Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Bezsenność

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#21 unifine

unifine
  • Użytkownik
  • 127 postów

Napisano 17 marca 2008 - 19:25

Imala - no to chyba powinnaś sie dowiedzieć dlaczego nie możesz spać - wiesz tabletki nasenne są skuteczne wtedy gdy są poprawnie dobrane......
Kobieta zmienną bywa....

#22 Ninka

Ninka
  • Użytkownik
  • 1 757 postów

Napisano 18 marca 2008 - 03:02

CALMAX Sen x 150 tabletek

Skład:
Melisa 60mg, Chmiel zwyczajny 50mg, Głóg 100mg, Peptydy pochodzenia morskiego 10mg, Wyciąg z owoców pomarańczy 1mg, Witamina B9 200mikrogram, Witamina B12 1mikrogram, Witamina B6 2 mikrogramy, Magnez 100mg oraz substancje wiążące i wypełniające.

Tabletki z ekstraktem z melisy i innymi substancjami, które uzupełniają diete w składniki, które wspomagają naturalne zasypianie.

Dołączona grafika

[ Dodano: 2008-03-18, 03:05 ]
osobiscie tego nie bralam ale slyszalam ze jest ok

Ja osobiscie bralam kiedys te tabletki
Dołączona grafika

nie sa jakies rewelacyjne ale moga byc

teraz uzywam takich jak nie moge zasnac dlugo :roll:
Dołączona grafika

[ Dodano: 2008-03-18, 03:06 ]
ale unifine, ma racje najpierw trzeba dojsc do zrodla problemu same tabletki nie pomoga :-(

#23 Imala

Imala
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 18 marca 2008 - 10:18

Mysle, że powodem moich problemów jest zmiana pracy - nowe srodowisko, stres - innych czynnikow nie widze. Zawsze bylam nerwowa...wiem, że to nie jest az tak powazne zeby siegac po twarde leki, ale wlasnie jakies ziólka na wyciszenie i poprawe snu sie przydadza...dziekuje za rekomendacje:)

#24 Kotka

Kotka
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 18 marca 2008 - 10:25

Jeśli się stresujesz w nowej pracy, to dobrym środkiem będzie BENOSEN, nie tylko pomaga w zasypianiu, ale pomaga w sytuacjach stresowych - działa uspokajająco. Skład ziołowy:
L-teanina 100 mg, wyciąg z chmielu 150 mg ,a cena chyba najbardziej korzystna wśród takich preparatów - ok 15 zł za opakowanie.

#25 Shamatu

Shamatu
  • Użytkownik
  • 667 postów

Napisano 18 marca 2008 - 10:47

ja stosowałam lek uspakajający Valused wydaje mi się, że skuteczny

Skuteczny. Używam, działa uspokajająco i pomaga zasnąć. Polecam.
Co ważne, nie uzleżnia i nie jest tak silny, że się rano z wyra zwlec nie można ;-)
i co jest istotne, przynajmniej dla mnie, nie jest drogi. :-P

#26 cropca

cropca
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 04 kwietnia 2008 - 02:06

temat dawno nie odswiezany (btw.. przypomniala mi sie "swieza dostawa".. :P ), ale fakt, ze jestem tutaj o 03:03 swiadczy jednoznacznie o tym, ze nie moge spac.. :-/

czuje, jakby mi sie conajmniej strefy czasowe poprzestawialy. a za 3 h mam wstawac. eh.. chyba jutro..... dzisiaj :] bede ciut drazliwa :P

#27 Nuvola

Nuvola
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 04 kwietnia 2008 - 15:52

No temat stary, ale moze aktualny dla innych.
Dla osob majacych problem z zasypianiem polecam tabletki melatoniny (dostepne bez recepty), sa nie szkodliwe dla organizmu i mozna przyjmowac je wlasciwie przez dlugi czas.(rowniez dzieciom, wiem, bo pediatra polecila melatonine mojej corce-pomogla)
melatonine wytwarza kazdy nasz organizm, ale czasem mozemy produkowac go mniej, stad klopoty ze snem, Ale to moze byc tylko jedna z przyczyn naszej bezsennosci.

#28 cropca

cropca
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 01:28

02:28 chyba jednak sie przekonam do tej melatoniny.. :P

#29 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 01:49

a moze tak szklaneczka cieplego mleka? na mnie zawsze dziala :-D tylko prosze sie nie sugerowac godzina tego postu :mrgreen:
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#30 cropca

cropca
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 08:54

tylko prosze sie nie sugerowac godzina tego postu :mrgreen:

<leze12></span> alez skad, gdziezbym smiala :mrgreen: :mrgreen: w ooooogole mi to by do glowy nie przyszlo

a co do mleka, to nastepnym razem sprobuje :-)

#31 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 05 kwietnia 2008 - 09:41

nie działa mleko, wczoraj specjalnie piłam kakao, żeby zasnąć i lipa- godzina spania- koło 3

#32 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 20:44

to moze czekoladka :mrgreen:

[ Dodano: 2008-04-05, 20:45 ]
mnie to slodkie tak zawsze zmuli ze zaraz zasypiam tylko trzeba znow do lazienki zabki myc i wtedy sie na nowo rozbudzam :-P
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#33 Tatiana

Tatiana
  • Użytkownik
  • 109 postów

Napisano 05 kwietnia 2008 - 23:33

oj ja to ostatnio mam wielka bezsennosc ;)nawet dzis nie moge usnac ogladam do ponza tv no i wkoncu jakos usypiam ze zmeczenia;)

#34 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 08:14

To prawda z mlekiem ale musi być ciepłe.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#35 Nuvola

Nuvola
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 06 kwietnia 2008 - 17:27

Pod warunkiem, ze kazdy moze pic mleko.
Ja niestety nie moge. :-?

#36 cropca

cropca
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 18:53

fuuuu, tylko nie cieple, blee

#37 gruchapietrucha

gruchapietrucha
  • Użytkownik
  • 84 postów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 21:50

Mam troche doświadczenia z bezsennością więc powiem co na mnie działa.

Po pierwsze: generalne wietrzenie pokoju i świeża pościel!!!

Po drugie: jeżeli dotlenianie organizmu przed snem to TYLKO spacery, bieganie tylko pobudza wydzielanie... czegostam (:P) i zamiast czuć zmęczenie - masz napływ energii.

Po trzecie: nie jesc przed snem.

po czwarte: szykowac organizm do snu - nie siedziec do pozna przed komputerem, nie ogladac TV w lozku, nie sluchac glosno muzyki. (ta rada brzmi rodem z SuperNiani) :P
Zakochana na wiosnę.

#38 szisza

szisza
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 09 kwietnia 2008 - 21:53

ja zazwyczaj nie sypiam jak mam stresa.
chcoiaz jak przeminie wlasnie ta godizna snu ktora kolo 23 , 24 jest to potem juz kiła:/
polecam melise jest fajna z vitaxu gruszkowa:)
ja ogolnie mam leki od neurologa i czasami jak czuje ze nie zasne to biore nasenna ale staram sie naprawde rzadko na na drugi dzien jestm jak po imprezie <bezradny></span>

#39 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 10 kwietnia 2008 - 07:54

Jejku szisza wspolczuje Ci to jest cos strasznego jak sie nie moze zasnac ja mialam tak tylko kiedy bylam chora na grype zoladkowa- tak mi w brzuchu jezdzilo :-/ teraz juz wszystko w normie i nigdy wiecej mi sie to nie zdazylo

Czasami nerwy sa od nas silniejsze i nie mozna nad tym zapanowac dobrze ze zwrocilas sie do lekarza :) oby ci przeszlo

#40 szisza

szisza
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 10 kwietnia 2008 - 09:36

dokladnie nerwy sa najgorsze:/
kiedy mnie facet rzucil to do 5 sie krecilam z boku na bok i oczy szeroko otwarte i nic a nic <bezradny></span> kompletna katastrofa..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych