Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy wrześniowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
299 odpowiedzi w tym temacie

#281 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 28 września 2014 - 08:32

Hej niedzielnie!

Piękne słońce za oknem... ale temperatura poniżej 10stopni... :roll:

Wczoraj popiłam whisky to dzisiaj umieram .... kacyk mnie męczy, a już wieczorem umówiłam się na pizzę i piwo - ale mówią, że czym się strułeś tym się lecz. Może zadziała. :lol: :lol:

Póki co zostanę w łóżku.

Pooglądam jakieś seriale, a potem się ogarnę i wyjdę do ludzi. :D

Miłej niedzieli!

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#282 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 28 września 2014 - 10:58

Dziś to i ja juz pospałam :D aż miło

Jaki kolor?

teraz jest ciepłe kakao, takie jak w naszej sypialni, a wcześniej był.... hmm w sumie lekko pomarańczowy...

Okropne to jest.Mój zazdrosny już 30lat

no własnie mój wcześniej nie był.. a teraz... ale ... może uda się wrócić do normy.

Hmm ja jednak zdecydowanie wolę jak nie jest zazdrosny i jest normalnie ;)

Babrzemy się z remontem już kolejny tydzień

i to jest najgorsze w remontach, że końca nie widać

Nigdy mi to nie przeszkadzało.Buty często mnie obcierają,mam malutkie i wąskie stopy i niskie podbicie ...taka stopa po prostu ,,wpada"w dół buta,źle się wtedy chodzi,niewygodnie i w ogóle kicha.Ale...podobno kobieta zdolna jest do poświęceń.

a jaki masz rozmiar ??

Palomka, u mnie słoncznie i na szczęście ciepło ;) współczuję kaca

póki co ja sie zbieram za porządki. X znów maluje bo kolor nie pokrył i tyle...

porządki w szafie wczoraj zrobiłam z czego się neizmiernie cieszę ;)

no i ważne że widac efekty odchudzania :D

#283 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 28 września 2014 - 16:37

a jaki masz rozmiar ??

Moja stopa ma dł.22cm,do tego jest wąska i niskie podbicie...i teraz co producent ,to inny rozmiar...numeracja waha się od 34,5 do 36... :roll:

widac efekty odchudzania

Brawo!Gratuluję!

Pan mąż miał  wrócić jutro...a tymczasem,jest już w drodze...i do tego razem z teściami... :roll:  <bezradny>

Będą w domu ok.20.00...wracają we wtorek...czy się cieszę? :roll: No... cieszę się,cieszę... <zakrecona>

Wycieczka do ZOO...udała się...pogoda dopisała...jutro ostatni dzień urlopu... <wow>

#284 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 28 września 2014 - 17:35

@Janina co z babcia jak wyjezdzasz ??? zostaje sama czy do mamy idzie ???

Babcia u mamy była. Mogliśmy psychicznie odpocząć, bo jednak opieka nad taką starszą osobą daje się czasem we znaki.  :-?

@Janina, fajne miejsca w Kazimierzu.... hmm...wiesz, to jest miasteczko typowo turystyczne z zabytkami typu: kościół farny, ruiny zamku, baszta (na którą ja nigdy nie wlazłam), góra Trzech Krzyży (ładny widok na cały Kazimierz). W Kazimierzu można promem przepłynąć na drugą stronę do Janowca :-) Aaa no i tradycyjnie na ryneczku - cyganki, które chcą powróżyć. A "trochę" dalej od Kazimierza masz Nałęczów :-D

O wszędzie byliśmy, a do tego jeszcze Puławy (ten cały park z pałacem Czartoryskich) i Lublin (Stare Miasto).  :mrgreen:

No i ostatnia,najnowsza wiadomość...uwaga!...w maju zostanę babcią... :oops:  <co>

I jeszcze ja na końcu pogratuluję, sypią się te dzieciaczki w maju. U mnie w rodzinie też będzie w maju nowy członek, a babcia tego maluszka będzie miała 35 lat o ile dobrze liczę.  :lol:

Witam Was gorąco kobietki.  :mrgreen:

Jestem po urlopie, wypoczęta, zrelaksowana, choć już pierwszy tydzień pracy za mną, ale że małż miał 3 tygodnie wolnego a ja 2, to w ten ostatni tydzień czasu na babski brakowało. :)

Wakacje w Kazimierzu i okolicach uważam za udane, na 10 punktów mają mocne 7. Kolejny tydzień urlopu minął na wybieraniu i kupowaniu kostki brukowej na taras i jej układaniu. Niestety tylko taras tzw. kawowy udało nam się ułożyć, został jeszcze taras główny i przejście łączące je oba. Nie wiem czy uda się nam to dokończyć do zimy.

