Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

przyszly tatus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
64 odpowiedzi w tym temacie

#21 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 15 maja 2009 - 10:47

Mnie też jest przykro to pisać, ale ja sobie mojego D. nie wyobrażam w roli ojca...pomimo jego prawie 26 lat. :roll: Ja też podobnie jak Elodi nie jestem gotowa na dziecko, choć coraz częściej zastanwiam sie na tym czy może podejście mojego faceta do życia blokuje u mnie instynkt macierzyński. Może jaby chciał ślubu i dziecka to bym tez tego chciała? Nie wiem...Pocieszające jest dla mnie to, że bardziej sobie wyobrażam D. w roli ojca niż kiedyś, kiedyś w ogóle. :-(

<ookk>

#22 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 15 maja 2009 - 10:52

Mnie też jest przykro to pisać, ale ja sobie mojego D. nie wyobrażam w roli ojca...pomimo jego prawie 26 lat

u kazdego przychodzi to w innym czasie i wierz mi , że jeszcze dwa lata temu Krzyska sobie w tej roli w ogole nie wyobrażalam a teraz zdaje sie byc bardzie j gotowy ode mnie bo mnie czasami przychodza do glowy takie mysli , ze jeszcze nie ( po czym znikaja na szczęscie kiedy przypominam sobie ile mam juz latek ) a jak sama mówisz

Pocieszające jest dla mnie to, że bardziej sobie wyobrażam D. w roli ojca niż kiedyś, kiedyś w ogóle. :-(

robi postepy ;-) wiec nie jest najgorzej
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#23 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 15 maja 2009 - 11:57

w moim przypadku widze, ze P.jest juz na to gotowy(za miesiac bedzie mial 26 lat)jak idziemy do jakis znajomych zawsze jest zauroczony kazdym dzieckiem, mowil, ze najpozniej za dwa-trzy lata chcialby juz miec swoje, mowil, ze chcialby na pewno miec dziecko przed 30-stka.
Ja musze przyznac, ze nieraz mi sie ta jego wizja podoba, a nieraz przerasta i przeraza, sama nie wiem czy jestem juz gotowa do takiej odpowiedzialnej roli <bezradny></span>
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#24 Nielegalna

Nielegalna
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 15 maja 2009 - 14:27

Wiem, ze w przyszłości mój R byłby wspaniałym ojce. Jest czuły, cierpliwy, madry, kochający, ale i stanowczy. Wiem, ze jak będzie odpowiednia pora i pojawi się dziecko to sprawdzi sie w nowej trudnej roli

#25 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 16 maja 2009 - 09:40

chyba musze odwołac to co wczoraj powiedziałam. Wczoraj z D. rozmawiałam an temat dziecka i musze przyznać, ze on chyba mniej się tego boi ode mnie :oops:

<ookk>

#26 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 16 maja 2009 - 09:59

Wczoraj z D. rozmawiałam an temat dziecka i musze przyznać, ze on chyba mniej się tego boi ode mnie :oops:

a widzisz jak Ci nasi panowie potrafia nas zaskoczyć ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#27 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 16 maja 2009 - 15:11

Jak z Radziem wczoraj rozmawiałam, że mi się chyba przedwcześnie instynkt macierzyński włączył itd itd itd
że chciałabym mieć dziecko itd
że gdybyśmy teraz wpadli to bym się cieszyła bardzo itd

On był n apoczątku przerażony że zaraz będę go prosić o dziecko :P
Ale nie ;-) jeszcze mi nie odbiło ;-)

W każdym razie, był taki kochany i powiedział, że "będę miała dzidziusia"
;-)

czyli jest ok :P
I tak czasem gadamy jakby to było , w sensie z wychowaniem itd itd
Radek sam pyta tak nagle jak np coś na filmie zobaczy np " co zrobimy jak nasze dziecko zacznie palić?" :)

Będzie dobrym ojcem, na pewno
nie ma mnie tu i nie będzie.

#28 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 17 maja 2009 - 14:19

ja uważam że P. nie jest w żadnym nawet najmniejszym stopniu gotowy na bobasa...
sam jeszcze w większości zachowuje się jak taki nie dojrzały... a o D. mogłam powiedziec i nadal twierdzę że byłby bardzo dobrym ojcem... :(

#29 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 18 maja 2009 - 11:18

hm.. P. jest gotowy do roli ojca... widze to po jego zachowniu chociazby w stosunku do wikusi... widze jaki jest troskliwy cieply.. jak sie z nia bawi... on sam wrecz czesto pyta mnie kiedy bedziemy miec dziecko... a ja staram sie hamowac jego i siebie... bo wiem ze teraz nie jest to dobry moment...
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#30 latarniczka

latarniczka
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 28 czerwca 2009 - 12:57

może trochę późno to piszę, bo już mam synka od 7 miesięcy, ale przyznam że zanim się mały urodził to tez myślałam że przyszły tatuś będzie super fantastyczny, opiekuńczy, odpowiedzialny itd. Życie niestety w sposób bardzo brutalny zweryfikowało moje poglądy. "Tatuś" okazał się 27letnim dzieciakiem dla którego dziecko to tylko przyjść popatrzeć, pstryknąć fotke, rzucić hasłem "uśmiechnij się do tatusia" i wracać do mamuśki... fakt- nie jesteśmy małżeństwem, nie mieszkamy razem, ale decyzje o dziecku- bardzo świadomą podjęliśmy wspólnie i co? 9 miesiecy ciaży i 7 miesiecy życia synka na świecie sprawiło że 4 lata związku kiedy myslałam o nim jak najlepiej zostało odwrócone o 180 stopni...

#31 MISIULKA21

MISIULKA21
  • Użytkownik
  • 239 postów

Napisano 05 sierpnia 2009 - 10:28

ojej to straszne niezly ''dzieciak'' z niego ,widocznie nie byl dojrzaly tylko szkoda ze teraz zostaliscie z malym sami przez takiego .......nie powiem kogo....... ktory byl nieodpowiedzialny wspolczuje <pocieszacz></span>
~~zaczynam nowy etap w moim życiu :D , w końcu zaczynam żyć , mam dla kogo ==> kocham Cię mamo, kocham Cię tato :D <3 kocham wszystkich którzy mi pomogli :D ~~

#32 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 31 stycznia 2010 - 19:12

latarniczka bardzo mi przykro z Twojego powodu ale moze jeszcze zmadrzeje i przemysli ze ma wspaniala rodzinke ktora trzeba sie nalezycie zaopiekowac jak na prawdziwego mezczyzne przystalo. Moze po prostu to go wszystko przeroslo, ja wiem ze to sie tak tylko mowi i co ja moge wiedziec jak sama nie mam dziecka jeszcze ale wiem napewno jak przychodzi na swiat dziecko nie tylko przychodzi szczescie ale i zycie obraca sie o 180stopni wiec tak pisze bo mozliwe ze go to przeroslo. Naprawde jestem pelna podziwu dla Ciebie ze jestes silna bo musisz byc dla swojego maluszka:) glowa do gory!!!
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#33 Axsa

Axsa
  • Użytkownik
  • 41 postów

Napisano 27 marca 2010 - 16:11

Wyśmienity :mrgreen: bardzo fajnie się spisuje w swojej roli tatuś na 100000000% aż mnie zadziwia jestem dumna z niego :mrgreen:

#34 desideriimarginis

desideriimarginis
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 25 maja 2010 - 17:40

Mój cudnie się spisuje - co prawda to dopiero 2 miesiące, ale już się rozkręca :)

#35 MISIULKA21

MISIULKA21
  • Użytkownik
  • 239 postów

Napisano 31 maja 2010 - 08:46

moj mimo problemow jest cudowny dba o mnie tak bardzo ze az przesadza chwilami ;-) kaze pic mleko, jesc owoce ale to ja akurat wiem :mrgreen: :mrgreen: przypomina mi o foliku ;-) glaska , caluje poprostu chlopaczysko zwariowalo i koniecznie chce corke :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: uwaznie patrzy zebym aby sie nie potknela nigdzie , po schodach nie chodzila za duzo no wariat ale kochany :mrgreen: :mrgreen:
~~zaczynam nowy etap w moim życiu :D , w końcu zaczynam żyć , mam dla kogo ==> kocham Cię mamo, kocham Cię tato :D <3 kocham wszystkich którzy mi pomogli :D ~~

#36 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 31 maja 2010 - 08:54

moj mimo problemow jest cudowny dba o mnie tak bardzo ze az przesadza chwilami ;-) kaze pic mleko, jesc owoce ale to ja akurat wiem :mrgreen: :mrgreen: przypomina mi o foliku ;-) glaska , caluje poprostu chlopaczysko zwariowalo i koniecznie chce corke :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: uwaznie patrzy zebym aby sie nie potknela nigdzie , po schodach nie chodzila za duzo no wariat ale kochany :mrgreen: :mrgreen:

Pogratulować,mój M,kiedyś także się tak wczuwał w rolę.Pochlebiało mi to,myślałam ,że nawet do toalety będzie chodził ze mną <umieraam></span> .Dbał,aż do przesady.Teraz także nie narzekam.Tacy faceci to skarb.I należą im się za to komplementa(a oni lubią być chawleni,ale to już w innym temacie).

#37 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 25 września 2010 - 09:51

no własnie..
my z mezem starmy sie o dziecko
oboje go chcemy choc chyba ja bardziej ...albo poprostu mąż tego tak nie okazuje ??
ale widze że mąz jest ...lekko spanikowany..
chyba sie boji.
ma podejscie do dzieci bo widze po dzieciaczkach od szwagierki
i dzieci go lubia...
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#38 madziara

madziara
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 22 października 2010 - 11:37

Ja jestem pewna, że mój facet będzie dobrym ojcem - widzę to po tym jak zajmuje się swoim czteroletnim bratankiem. Odbiera go z przedszkola, bawi się z nim, uczy grać na akordeonie i organach... A do tego jest ogromnym autorytetem dla Malucha, bo jak ten jest niegrzeczny, to mój luby potrafi go tak upomnieć, że od razu jest grzeczny i to bez żadnych krzyków i płaczu. Czasami mam wrażenie, że zajmuje w jego życiu więcej miejsca niż ojciec...
Nawet nie wiem czy czasem to, jaki jest dla swojego bratanka, podświadomie mnie do Niego nie przyciągnęło ;-) Jeszcze jak nie byliśmy parą, to mu powiedziałam, że chciałabym, żeby moje dzieci miały w przyszłości takiego ojca jak on :-D

#39 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 20:15

Mój M juz nie może sie doczekac narodzin dzidzi.Duuużo mówi do brzuszka.Poniewaz ja mam corke z poprzedniego malzenstwa,mój M wspaniale daje sobie rade z mała.po moich obserwacjach moge spokojnie stwierdzic,ze bedzie najlepszym tatusiem pod słońcem:D

#40 koteczka1

koteczka1
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 12:29

niekotrzy do ojcostwa musza dorosnac...
podobno wiekszosc facetow rozkreca sie bardziej jak dziecko jest bardzoej kontaktowe, zaczyna chodzic, gadac.

moj jak na razie ogarnia, wiadomo ze chcialabym wiecej ale nie jest zle :D