Ostatnio zdecydowanie za mało czasu poświęcam sobie. Ale pora to zmienić.
Ogólnie do demakijażu używam płyn dwufazowy z Natura Care. Bo maluje tylko oczy.
Twarz myje czarnym mydłem, no i nawilżam, najczęściej olejkiem z granatem, lub kokosowym.
Napisano 20 grudnia 2016 - 18:49
Ostatnio zdecydowanie za mało czasu poświęcam sobie. Ale pora to zmienić.
Ogólnie do demakijażu używam płyn dwufazowy z Natura Care. Bo maluje tylko oczy.
Twarz myje czarnym mydłem, no i nawilżam, najczęściej olejkiem z granatem, lub kokosowym.
Napisano 31 stycznia 2017 - 01:29
Ja z płynów micelarnych bardzo lubię Biodermę sensibio, z kremów też tej firmy, albo Dermedic albo Fitomed. Oprócz tego ostatnio często używam esencji do pielęgnacji twarzy Multiessence 4 w 1 z bielendy, z powodzeniem zastępuje tonik i serum, nawilża, odżywia i odświeża skórę
Napisano 23 maja 2017 - 15:41
ja staram się dbać o cerę jak tylko mogę ale muszę się wybrać na profesjonalne oczyszczanie twarzy.
Napisano 24 maja 2017 - 09:05
Po pierwsze nie kłade się spac z makijażem, zawsze staram się zmyć płynem micelarnym i jeszcze dodatkowo myję żelem
i krem nawilżający
Raz na tydzień robię porżadny peeling i kłade maseczkę
Nie mam większych problemów z cerą więc żel, krem i tonik w zupełności mi wystarczą ![]()
Napisano 25 czerwca 2017 - 18:10
kremy, peelingi i różne zabiegi. Ostatnio odkryłam Play Skin, maseczkę którą podłącza się do smatfona...trochę sceptycznie do tego podchodziłam ale jak dla mnie rewelacja! oszczędność czasu, skóra wydaje się odświeżona....w zestawie 5 maseczek wiec będę w tym tygodniu powtarzać zabiegi!
Napisano 30 czerwca 2017 - 22:15
Poza takimi podstawowymi jak demakijaż co wieczór.
To maseczki co jakiś czas
Jakieś mocniejsze oczyszczenie raz w tygodniu
No i odpowiednio dobrane kremy
Napisano 14 lipca 2017 - 12:33
Dokładnie zmywam makijaż, najlepiej płynem micelarnym, potem oczyszczam żelem węglowym Carbo Detox z Bielendy, raz w tygodniu peeling i maseczka peel-off z tej samej serii i raczej nie mam większych problemów z cerą.
Napisano 31 lipca 2017 - 21:07
Napisano 19 września 2017 - 10:45
Jak mam więcej czasu, to zasiadam wieczorem w łazience na dwie godziny i robię sobie małe spa
Najpierw porządny demakijaż (to podstawa!), potem peeling enzymatyczny, jakaś maseczka nawilżająca na twarz i wykładam się w wannie. Zapalam świeczki, biorę ciekawą książkę, czasem tylko dolewam ciepłej wody
Potem włosy, maska regenerująca i olejek. Na koniec nawilżam twarz dobrym kremem i maluję paznokcie. Taki rytuał raz w tygodniu to podstawa ![]()
Napisano 27 września 2017 - 07:58
O, jak dla mnie taki rytuał to trochę długo;-) Zwykle nie mam tyle czasu dla siebie.
Napisano 03 listopada 2017 - 11:53
Dokładnie zmywam makijaż, najlepiej płynem micelarnym, potem oczyszczam żelem węglowym Carbo Detox z Bielendy, raz w tygodniu peeling i maseczka peel-off z tej samej serii i raczej nie mam większych problemów z cerą.
Moja pielęgnacja wygląda podobnie
a ostatnio zafundowałam sobie lifting rzęs wraz z laminowaniem i botoksem natural lashes
rzęsy wyglądają pięknie, są pogrubione i wydłużone
Napisano 13 listopada 2017 - 09:26
Ja oprócz codziennej pielęgnacji staram się regularnie chodzić do kosmetyczki na zabiegi na twarz. Ostatnio zaczęłam chodzić na oczyszczanie twarzy bo po okresie letnim zauważyłam, że należało by coś z cerą zrobić. Lubię również chodzić na zabieg nawilżające. Oczywiście staram się raz w tygodniu w domu nakładać różne maseczki, ale skóra po wyjściu od kosmetyczki wygląda o wiele lepiej.
Napisano 23 listopada 2017 - 18:56
No tak, kosmetyczka zawsze spoko. Ja dużo uwagi poświęcam oczyszczaniu twarzy,mam czarne mydło, preparat do mycia z glinką, ale chyba za mało nawilżaniu
Muszę to poprawić.
Napisano 05 stycznia 2018 - 13:22
u mnie na półce króluje krem Remescar na cienie i worki pod oczami, używam tylko ten krem, żadnych fluidów i podkładów, mam też z tendencje do przesuszania się skóry, to w tedy najczęściej kokosowy olej idzie w ruch
Użytkownik jedza78 edytował ten post 05 stycznia 2018 - 13:27
Napisano 05 maja 2020 - 06:34
Sama miałam problem ze zmarszczkami mimicznymi na czole. Głównie z lwią zmarszczką. Próbowałam wszystkiego
kosmetyków przeciwzmarszczkowych
ćwiczen
masaży
technik relaksacji
NIc nie pomagało bo po prostu bezwiednie się marszczyłam. Zmarszczka nadawała mojej twarzy posępnego wygladu i naprawdę..... Nie dodawała mi uroku tak wiec powodowało to u mnie spore kompleksy.
Postanowiłam wybrac się na botoks:
https://redtips.pl/u...stetycznej.html
Na stronie jest opisany zabieg. I absolutnie nie załuję. Mimika mi sie nie zmniejszyła a jednoczesnie mam o wiele mniej zmarszczek. I nie wygladam już tak kiepsko.
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 30 lipca 2020 - 11:40
Myjąc dobrymi preparatami, smarując opdowiednim serum. Chodząc na zabiegi np mezoterapii igłowej, którą miałam z kwasem HA w Dzięgielewska Instytucie Oka w Warszawie ![]()
Napisano 04 stycznia 2022 - 12:19
Ja codziennie wieczorem myję twarz płynem micelarnym, żelem do twarzy, potem używam toniku, serum i kremu na noc.
Napisano 06 sierpnia 2024 - 11:13
A czy wiecie, że w aptekach sieci DOZ można realizować recepty na leki i kosmetyki recepturowe? Taką receptę może wypisać Wam dermatolog. To świetne rozwiązanie przy problemach skórnych takich jak na przykład właśnie trądzik.
Napisano 06 sierpnia 2024 - 12:27
Potwierdzam, sama równiez korzystałam z tej opcji w dozie jak miałam receptę od dermatologa na maść. W dozie wykonali mi ją szybko i niedrogo
Napisano wczoraj, 09:18
W ofercie kliniki Neonia znajdują się zabiegi wspierające poprawę wyglądu oraz samopoczucia. Klinika z Krakowa oferuje szeroki wybór procedur wykonywanych przez specjalistów. Zabiegi obejmują różne obszary, w tym twarz i ciało: https://neonia.com.p...yna-estetyczna/ . Każda z Was z pewnością znajdzie coś dla siebie.
| Temat | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|
Jak ustalić numer księgi wieczystej po adresie lub numerze działki? |
|
|
|
Siłownia. Jak sie ubrać? |
|
|
|
Popękane naczynka na twarzy co pomoże |
|
|
|
Konsolidacja wszystkich rat w jedną niższą – jakie banki warto sprawdzić? |
|
|
|
Jaki jest obecnie najtańszy kredyt mieszkaniowy? Wasze doświadczenia i porównania |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych