Dziewczyny, ale to jest bardzo złudne jak zauważyła @Kahela
Bo tak naprawde, jak komuś bedzie zależało, to rejestracja zajmie mu dwie minuty- i i tak będzie miał wszystko jak na talerzu, a pisac nie musi ![]()
Nowy skrypt forum Babskiswiat.net - informacje dla użytkowników
Napisano 18 listopada 2013 - 11:25
Napisano 18 listopada 2013 - 11:43
jak komuś bedzie zależało, to rejestracja zajmie mu dwie minuty- i i tak będzie miał wszystko jak na talerzu
zgadza się, ale wydaje mi się, że jednak większości nie będzie chciało się rejestrować tylko po to, żeby zajrzeć na profil - myślę, że to oleją.
Już i tak wszyscy mają dostęp do tego, co piszemy i w mojej (całkiem subiektywnej) opinii przydałoby się choć trochę prywatności, jeśli na na ukrycie treści dla podczytujących nie mamy szans...
Napisano 18 listopada 2013 - 14:31
Ja zamiast profili prosiłabym aby sb było widoczne tylko dla zalogowanych.
Często są pisane prywatne rzeczy, a sporo gości widzi sb i czyta.
Napisano 18 listopada 2013 - 15:10
To prawda, ja myślę że wielu osobom się poprostu nie chce logować.
Napisano 18 listopada 2013 - 19:45
Forum powinno byc mniej widoczne dla osob nie zalogowanych......
Ja rozumiem, ze chce sie pozyskac nowych uzytkownikow, ale o stalych, zalogowanych tez trzeba jakos dbac.
Osoby postronne nie powinny miec wgladu np do profilu osob zalogowanych.
Wczesniej na forum bylo jakos tak 'klimatycznie' , 'domowo', a teraz jakby na sztuke...
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 18 listopada 2013 - 20:09
I ja kurna się naprodukowałam, a mi nie wysłało.
Też się zgadzam z tym aby ograniczyć dostęp osób które się nie logują. Ponadto uważam, że powinno się nawet początkowo ograniczyć nawet po zalogowaniu. Od razu wiadomo czy ktoś się chce udzielać czy tylko wszedł by zobaczyć czy nie ma czego innego po zalogowaniu.
To trochę zabezpieczyłoby nas. Sobie zrobiłyście Wyspę Kobiet do której stworzyłyście wygodny regulamin, a o starych użytkowniczkach już się nie pamięta. Doskonale wiecie, że nie każdy dostanie dostęp do wyspy (nie każdy będzie chciał tam być). Ale byłoby miło jakbyście zadbały o te które są na ogólnym.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 18 listopada 2013 - 20:11
Proponuję,by pogaduchy i profile były widoczne tylko dla zalogowanych.Oczywiście to tylko moje skromne zdanie. ![]()
Użytkownik viola edytował ten post 18 listopada 2013 - 20:13
Napisano 18 listopada 2013 - 20:12
ą. Ponadto uważam, że powinno się nawet początkowo ograniczyć nawet po zalogowaniu.
o bardziej to nawet. Ktos sie loguje i ma ograniczenie na pogaduszki i profil - przez jakis czas, nie wiem , tydzien.
Mniej, ile uwazacie.
Użytkownik Sajuri edytował ten post 18 listopada 2013 - 20:13
Napisano 18 listopada 2013 - 20:17
@viola też o tym myślałam, o podglądzie profilu i o pogaduchach - chociaż coś ![]()
Ktos sie loguje i ma ograniczenie na pogaduszki i profil - przez jakis czas, nie wiem , tydzien.
tu akurat nie jestem pewna, bo jednak pogaduchy mogą sprawić, że nowa osoba będzie chętnie zostawać na Forum.
Trzeba dać szansę Nowym, nie można im ograniczać pisania, jeśli już zdecydowali się dołączyć...tak sobie myślę.
Niemniej nadal uważam, że pogaduchy i profil dla nie-zalogowanych powinien być niedostępny
Napisano 18 listopada 2013 - 20:20
Ja bym ograniczyła związki/seks/kobiece sprawy i np coś z ciąży (bo tam czasami pisze się o takich prywatnych sprawach). Więc to mogłoby być niedostępne tak od razu dla wszystkich.
A pogaduchy jak pisze @Kahela mogą zachęcić i dać siebie poznać dla nowej osoby i ona nam.
Napisano 18 listopada 2013 - 20:21
Ale serio myślicie, że jak nowy użytkownik zostanie takimi ograniczeniami przywitany, to mu się będzie chciało z nami zostać?
Sama pamiętam jak byłam nowa, niepewna, i jakby mi wtedy gdzieś napisało, że nie masz tu kochana dostępu, bo nie jesteś tydzień, albo nie możesz pisać postów, dopóki nie napiszesz 1000 postów- bo wybaczcie, ale zaczynacie, moim zdaniem, podążać w ta stronę- uciekłabym. I Wy też.
To jest izolacja nowych użytkowników, sygnał- nie ufamy Ci, nie jesteś tu mile widziany.
Rozumiem waszą potrzebę prywatności. Ale nie tędy droga.
Sobie zrobiłyście Wyspę Kobiet do której stworzyłyście wygodny regulamin, a o starych użytkowniczkach już się nie pamięta.
Sorry @Riia ale nie SOBIE stworzyłyśmy tylko WAM. Użytkowniczkom. Nie wiem z czego wynika Twoja ironia i zarzut, że się nie dba o stare użytkowniczki.
Napisano 18 listopada 2013 - 20:22
Ja osobiście uważam że prawdziwie kameralnie to jest na zamkniętych prywatnych forach z dostępem na hasło i tak jest w internecie a forum publiczne rządzi się innymi zasadami,choć uwazam ze akurat profile uzytkowników to już w większości są jednak widoczne tylko po zalogowaniu, mam wrażenie ze po tym jak uaktywniło się kilka osób, pojawiły nowe, nagle obudziłyście się że to forum otwarte?
Zgadza się marzycielko to nie jest zbyt miłe i zachęcające, tym bardziej że jeśli ktoś tu trafia to z myślą że forum jest ogólno dostepne a nie prywatne a sądząc po ruchu jest dużo osób które tu wchodzą.
Użytkownik taniax edytował ten post 18 listopada 2013 - 20:24
Napisano 18 listopada 2013 - 20:30
@Marzycielka24 jest wiele for, które są dostępny tylko po zarejestrowaniu i wcale nie przeszkadza im to w funkcjonowaniu. Ale ok, nie jestem za całkowitym zamknięciu forum, ale jednak profil (i ewentualnie pogaduchy) powinny być moim zdaniem dostępne po rejestracji.
Tym bardziej, że...
akurat profile uzytkowników to już w większości są jednak widoczne tylko po zalogowaniu
mam wrażenie ze po tym jak uaktywniło się kilka osób, pojawiły nowe, nagle obudziłyście się że to forum otwarte?
nie, nie obudziłyśmy sie dopiero teraz, temat był już kilka lat temu przerabiany.
Teraz po prostu mamy nową Administrację i chcemy zwyczajnie, po ludzku, coś ugrać dla siebie ![]()
edit:
p.s. tzn. przynajmniej ja dlatego się udzielam w tym temacie...
Użytkownik Kahela edytował ten post 18 listopada 2013 - 20:35
Napisano 18 listopada 2013 - 20:34
@Kahela ok co do profili i pogaduch zamkniętych dla niezarejestrowanych- to nie jest zły pomysł- po prostu w swoim pierwszym poście zauważyłam, że jest to złudne poczucie prywatności.
nie, nie obudziłyśmy sie dopiero teraz, temat był już kilka lat temu przerabiany
Też pamiętam.
Teraz po prostu mamy nową Administrację i chcemy zwyczajnie, po ludzku, coś ugrać dla siebie
Się pojawi Góra to się wypowie ![]()
Napisano 18 listopada 2013 - 20:37
Aha Khaela ok rozumiem,
Chciałam tylko napisać że ja np jako osoba która zaczęła się udzielać, odbieram to własnie zniechęcająco bo wchodziłam tu jednak z załozeniem że forum jest ogólnodostępne a nie prywatne.
Napisano 18 listopada 2013 - 20:39
no i masz rację, jest złudne, ale troskę złudnego bezpieczeństwa na Forum, by nam się przydało
po prostu w swoim pierwszym poście zauważyłam, że jest to złudne poczucie prywatności.
cieszę się, że tak myślisz i zresztą nie tylko Ty jak widać po postach...
ok co do profili i pogaduch zamkniętych dla niezarejestrowanych- to nie jest zły pomysł-
dokładnie, Panowie powiedzą co myślą i mam nadzieję, że chociaż troszeczkę wezmą pod uwagę "maluczkich"
Się pojawi Góra to się wypowie
Napisano 18 listopada 2013 - 20:42
Co do czasowego zamknięcia tematów - zgody nie będzie. Bo to jest wybiórcze traktowanie forumowiczek.
Natomiast jeśli chodzi o profile i pozostałą część - przedyskutujemy (choć i u nas ten temat był już poruszany, ale dobrze, że przypominacie, bo po prostu w ferworze zmian nam to umknęło i skupiłyśmy się na innych rzeczach). Jak zapadnie decyzja - damy Wam znać.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 18 listopada 2013 - 20:42
@taniax to absolutnie nie chodzi o zniechęcenie nowych, nie chciałam żebyś tak to odebrała, sorki ![]()
Chodzi o profil i o temat, gdzie piszemy o troskach i zdarzeniach codziennych, powinien być dostępny po zalogowaniu - takie mam zdanie ![]()
Napisano 18 listopada 2013 - 20:50
Sorry @Riia ale nie SOBIE stworzyłyśmy tylko WAM. Użytkowniczkom. Nie wiem z czego wynika Twoja ironia i zarzut, że się nie dba o stare użytkowniczki.
To nie jest ironia tylko ja tak myślę. Wyspa nie jest dla NAS tylko dla WAS i nie dzisiaj po raz pierwszy to napisałam. Od początku uważałam, że to oddzielenie tych lepszych od tych gorszych. I doskonale wiemy, że niektóre nigdy się tam nie dostaną bo np dwie zielone jej nie lubią (Wy to nazwałyście nie ufają). Więc jest to dział nie dla stałych użytkowniczek tylko takich, które nie będą miały zatargu z zielonymi.
I dostosowałyście do tego nowy regulamin, co też moim zdaniem jest bardzo pod siebie, bez dbałości o resztę. Ja to tak widzę. I pisałam o tym przy temacie o tym dziale, więc nic nowego tutaj nie napisałam.
To jest izolacja nowych użytkowników, sygnał- nie ufamy Ci, nie jesteś tu mile widziany.
I tak samo czuć mogą się te które np na forum są od np 3 lat, ale nie wejdą do Wyspy bo ktoś z zielonych ich nie lubi. Taka sama sytuacja.
Wydaje mi się, że jak ktoś chce to tydzień poczeka na dostęp do jakiegoś działu. Bo nikt nie pisze że do wszystkiego, ale ogólnie nie wiem po co wszystko jest widoczne bez logowania. Zachęcić do forum może wiele działów, ale niektóre mogły by być ukryte by dać odrobinę prywatności i trochę dać takiej atmosfery.