Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ile chciałybyście miec dzieci??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
318 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chciałabym miec dzieci........... (211 użytkowników oddało głos)

Chciałabym miec dzieci...........

1. żadnego......... nie lubie dzieci (11 głosów [5.16%])

Procent z głosów: 5.16%

2. 1 (26 głosów [12.21%])

Procent z głosów: 12.21%

3. 2 (117 głosów [54.93%])

Procent z głosów: 54.93%

4. 3 (43 głosów [20.19%])

Procent z głosów: 20.19%

5. więcej niz 3 (16 głosów [7.51%])

Procent z głosów: 7.51%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#261 ania2784

ania2784
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 09:44

Odkąd pamiętam zawsze chciałam mieć dwójkę, ale siła wyższa jednorazowo obdarzyła mnie czwórką. Więc zostały tylko marzenia... ;-)

#262 Kingusia

Kingusia
  • Użytkownik
  • 312 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 20:16

ania2784 masz czworaczki? ile maja lat i jak Wam się udało TO zrobić? :mrgreen:

wiem że nie powinnam pisać w tym temacie - przepraszam :oops:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#263 Lena_no

Lena_no
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 22 października 2012 - 09:00

Ja chciałabym mieć dwójkę :-)
Dołączona grafika

#264 Iluan

Iluan
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 29 października 2012 - 17:20

Zaznaczyłam w ankiecie dwójkę.
A ile będzie?!
Na razie jest jedno :)
"Trzy rzeczy zos­tały z ra­ju: gwiaz­dy, kwiaty i oczy dziecka."

#265 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 18:14

Ja bym chciała 3 (i tyle zaznaczyłam), mąż 2, a ile będzie zobaczymy. Mamy jeszcze dużo czasu żeby o tym pomyśleć. :D

Fajna ankieta, za kilka lat można wrócić i zweryfikować marzenia z rzeczywistością. :)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#266 JestemBogiem

JestemBogiem
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 03 stycznia 2013 - 17:08

2 lub 3 :). Zobaczymy ;)
Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili.

#267 chemiczna

chemiczna
  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 21:35

Ja trójkę, na razie jestem w fazie starań o pierwsze:)
Dołączona grafika

#268 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 21:37

A ja mam nadzieję, że nie będę ich miała. Nie chcę i oby moja płodność (jeśli jest) przeszła na tych co chcą.

Każdy z nas urodził się ateistą

#269 Sarisia18

Sarisia18
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 21:39

Zaznaczam 2 . ALe nie wiem jeszcze napewno 1 będzie a czy jeszcze 2 to się zobaczy:):)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#270 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 24 lutego 2013 - 13:31

Jedno juz mam :mrgreen: Drugie planujemy w przyszlosci. A mi sie ostatnio marzy nawet 3ka :-D Ale to juz jak finansowo i nerwowo podolamy :lol:

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#271 mamula

mamula
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 26 marca 2013 - 12:31

chciałam miec dwójkę, mam dwójke i mi wystarczy:)

#272 m.m

m.m
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 27 marca 2013 - 20:44

Ja zawsze chciałam mieć małą gromadkę (3-4) ale mam jedno i stwierdzam, że dwójka mi maksymalnie wystarczy :):)

#273 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 13:38

chcialam zalozyc temat - Jedynakiem byc - ale pewnie bym powieliła ten wiec pisze tutaj...

Czy ktos z Was chce miec tylko jedno dziecko ? a jesli tak to dlaczego?
czy jedynakowi bedzie gorzej ? trudniej ? czy lepiej miec rodzenstwo ? czy takie dziecko ktore ma rodzenstwo rozwija sie lepiej ?
Ja zauwazyłam ostatnio jakas mode na wiecej niz jedno dziecko.
Jesli o mnie chodzi nie jestem pewna narazie czego chce. Z jednej strony fajnie byloby miec rodzenstwo dla malej.( szczegolnie ze ja rodzenstwa nie mam i wiem ze nie jest fajnie...) Z drugiej ...chcialam podchowac corcie, isc do pracy i korzystac z zycia. :P

Jakos nie wyobrazam sobie siebie np. teraz , mala ma 14 miesiecy, a ja wlasnie urodzilam kolejne....plus mam np. jeszcze 4letnia synka :lol: chyba by mnie to przerosło. Nocki nie przespane, oczy na zapalkach. Zero zycia dla siebie. Teraz go malo, chwila jak mala zasnie i to nie zawsze. Jestem troche wygodnica :oops: lubie pomyslec o sobie. I chyba nie jestem Matka Polka. Zdecydowanie.
Odezwa sie glosy mam ktore maja wiecej niz jedno dziecko ( a moze nie tylko te , i nie tylko glosy mam ) ze podchowa sie a pozniej jaka radosc - ma sie w domku 2, 3, lub 4 dzieci :)
ale najpierw trzeba podchowac :)
Kiedys myslalam ze najpierw sobie urodze jedno, podchowam , pojde do pracy . I jak pierwsze bedzie miec ze 4 latka... pomysli sie o drugim. Tyle ze troche sobie juz bede liczyc latek, nie wiem czy za pozno nie bedzie. I czy bedzie sie chcialo znowu pakowac w pieluchy przed 40 stka:P
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#274 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 15:43

ja tez nie Matka Polka :lol: jedno dziecko calkowicie mi wystarczy..bawić z innymi dziećmi moze się w przedszkolu czy na palcu zabaw...nie koniecznie tak trzeba sie poswiecać..bo nie ma sie z kim bawic i lepiej z rodzeństwem bedzie sie rozwijał :evil:
z drugiej strony kurde tez mi sie cos nalezy jeszcze od życia...cos zobaczyc, pozwiedząc gdzies pojechać.....jeszcze 2-3lata i bede Paniczowi pokazywac świat....a tak to jedno zaczyna byc samodzielne a matka ograniczona kolejnym dzieciem u cyca.....i wszyscy siedza w domu bo co to za urlop jak tylko pilnujesz zeby zjadł, przebrać, komary odganiac i sprawdzac czy kataru nie mam <bezradny></span> nie dla mnie to i myslcie sobie o mnie co chcecie :-P moze jestem wygodna egoistka..widocznie tak mam od urodzenia...
Dołączona grafika

#275 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 17:29

Ja również już zadecydowałam dawno zadecydowałam o tym, że więcej dzieci mieć nie będę. Tylko z trochę innych niż wasze pobudek.

bo nie ma sie z kim bawic i lepiej z rodzeństwem bedzie sie rozwijał

Ubóstwiam ten argument :lol: Zróbmy drugie dziecko bo to taka zabaweczka będzie, nie? To moje dziecko lalki ma i misie :lol:

Braku pracy i zamknięcia w domu nie odczułam jak wy bo szybko wróciłam do życia zawodowego i mimo, że zazdroszczę mamom które mają możliwość spędzać z dzieckiem tyle czasu, uważam, że była to dobra decyzja.

Po pierwsze, uważam, że w dzisiejszych czasach posiadanie więcej niż jednego dziecka to naprawdę luksus. Po drugie boję się, jak bym pomiędzy dwójkę umiała dzielić i miłość i potrzeby doczesne, bo niestety nie miałam tu dobrych wzorców. I po trzecie, i pewnie najważniejsze, nadal nie wiem czy Miśka nie ma choroby genetycznej, a jeśli ja ma, to jedno z nas jest nosicielem, i drugiemu również moglibyśmy przekazać, a objawy czy konsekwencje mogłyby być bardzo bolesne.

Świadomie więc na pewno nie podejmę decyzji o posiadaniu kolejnego dziecka.

Bo jakoś sam fakt uwiązania do dziecka, nieprzespanych nocy, czy braku możliwości podróży czy rozwoju mnie nie zniechęca.

#276 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 18:05

Ja zauwazyłam ze tak. Nie chcesz wogole dziecka ? a czemu ? wolicie byc sami ?
Chcesz jedno . A czemu ? nie chcecie wiekszej rodzinki ? :lol:
masz wiecej niz 4? to slyszysz jak moja kolezanka ze jestescie robotni :lol:

Ubóstwiam ten argument

a juz szczegolnie slysze ze dobrze miec dziecko rok po roku. Bo beda sie bawic razem :P

Poza armuntem ( jesli chodzi o drugie dziecko ) ze chce skorzystac troche z zycia , ze chyba nie nadaje sie na matke polke ( choc slysze ze mam super podejscie, dzieci mnie lubia itp )
biore tez pod uwage moje problemy ze zdrowiem , boje sie tez o ciaze. :roll:
Juz mam swoje szczescie male nie wiem czy nie grzechem byloby wymagac wiecej

No ale z drugiej strony nie jest to calkowite moje slowo na NIE. Narazie sie motam.

, czy braku możliwości podróży

sa pary co podrozuja z dzieckiem od malusiego ;) i ja nie widze w tym nic zlego. Kwestia osobowosci, organizacji .i dziecka :)
nasze nie pozwala na dlugie wycieczki. W autku ryk. We wozku nie zasnie itd . Wiec dopiero na przyszly rok mozna pomyslec.

Nieprzespane nocki mozna zniesc, a nawet sie oswoic.
Najgorzej znosze brak czasu dla siebie. Teraz jest najgorszy etap. Zabkowanie, mamusia i mamusia. Zdecydowanie etap noworodkowy jest fajniejszy ;)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#277 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 19:18

ja jesli bym miala miec dzieci to jedno po drugim z prozaicznego powodu do 30 coraz blizej :-P a nie chce na porodowce byc jako 40latka , bo bylaby bawa ze nie dozyje 18-tki mojego dziecka , o slubie juz nie wspomne.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#278 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 19:42

ja także myślę o tylko o jednym dziecku, nie więcej.

<ookk>

#279 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 22:32

Ja również nie chcę mieć więcej dzieci. Wprawdzie na początku była mowa o dwójeczce, ale życie wszystko zweryfikowało. Jeszcze gdzieś tak z trzy lata temu mówiłam, że Marcin będzie miał rodzeństwo, gdy ten będzie miał z cztery, pięć lat. No i ma już prawie pięć lat, a tu kolejnego ani widu ani słychu. Mało tego, myśl o kolejnym dziecku przeraża mnie. Nie chcę po raz kolejny przez to wszystko przechodzić. Nie wspominam tego wszystkiego najlepiej. Długo do siebie dochodziłam i nie chodzi mi tu o stan fizyczny, a psychiczny. Cieszę się, że mam syna i kocham go nad życie, ale na następne nie zdecyduję się. Nie mam parcia na posiadanie więcej dzieci. A zmuszać się nie będę.

Po drugie boję się,
jak bym pomiędzy dwójkę umiała
dzielić i miłość i potrzeby doczesne

Mój szwagier ma dwoje dzieci, dwie córki. Różnica między nimi jest niewielka, bo 16 miesięcy 9 i 8 lat mają. Mimo małej różnicy wieku, pomiędzy dziewczynkami widać rywalizację, mało tego, młodsza jest bardziej faworyzowana przez matkę, a starsza czuje się odtrącona.

Co jeszcze mnie bawi, to argument, na posiadanie na więcej niż jedno dziecko, że jak dziecko będzie miało rodzeństwo, to nie wyrośnie na egoistę. A ja uważam, że to akurat nieprawda. To wszystko zależy od wychowania, a nie od tego czy ktos ma rodzenstwo czy też nie.
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#280 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 22:45

wyrośnie na egoistę. A ja uważam, że to akurat nie prawda. To wszystko zależy od wychowania, a nie od tego czy ktos ma rodzenstwo czy też nie.

Zgadzam się, wszystko jest kwestią wychowania. Ja jestem jedynaczką a jakoś egoistką nie jestem a wręcz przeciwnie jestem wrażliwa na ludzkie cierpienie i lubię pomagać ;-)

Ja na dzień dzisiejszy chciałabym mieć dwójkę, czas pokaże jak to się ułoży :->

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>