u mnie właśnie te wystające poza doniczkę są szare, a te w środku widzę, że zielone
to tak jak u mnie, mimo że tych zielonych w środku zostało maluśko, ale są.
Napisano 03 kwietnia 2014 - 11:40
@AgnieszkaT u jednego są takie jak na pierwszym zdjęciu czyli takie zielono-brązowe a u drugiego są całe szare ![]()
Napisano 06 kwietnia 2014 - 19:00
Nie przesadzajcie z tymi korzeniami.
Są korzenie powietrzne i korzenie, które są zielone i siedzą w podłożu. Na zdjeciach widzę całkiem zdrowiutenkie i dorodne korzenie! ![]()
Napisano 07 kwietnia 2014 - 05:06
@Blondynka88, uuuu super!!! ale tego strącenia to ja by nie darowała ![]()
Napisano 07 kwietnia 2014 - 17:37
@Blondynka88 zazdroszczę keiki!
Do mnie wędruje pocztą dwa keiki phal. equestris, aż się nie mogę doczekać tych drobniutenkich maluszków. ![]()
Dziś zrobiłam przegląd i widzę światełko nadziei - pełno korzonków i nowych listków u reanimków! ![]()
Użytkownik BrązoweOczy edytował ten post 07 kwietnia 2014 - 17:42
Napisano 07 kwietnia 2014 - 19:23
A ja wam powiem, że nie wytrzymałam i wypróbowałam floral pastę na storczykach mojej mamy
mój bidulek nie ma jeszcze pędu więc nie mam co smarować a na nowym się jeszcze bałam, teraz tylko czekam na rezultaty ![]()
@Blondynka88 "pomagałąś" tym keikom czy one tak same z siebie obrodziły ![]()
Napisano 07 kwietnia 2014 - 19:32
Oooo to aż strach pomysleć jak cię nagrodzą kiedy potraktujesz je tym zestawem ![]()
Napisano 14 kwietnia 2014 - 08:19
Witajcie, dziś zauważyłam, że ze storczykiem mamy, na którym testowałam floral paste, coś się zaczyna dziać. Widac delikatne wybrzuszenie na oczku, lekko zazielenione. Niestety nie jestem w stanie uchwycić tego na zdjęciach, ale za kilka dni jeśli się bardziej rozwinie, na pewno się nimi z Wami podzielę. Pozdrawiam
Napisano 14 kwietnia 2014 - 21:01
Witajcie, dziś zauważyłam, że ze storczykiem mamy, na którym testowałam floral paste, coś się zaczyna dziać. Widac delikatne wybrzuszenie na oczku, lekko zazielenione. Niestety nie jestem w stanie uchwycić tego na zdjęciach, ale za kilka dni jeśli się bardziej rozwinie, na pewno się nimi z Wami podzielę. Pozdrawiam
Uważaj z tego typu hormonami. Lubią dac poaplic na kondycji kwiatuszka.
Napisano 15 kwietnia 2014 - 09:44
@BrązoweOczy wiem, wiem. Dużo się naczytałam o niepożądanych skutkach. Cóż ciekawość wzięła górę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. A tu macie zdjęcie, które znalazłam przeglądając forum o storczykach.
i to są właśnie te skutki uboczne. Roślinka do wyrzucenia ![]()
Napisano 26 kwietnia 2014 - 10:32
Cześć dziewczyny, temat troszkę przycichł, a szkoda. Wiecie mój "bidulek" nie jest już bidulkiem, zwariował, albo mu wiosna do głowy uderzyła
wypuścił kolejny pęd kwiatowy, mimo iz ten wcześniejszy jeszcze nie rozwinął się do końca i co najlepsze znów coś wypuszcza przy listku, pytanie tylko co to będzie, oczywiście wolałabym pęd kwiatowy od korzonka nadziemnego, ale co będzie to będzie, Dodam tylko, że on tak sam z siebie, na nim nie stosowałam floral pasty.
![]()
Napisano 28 kwietnia 2014 - 11:30
Ja mam z 6 storczyków teraz. I mam kłopot - kilka z nich po pięknym, choć krótkim kwitnieniu, zaczyna jakby usychać - marszczą się liście, opadają resztki pąków. Wcześniej ze dwa w ten sposób mi całkowicie uschło. Mam storczyki od około 4 lat - czyżby się "wyczerpały"?
Napisano 08 maja 2014 - 13:12
@Blondynka88, też bym poczekała aż podrośnie. Mam nadzieję, że i ja się doczekam kiedyś chociaż 1 małego odrosta
A u mnie teraz kwitną, wypuszczają łodygi i korzonki i wszystko jak szalone.
Napisano 08 maja 2014 - 13:38
@Blondynka88, pytanie czy jak Ci przekwitną to skracasz łodygę?? Bo u mnie jak kwiaty opadną to zostawiam takie hmm patyki (łodygi) sterczące
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych