Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ciało

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#1 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 24 marca 2014 - 09:30

Kocham swoje ciało.Lubię jak jest gładkie,pachnące,miękkie.Martwią mnie wypryski,pękające naczynka i zmiany kolorystyczne no i obserwuję pieprzyki...wiadomo dlaczego.

Od dawna,w zasadzie od wielu lat mocno ograniczam opalanie.Nie wystawiam ciała na otwarte,ostre słońce i nie korzystam z solarium...moja koleżanka...miłośniczka brązowej karnacji,słońca i solarium,oprócz tego,że miała suchą,szorstką skórę,cieniutką jak pergamin,opalała i pieprzyki i znamiona...przecież ich nie zakrywała...no i zachorowała...czerniak...3lata nie ma jej już z nami.Więc opalanie tylko przy okazji,tzn.nie leżę na słońcu tylko jak mi sie skóra opali przy okazji spaceru,prac na działce czy jazdy na rowerze.No i opalanie u mnie nie jest dobre też z tego powodu,że mam niewielkie ale mam...żylaki a raczej mocno rozwiniętą 

siatkę naczyń krwionośnych coś na kształt mozaiki.

Ciało pielęgnuję balsamami,robię peelingi cukrowe własnej roboty,uwielbiam te czynności,czuję się taka zadbana.

A jak to jest z Wami moje Panie?

#2 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 24 marca 2014 - 10:05

Co do pieprzyków ;-)

http://babskiswiat.n...y-niebezpieczne

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#3 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 24 marca 2014 - 10:11

skorzystam i poczytam bo to ważne dla mnie.Dzieki. <przytul>

#4 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 08 kwietnia 2014 - 23:01

robię peelingi cukrowe własnej roboty,uwielbiam te czynności,czuję się taka zadbana.

Też czasem robię. Uwielbiam. Albo peeling kawowy. :)

Ja obecnie zamiast balsamu do ciała używam masła shea. Super nawilża i wygładza. :)

Mam na ramionach rogowacenie naskórka, czyli skóra jest szorstka, sucha i pojawiają się czerwone kropeczki. Ktoś też to może ma? Może pojawić się także na udach. Już nie wiem jak z tym walczyć. Wszystko działa tylko na krótki czas (regularne peelingi, tłuste masła, witamina A), ale nic nie zwalcza do końca. To jak walka z wiatrakami.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#5 Suzi

Suzi
  • Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 09 maja 2014 - 09:46

Też czasem robię. Uwielbiam. Albo peeling kawowy. :)

Ja obecnie zamiast balsamu do ciała używam masła shea. Super nawilża i wygładza. :)

Mam na ramionach rogowacenie naskórka, czyli skóra jest szorstka, sucha i pojawiają się czerwone kropeczki. Ktoś też to może ma? Może pojawić się także na udach. Już nie wiem jak z tym walczyć. Wszystko działa tylko na krótki czas (regularne peelingi, tłuste masła, witamina A), ale nic nie zwalcza do końca. To jak walka z wiatrakami.

Polecam smarowanie olejkiem rycynowym oraz maścią z dodatkiem cynku np. może być sudokrem lub coś podobnego.

#6 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 09 maja 2014 - 17:07

Polecam smarowanie olejkiem rycynowym

Z czymś rozcieńczać czy tak bezpośrednio?

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#7 Nova23

Nova23
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 02 czerwca 2014 - 15:10

ja używam pilingów solnych i jak dla mnie spoko :-) a co do naczynek można je usunąć w salonach i gabinetach oraz studiach kosmetycznych na przykład w /link/  Cena zaczyna się chyba już od jednego naczynka :-) ewentualnie stosowanie kremów no ale to na takie malutkie, które zaczynają się pojawiać. A co do żylaków to może rajstopy, które ściskają nogi (dosłownie ) :-D

Użytkownik Olenka edytował ten post 02 czerwca 2014 - 15:43

#8 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 08 października 2014 - 13:04

Lubię dbać o siebie ale często nie mam czasu.

Mam wyrzuty sumienia, że nawet nie mam kiedy się posmarować po kapieli

#9 Marzenaaa

Marzenaaa
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 26 października 2014 - 21:06

Po okresie dojrzewania zostały mi okropne blizny potrądzikowe na plechach. Wstydziłam się ich tak bardzo, że starałam się nie odkrywać pleców, nawet latem  :-/  Stwierdziłam, że dłużej nie da się tak funkcjonować i zaczęłam szukać rozwiązania mojego problemu. Ostatecznie zdecydowałam się na wizytę w podwarszawskim gabinecie dr Parda i skorzystanie z peelingu. Nie sądziłam, że efekty będą aż tak duże, ponieważ już kilka wizyt sprawiło, że moje blizny są o wiele mniejsze co bardzo mnie cieszy. Mam nadzieję, że jeszcze pare wizyt i mój problem zniknie na zawsze :mrgreen:

#10 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 27 października 2014 - 20:42

Ja jestem za wielki leń.  :-P

Do peelingu mam rękawicę z nano srebrem i do ciała i osobno do twarzy. No używam jej za rzadko, może raz na miesiąc ...

Masło do ciała też mam i czasem zdarza mi się go nawet użyć.

Chyba najczęściej smaruję kremem dłonie i stopy bo mam blisko w szafce nocnej krem.

Z czasem mam nadzieję zmienią mi się priorytety i będą sięgać po te produkty częściej.  :-)

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#11 justyna900

justyna900
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 10 listopada 2014 - 16:18

Dziewczyny skąd wy bierzecie czas na takie domowe spa? eh niestety jestem zbyt zabiegana żeby móc tak zadbać o siebie

#12 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 10 listopada 2014 - 16:34

Zamiast leciec do salonu i tracic w nim czas :) mozna zadbac o siebie w domu... godzina w tygodniu to nie tak duzo

#13 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 listopada 2014 - 17:30

Mam wyrzuty sumienia, że nawet nie mam kiedy się posmarować po kapieli
latem zdarza mi sie , a zima nie .

Martwią mnie wypryski
mam mini krostki na całych udach ale juz sie do nich przyzwyczaiłam i nie robi nic.

pękające naczynka i zmiany kolorystyczne
mam kilka na twarzy- wynik warunków atmosferycznych , no ale z uplywem czasu nie bede walczyc.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#14 moniak80

moniak80
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 18 czerwca 2015 - 14:49

ja też mam normalną skórę i właściwie nie widzę potrzeby balsamowania się po kąpieli, jak czuje jakieś suche miejsce wtedy smaruje

#15 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 09 lipca 2015 - 19:50

Staram się dbać o swoje ciało, przynajmniej raz w tyg. robię sobie peeling, staram się codziennie używać jakiegoś kremu, balsamu bo mam suchą skórę, najbardziej dbam o twarz i tutaj używam najwięcej kosmetyków :)

#16 RóżaNiecko

RóżaNiecko
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 03 października 2015 - 10:06

ja robię 2 razy w tygodniu peeling całęgo ciała, staram się balsamować, zawsze dokłądnie zmywam makijaż.

#17 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 14 października 2015 - 01:03

Jeżeli chodzi o ciało to codziennie smaruje je balsamem, do tego kilka razy w tygodniu robię peeling kawowy który ujędrnia. Oprócz tego staram sie ćwiczyć. Balsam mam teraz z bielendy, to jest takie mleczko z serii Spa Azja, mam do niego jeszcze olejek do kąpieli z tej samej serii, super zapach no i dobrze nawilżają

#18 elizka7676

elizka7676
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 31 października 2015 - 17:01

melczko z bielendy dopbrze nawilża, możesz także stosować olejek to nawilżysz jeszcze bardziej skórę. Mi koleżanka kosmetyczka poleciła przed wkepywaniem balsamu robienie peelingu to lepeij zadziała na skórę:)

#19 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 04 listopada 2015 - 15:11

melczko z bielendy dopbrze nawilża, możesz także stosować olejek to nawilżysz jeszcze bardziej skórę. Mi koleżanka kosmetyczka poleciła przed wkepywaniem balsamu robienie peelingu to lepeij zadziała na skórę :-)

A jakie peelingi są najlepsze do ciała? Widziałam że z tej serii Spa Azja bielenda ma też peeling cukrowy, zastanawiam się nad zakupem. Słyszałyście cos o tego typu peelingach?

#20 Sikorka_91

Sikorka_91
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 04 listopada 2015 - 21:15

O peelingach Spa Azja nie słyszałam, używam peelingu Bielendy z serii Golden Oils z olejkami marula i makadamia. Fajnie ściera i natłuszcza tak, że nie potrzebuję już balsamu czy mleczka.