Moja Cambria coś wypuszcza:
Reszta kwitnie:
Napisano 27 maja 2014 - 15:30
Cambria wypuszcza nowe psb
Gratulacje.
Napisano 28 maja 2014 - 05:57
Ja to chyba swoją Cambrię przesadzę do nowego podłoża (nie pamiętam kiedy ją przesadzałam) bo korzenie nowe wypuszcza ale nic poza tym.
Mam tylko mały problem, bo mąż zasłonił mi dojście do storczyków (postawił sobie TV) no a ja z brzuchem się nie mieszczę
i teraz nawet nie mam jak ich pościągać aby je namoczyć.
Pytanie: małe odrościki (keiki) to na starych łodygach się pojawiają??
Napisano 28 maja 2014 - 13:53
A ja przesadziłam Cambrie. Przycięłam jej korzenie i zobaczymy co dalej, chociaż dojrzałam coś małego zielonego
albo korzonek, chociaż nie wygląda (albo jest za małe do zidentyfikowania) albo .... no w sumie nie wiem. Zobaczymy jak podrośnie.
Za to fiolecik wypuścił nową łodygę, a żółty (ostatni nabytek) puszcza nowe korzenie i pojawił się malutki listeczek
Napisano 28 maja 2014 - 17:36
Cóż to takiego? To będzie nowy pęd?
Zupełnie na Cambriach się nie znam.
psb = pseudobulwa
czyli rosnie Ci nowa bulwa, z której byc moze kiedys wyrosnie ped kwiatowy. ![]()
Użytkownik BrązoweOczy edytował ten post 28 maja 2014 - 17:37
Napisano 01 czerwca 2014 - 12:31
Co ile moczycie storczyki?
Odkąd znalazłąm pracę to je tylko podlewam konefką, dosłownie nie chce mi się ich moczyć z tego względu, że to sporo czasu pochłania ![]()
Napisano 01 czerwca 2014 - 13:29
Co czwartek, czyli raz w tygodniu.
Wiem, bo ja każdego moczę 30minut a mam 5 sztuk
dosłownie nie chce mi się ich moczyć z tego względu, że to sporo czasu pochłania
Mam nadzieję, że przez pójście na staż nie zaniedbam moich storczyków. Teraz zbliża się lato więc powinny kwitnąć na bogato ![]()
Napisano 03 czerwca 2014 - 22:52
Napisano 04 czerwca 2014 - 03:09
co tydzień góra 2. Zależy czy na dworze są upały. Jak są to co tydzień.![]()
@Tilia, u mnie moczenie to wsadzenie do miednicy z wodą i tak sobie sterczą przez kilka minut. Tyle, że ja jeszcze z góry na nie leję jakimś kubeczkiem. Jak wyjmuję, to czekam aż cała woda ścieknie i fruuu na parapet:)
Napisano 04 czerwca 2014 - 08:10
Ja tak właśnie robię. Na 30 minut każdego do większej doniczki z wodą wstawiam.
u mnie moczenie to wsadzenie do miednicy z wodą i tak sobie sterczą przez kilka minut
To tak jak ja
Jak wyjmuję, to czekam aż cała woda ścieknie i fruuu na parapet:)
Kupiłam mojemu, dużemu storczykowi podpórkę, bo dotykał pączkami okna i ciężko było rolety opuszczać. Teraz ma wyżej łodyżki i stoi na krawędzi parapetu.
Jutro zrobię mu fotkę ![]()
Napisano 05 czerwca 2014 - 10:45
U mojej mamy storczyk praktycznie ma zawsze wodę w podstawce,kwitnie jak oszalały,non stop.
Napisano 11 czerwca 2014 - 06:58
Napisano 28 czerwca 2014 - 09:09
Hybrydy

Miniaturka

Moje dwie nowe nowości.
Piccolo red i mini mark peloric.

Użytkownik BrązoweOczy edytował ten post 28 czerwca 2014 - 09:17
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych