Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak dbacie o twarz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#81 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 31 stycznia 2016 - 22:55

Kiedyś miałam to samo. NIe chciało się po imprezie albo ciężkim dniu. Ale serio twarz na tym mega traci. Uwielbiam kremy z olejkiem z wiesiołka czy też sam płyn miceralny z Oteparolu

#82 12Ilona

12Ilona
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 01 lutego 2016 - 09:52

Kiedyś sobie olewałam sprawę, zdarzało mi się spać w makijażu itp. jak stuknęła mi 30tka to już wzięłam sprawę na poważnie, codziennie wieczorem dokładny demakijaż, krem do mycia twarzy, później łagodny tonik, krem oeparol na noc i pod oczy, rano to samo tylko bez demakijażu i krem na dzień, pamiętam też o szyi, dwa razy dziennie nakładam na nią krem

Niestety w młodości się nie myśli o konsekwencjach. Znam wiele młodych dziewczyn, które nie widzą problemu w zasypianiu w makijażu. Mimo, że zwracam im na to uwagę, ale nie zawsze to trafia do nich. Noc to moment gdy nie musimy wyglądać pięknie i możemy dać skórze czas na oddech. Dla mnie obowiązkiem jest codziennie zmycie makijażu. Czasem od razu po powrocie do mieszkania pozbywam się makijażu, a w dni gdy nie wychodzę na zewnątrz nie używam żadnych kosmetyków. Codziennie wieczorem staram się kremować twarz by była odpowiednio nawilżona, aby nie pojawiałby sie na niej suche i zaczerwienione fragmenty. 

#83 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 03 lutego 2016 - 00:10

Ja staram sie zawsze dokładnie zmywać makijaż przed snem, potem używam kremu nawilżającego, uważam że to podstawa pielęgnacji... Z płynów micelarnych moim ulubieńcem jest ostatnio Bioderma, albo płyn z Bielendy, expert czystej skóry, nawilżający. Dobrze usuwają i nic nie podrażniają

#84 minionka

minionka
  • Użytkownik
  • 161 postów

Napisano 07 lutego 2016 - 17:32

Ja sobie zafundowałam termolifting Venus Freeze. Po 4 zabiegach bardzo dobry efekt odmłodzenia skóry, jest bardziej jędrna i elastyczna. Zabieg bezinwazyjny a to dla mnie ważne. Chodziłam w Krakowie do Vici Clinic przy ul. św. Sebastiana, bardzo fajny salon, miła, fachowa obsługa.

#85 amy22

amy22
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 09 lutego 2016 - 13:43

ja najbardziej sie mecze z sucha cera na twarzy:( testuje non stop cos nowego ostatnio lykam oeparol i skora na calym ciele sie poprawila. a czego uzywacie do demakijazu?

#86 Kaszelek

Kaszelek
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 12 lutego 2016 - 22:54

Słyszałam, że nie należy za bardzo dbać o twarz, bo im bardziej dbamy tym jest gorzej. Ja oczyszczam twarz płynem miceralnym, po czym myję ją jeszcze żelem przeciwtrądzikowym. Na to wszystko nakładam tonik, a później krem odżywczy do skóry tłustej, bo niestety taką posiadam. Czasem nałożę jakąś maseczkę, albo np. peeling. Nie używam żadnych kremów na trądzik, bo powodują one u mnie tylko wysyp niechcianych gości. 

Zdecydowanie zgadzam się z pierwszym zdaniem tylko w nieco zmodyfikowanej formie, dbać trzeba ale ze zdrowym rozsądkiem :) u mnie idzie żel oczyszczający ziai, płyn micelarny z biedry, bo produkoway przez tołpe a kosztuje niecałe 5 zł i krem z białej herbaty ziai. tanio a odpowiednio. tyle, że przy mojej bardzo tłustej i problematycznej cerze dochodzą tabletki na odwewnętrzne oczyszczanie, iqface. mam nadzieję, że jeszcze z dwa miesiące i dzięki takiej pielęgnacji pozbędę się chociaż pryszczy. bo że cera pozostanie tłusta, to już się zdążyłam pogodzić...

#87 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 24 lutego 2016 - 01:03

Dziewczyny a jak usuwacie niechciane włoski z twarzy ? Ogólnie to mam wrażliwą skórę i nie wiem czego użyć tak aby nie mieć jakiś wyprysków po zastosowaniu itp.

#88 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 26 lutego 2016 - 18:45

Ja pozbywam się włosków z twarzy z pomocą plastrów z woskiem z veet. Stosuję te do depilacji twarzy dla skóry normalnej i nie miałam żadnych problemów. :) 

#89 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 22:29

Broń Boże nie golcie wąsika maszynką! Nawet o takich akcjach czytałam :-) To chyba najgorsze co może być, włoski z czasem staną się grubsze i jeszcze bardziej widoczne. Ja polecam depilację woskiem, fajny jest veet natural inspiration do precyzyjnej depilacji, nie wysusza ani nie podrażnia skóry, a włoski usuwa szybko i skutecznie.

