Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Zmiany na forum: Wyspa kobiet & odznaczenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
130 odpowiedzi w tym temacie

#81 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 04 maja 2014 - 13:36

marzycielka

romantyczka

zdolna rączka :lol: ( dla kogos co umie zrobic cos z nieczego itp ) tylko moze nazwa inna

cos dla kogos spokojnego, opanowanego ??

maniaczka seriali ?kinomaniak ??

o, te pomysły @Sajuri tez mi sie podobają <ookk>

tyle, że bez marzycielki, bo jedną juz tu mamy i powinnyśmy dla niej zarezerwować tę nazwę ;-)

może jeszcze  fotograf, albo artystka?

A zołze może dałabym osobno. Dla kogoś, kto ... nie wiem, ma cięty język. Umie tupnąć nogą. Jest asertywny. (?)

Świetny pomysł :mrgreen:

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#82 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 04 maja 2014 - 13:41

Ja tylko mam jedną obawę co do tych rang. Przecież takie nazwy jak np. artystka, zdolna rączka itp to przecież nie będą się zmieniać co jakiś czas, bo nie sądzę, żeby nagle osoba która nie była ani trochę artystką nagle nią została :lol: martwi mnie, że jakaś  ranga będzie charakterystyczna tylko i wyłącznie dla jednej osoby.

Ale pewnie i tak w rzeczywistości to wyjdzie może jeszcze inaczej, czas pokaże ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#83 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 maja 2014 - 13:43

Pomysl ksiazkoholiczka  ,kwiaciarka ( florystka) tez fajny;) 

a panna młoda ( bo widze ze widnieje ) to dla kogo?? 

bo jest narzeczona i zoneczka 

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#84 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 04 maja 2014 - 13:44

@inqaa może masz i rację...

Albo w ogóle dla wszystkich artystek, fotografek, malarek, wyszywarek i innych zdolnych zrobić ogólną nazwę, np. artystyczna dusza?

#85 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 maja 2014 - 13:51

o ladnie. Artystyczna dusza:)bez rozdrabniania sie bo moze za duzo. I tu ta Dusza pasuje. A przy kims kto poradzi zawsze to Dobra rada lub Ciocia dobra rada albo przyjaciolka wlasnie ????

Mysle ze jak ELi napisala aby tych nazw za duzo nie bylo. 

#86 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 04 maja 2014 - 13:53

Albo jeszcze jedna rzecz mi przyszła do głowy...może utworzyć kilka jakby działów, i w każdym z nich byłyby określone odznaczenia?

Np.

1 grupa okreslajaca nasz sposób pisania postow i wyrazania opinii i tak powiedzmy wszystkie marudy, romantyczki, ciocie dobre rady, jezykowcy itd

2 grupa określająca nasze zainteresowania - i tu np artystka, mól książkowy, florystka, zoolog itp

3 grupa inne, typu krejzolki, ranne ptaszki, czy sowy, zołzy itd

I wtedy jest do przyznania 1 odznaczenie z danej grupy...? <hmm>

Użytkownik Kahela edytował ten post 04 maja 2014 - 13:55

#87 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 04 maja 2014 - 13:53

Ja tylko mam jedną obawę co do tych rang. Przecież takie nazwy jak np. artystka, zdolna rączka itp to przecież nie będą się zmieniać co jakiś czas, bo nie sądzę, żeby nagle osoba która nie była ani trochę artystką nagle nią została martwi mnie, że jakaś ranga będzie charakterystyczna tylko i wyłącznie dla jednej osoby.

Można jeszcze rangi podzielić na kwartalne/półroczne (zależy od ustalenia co ile by były wybory) i na rangi stałe. :-)

bo jest narzeczona i zoneczka

Ktoś wyżej pisał że ranga panna młoda byłaby dla dziewczyny która w danym miesiącu wychodzi za mąż. Jeśli bierze ślub np 15 maja to przez cały maj ma tą rangę. Tak to zrozumiałam. :-P

Użytkownik Findmysky. edytował ten post 04 maja 2014 - 13:55

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#88 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 04 maja 2014 - 13:54

ranga nadawana narzeczonej w miesiącu w który bierze ślub, było napisane wcześniej

moim zdaniem tak dużo takich charakterystycznych rang jak piszecie nie ma sensu - przepraszam, ale będą tu same orangowane a jak przyjdzie ktoś nowy, to będziemy nowe wymyślać? Ja myśle, że jak są jakieś pomysły, to trzeba coś odrzucić, bo te 20 to już za dużo

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#89 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 04 maja 2014 - 13:59

A gdyby tak wybrać 10 najwazniejszych?

Bo @elizabeth w sumie dobrze pisze...będą tu same orangowane, bo tyle rang, że do kazdej cos podpasuje... 

A w sumie to powinno byc jakby nie za bardzo dostępne, tylko w ramach nagrody - tak mi sie wydaje...

Pomysł Panny Młodej w danym miesiącu jest fajny :-)

#90 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 maja 2014 - 14:15

czyli np.

1panna mloda

2zoneczka

3narzeczona

4mamuska

5maruda( zolza)

6gadula( spamerka)

7dobra rada-dobra dusza -ciocia dobra rada( jak tam chcecie.)Ewentualnie ta przyjaciółka.

8.debiut roku 

I juz jest 8 najwazniejszych

zostaly rany ptaszek, sowa, modnisia , kociara, kuchareczka, kinomaniak ( bo skoro jest ktos kto kocha koty to czemu nie moze byc ktos kto uwielbia i zna sie na filmie ??a no i przeciez  sa forumki ktore uwielbiaja psiaki :) albo zrezygnowac z kociary, kwiaciarki, artystycznej duszy, kuchareczki i juz )

tylko te 8 wyzej wymienionych ewentualnie jeszcze jedna dwie i tyle skoro 20 za duzo..

Użytkownik Sajuri edytował ten post 04 maja 2014 - 14:16

#91 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 04 maja 2014 - 14:24

Ja nie mówię, że koniecznie tylko 10, ale z tych, które wypisałyście jest już ponad 30, a to z pewnością za dużo :P

fajnie jakby sowa i ranny ptaszek było, miłośnik zwierząt i serialomaniaczka

oprócz tych 'głównych'

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#92 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 04 maja 2014 - 14:34

ale z tych, które wypisałyście jest już ponad 30, a to z pewnością za dużo

poczkaj, piszemy dalej. Bedziemy mieć 50, też bedzie dobrze. Później sie wybierze, pozmienia, poprawi tak, żeby było dobrze, a teraz im więcej nazw i pomysłów padnie, tym lepiej ;-) Przecież nie musimy już teraz wybierać. Jak wybierzemy za tydzień, też będzie dobrze :-P 

I to odznaczenia mają być, nie rangi :-P Przynajmniej póki co :-P

I jeśli tak będzie, to pewnie zostaniemy przy jednej wyświetlanej przy poście, a w profilu można bedzie zbierać do woli :P 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#93 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 04 maja 2014 - 14:44

Gdybym miała wybrać 10 naj, to pierwsza 10tkę widziałabym tak:

1. dobra rada - dla kogoś, kto zawsze dobrą radą rzuci...

2. gaduła - dla kogoś, kto pisze dużo i sensownie!

3. zołza - dla kogoś kto pisze fajnie, ze szczypta chili, ma swoje zdanie, nie boi się iść pod prąd...

4. przyjaciółka - ktoś, komu lubimy się wygadać, kto nas wysłucha i dobrym słowem rzuci

5. czarownica forumowa - dla najsympatyczniejszej (?), jako nagroda

6. artystyczna dusza - dla kogoś, kto ujawnia nam swoje talenta ;-)

7. trendsetterka - dla tej, która zna się na najnowszych trendach

8. językowiec/król ortografii - wiadomo dla koga

9. mamuśka miesiąca / żonka miesiąca / narzeczona miesiąca

10. ekspert/znawca - dla kogoś, kto może nam przekazać dużo pożytecznych info i zna się na tym, o czym pisze...

Panna Młoda i Debiut Roku nie powinny być liczone, bo są jakby dodatkowe - debiut raz w roku, a Panna Młoda obligatoryjnie w danym miesiącu :)

#94 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 maja 2014 - 14:58

JA bym odpusciła zonki mamuski i narzeczone ,< albo ranga  nowa narzeczona wyswietlane przez miesiac od  zareczyn mamuska od narodzin zona od slubu >

pomysł z panna mloda w miesiacu slubu fajny , wymysliłabym tez cos dla ciezarówek , i pojawiało by sie to na miesiac przed terminem  .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#95 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 04 maja 2014 - 15:08

Albo po prostu ekspert, a obrazek rangi sugerowaławby z czego to ekspert. :-D
''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#96 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 maja 2014 - 17:34

No to moje teraz:)

1. gaduła 

2. artystyczna dusza

3. Przyjaciolka( zamiast dobra rada czy Dobra dusza)

4.mezatka, mamuska, narzeczona , panna mloda- wedlug mnie to fajny pomysl.

5. kinomaniak

6. mol ksiazkowy

7. król ortografii ( Super nazwa @Kahela )

8. maruda

9. ranny ptaszek, sowa

10. ekspert ( chociaz tu musi byc osoba ktora naprawde ma duza wiedze w danej dziedzinie )

ja bym zas odpuscila wszelkie kuchareczki, kociarki, modnisie.

Użytkownik Sajuri edytował ten post 04 maja 2014 - 17:34

#97 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 maja 2014 - 18:19

I to odznaczenia mają być, nie rangi :-P Przynajmniej póki co :-P

Więc podejrzewam, że z czasem to zrobi się niezauważalne tak jak teraz są obecne oznaczenia. Chyba, że do tych specjalnych rang doszedłby kolor. Wtedy rzucałoby się w oczy i każdy by zerknął.

