A jakie by to miały być te specjalne odznaczenia? ![]()
Zmiany na forum: Wyspa kobiet & odznaczenia
Napisano 01 maja 2014 - 22:00
Napisano 01 maja 2014 - 22:14
Jak dla mnie może coś w ten deseń:
- maruda
- klachula/gaduła
- "ciocia dobra rada"

- spamerka roku

i jeszcze coś dla tych, którzy wiecznie błędy ortograficzne walą, ale nie wiem jaką nazwę wymyślić, żeby się nikt potem nie obraził ![]()
moja kreatywność na tym dzisiaj się kończy ![]()
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 01 maja 2014 - 22:22
Może jeszcze coś w stylu:
- debiut roku
- najmądrzejsza userka
- najlepszy nick na forum
- najlepszy avatar na forum
- z największym poczuciem humoru
- najbardziej sympatyczna
- najlepsza z języka polskiego
- najbardziej utalentowana/kreatywna
![]()
A na jakiej podstawie wybierać? Głosowanie czy wg uznania moderatorów? ![]()
Użytkownik Findmysky. edytował ten post 01 maja 2014 - 22:22
Napisano 01 maja 2014 - 22:55
debiut roku - hahahahahahaha pomyślałam o forumce, która pali jakieś durne teksty ![]()
Ja bym dała rangi, które byłyby nadawane w głosowaniu. My dajemy propozycje userek do danej nazwy i po podliczeniu powstaje ranga dla forumki.
I załóżmy raz na pół roku takie głosowanko ![]()
Moje propozycje:
- dobra rada
- pesymistka - zamiast rangi maruda

- śmieszka
- poetka - tak troszkę niedosłownie dla osoby, która poprawnie piszę po polsku
- antypoetka - dla tej co byki wali

- krejzolka
- żoneczka - forumka, która np. kojarzy się nam z tym, że jest taką wzorową żoną
- mamuśka - forumka, która wg nas najfajniej podchodzi do macierzyństwa
- przyjaciółka - forumka, której lubimy sie wygadać
- czatownica - gdyby był czat
dla forumki, która dużo czatuje
Napisano 02 maja 2014 - 11:40
@halynka bo temat umarł śmiercią naturalną ![]()
Ja bym dała rangi, które byłyby nadawane w głosowaniu.
Też bym takie widziała, ale może nie wszystkie
Może Żoneczkę i Mamuśkę dla każdej dzieciatej/mężatej? Myślałam też o czymś na kształt ekspertów z kilku dziedzin.
Będzie się Wam chciało co pół roku klikać w ankietach? Czy po jakimś czasie pójdą w odstawkę? Bo można jeszcze rok rozważyć, choć to z kolei wydaje mi się długo.
No i jeśli miałyby być ankiety, trzeba obmyślić w jaki sposób wybierać dziewczyny "nominowane" do danego odznaczenia? Pewnie przez PW zgłoszenie?
debiut roku
![]()
Brakuje mi jeszcze nazwy dla kogoś na kształt @gogi
Takiego, co to jak napisze post, to większość forum czyta go od deski do deski, bo każdy jeden jest tak lekko napisany, że zawsze cieszy oko.
Takie jedno, max dwuwyrazowe, krótkie są chyba najchwytliwsze
spamerka roku
coś mi sie wydaje, że to by miało jedną właścicielkę ![]()
A tak całkiem serio, to nie wiem na ile można wyciągnąć statystyki, ale może udałoby sie "spamera miesiąca" przyznawać. Zobaczymy
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 02 maja 2014 - 12:30
o czymś na kształt ekspertów z kilku dziedzin.
np. eskspert od gotowania ??
Jesli tylko taka osoba jest w tym czyms naprawde dobra to fajny pomysl
ogolnie pomysl wydaje sie fajny.
ps. o Tak Dla Gogi powinna byc jakas fajna nazwa:) jej posty sa najlepsze na bs
Użytkownik Sajuri edytował ten post 02 maja 2014 - 12:35
Napisano 02 maja 2014 - 12:42
"spamera miesiąca"
Dla mnie spamer głupio brzmi, lepiej "najaktywniejszy" czy coś takiego. Bo dla mnie spamer kojarzy się negatywnie, że ktoś pisze pierdoły, nic nie wnoszące, mało wartościowe, nie na temat, byleby napisać. ![]()
I załóżmy raz na pół roku takie głosowanko
To można by było akurat już w czerwcu wystartować, a potem w grudniu. ![]()
Napisano 02 maja 2014 - 14:40
Kasza w Tobie chyba moja jedyna nadzieja
oj, chyba nie pomogę tym razem - ja się dostosuję... ![]()
Przyznaję bez bicia, że mi jakoś zapał minął, bo nie do końca podoba mi się system odznaczeń... ![]()
Tzn. sposób w jaki jest wyświetlany.
Uważam, że jest chaotyczny i tak naprawdę nic nie wnosi...widać tylko ostatnie odznaczenie i niekoniecznie jest to chronologiczne w czasie, u każdej co innego...
Nie będę się rozwodzić, bo już w kilku postach w tym temacie pisałam, o co mi chodzi... ![]()
No, ale wiem - nie ja decyduję...
Dlatego poczekam na ostateczny wygląd i formę odznaczeń ![]()
Może Żoneczkę i Mamuśkę dla każdej dzieciatej/mężatej? Myślałam też o czymś na kształt ekspertów z kilku dziedzin.
a to nie będzie tak, że za dużo tego wszystkiego..?
Ja sie obawiam, że mając tyle odznaczeń za posty, tematy, shoutbox, lata na forum itd, to te nowe odznaczenia znikną w tłumie i tyle.
No chyba, że one będa własnie w takiej formie, że odznaczenia to jedno, a rangi to drugie i gdzie indziej, żeby się nie pogubić...
Bardzo fajne było na naszym Forum (poprzedniej wersji), że mozna było zdobyc odznaczenie "dobra dusza", "przyjaciel forum"...
Od razu zmieniał się kolor nicka, pokazywała się ta nazwa pod nickiem i to było fajne...
Takie wyróżnienie...
Bo w sumie co tu szukac nazw, jeśli nie wiemy w jaki sposób ma to wyglądać..?
W jakiej formie, w którym miejscu, czy forumka może miec ich kilka, czy jedno itd...
Myslę, że władza mogłaby rzucić zarysem i wtedy mozna szukac...a tak to (dla mnie) trochę strata czasu... ![]()
I żeby była jasność, to nie żaden atak, tak tylko wyrazam swoje zdanie... ![]()
p.s.
a za takie marudzenie od razu możecie mi walnąć rangę "czepialskie babsko"
![]()
Użytkownik Kahela edytował ten post 02 maja 2014 - 14:32
Napisano 02 maja 2014 - 16:40
Mi w ogóle przyszło dzisiaj powiadomienie, że dostałam jakieś nowe odznaczenie a w odznaczeniach go nie ma
nie kumam ![]()
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 02 maja 2014 - 17:12
A dodatkowo nie widze u siebie zadnych odznaczen, przy postach...mam nadzieje, ze nie za kare....
Użytkownik Kahela edytował ten post 02 maja 2014 - 17:15
Napisano 02 maja 2014 - 17:59
no wydaje mi sie ze lepiej same nazwy. Zoneczka, gadula itp . Bez tych ile kto ma postow. Ze ktos juz 3 lata. Nic to nie wnosi. Ale zrobicie jak uwazacie
a to nie będzie tak, że za dużo tego wszystkiego..?
Ja sie obawiam, że mając tyle odznaczeń za posty, tematy, shoutbox, lata na forum itd, to te nowe odznaczenia znikną w tłumie i tyle.
no mnie przyszlo ze juz 3 lata na forum:P
Napisano 02 maja 2014 - 21:02
nie mam konkurencji
to by miało jedną właścicielkę
to by było super
spamera miesiąca" przyznawać
a ja bym chciała cos bardziej zabawnego a nie poprawnego politycznie.
Dla mnie spamer głupio brzmi, lepiej "najaktywniejszy" czy coś takiego. Bo dla mnie spamer kojarzy się negatywnie, że ktoś pisze pierdoły, nic nie wnoszące, mało wartościowe, nie na temat, byleby napisać.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 02 maja 2014 - 21:12
a ja bym chciała cos bardziej zabawnego a nie poprawnego politycznie.
dokładnie! to ma być coś jak żart
dlatego mi się tak ta maruda podobała ![]()
Moim zdaniem:
spamer miesiąca
maruda
żonka, mamusia, narzeczona / panna młoda - mamy sporo babeczek które z racji tych 'statusów' piszą na ten temat, to byłoby wyróżnić
kuchareczka
znawca - dla kogoś kto zna się na czymś konkretnie, a nie tylko dużo pisze - typu @Tilia
debiut roku też mi się podoba
dobra rada - dla kogoś typu @Marzycielka24
językowiec - dla piszących poprawnie
jeszcze coś dla tych, którzy piszą niepoprawnie
I moim zdaniem każde odznaczenie powinno być na miesiąc i tylko 1 forumka je powinna dostawać, np nie wszystkie mamusie, tylko wybrana
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 02 maja 2014 - 21:15
kuchareczka
eli, ciężko będzie Ci odebrać ten zaszczytny tytuł ![]()
być na miesiąc i tylko
również mam podobne zdanie, wydaje mi się, że pół roku to jednak za dużo a tak to co miesiąc można by do moderatorek wysyłać informację na PW o nominacji do danej kategorii albo po prostu zrobić publiczną ankietę ![]()
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 02 maja 2014 - 21:37
@magdaaaaa Twoje 20 tys nieprędko ktoś pobije ![]()
Bo dla mnie spamer kojarzy się negatywnie, że ktoś pisze pierdoły, nic nie wnoszące, mało wartościowe, nie na temat, byleby napisać.
bo prawdziwy spamer ma negatywny wydźwięk. Ale tak mi się myśli, że jeśli wszystkie odznaczenia będą "z jajem", to i spamer pozbędzie się tych negatywnych skojarzeń.
albo po prostu zrobić publiczną ankietę
ankieta to już etap końcowy. ALE! Można przecież zbiorczy temat z nominacjami. I po ich zebraniu do kupy robić ankietę.
Mi się wydaje, że jednak miesiąc to za krótko. Samo ogarnięcie nominacji, ankiety, odznaczeń może się przeciągnąć. I czasem może się zdarzyć że ktoś będzie "dzierżył" tytuł krócej bądź dłużej. Może zrobimy to kwartalnie? ![]()
językowiec
może językoznawca?
panna młoda
mamy zestawienie dat ślubów, więc takie odznaczenie można wręczać dziewczynom w miesiącu ich ślubu? W sensie wszystkim ślubującym np. w maju od 1 do ostatniego... A to
żonka, mamusia, narzeczona
już jednej na ten jeszcze nie ustalony czas.
i niekoniecznie jest to chronologiczne w czasie,
Wydaje mi się, że z czasem to się wyrówna, bo te pierwsze odznaczenia wręczane były hurtem. A później już widoczne były te najpóźniej otrzymane. Chyba Madź w międzyczasie dostała odznaczenie za staż na forum i jej właśnie wskoczyło koło postów jako najświeższe.
Teraz się trochę pokićkało, bo Wisienkowej jakimś cudem pominiętej przy odznaczeniu za 3 lata chcieliśmy uzupełnić brak, tylko coś nie zagrało. Ale chłopaki na pewno dadzą temu radę. Tylko dajmy im się na razie weekendem pocieszyć
.
Poukładanie odznaczeń tak, żeby było czytelnie to już kwestia techniczna i tu sie musimy zdać na zdolności Adminów. Ale jak już zdążyłyśmy zauważyć, duuuuużo na i dla forum działają, więc zostaje nam cierpliwie poczekać co wymyślą
.
np. eskspert od gotowania ??
od gotowania, dziergania, ds zwierzaków czy innych roślin itd itp
I stanowczo nadużywam "ale"
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 02 maja 2014 - 21:49
Mi się wydaje, że jednak miesiąc to za krótko. Samo ogarnięcie nominacji, ankiety, odznaczeń może się przeciągnąć
Też racja, ale np można by zrobić co dwa miesiące i np w ostatnim tygodniu jednego miesiąca zrobić ankietę dotyczącą kolejnych dwóch miesięcy. Dać dziewczynom tydzień na oddanie głosu ( chyba wystarczy
) I od nowego miesiąca już nowa dziewczyna dzierży tytuł ![]()
Albo tydzień na wysłanie PW do moderatorek - w zależności jaki byłby system dawania nominacji
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 02 maja 2014 - 21:53
dobry pomysł
Można przecież zbiorczy temat z nominacjami. I po ich zebraniu do kupy robić ankietę.
pewnie i tak...
Wydaje mi się, że z czasem to się wyrówna, bo te pierwsze odznaczenia wręczane były hurtem. A później już widoczne były te najpóźniej otrzymane. Chyba Madź w międzyczasie dostała odznaczenie za staż na forum i jej właśnie wskoczyło koło postów jako najświeższe.
Może niepotrzebnie marudzę, chyba mi się zbiegło pisanie posta z PMSem - wybaczcie ![]()
Napisano 02 maja 2014 - 22:48
Myślę, że kwartalnie jak najbardziej i bardzo podoba mi się opcja z panną młodą ![]()
żonka, mamusia, narzeczona
już jednej na ten jeszcze nie ustalony czas.
tak, tak ![]()
To jak wszystkim się podoba, to ustalamy te rangi, dajemy na 3 miesiące i wsio, jedynie panna młoda inaczej i spamer (miesięcznie?)
![]()
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat
są z nami zawsze, chcesz czy nie.
Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany
być może kiedyś spełnią się?
Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy
w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

Napisano 03 maja 2014 - 06:21
Ale co wszystkim te odznaczenia czy tym najbardziej aktywnym? Bo np. ja nie chce brać w tym udziału.
Czy jak sama sie nie podam do jakiegoś "odznaczenia" to mnie pominiecie ?
Love Love Love
Napisano 03 maja 2014 - 06:48
No a jak ktos jest np. mamuska, zonka, jest swietny w gotowaniu,umie swietnie poradzic to bedzie mial tytul mamuska czy kuchareczka czy dobra rada?? zakladajac ze w gotowaniu i radzeniu jest super.
czy tym najbardziej aktywnym
no raczej napewno;) Bo np. ty czy inna osoba ktora wcale sie jakos nie ujawnia wezmy z gotowaniem a moze byc naprawde dobra w te klocki;) wiec tu chodzi o kogos kto o tym pisze i to sporo.
ja mysle ze to pojdzie szybko. Juz mamy przyklady - dla Marzycielki, dla Eli, dla Tili. Wiec w miesiac moze i sie da
Użytkownik Sajuri edytował ten post 03 maja 2014 - 06:50