Ostatnio tryskam energią, zaczęła się jedna z moich ulubionych pór roku, a za chwilę mamy październik, który jest drugim moim ulubionym miesiącem w roku.  <ookk> Mam nadzieję, że długo mi ten stan nie minie.  :-D

Póki co żegnam się na dziś bo przez 3 godziny nadrabiałam 10 stron pogaduch, ale przeczytałam wszystko i jestem na bieżąco co tam u Was się działo przez ten czas.  :-D

Małż ma teraz na 18 więc powoli uda mi się nadrobić zaległości. Do jutra.  <byebye>

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#285 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 28 września 2014 - 18:37

O wszędzie byliśmy, a do tego jeszcze Puławy (ten cały park z pałacem Czartoryskich)

Ja mieszkam w Puławach :D

Witam tak na chwilkę,

Cały czas Was podczytuję aby być na bieżąco.

U mnie wszystko oki.

Mała rośnie jak na drożdżach. Uśmiecha się, mniej śpi, za szybko wyrasta z ubranek i ogólnie jest oki.

Pogoda ostatnio piękna więc chodziliśmy sobie rodzinnie na spacerki.

A jutro z samego rana jedziemy do Lublina i kładziemy się w szpitalu, bo chcę przebadać ponownie serduszko Hanki. Mam nadzieję, że coś się jej poprawiło. 

Nic, uciekam się pakować bo jak wyjęłam wszystko co mi potrzebne to się załamałam no ale nie wiadomo jak długo poleżymy...

#286 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 września 2014 - 19:34

stąd ta wymiana ubrań,poszukiwanie stylu...cała ta zmiana.

najwyzszy czas :-)

Buty często mnie obcierają

mnie tez ,ale uwielbiam chodzic na wysokim obcasie, jesli po kilku razach buty nadal obcieraja to ida w kąt ;-)

mam malutkie i wąskie stopy i niskie podbicie

u mnie jest szeroka, maleńka i z wysokim podbiciem , wiec trudno kupic buty i czesto w mały paluszek robią kuku :-P

George Clooney się ożenił

mysle ze ten stan nie bedzie trwał dlugo :-P

do tego razem z teściami...
wiedziałas o tym jak wyjezdzał ???

@Janina a jak pies na urlopie . wszystko ok ???

mamy październik, który jest drugim moim ulubionym miesiącem w roku. Mam nadzieję, że długo mi ten stan nie minie.
a co w nim takiego fajnego ???

@AgnieszkaT trzymam kciuki za malutka i jej maleńkie serduszko ;-)

ja poczytałam trochę  na pięknym słoneczku, potem ukladałam w szafkach z ubraniami, powkladałam tez odstrszacze molowe, które dzis kupila, mam nadzieje ze ubrania nie beda za bardzo lewandowo pachniec.  

Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 28 września 2014 - 19:17

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#287 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 28 września 2014 - 19:51

Moja stopa ma dł.22cm

to faktycznie malutko...

Brawo!Gratuluję!

ja też się ciesze i mam motywację dalej ;)

@Janina ważne że urlop udany ;)

#288 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 29 września 2014 - 10:17

Witam :)

No i od nowa zaczynamy tydzień ;)

Mam nadzieję,że szybko przeleci, bo lenia mam :D

A jutro z samego rana jedziemy do Lublina i kładziemy się w szpitalu, bo chcę przebadać ponownie serduszko Hanki. Mam nadzieję, że coś się jej poprawiło. 

Zdrówka dla was i oby było lepiej :*

Ostatnio tryskam energią, zaczęła się jedna z moich ulubionych pór roku, a za chwilę mamy październik, który jest drugim moim ulubionym miesiącem w roku.  Mam nadzieję, że długo mi ten stan nie minie. 

Podziel sie tą energią :D

Miłego dnia kobietki :D

#289 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 29 września 2014 - 10:18

<hello>

6ciodniowy maraton pracowy za mną, mam przerwę aż do... jutra <lol>

w nocy  nie mogłam zasnąć, i wstałam dopiero o 10tej.. a tyyyle miałam zrobić :roll:

No nic.. wyskoczę chyba na chwilę do sklepu po mąkę pełnoziarnistą bo dziś w planach naleśniki, niech będą chociaż ze zdrowej mąki ;-)

miałam się zmobilizować na siłownie i co? dooopa :evil: leń ze mnie i tyle :-/

#290 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 29 września 2014 - 13:46

Witajcie !

Ostatnio w ogóle mam jakoś mniej czasu :roll: Weekend cały w pracy spędziłam. A wczoraj w dodatku po pracy poszłam na spotkanie osób z roku ;-) Wypiłam jedynie 2 piwa z sokiem a rano tak mnie głowa bolała jakbym co najmniej wczoraj na kolanach do domu wróciła :lol:

Teraz ogarniam plan lekcji, lokalizację wszystkich zajęć a jutro mam dzień organizacyjny :-)

miłego dnia wszystkim ;*

PS. @elizabeth czy Ty kobieto przypadkiem nie wygrałaś dzisiaj 1000 zł w Esce, bo słucham radia a tam taki podobny głos do Twojego :lol:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#291 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 29 września 2014 - 14:03

@Janina, super, że wyjazd Wam się udał :) Liczę na FB na jakieś zdjęcia z wyjazdu, bo do Kazimierza sama bym się wybrała :)

@inqaa, Ty już plan masz przynajmniej, a ja dalej nie wiem co z moim. :roll: Taka organizacja w mojej szkole.

A jak plan? Podoba się czy dużo okienek?

Witam w piękny słoneczny wrześniowy poniedziałek. :D

W sumie to zorientowałam się, że jutro ostatni dzień września i na dodatek dzień chłopaka. Zabiorę może Połówka na piwo, bo żadnych zbędnych gadżecików już kupować nie zamierzam. :D

Zaraz ogarnę się do końca, śmigam z psem na spacerek, a potem z Połówkiem do centrum.

Chcę jeszcze parę CV poskładać, może akurat coś się uda.

Miłego dnia! <ookk>

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#292 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 29 września 2014 - 17:33

Hej ho! :)

Tak sobie siedzę, piję herbatkę, wcinam ciasteczka i przeglądam bs, więc pomyślałam - zamelduję się, może ktoś jeszcze o mnie pamięta. :D

Tyyyyyyyle się dzieje u mnie, że nie wiem, o czym miałabym napisać. W skrócie - wszystko naprawdę ok u nas (odpukać!), mieliśmy co prawda 2 tygodnie takie niefajne, że heeeej w naszym świeżo upieczonym małżeństwie, ale minęły stresy, wahania i huśtawki i znowu jest po prostu dobrze. Nadal śmiało każdej polecam zmianę stanu cywilnego. <lol>

Co by tu jeszcze... jestem już po ślubie braciszka, wyszło naprawdę fajnie i chyba dałam radę jako świadek mimo moich obaw. Panna młoda wyglądała jak milion dolarów, orkiestra na medal ( ta sama co u nas :P ), jedzenie pyszne, drinki kolorowe, to co miało być nie tak?  <jezorek11>  Jeszcze pod koniec mój maż najlepszy zadedykował mi tę samą piosenkę, która była dla mnie niespodzianką na naszym weselu. I tak tańczyliśmy patrząc sobie w oczy, a on mi śpiewał razem z orkiestrą, goście kółko wokół nas..i te wszystkie wspomnienia odżyły. Pięknie było.  <dreams>

Na dzisiaj już planów konkretnych brak, oprócz wylegiwania w wannie z maseczką na mordce. No i pranie czeka na rozwieszenie. :)

Jutro ranek uczelniano - apteczny, a potem wskakuję do autka i śmigam do mojej chrześniaczki. Stawia już pierwsze kroki przy meblach, a ja ostatnio załapałam się tylko na raczkowanie. Trzeba koniecznie nadrobić zaległości. :)

Miłego wieczoru, trzymajcie się ciepło! :)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#293 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 29 września 2014 - 21:31

Heeeejka :)

Jedne nie piszą bo za mało się dzieje, inne bo za dużo :P Ja dzięki temu nie mam zbyt wiele do nadrabiania. U mnie cały czas jeden wątek - budowa. Jako kierowniczka nie zawsze umiem dogadać się z fachowcami- oni wolą gadać z facetem i już! Ale, grunt, że coś tam się dzieje. Mały mi kaszle, nie wiem co się dzieje, trzeba jeszcze poobserwować. Zaniedbałam za to strasznie mgr, więc jutro na ostatnią chwilę lecę do dziekanatu ogarnąć jakieś pisemko, żebym mogła bronić się później.

@madzik:) trzymam kciuki za oddanie pracy na czas, wiem sama jak ciężko się zmobilizować

@Aspirynkaaa każdy mały kryzys tylko umacnia związek :) Ja coraz częściej żałuję, że odłożyliśmy decyzję o ślubie, ale teraz nie ma na to szans.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#294 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 29 września 2014 - 21:37

Czeeeść.

Ale dziś była piękna pogoda, oby cała jesień tak się utrzymała! :)

Weekend minął przyjemnie z rodziną połówka - śmiechy, drinki, wspominki... a później szczere rozmowy z połówkiem. Wczoraj zrobiliśmy pizzę i wyszła najlepsza jak do tej pory. Z ciasta, które zostało zrobiliśmy calzone i dostało mi się do domu. :D

Wieczór przed TV, ostatnie dni "wolności", jutro może przejdę się na miasto na drobne zakupy.

Miłego. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#295 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 września 2014 - 09:56

Jako kierowniczka nie zawsze umiem dogadać się z fachowcami- oni wolą gadać z facetem i już!

skąd ja to znam, mamy, a racej miałyśmy to samo przy remontach

Witajcie. Kolejny dzień mojego słomianego wdowieństwa.

Strasznie mi mojego brakuje i ten lekki niepokój zostaje... ;/ wrrr..

Muszę coś z moimi włosami zrobić bo lecą jak szalone

#296 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 września 2014 - 11:32

niech będą chociaż ze zdrowej mąki
na patelni bez tłuszczu ???

miałam się zmobilizować na siłownie i co? dooopa leń ze mnie i tyle
j zmotywowałam kolezanke by poszla na zumbe < i nie musiała w domu z mezem siedziec > i bardzo jej sie podobało.

Weekend cały w pracy spędziłam
ja myslałam ze juz skonczyłas prace i tylko raz byłas <hmm>

Ale dziś była piękna pogoda, oby cała jesień tak się utrzymała!
tez o tym marze ;-)

z rana podreptałam do netto , wstałam o 8 bo tak bym gniła do 10.

teraz drozdzówka siedzi w piekarniku , zrobilam z innego przepisu bo brt mi zabrał komp i nie moglm przepisu sprawdzic , mm ndzieje, ze sie uda .

#297 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 30 września 2014 - 11:55

Witam :)

U mnie za oknem pogoda sie popsuła trochę, słoneczka brak :/

W pracy do 17 i ciągnie mi sie jakoś :D

teraz drozdzówka siedzi w piekarniku

Pychotka ;)

Strasznie mi mojego brakuje i ten lekki niepokój zostaje.

Tulę :*

Miłego dnia kobietki :D

#298 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 30 września 2014 - 12:29

Hej Hej

dopiero mam chwile dla siebie...

Wczoraj byłam u gina , zrobila mi wszystkie badania, dostałam nowe tabletki, zobaczymy co teraz będzie.

Syn już czuł się lepiej, kaszel nawet ustąpił, z katarkiem lepiej, a tu w nocy pojawiła się gorączka :roll:

Dzisiaj rano było wszystko ok, poszedł na drzemkę, obudził się i nie mogłam go uspokoić, całą godzinę płakał, nie wiedziałam co mu jest, bo gorączka nie , przyszedl mąż, to z wielkim trudem go uspokoił, i zasnął, pospał obudził się i dalej płakał, ale już się uspokoił. Nie wiem co jest, na 15stą idziemy do lekarza, i pewnie zacznie brać antybiotyk, nie wiem może go gardło boli, bo ostatnio lekarka mówiła, że ma zaczerwienione...

Ja przez to jestem poddenerwowana , bo co chwile coś, no ale mam nadzieje, że będzie dobrze. Musi.

milego dnia

iv09i09kftvt0mdm.png

#299 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 30 września 2014 - 19:42

na patelni bez tłuszczu ???

nom, na teflonowej :-) dostałam tylko mąke owsianą i z takiej były naleśniki, nie najgorsze były ;-)

<hello>

Dziś dzień Chłopaka a mężydła nie ma bo w pracy :-/ szkoda, chciałam z nim posiedzieć...

Ostatnio mam mega problemy z zaśnieciem i spaniem, więc kupiłam dziś jakiś suplement, może pomoże, bo ja chce się wreszcie wyspać!!!!

Do soboty w pracy, więc czasobrak znów..

#300 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 września 2014 - 21:03

a
Pychotka

o tak, takie wyszło <jesc> i wlasnie zjadłam 2 kawałki ;-)

Ostatnio mam mega problemy z zaśnieciem i spaniem, więc kupiłam dziś jakiś suplement, może pomoże, bo ja chce się wreszcie wyspać!!!!

wspolczuje , bo to bardzo zycie utrudnia.

zmeczona , bo w pracy nawet ruch byl ;-)

ogladam agate  potem lulu.

Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 30 września 2014 - 21:06