnienia skóry, a nawet stany zapalne. Przyczyniają się do powstawania łupieżu, swędzenia i przesuszenia skóry głowy. Receptura BIOVAX oparta została na naturalnych i bezpiecznych substancjach aktywnych.

tanie/leczeniepl

Załączone miniatury

• 21396B.jpg
  • 21398B.jpg

#860 vanya

vanya
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 16 kwietnia 2013 - 14:24

Bardzo lubię biowax - jedwab jest i dwufazowa odżywka bez spłukiwania jest super. Miałam również maskę do włosów blond- na początku była okej potem zaczęły mi włosy wypadać więc odstawiłam.
mloda, Daj znać jak na włoskach się sprawuje ta seria biowaxa, chętnie bym go wypróbowała jeśli byłoby warto