Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Jak dbacie o twarz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#61 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 14 września 2015 - 10:49

Ja mam na policzkach takie grudki, to nie są kaszaki, to są zaskórniki po prostu.

Dlatego od niedawna na noc nakładam krem z Pharmaceris z 10% kwasem migdałowym, czasem maść na to cholerstwo a na dzień olejek różany z Evree, ewentualnie Alantan Dermoline. A twarz myję żelem z Himalaya, przecieram płynem dezynfekującym z Pharmaceris, makijaż zmywam płynem micelarnym zielonym z Garniera. 

Dużo tego  :shock:

#62 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 14 września 2015 - 14:40

Ja muszę wrócić do maseczek, peelingu i kremów...

moja skóra jest w strasnzym stanie..

#63 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 24 września 2015 - 01:10

Ja na co dzień staram się dbać o cerę, więc raczej nie ma z nią większego problemu. Używam kremu do twarzy, toniku, a na wieczór płyn micelarny bourjois i  żel do mycia twarzy. Jeszcze obowiązkowo używam pomadki, bo mam problem z suchymi ustami, szczególnie w zimie. Dobra jest wazelinka do ust z olejkiem arganowym z bielendy.

#64 czytelniczadusza

czytelniczadusza
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 25 września 2015 - 09:15

ja stosuje krem nawilzajacy ale hm podobno uzywam za tłustego i musze zmienic. do tego plyc do demakijazu codziennie no i nawilzanie to podstawa

#65 aguska90

aguska90
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 29 września 2015 - 18:38

ja stosuje regularnie peeling dwa razy w tygodniu. Moim jedynym i najlepszym jest ten od bielendy gruboziarnisty mikrodembrazja. Oczyszcza skórę i cera jest widocznie w lepszej kondycji ;) Macie jakieś kremy godne polecenia do cery mieszanej? 

#66 RóżaNiecko

RóżaNiecko
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 01 października 2015 - 12:07

ważne jest też dbanie o skórę wieczorem, uzywam płynu do demakijażu, uzywam 2-fazowego z olejkiem arganowym od bielendy  i bardzo sobię chwalę.

co do kremów to tu sprawa jest trudniejsza, bo wiele z nich nie nawilżają tylko natłuszczają skórę, a potem świecimy się jak psu jajca :/

#67 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 14 października 2015 - 01:07

Ostatnio odkryłam też super płyn micelarny do twarzy, nazywa się expert czystej skóry z bielendy, to jest 2-fazowy płyn z olejkiem arganowym. Dobrze zmywa makijaż, a po użyciu skóra jest gładziutka

#68 czytelniczadusza

czytelniczadusza
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 14 października 2015 - 12:31

ja sie teraz przyczajam na promocje garniera 3 w 1 bo bez promocji to koszytuje 17 zl

#69 aguska90

aguska90
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 18 października 2015 - 14:33

Ostatnio odkryłam też super płyn micelarny do twarzy, nazywa się expert czystej skóry z bielendy, to jest 2-fazowy płyn z olejkiem arganowym. Dobrze zmywa makijaż, a po użyciu skóra jest gładziutka

dobrze zmywa makijaż ?  chodzi mi o to czy rzeczywiście dokładnie usuwa wszytsko ? bo chce go kupić jak skończe swój obecny płyn bo nie jestem z niego zadowolona

#70 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 29 października 2015 - 12:36

dobrze zmywa makijaż ?  chodzi mi o to czy rzeczywiście dokładnie usuwa wszytsko ? bo chce go kupić jak skończe swój obecny płyn bo nie jestem z niego zadowolona

Moim zdaniem dobrze usuwa makijaż, używam dość trwałych kosmetyków, a nie mam wieczorem problemu ze zmyciem makijażu... W porównaniu z innymi płynami micelarnymi które miałam, ten bielendy radzi sobie dobrze, nie trzeba trzeć oczu

#71 elizka7676

elizka7676
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 31 października 2015 - 16:58

do demakijażu też uzywam płynu expert z bielendy bo nie podrażnia mi oczu, a przed spaniem używam kremu z vichy i w zasadzie tyle

#72 RóżaNiecko

RóżaNiecko
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 01 listopada 2015 - 13:27

ja z kolei z bielendy widziałam ostatnio jakiś płyn micelarny  3w1 /.../

płyn micelarny bez parabenów i bez alkoholu ?

któraś stosowała?

ogólnie wiem, że bielenda jest dobra, ale to chyba jakaś nowość ?

#73 Tamara_26

Tamara_26
  • Użytkownik
  • 73 postów

Napisano 12 listopada 2015 - 12:24

ja nakładam zawsze serum na twarz na zmarszczki, potem jak weschnie to po dwóch godzinach nakładam krem nawilżający i krem pod oczy, taki jest mój rytuał

#74 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 14 listopada 2015 - 19:49

ja nakładam zawsze serum na twarz na zmarszczki, potem jak weschnie to po dwóch godzinach nakładam krem nawilżający i krem pod oczy, taki jest mój rytuał

A czego na zmarszczki używasz, jakiego serum? Ja póki co nie mam jeszcze za dużych zmarszczek, czasem uzywam jakiś maeczek nawilżających i wygladzajacych, zeby ciągle były mało widoczne

#75 elizka7676

elizka7676
  • Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 15 listopada 2015 - 16:58

teraz dokupiłam sobie serum z bielendy z witaminą C, bo moja kosmetyczka powiedziała mi ze na jesień trzeba uzupełniać tą witamine. Stosuję od paru dni więc na razie czekam na efekty

#76 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 04 grudnia 2015 - 02:14

teraz dokupiłam sobie serum z bielendy z witaminą C, bo moja kosmetyczka powiedziała mi ze na jesień trzeba uzupełniać tą witamine. Stosuję od paru dni więc na razie czekam na efekty

Ja póki co poprzestają na maseczkach professional formula, one dają dobre efekty, do tego peeling 2 razy w tygodniu o krem mocno nawilżający. Rano tonik, wieczorem płyn micelarny i pianka oczyszczająca. Ale serum na pewno kiedyś wypróbuję :)

#77 calamartyna

calamartyna
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 11 grudnia 2015 - 13:16

a jakie peelingi polecasz ? ja ciagle uzywam z bielendy mikrodembrazje bo jest bardzo dobry, ale niestety jest w szaszetkach a nie moge znależć róznie dobrego odpowiednika w większej tubie

#78 Melani_a

Melani_a
  • Użytkownik
  • 114 postów

Napisano 21 stycznia 2016 - 01:15

a jakie peelingi polecasz ? ja ciagle uzywam z bielendy mikrodembrazje bo jest bardzo dobry, ale niestety jest w szaszetkach a nie moge znależć róznie dobrego odpowiednika w większej tubie

Jeżeli lubisz Bielendę to ja miałam kiedyś od nich taki żel połączony z peelingiem, ogórek i limonka, był do cery mieszanej, pamiętam że fajnie nawilżał i delikatnie złuszczał, nie robiły mi się po nim żadne syfy...

#79 minionka

minionka
  • Użytkownik
  • 163 postów

Napisano 26 stycznia 2016 - 13:13

Korzystam z salonu Vici Clinic w Krakowie. Doradzono mi ostatnio fajny zabieg Venus Freeze. To temolifting, który powoduje odmłodzenie. Po takim zabiegu skóra jest jędniejsza i bardziej elastyczna. Można sobie pozwolić na takie nieinwazyjne zabiegi chyba w każdym wieku :)

#80 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 28 stycznia 2016 - 11:00

Kiedyś sobie olewałam sprawę, zdarzało mi się spać w makijażu itp. jak stuknęła mi 30tka to już wzięłam sprawę na poważnie, codziennie wieczorem dokładny demakijaż, krem do mycia twarzy, później łagodny tonik, krem oeparol na noc i pod oczy, rano to samo tylko bez demakijażu i krem na dzień, pamiętam też o szyi, dwa razy dziennie nakładam na nią krem