Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ile chciałybyście miec dzieci??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
318 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chciałabym miec dzieci........... (211 użytkowników oddało głos)

Chciałabym miec dzieci...........

1. żadnego......... nie lubie dzieci (11 głosów [5.16%])

Procent z głosów: 5.16%

2. 1 (26 głosów [12.21%])

Procent z głosów: 12.21%

3. 2 (117 głosów [54.93%])

Procent z głosów: 54.93%

4. 3 (43 głosów [20.19%])

Procent z głosów: 20.19%

5. więcej niz 3 (16 głosów [7.51%])

Procent z głosów: 7.51%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#281 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 22:52

Ja zauwazyłam ostatnio jakas mode na
wiecej niz jedno dziecko.

Też to zauważyłam. Mam pełno znajomych, którzy mają co najmniej dwójkę. Jednak i tak myślę, że dużo jest też i takich, którzy poprzestali na jednym i więcej nie chcą.

[ Dodano: 2013-07-01, 00:10 ]

jestem jedynaczką a
jakoś egoistką nie jestem a wręcz
przeciwnie jestem wrażliwa na ludzkie
cierpienie i lubię pomagać

A widzisz. :D

U mnie w rodzinie jest sytuacja,gdzie rodzeństwa jest od liku i wśród nich jest straszny egoista. Także nie ma co generalizować.
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#282 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 01 lipca 2013 - 06:31

Ja zawsze chciałam dwójeczkę, a teraz ? Hmm.... macierzyństwo samo zweryfikuje ;-)

Nie jestem w stanie dzisiaj stwierdzić czy odnajdę się w roli mamy, jak będę się czuć, jak zniosę te całe zawirowania, czy będę w stanie poświęcić się dwójce małych dzieci....
Narazie, może Wam się to wydać dziwne, ale wspomnienie z 1 trymestru ciąży zniechęca mnie do przechodzenia przez to po raz drugi :-|

Nie będę ukrywać, ale czynnik ekonomiczny też gra główne skrzypce. Nie wiem czy na drugie dziecko będzie nas najzwyczajniej w świecie... stać <bezradny></span>

Myślę, że decyzja zapadnie w ciągu roku od urodzenia się Skrzata.

#283 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 01 lipca 2013 - 07:00

My właśnie sami nie wiemy, ja zawsze chciałam jedno a mój D. dwójkę dzieci. Teraz jakoś role się odwróciły i ja chciałabym dwójkę, a on jedno. Wiadomo, że nie od razu ale za jakiś czas nie obraziłabym się. Wiadomo, że kwestie finansowe i różne inne są ważne, więc dopóki byśmy nie stanęli baardzo solidnie na nogi to o drugim dziecku nie ma mowy, ale w przyszłości nie wykluczam.

Póki co cieszymy się pierworodną :-D

er3mjw4zst9mivdb.png

#284 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 01 lipca 2013 - 07:17

, a on jedno

moj maz tez;) Chyba ze finansowo stalibysmy luks - to pewnie inaczej by na to patrzyl.
W moim otoczeniu jest bardzo duzo kobiet z 2-3 dzieci. Choc mowia ze wiekszosc par ma tylko 1;)

Co do jedynakow - ich zachowania ze samolubni, egoistyczni, nie pomoga, nie podziela sie ;)
To zalezy jak rodzic wychowa. Ja byłam wolontarjuszka pare lat- wiec chyba jednak nie jestem zapatrzona w siebie. nie skupiam sie tylko na sobie itp. A ze troche egoizmu mam ? wskazane ;)
Nie wyobrazam sobie poswiecic sie dla dziecka calkowicie jak uwaza moja mama.
Chce byc szczesliwa kobieta - bo szczesliwa kobieta to wspaniala mama.

Moja kolezanka ( ma 3 dzieci ) mowi , zrobcie sobie jeszcze jedno, to tak super jak tyle dzieci, duza, pelna rodzinka. Co wam szkodzi. Tak. tylko ze oni oboje maja warunki na te dzieci. Super praca, pomoc jej mamy 24h na dobe,( gdzie owa kolezanka nie wie co to opieka nad dzieckiem od 6 do 20 ) plus wlasny dom z wielkim ogrodem. Mozna wiec dzialac ;)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#285 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 01 lipca 2013 - 07:35

A ze troche egoizmu mam ? wskazane ;)

Myślę, że każdy powinien go mieć. I jak jest na zdrowym poziomie to jest dobrze :)

I ja też uważam, że dużo zależy od wychowania, ale kurna i chyba od samego charakteru, bo czasem jedno z rodzeństwa jest właśnie strasznie samolubne a drugie nie. Nie wiem czy rodzice inaczej wychowują?

Ja po swoich przejściach ostatnio obecnie twierdzę, że nie będę miała świadomie dzieci. Dostałam nauczkę i zrobię wszystko by nie dopuścić do takiej sytuacji po raz drugi.
Nie nadaję się na matkę, nie chcę takiej odpowiedzialności, chyba nie stać mnie na poświęcenie.

Każdy z nas urodził się ateistą

#286 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 01 lipca 2013 - 08:46

Ja zawsze chciałam dwójeczkę,

Ja również dwójke.

Zobaczymy jak sobie poradzimy z jednym brzdącem. Jak będziemy stali finansowo, czy warunki mieszkaniowe będą dobre do wychowania dwójki...
Bo narazie są idealne na jedno dziecko.
Też nie ukrywam, że chcialabym pojsc do pracy...

Tak mi się marzy , że drugie moglabym miec ale za jakiś dluższy czas, najlepiej już we wlasnym , nowym domu :->
Ale to tylko takie tam moje... :->

iv09i09kftvt0mdm.png

#287 AgnieszkaIlonaL

AgnieszkaIlonaL
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 15 lipca 2013 - 15:03

4 ;-) bo musze byc lepsza od tesciowej a ona ma trójke ;-)

#288 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 października 2013 - 10:31

Ja bym chciała mieść dwójkę... Najlepiej chłopca i dziewczynkę. Ale wiem, że to nie koncert życzeń więc byle zdrowe :)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#289 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 października 2013 - 18:06

Moda moda na 2 dzieci, ale ja nawet widze ze niektorzy patrza dziwnie na Ciebie jak masz jedno
Ja albo slysze ze malej bedzie smtno ze sama albo znowu jak od tesciowej ciagle ( czytaj, tak z 3 razy w tygodniu !! ) ze mala powinna byc jedynaczka

My sobie dzis porozmawialismy i narazie deyzje odkladamy...jak bedzie miec 2 latka zobaczymy co dalej...
Albo pojde do pracy jesli mi z mala ktos zostanie, albo sie zdecydujemy na drugie bo poprawi sie sytuacja finansowa albo damy sobie spokoj
chociaz coraz bardziej mam jakies przeczucie ze bedzie jedynaczka...

#290 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 09 października 2013 - 18:41

ak od tesciowej ciagle ( czytaj, tak z 3 razy w tygodniu !! ) ze mala powinna byc jedynaczka

moja ostatnia powiedziała, że jak Krasnal nie będzie miał rodzeństwa to będzie kaleką :roll:
wkurzające strasznie są takie uwagi i "mądrości" życiowe - a gadki, że jak masz kasę na jedno, to masz i na kolejne... ehh... :roll:
szwagierka ma dwójkę dzieciaków, ale też od dwóch lat żyje bez męża, bo mąż na tę rodzinę musi zarobić jak nie w Anglii, to w Stanach, to w Polsce harując od 5 rano do 22 wieczorem - i to jest niby ok ? :roll: ważne że dziecko ma brata/siostrę... dla mnie to jest chore i nie chciałabym dopuścić do takiej sytuacji.... :roll:

jeszcze się jedno nie narodziło, a już czujemy nagonkę na plecach straszną <bezradny></span>

Ja bym bardzo, bardzo chciała mieć dwójkę, ale na tę chwilę.... niech urodzi się pierwsze, a reszta sama się ułoży.

#291 Jasminka

Jasminka
  • Użytkownik
  • 1 022 postów

Napisano 09 października 2013 - 19:55

Madzik :), jeszcze jedno dziecko się nie urodziło a ludzie już kolejne do brzucha Ci wkładają.
Ludzie chyba faktycznie nie mają swojego życia. :roll:

szwagierka ma dwójkę dzieciaków, ale też od dwóch lat żyje bez męża, bo mąż na tę rodzinę musi zarobić jak nie w Anglii, to w Stanach, to w Polsce harując od 5 rano do 22 wieczorem - i to jest niby ok ? :roll: ważne że dziecko ma brata/siostrę... dla mnie to jest chore i nie chciałabym dopuścić do takiej sytuacji.... :roll:

Swoje zrobił, wiec już nie musi być na miejscu. Teraz może robić za bankomat :lol:

#292 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 października 2013 - 20:46

Madzik ja uslyszałam ostatnio dwie rzeczy. jedna, ze jak cchcemy miec drugie dziecko to moze maz niech pomysli o drugiej pracy. Czyli przychodzi o 17...i jeszcze do drugiej powinien isc. Kij ze dziecko by ojca nie mialo.Nie wiem mnie taki model nie pasuje, dwie prace ok, jesli to sie da jakos pogodzic. Albo sie jest samemu
No chyba ze ma sie dzieci a wyjscia nie ma bo trzeba zarobic

Druga madra rzecze ktora uslyszałam i ktora mnie zwalila z nog, to ze jesli sie nie chce zapewnic dziecku rodzenstwa jest sie egoista :roll:
czyli ze jesli nie zdecyduje na 2 to mysle tylko o sobie :roll:

Wogole tego nie rozumiem czemu innym przeszkadza ze ktos np. nie chce dzieci?
albo ma tylko jedno ? i czemu sie tak dopytuja ?
Czemu nie mozna sobie zyc normalnie tylko ciagle sluchac pouczen innych
Boziu, ja myslam ze jak urodze mala to sie skoncza gatki ale gdzie tam
I te kontrasty miedzy tesciowa wrozaca z fusow ze mala sama bedzie :lol:
a sasiadkami zaczepiajacymi mnie : a pani to tylko jedno ? :lol:

#293 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 09 października 2013 - 22:40

Ja tą gadke raz ucielam jednym zdaniem: tatuś juz Zuzi rodzenstwo zapewnil, jak sie dobrze postara to i 3 brata ustrzeli, ja juz nie rodze :lol:

Na szczescie w rodzinie u mnie takie "madre" pytania nie padaja, kolezanka ma takie durne pomysly :>
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#294 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 10 października 2013 - 11:47

Druga madra rzecze ktora uslyszałam i ktora mnie zwalila z nog, to ze jesli sie nie chce zapewnic dziecku rodzenstwa jest sie egoista
czyli ze jesli nie zdecyduje na 2 to mysle tylko o sobie

Niektórzy to mają pomysły ... nie wiadomo co komu siedzi w głowie moja siostra jest już prawie trzy miesiące po ślubie już jej teściowie nosa wciskają kiedy , oni będą mieli dziecko .. a co to kogo obchodzi .. a niech sobie mają i za dwa lata .. to już ich sprawa zdecydują się to zadziałają .. ja to też nie rozumiem niektórych ludzi .. takiego parcia , że o małżeństwo po roku i nadal dzieci nie ma , a co kogo to obchodzi ...

Kiedyś taka moja jedna znajoma zapytała , się kiedy czwarte dziecko będzie .. a co ja jestem maszynką do rodzenia dzieci ... ech niektórzy ludzie to zamiast mózgu to kisiel mają :roll:
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#295 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 października 2013 - 09:49

ja zawsze mówiłam że chciałabym 2kę ale chyba na 1 się skończy bo to co teraz przechodzę to normalnie ....nie wiem czy chciałabym znowu to przechodzić :/

#296 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 października 2013 - 17:59

krowka17, tylko ze nie jest powiedziane ze tak sie znowu bedziesz czuc;)
W pierwszej ciazy kolezanka czula sie super a w drugiej kiepsko
Porod tez moze trwac mniej wiecej godzin

#297 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 11 października 2013 - 19:28

Sajuri, temat brzmi "Ile chciałybyście mieć dzieci". offtopic

Zapraszam tutaj --> samopoczucie-w-ciazy-vt8990.htm

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#298 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 05 listopada 2013 - 14:01

Mnie się od zawsze marzy trójka. Jednak wszystko zależy od możliwości finansowych, mieszkaniowych i tego ile bozia da. :D

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#299 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 kwietnia 2014 - 15:10

Ja chcialam dwojke i wlasciwie decyzja byla podjeta ze sie staramy ( nie mowie ze juz dzis ) 

ale niestety wyszlo nie po mojej mysli...i na 99% musimy sobie odpuscic

No chyba ze cos sie jeszcze zmieni

Fajnie miec parke no ale..nie zawsze mozna. 

#300 Panna K

Panna K
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 04 kwietnia 2014 - 17:06

Kiedyś w przyszłości trzy lub więcej. Takie wymarzone