Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ile chciałybyście miec dzieci??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
318 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chciałabym miec dzieci........... (211 użytkowników oddało głos)

Chciałabym miec dzieci...........

1. żadnego......... nie lubie dzieci (11 głosów [5.16%])

Procent z głosów: 5.16%

2. 1 (26 głosów [12.21%])

Procent z głosów: 12.21%

3. 2 (117 głosów [54.93%])

Procent z głosów: 54.93%

4. 3 (43 głosów [20.19%])

Procent z głosów: 20.19%

5. więcej niz 3 (16 głosów [7.51%])

Procent z głosów: 7.51%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#241 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 27 maja 2012 - 13:16

Chciałabym mieć 2 dzieci, ale w dzisiejszych czasach nie wiem czy nie lepiej mieć 1, bo jednak ciężko jest z pracą np. w zawodzie, ciężko z kredytem na mieszkanie itd., ale do tego jeszcze dużo czasu, więc zobaczymy ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#242 agixa

agixa
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 27 maja 2012 - 13:18

Planujemy dwójkę. Na razie staramy się o pierwsze.

#243 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 27 maja 2012 - 14:52

ale w dzisiejszych czasach nie wiem czy nie lepiej mieć 1

Ja chcę na jednym poprzestać. Wolę dać jednemu wszystko niż mając dwójkę czy trójkę ostro trzymać się za kieszeń odmawiając pewnych przyjemności zarówno sobie jak i co gorsza dzieciom, bo widzę jak drogie jest w tej chwili życie. Dziś P. się nabijał, że możemy mieć jedno dziecko i obydwoje zasuwać w robocie by je utrzymać, albo zrobimy sobie 5 czy 6 i będziemy żyć z państwa, bo może bogaczami w ten sposób nie zostaniemy, ale nie trzeba będzie pracować. Głupie żarty się go trzymają od rana :lol: poddałam mu do rozważenia inny pomysł... niech zrobi jakiś napad to jak go wsadzą za kratki to też będzie na państwowym garnuszku :-P
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#244 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 27 maja 2012 - 17:52

byłoby wspaniale mieć dwójkę
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#245 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 27 maja 2012 - 19:57

tigraa84, no to widać, że z czasem Twoje plany uległy zmiany, bo w tym temacie chyba 2 czy 3 lata temu pisałaś, że chcecie starać się o rodzeństwo dla Wiki ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#246 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 27 maja 2012 - 20:05

Ja uwielbiam duże rodziny i zawsze sama chciałam taką mieć. Myśleliśmy o 4-5 dzieci. :lol: Z tym że wydawało nam się, że po studiach będziemy mieli taką pracę, że będzie nas stać na utrzymanie tak dużej rodziny na normalnym poziomie. Teraz przeszliśmy na swój garnuszek i wiemy, że to były bardzo optymistyczne prognozy. Tak więc życie prawdopodobnie zweryfikowało nasze plany i marzenia.
Myślę, że dwójka to nasze upragnione minimum. ;-) Staram się za bardzo nie planować i nie nastawiać (trudne to), bo wiem, jak czasami ciężko trzeba walczyć o choćby jednego malucha. :-?

Ale...gdyby jednak było nas kiedyś stać, to wracamy do planu numer jeden. :mrgreen:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#247 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 27 maja 2012 - 20:15

widać, że z czasem Twoje plany uległy zmiany

Zmieniły się zupełnie. Kwestia finansowa to jedno, ale są i inne przyczyny. Chociażby fakt, że chciałabym zobaczyć kawałek świata, bo jak do tej pory nie miałam okazji, więc zakopywanie się w pieluchy nie jest teraz moim marzeniem. Że już nie wspomnę, że z jednej pensji w dzisiejszych czasach pozwolić sobie na tego typu "fanaberie" to raczej mało wykonalne ;-) No i nie wiem czy wytrzymałabym znowu kilka miesięcy w domu, bo mimo, że kocham moją córcię ponad wszystko to nie należałam do najszczęśliwszych będąc odizolowana tyle czasu od ludzi a przez to i zaniedbałam się trochę i zrobiłam się tak rozlazła, że zmobilizować się do czegokolwiek to był dla mnie nie lada wysiłek :-? Najwyraźniej nie należę do grona kobiet, którym siedzenie w domu służy :-P Jako mama czuję się spełniona i myślę, że przy odrobinie starań uda nam się wychować Wikę na kobietę mądrą i altruistyczną a nie jak nas wszyscy strasza na rozpieszczonego samoluba, bo "z reguły tacy są jedynacy" :roll:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#248 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 28 maja 2012 - 10:52

Ja teraz zastanawiam sie czy jedno czy dwoje... widząc jakie teraz są warunki życiowe to raczej jedno ... Myślę tak jak Tigra lepiej jednemu dać dużo niż mieć dwoje i odmawiać...

#249 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 28 maja 2012 - 17:09

Ja chciałabym mieć 2 dzieci, ale wiadomo, że realia życiowe to skonfrontują... Rozmiawiałam z . o tym i on też jest chętny :P Tak jak mówicie niestety kwestia finansowa zaważy na tym bardzo mocno

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#250 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 maja 2012 - 20:07

gdybym planowała rodzine to 2 to jest minimum . niestety moje dzieci nie bede miec za wiele kuzynostwa blizszego i dalszego , a fajnie by bylo aby mialy dzieci w kims oparcie , kiedsy w przszyszłosci, sama sobie nie wyobrazam jak to jest byc jedynakiem .
Ja lubie siedziec w domu wiec takie uwiazanie by mi nie przeszkadzało . ostatnio byłam w szoku bo czytałam badania , gdzie była mowa o tym, ze ponad 60 % Polek gdyby mogła została by dzieckiem w domu a nie pracowała . Zaskoczyło mnie to bardzo , bo wiekszosc kobiet ciagnie do pracy i nie chce w domu siedziec choc bardzo dzieci swoje kochaja.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#251 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 28 maja 2012 - 20:52

Panicz całkowicie zaspokaja moje potrzeby jesli chodzi o macierzyństwo :mrgreen:
nie wiem czy bym potrafila kolejne dziecko pokochać tak samo, raczej nie- naszczęscie nie planuje wiecej dzieci wiec nie musze sie martwic :mrgreen:
Dołączona grafika

#252 Natalka

Natalka
  • Użytkownik
  • 1 457 postów

Napisano 28 maja 2012 - 21:41

kiedyś chciałam mieć starszego chłopca i młodszą dziewczynkę, ale chyba jednak wolę mieć jedno dziecko. No chyba, że będzie to chłopczyk, to jednak powalczę jeszcze o dziewczynkę :-P
chce córeczkę. taką małą blond :-D

#253 Domida

Domida
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 27 czerwca 2012 - 10:02

Mamy dwoje dzieci, i każde kocha się tak samo ....:) Nigdy nie wyobrażałam sobie, że mogłabym mieć tylko jedno dziecko, a dziecko nie miałoby rodzeństwa, trochę to smutne być jedynakiem... Mamy z mężem pracę, spłacamy kredyt mieszkaniowy i jeszcze nie powiedzieliśmy, że dwójka dzieci nam wystarczy. Dwójka dzieci w niczym nas nie ogranicza, nadal wyjeżdżamy na urlopy i w Polsce i za granicą wspólnie z dziećmi, a jak chcemy sami to dziećmi zajmują się babcie :) Cieszę się, że jak dzieci dorosną będą miały siebie, bo rodzeństwo zawsze trzyma się razem, na dobre i złe.

#254 pustynna

pustynna
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 27 czerwca 2012 - 10:38

Najchętniej więcej niż 3. :P Marzy mi się gromadka dzieci. :-)
Trzeba mi nowych skrzydeł, nowych dróg potrzeba... J. Słowacki

#255 busia0608

busia0608
  • Użytkownik
  • 298 postów
  • Gadu Gadu:6530726
  • LokalizacjaUK
  • Wzrost:169
  • Włosy:farbowane
  • Stan:odlatuję
  • Partner:D
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 27 czerwca 2012 - 21:51

chciałabym mieć dwójkę rok po roku, a tak za 8/10 lat jeszcze jedno.
ale najważniejsze żeby zdrowe były ;-)
Dołączona grafika
jesteś już Mój, jestem już Twoja !

#256 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 28 czerwca 2012 - 10:48

Sama mam 3 rodzeństwa i wiedząc jak to wygląda sama nie zdecydowałabym się na taką ilość. Wystarczy mi 2:)

#257 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 01 lipca 2012 - 16:29

Mamy jedno dziecko i kochamy je ponad życie. Więcej potomstwa nie planujemy.

#258 magnoona

magnoona
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 21 lipca 2012 - 20:56

dwoje lub troje. Pierwsze teraz :) za 2-3 lata drugie, a tak po trzydziestce trzecie ;)

#259 diablica91

diablica91
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 21 sierpnia 2012 - 06:03

A ja zaznaczyłam 3... Chciała bym mieć trójkę jeśli się uda to tak będzie ale na pewno dwoje musi być;)

#260 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 17:59

Chciałabym 3 :) Dwóch chłopców na początek a na koniec córa :)
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."