Użytkownik Mycha84 edytował ten post 28 lutego 2016 - 22:30

#90 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 01 marca 2016 - 12:24

Zdecydowanie, żadnej maszynki. Plastry miałam okazję sprawdzić w praktyce i z tych, które znam najlepiej wypadają te, które wymieniacie, bo nie maże się wosk i jest przywiera wystarczająco mocno, żeby wyciągnąć nawet krótkie włoski. Sprzedam wam też tipa, że dobrze wypadają także przy usuwaniu włosków z okolic brwi. :)

#91 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 01 marca 2016 - 14:20

Nie maszynką kiedyś próbowałam to najgorszy sposób jaki może być! Spróbowałabym może tymi plastrami ale piszesz że to bardziej do skóry normalnej;/ Jest w ogóle coś typowo do skóry wrażliwej. Jak stosujesz takie plastry czy to boli?

#92 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 02 marca 2016 - 12:12

Ja sobie kupiłam w rossmannie taką fajną "szczotkę" do mycia twarzy. Gumową, do czyszczenia, robi lekki peeling.

#93 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 06 marca 2016 - 15:39

Nie maszynką kiedyś próbowałam to najgorszy sposób jaki może być! Spróbowałabym może tymi plastrami ale piszesz że to bardziej do skóry normalnej;/ Jest w ogóle coś typowo do skóry wrażliwej. Jak stosujesz takie plastry czy to boli?

No przecież Veet ma takie plastry do wrażliwej też. Z tej samej serii, różnią się tym, że mają składzie masło shea. Patrz za takim opakowaniem:

38751_219720_360_350.png

#94 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 07 marca 2016 - 15:27

A to masło shea to ma jakieś specjalne działanie, gdzie je dostanę? I jak je prawidłowo użyć, nigdy nie stosowałam.

#95 Tilla

Tilla
  • Użytkownik
  • 143 postów

Napisano 07 marca 2016 - 21:51

Pomijając przyjemny zapach? Masło shea ma właściwości pielęgnujące i łagodzące, więc skóra lepiej zniesie depilację i nie powinna łapać podrażnień. Rozgrzewasz plasterek w dłoniach, żeby wosk się lekko roztopił, rozdzielasz go na dwa i przyklejasz dokładnie w kierunku "z włosem". Potem czekasz chwilę, żeby zastygający wosk dobrze chwycił włoski i odrywasz energicznie plasterek, tym razem "pod włos". Ot i cała filozofia. ;) A jeśli chodzi o kupno to pewnie w większości drogerii, bo to popularna marka. ;)

#96 Appia

Appia
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 14 marca 2016 - 11:30

Zgadzam się żadnych maszynek, to najgorsze co można zrobić. Te plastry do skóry normalnej też mają masło shea i wyciąg z czerwonych jagód. :-) A opakowanie wygląda tak:

8256_31064_360_350.png

#97 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 23 marca 2016 - 21:30

Ja mam bardzo problemową skórę więc nie wchodzi w grę spanie w makijazu i nie oczyszczenie twarzy przed snem. Dokładne zmycie makijażu to podstawa. I oczywiscie krem. Ja uzywam oeparol balance. Ładnie rozprowadza się na skórze i łagodzi podrażnienia. Skóra delikatna i rozświetlona.

#98 Truskaweczka80

Truskaweczka80
  • Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 31 marca 2016 - 19:36

Nie wiem jak te wrażliwe, ale plastry w wersji do skóry normalnej bardzo dobrze u mnie działają. Bardzo dokładnie usuwają włoski, więc mi podpasowały.

#99 agaaga07

agaaga07
  • Użytkownik
  • 39 postów

Napisano 04 kwietnia 2016 - 14:03

Ja mam plastry chyba Vanita, są delikatniejsze niż np. Byly. 

Ale w sumie dla mnie najważniejsze w pielęgnacji twarzy jest jej umycie. Rano wiadomo tylko żel czy micel, ale wieczorem jak zmywam makijaż to najpierw micel, potem żel, co kilka dni jeszcze peeling. Nie wiadomo jak bym była padnięta to i tak chociaż zmyję makijaż chusteczką, bo nie zasnę w nim.

#100 green

green
  • Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 11 kwietnia 2016 - 12:18

Dość regularnie odwiedzam kosmetyczkę, na szczęście w gabinecie Wyspa Piękna we Wrocławiu pani Patrycja świetnie dobiera mi zabiegi i wszystko dokładnie tłumaczy. Dzięki niej mam wreszcie ładniejszą cerę.