Jak mam sobie z tym poradzić?
Napisano 09 października 2012 - 22:06
Napisano 09 października 2012 - 22:13
i broń boze ogladania wspólnych zdjęć
Napisano 10 października 2012 - 21:36
Napisano 13 października 2012 - 23:20
to odwiedz bibliotekeeh no niestety nie zawsze jest z kim każdy w tygodniu ma swoje sprawy, swoje życie i zazwyczaj muszę sobie radzić sama
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 04 listopada 2012 - 13:25
Jakiś miesiąc temu byłam na zdjęciu szwów i chirurga onkologa. Niestety mojego lekarza, który jest wspaniałym człowiekiem nie było w poradni. Nie wiedziałam o tym. Przyszłam zakatarzona, bez makijażu, zaspana. Okazało się, że jest jakiś inny lekarz w zastępstwie, w tym problem, Z rejestracją łączą się dwa gabinety. Weszłam do jednego, obok był lekarz zajmował się biopsja piersi pacjentki. Zajęła się mną pielęgniarka. Położyłam się, rozebrałam (znamię miałam w miejscu intymnym) i pielęgniarka zaczęła zdejmowanie szwów. W tej chwili wszedł ten nowy lekarz. Nie odpowiedział na moje dzień dobry. Powiedział "O wow", po chwili "oj"był zawstydzony, co mnie dziwi. Podszedł, spojrzał na moje krocze i wyszedł do gabinetu obok. Za chwilę wrócił po niby krzesełko (byłam w gabinecie obok, wcześniej i z tego co pamętam tam był komplet siedzeń). Dwa razy wracał z tym krzesłem. Ja za każdym razem się podnosiłam w czasie zabiegu i próbowałam się zakryć, bo nie wiedziałam, czy to lekarz, czy ktoś inny, Za każdym razem się uśmiechał. Pięlgniarka kazała mi po zabiegu zaraz szybciutko zejść i się nie ociągać. Byłam w szoku, na poprzednich wizytach, była miła i wręcz przetrzymywała mnie rozmową. On znowu wszedł. Stałam na ziemi i probowałam założyć majtki. Znowu się szczerzył i spojrzał na mnie od góry do dołu. Przeczytał wyniki badań i cały czas się szczerzył. Zapytał czy jestem zadowolona cały czas się szczerząc i wyszedł. Pielęgniarka nie chciała odpowiedzieć na pytania dot. pielęgnacji rany. Zdawkowo coś powiedziała. Stałam pomiędzy nią i drzwiami, a ona przybliżała się w stronę drzwi. Złapała mnie za ramię i lekko pchała. Ledwo zdarzyłam wziąć kartkę z wynikami badań. Chciałam się pożegnać z lekarzem i jeszcze raz go zobaczyć. Nie powiem, że mi się nie spodobał. Przystojny, wiele dobrego o nim słyszałam. Chociaż zniesmaczył mnie ten komentarz, zamiast dzień dobry. Pacjentki go chwalą za podejście, nawet w dotykaniu piersi. Jest taktowny grzeczny, a tu nagle takie coś.. Niestety nie wiem, czy jest żonaty. Nie nosi nigdy obrączki, nawet na konsultacjach. Nie mogę przestać myśleć o jego uśmiechu, zauroczyłam się chyba. To już się ciągnie jakiś czas. Pomyślałam nawet, żeby bez podtekstów zaprosić go na kawę w ramach podziękowania za leczenie ale tylko wtedy kiedy będzie nam się miło rozmawiało w czasie wizyty. Zostały mi jeszcze dwie wizyty i usunięcie znamienia, na szczęście na szyi
[ Dodano: 2012-11-04, 14:24 ]
nie zdarzyłam dodać pytania. moja pytanie , to czy dobrze widzę tą sytuację i czy ta kawa to nie przesada. Boję się plotek. Może tam będę kiedyś pracować...Proszę o pomoc
Napisano 04 listopada 2012 - 22:04
Napisano 05 listopada 2012 - 20:55
Mogłabym jeszcze wymysleć wizytę w jego prywatnym gabinecie chorób piersi (tam jest sam), ale sam pomysł brzmi beznadziejnie.
Raczej nic ich nie łączy. Nie wiem na prawdę, czy ten lekarz nie ma żony.
Napisano 05 listopada 2012 - 21:23
moze jest zajety , albo nie łączy pracy z zyciem prywatnymPodobnie też z praktyntkami. jest miły, wymagjący, ale nie wdaje się w żadne kontakty
nie wiem czy jestes smiała czy raczej nie , ale jak cie zjada ciekawosc to spróbuj zartem go wybadać . np zapytaj czy jego drugiej polowie nie przeszkadza , ze tak blisko poznaje pacjentki ; a jak bys była pewna ze jest wolny to mozesz rzucic żartem ; ze większość ludzi inaczej zaczyna znajomośc inaczej a on juz cie widział nago od pasa w dól.
trudno czlowieka wybadac i to z opisu drugiej osoby , ale mnie on nie przypadl do gustu
bez wybadania go to taka forma moim zdaniem nie jestdobrym pomysłem.później maila z zaproszeniem na kawę,
Napisano 05 listopada 2012 - 21:51
Kazdy ma swój gust, uwazam, że nie zachował sie jeszcze skandalicznie, ale masz rację z drugiej strony nie zachował się tak jak powinien. Nie wziął pod uwagę, co ja mogę poczuć.
Napisano 05 listopada 2012 - 21:58
Dokładnie, bo nie wiesz tak naprawdę co on tam sobie myśli w tej swojej lekarskiej główce...bez wybadania go to taka forma moim zdaniem nie jestdobrym pomysłem
Napisano 05 listopada 2012 - 22:08
Zmyliło mnie też to, że tak się zachowywał, a ma opinie świętego człowieka. Na dziewczyny w moim wieku to jeszcze działa, tzn. takie zachowanie starszego faceta wobec nas.
[ Dodano: 2012-11-06, 20:18 ]
nie muszę dodawać, że wychowalam się bez taty i szukam bezpieczeństwa w starszych facetach (choć nie w az tak starszych
dlatego pewnie mnie tak zamuliło..
Napisano 08 listopada 2012 - 11:32
Napisano 08 listopada 2012 - 15:41
A może po prostu dziewczyna zagadała co tam u niego słychać? bez żadnych podtekstów?w pewnym momencie słyszę ,że dostał wiadomość na fb i chwilę pisał z kimś.
Napisano 08 listopada 2012 - 16:08
WłaśnieA może po prostu dziewczyna zagadała co tam u niego słychać? bez żadnych podtekstów?
nie podejrzewaj go od razu z góry za wszystko :-> niedawno sie poznaliście i poznajecie się nadal, daj temu czas
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 08 listopada 2012 - 21:20
Melodia19 znjaoma od roku spotyka sie z nowym facetem , ale z byłym na swietny kontakt potrafia co dzien do siebie dzwonić , ale sa tylko przyjaciólmi , rozstali sie w zgodzie wiec nie maja problemu aby sie kontaktowac.
Napisano 11 listopada 2012 - 11:55
Podobanie, podobaniem.
chyba tak, chociaż jakoś to tak mnie męczy jeszcze ta sprawa. Nie chodzi mi o romans, tylko zwykłe poznanie jako człowieka. Nie wiem, może jestem zbyt otwarta.
Napisano 13 listopada 2012 - 13:46
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 19 listopada 2012 - 18:15
Napisano 22 listopada 2012 - 11:46
Napisano 22 listopada 2012 - 17:37
Zrobiło mi się smutno
Trzeba bylo nie dac po sobie tego znac.
ostatnio często się spotykaliśmy(miał urlop 2 tyg.)
Musisz tak planowac wasze spotkania zeby to On zachodzil w glowe kiedy znajdziesz dla niego czas
Codzienne widywanie sie nie jest dobrym pomyslem. Obie strony musza sie za soba steskniac.
U was role sie odwrocily i to On ustala kiedy sie widzicie, a Ty zachodzisz w glowe od razu co jest nie tak
może już mu się znudziłam.Co myślicie. A może przesadzam, może chce odpocząć?
Zajmij sie soba. Chce odpoczac to niech odpoczywa
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.