Ja gdy się stresuję, robi mi się zimno i zaczynam "trząść" nogami Taki jakby syndrom niespokojnych nóg
Chociaż wydaje mi się, że czasem trzeba się trochę zdenerwować, chociażby tylko po to, żeby później poczuć się lepiej

Jak sobie radzicie ze stresem?
Napisano 07 styczeń 2015 - 16:21
Napisano 07 luty 2015 - 21:47
Ja sobie ze stresem nie radzę wcale, a sytuacje stresowe mam co drugi tydzień . Działa to na mnie demotywująco, zamiast mobilizować do pracy.
Kiedyś troszkę amatorsko biegałam, by odstresować się po maturze, ale to były już wakacje i miałam mnóstwo czasu. Jednak pamiętam, że czułam się później rewelacyjnie Planuję wrócić do tej aktywności, gdy tylko śnieg stopnieje.
Napisano 23 maj 2015 - 16:22
no czasami faktycznie ciężko opanować nerwy i stres. Ja często się denerwuję bo mam stresującą pracę i wkurzającą szefową. Chwilami mam ochotę jej przywalić. Na szczęście zawsze nosze w torebce Forstres i jak się mocno zdenerwuję to zażywam. Działa szybko i po chwili jestem spokojniejsza.
Napisano 25 czerwiec 2015 - 19:38
Na mnie stres działa różnie, jak nie jest za mocny to działa mobilizujący, ale zbyt duży mnie raczej demotywuje, nie mogę w nocy spać, znaleźć sobie miejsca. Staram się jakoś z nim radzić, ćwiczę, czasami relaksująca kąpiel pomaga, a jak dalej nic to biorę czasami melisę w postaci nervomixu.
Napisano 25 czerwiec 2015 - 21:34
Trochępróbuję medytacji, takiej codzienniej nie w żadnych tam pozycjach, trochę yogę śmiechu - ale to wychodzi mi tlyko w grupie No i co jakiś czas wino na wieczór by llepiej spać <3
Napisano 13 lipiec 2015 - 11:14
Tak bardzo się zmęczę, że już nie myśle o problemach.
w celu zmęczenia organizmu przydaje się rower.
Ja od czasu do czasu jeżdzę na takim /link/
Napisano 01 maj 2018 - 18:20
Ostatnio na stres jem Dlatego wybieram zdrowe przekąski i drobne żeby móc dłużej jeść
Napisano 25 maj 2018 - 17:22
ja sobie nie radze. kiedyś fizycznie go spalałam , ale teraz nie mam sily na cwiczenia i tak sie zatacza koło.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 09 lipiec 2018 - 08:41
tak to właśnie czesami jest że stres tak wypompowuje z energii że nie da się ćwiczyć, do tego też trzeba mieć motywacje, może spróbuj ziołowych środkó typu nervomix control na stres? W składzie ma melisę, magnez, mnie łagodnie wycisza, czuję się zrelaksowana ale nie zamulona
Napisano 27 lipiec 2018 - 10:29
Ja mam nastoletniego syna, który ma straszne humory więc stres towarzyszy mi codziennie. Ja w wolnym czasie chodzę w góry i na basen. To mi bardzo pomaga się zrelaksować i wyciszyć.
Napisano 17 sierpień 2018 - 10:24
Fajnie jak jest opcja wyjścia gdzieś, oderwania od problemów, byliśmy niedawno na rodzinnych wakacjach i dobrze że miałam ze sobą tabletki na uspokojenie, bo mój mąż to już wychodzil z siebie, dzieciaki dawały czadu i można bylo dostać wścieklicy, a szkod jednk psuć sobie urlop na który się czekało cały rok
Napisano 15 październik 2018 - 12:52
Od niedawana zaczęłam praktykować jogę. Na razie ćwiczę w domu z filmikami z youtube, bo mam słabą kondycję i na zajęcia wstydziłabym się chodzić Rozkładam sobie matę w pokoju, informuję rodzinę, że jak ktoś mi wejdzie to ukatrupię
i sobie ćwiczę, powolutku, tyle ile daję radę. Joga bardzo mnie uspokaja i wycisza. Polecam spróbować.
Napisano 11 luty 2019 - 21:08
Polecam aktywność fizyczną ćwiczenia bardzo pomagają
Napisano 26 kwiecień 2019 - 09:32
Stara dobra melisa to na wszystkie stresy najlepsza https://www.doz.pl/a...2_g_30_saszetek w domu mam taką zazwyczaj, kupuję kilka opakowań bo i ja i mąż używamy, pomaga zlagodzić stres i też łatwiej zasnąć wieczorem.