Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Instynkt macierzynski

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
237 odpowiedzi w tym temacie

#21 EveC

EveC
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 25 sierpnia 2008 - 21:31

EveC, mam podobnie :)
Z jednej strony bardzo bym chciała miec dzidzusia z drugiej jest ta świadomośc, że ani finansowo ani psychicznie nie jestem na to gotowa.
No bo jak jest dziecko to nie można sobie kupic ciucha ot tak, tylko najpierw trzeba dziecku coś kupic :) wiem, że to takie egoistyczne podejście, ale z upływem lat i szaleństw całkowicie zaniknie i będe gotowa to bycia mamusią :)

no właśnie o to mi chodziło:) dziecko to poświęcenie, do tego trzeba dojrzeć:-)
Dołączona grafika

#22 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:13

No ale pewnie swoje już tak nie denerwuje hehe. ;)

dokładnie
facet chyba dorasta tak naprawde kiedy je pierwszy raz zobaczy i dotrze do niego , że to jego "dzieło" :lol:

Mój instynkt chwilowo został uspiony bo stwierdziła , że bez sensu jest sie zadręczać .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#23 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:24

Ja często myślałam o dzieciach...w przyszłości, a tu nagle "wpadka"! Najpierw złość, potem smutek, potem strach, że sobie nie poradze...ale jak widziałam grzuszek, który rośnie-już byłam szczęśliwa. Poradziłam sobie mimo, że roztałam się z ojcem Karoliny i od 10 lat kocham ją najbardziej na świecie <pocieszacz></span> Prawdą jest, że każda kobieta potrafi się zająć SWOIM dzieckiem :-)
Jestem w Peru...

#24 EveC

EveC
  • Użytkownik
  • 115 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:28

Ja często myślałam o dzieciach...w przyszłości, a tu nagle "wpadka"! Najpierw złość, potem smutek, potem strach, że sobie nie poradze...ale jak widziałam grzuszek, który rośnie-już byłam szczęśliwa. Poradziłam sobie mimo, że roztałam się z ojcem Karoliny i od 10 lat kocham ją najbardziej na świecie <pocieszacz></span> Prawdą jest, że każda kobieta potrafi się zająć SWOIM dzieckiem :-)

to święta prawda, byłaś i jesteś dzielna, ja jednak sama nie zdecydowałabym się dobrowolnie na dzidziusia, ale jeśli zdarzyłaby się wpadka, pewnie kochałabym najbardziej na świecie ;-)
Dołączona grafika

#25 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:29

W sumie moglabym juz miec takiego malca. Nie kojarze tego z jakims obowiazkiem, ale przyjemnoscia. Zawsze powtarzam ze jak juz bede miala dziecko to bede ciagle do niego mowic, nie tak jak te niektore matki.

Jakos nie jest mi zal mojej niezaleznosci bo jakos nigdy nie bylam rozrywkowa itd, choc fakt, mam jeszcze studia, ciezkie..a z dzieckiem bylyby jeszcze trudniejsze.
Nie wspominajac o tym ze jeszcze nie mamy sformalizowanego zwiazku:)

Faceci chyba tez dorastaja do takiej decyzji. Moj P ma juz 26lat i ostatnio sam mi wspomnial ze juz budza sie w nim takie odczucia ze chcialby zostac ojcem. Ale poki co, z musu temat dla nas odlegly...

#26 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 09:40

Mirabelka__22, heh widzę, że nie tylko jesteśmy w tym samym wieku ale mężczyzn również mamy rówieśników :)
Mój też chyba juz by chciał dzidziusia, ale rozumie, że póki co nas najzwyczajniej nie stac (a mnie nie stac podwójnie, bo jeszcze psychicznie) Ale często wspomina, że jak nam się "bachorki" urodzą to on powiększy tak i tak mieszkanie, że chciałby miec minium dwójkę i takie tam ;)
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."

#27 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 10:03

malenka, no my nawet nie mieszkamy razem. A za miesiac bedziemy znow na odleglosc bo ja jeszcze studia mam..

U mojego tez chodzi o kase. Bo uwaza ze to facet powinien utrzymywac rodzine, a poki nie jest na to gotowy nie jest tez gotowy na dzieci.. Nie mowiac o tym ze sie ich boi:) Nie ma z nimi zbyt wielkiego doswiadczenia. Ale moze naszego nie bedzie.

#28 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 26 sierpnia 2008 - 15:05

Dzieciaki bardzo lubię i one też mnie lubią :shock: nawet te które mnie nie znają się do mnie garną :) mój misiek mówi że minełam się z powolaniem i powinnam zostac przedszkolanką :mrgreen: :mrgreen:

Co do swojego macierzyństwa- chciałabym mieć dziecko i marze o tym z dalszej pesrpektywy. Lecz na chwile obecna nie ejstem na to w 100 procentach gotowa aby zajśc w ciąże. choć jakbym musiała i Dzidzia się pospieszyła na ten świat to pewnie bym wydoroślała na potrzeby sytuacji :)
Już nie panna a żona :*

#29 kayen

kayen
  • Użytkownik
  • 870 postów

Napisano 01 września 2008 - 16:16

Wczoraj byli moich rodziców znajomi z 3 małych szkrabów ( 1.5, 3 i 7 lat). Dzieci śliczne i kochane, zajmowałam się całą trójka przez 4 godziny. Od wczoraj o niczym innym nie mówię, Kubie ciągle opowiadam o tych robaczkach.

Aż sama się dziwie bo to nie pierwszy raz kiedy się nimi zajmuję a zazwyczaj po godzinie mam ich dosyć a teraz? Może mój instynkt się budzi do życia ;-)
Jeśli jest ci dobrze, dwa razy lepiej jest mi!

#30 Sabina583

Sabina583
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 01 września 2008 - 20:33

Mi pojawił się instynkt od razu po porodzie:)

#31 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 01 września 2008 - 20:45

Ja mam na poziomie zerowym ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#32 princess

princess
  • Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 01 września 2008 - 20:52

To prawda , po urodzeniu dziecka odrazu sie pojawia .
Quad me nutrit me destruid....

#33 Mika

Mika
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 04 września 2008 - 12:41

Mój instynkt macierzyński ostatnimi czasy sięga zenitu. Wszyscy wokół albo planują dziecko, albo już są w ciąży. Jak idę ulicą to widzę tylko i wyłącznie przyszłe mamy z dużymi brzuszkami albo już te z małymi szkrabami - chyba wyż demograficzny lat 80' zaczął się rozmnażać ;> a ja męczę mojego stękaniami jakie to słodkie itd. Bo sama bym chciała, ale wiem, że to jeszcze nie czas i pora... Ale instynkt jak najbardziej się pojawił i co ja mam z nim teraz zrobić? <bezradny></span>

#34 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 04 września 2008 - 14:32

instynkt jak najbardziej się pojawił i co ja mam z nim teraz zrobić? <bezradny></span>

jeśli na pewno nie możecie teraz sobie pozwolić na dzidzię, to nie pozostaje nic innego jak spróbować go uśpić. obudzi się w odpowiednim czasie :)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#35 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 14 września 2008 - 16:05

A we mnie sie obudzil w 3 LO, tylko partnera na meza brak :P
Ale dzidzi to tak bardzo bym chciala ;)

#36 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 14 września 2008 - 16:39

Wiecie co, kiedy miała lat 20, to sobie myślałam nigdy dzieci bo to obowiązek itp. itd. ale teraz mając 22 lata nie wobrażam sobie życia bez dzieci. Musiało minąć 2 lata aby wreście poczuła że w przyszłoście chcę byc mama <bejbi2></span>

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#37 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 14 września 2008 - 16:57

Karolina86, no ja tak jak wspomianal od 3 klasy liceum jakos tak sie obudzilo we mnie i zasnac nie chce :P

#38 netka2

netka2
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 14 września 2008 - 22:13

Witam :) Mnie też od pewnego czasu prześladuje myśl o dziecku. Moje kolezanki zachodza w ciązę, wychodzą za mąz a ja stoję w miejscu...
Dołączona grafika
" Tylko Miłość jest sensem istnienia..."

#39 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 14 września 2008 - 22:15

netka2 na wszystko przyjdzie czas :-)
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#40 netka2

netka2
  • Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 14 września 2008 - 22:30

Wiem że przyjdzie ale ja już chcę :-o
Dołączona grafika
" Tylko Miłość jest sensem istnienia..."