Miesiąc to wg mnie za krótki czas z jednej bardzo prostej przyczyny - niektóre forumki nie zaglądają często więc nawet mogą nie wiedzieć, że na miesiąc zostały marudą czy tam dobrą duszą. 3 miesiące to już lepszy pomysł.

Tak samo podział na odznaczenia ruchome i te stałe jest konieczny jeśli mają wejść nazwy typu kuchareczka - nie wyobrażam sobie, że co miesiąc kto inny je dostaje.

I trochę widzę w temacie szukanie nazw byle jak najwięcej forumek je dostało... :-P

ps. szukanie długich wyjaśniających nazw też jest bez sensu <bezradny> moim zdaniem powinny być krótkie i w jednym słowie (góra 2) ujęte to co mamy na myśli

1. maruda/ zołza/ pesymistka

2. klachula ( tego połowa nie zrozumie :-P ) / gaduła/ spamerka miesiąca (roku)

3. rowerzystka (jak najbardziej mi pasuje)

4. kociara (jak najbardziej mi pasuje)

5. ranny ptaszek (jak najbardziej mi pasuje)

6. ciocia dobra rada/dobra dusza/ dobra rada/

7. krejzolka/ z największym poczuciem humoru

8. kosmetyczka

9. modnisia/ projektantka/ trendsetterka (coś w ten deseń?)

10. debiut roku (czy też kwartalnie?)

11. poetka/ najlepsza z języka polskiego/ językowiec/ językoznawca

12. Żoneczka

13. mamuśka

14. narzeczona

15. panna młoda

16. znawca (choć to bym ominęła, jeśli będziemy mieć kuchareczki, kosmetyczki i inne)

17. kuchareczka

18. zoolog/ zoofan/ (coś w ten deseń)

19. coś do kwiatków i innych zielonych, rosnących

20. przyjaciółka

Nr 7 dla mnie krejzolka to nie w żadnym wypadku osoba z największym poczuciem humoru tylko osoba pozytywnie zakręcono np. LadyNefretete :-) dlatego ja proponowałam nazwę śmieszka dla osoby, która ma poczucie humoru

Nr 11 skoro byłaby poetka to mi pasuje też antypoetka ;-)

Czatownica to równie dobrze może być dla osób, które bardzo często dyskutują w SB :-)

Nr 10 - nie wiem jak dla Was, ale dla mnie debiut roku ma wydźwięk - wyskoczyła jak Filip z konopi, nowa "gwiazda" forumowa itd. i ciągle się z tego tytułu śmieje :lol:

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#98 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 maja 2014 - 18:44

I trochę widzę w temacie szukanie nazw byle jak najwięcej forumek je dostało..

mialy zostac podane przyklady im wiecej tym lepiej by w czyms wybierac. ;-) nie wybieramy juz i teraz

Noi ja osobiscie nie widze problemu  że u wielu forumek by nazwa widniala. Byle bylo uczciwie nie na wyrost . Wkoncu to tez zabawa i moze tez tak to potraktujmy. :-) bo chyba robi sie powaznie.

Moze tez dac nazwy na stale? szczegolnie te przyjaciolka, ranny ptaszek, gadula, maruda, ekspert? ;-)

a tepanna mloda- narzeczona- mezatka -mamuska ( jesli pojawi sie bobo )  beda tylko zmieniane?

jesli mamy zas trzymac sie np.  10 i nie wymyslac jak najwiecej to po co krejzolka, poetka, antypoetka, czatownica

kociarki itp 

Niech beda konkretne 

kociarek jest wiele, krejzolek tez ( moim zdaniem ) 

#99 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 04 maja 2014 - 19:09

@Sajuri a kto pisze, że mamy trzymać się 10? sama wcześniej pisałaś, że odpuściłabyś kociary etc. i ja m.in. takie nazwy miałam na myśli, że zaczynamy je dopasowywać.

Wkoncu to tez zabawa i moze tez tak to potraktujmy.

Dlatego moim zdaniem gdy oznaczeń będzie od groma to się szybko znudzi ta zabawa ;-) niektóre osoby gdyby nie napisały, że właśnie dostały odznaczenie to ja bym nawet nie zauważyła.

mialy zostac podane przyklady im wiecej tym lepiej by w czyms wybierac. ;-)

tylko, że zaczynają powstawać odznaczenia: kociary, kuchareczki etc. i wszyscy zmierzają w tym kierunku, a ja osobiście uważam, że lepiej wybierać takie bardziej ogólne (jeśli wciąż mówimy o odnaczeniach w głosowaniu) typu właśnie krejzolka, poetka gdzie więcej osoób ma szanse je dostać w zabawie od innych forumek

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#100 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 04 maja 2014 - 19:39

Dla mnie byloby fajnie gdyby bylo tak

nick osoby , pod nim na kolorowo ( i na stale) nazwa np. maruda

a te odznaczenia co sa to teraz ile kto postow , ile kto na forum niech moze znikna

Tak aby bylo czytelnie kolorowo 

Poza takimi konkretnymi jak mezatki mamuski narzeczone marudy gaduly przyjaciolki podoba mi sie kinomaniak i art dusza