Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nowy skrypt forum Babskiswiat.net - informacje dla użytkowników

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

#221 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 19:05

@Kahela ....... dzieki <dziekujee> <jezorowaty>

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#222 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 19:05

a o co chodzi z tym zdaniem na dole, zaznaczone na czarno : Odpowiedz na 1 cytowanych postow

Znacz ze odpowiadam wlasnie na posta ?

Bo możesz najpierw zaznaczyć kilka postów, które chcesz zacytować i pojawia się w tym czarnym polu ich liczba. Jak już zaznaczysz wszystkie posty do cytowania (bądź tylko jeden) to klikasz w to czarne pole i cytaty pojawiają się w oknie odpowiedzi.

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#223 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 listopada 2013 - 19:57

Chodzi o to, że trzeba kliknąć prawym przyciskiem konkretnie OBOK migającego kursora, a nie gdziekolwiek w polu odpowiedz

juz rozumiem. Ale przyznam ze jeszcze z tej opcji nie korzystalam. Zawsze ctrl;)

tilia dzieki za odpowiedz i cierpliwosc ;)

Użytkownik Sajuri edytował ten post 07 listopada 2013 - 19:58

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#224 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 09:14

Tak tu jest teraz namodzone z wklejaniem zdjęć że nie mogę tego za nic ogarnąć ... Chcę wkleić 2 zdjęcia to nie mogę ... wciskam "Grafika" wklejam adres url i nie pojawia się nic... jak tu się dodaje zdjęcia?

#225 laza

laza

Administrator

• Admin
  • 62 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 09:48

@krowka17 a jaki adres wklejasz? Aby wyświetliły się zdjęcia trzeba podać adresy bezpośrednio do plików graficznych - zakończonych np. jpg, .png, etc Podanie adresu do strony gdzie jest ta grafika nie zadziała.

#226 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 10:08

A nie można zrobić tak jak było kiedyś ? bez problemu się wklejało zdjęcia i tyle a teraz jest tyle kombinowania że głowa mała...

#227 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 10:15

@krowka17 e tam, jedno kliknięcie więcej niż kiedyś :-P

Osobiście nie ma zastrzeżeń do tego, nie wiem jak inne Babki...

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#228 laza

laza

Administrator

• Admin
  • 62 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 10:18

@krowka17 teraz działa tak samo jak wcześniej. Klikasz w przycisk grafika wklejasz link do obrazka i potwierdzasz ok. Na poprzedniej klikało się w przycisk IMG wklejało się link do obrazka i potwierdzało ok.

@Kahela dokładnie tyle samo teraz kliknięć jest jak na poprzednim skrypcie :-)

#229 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 10:20

no ale ten obrazek musze najpierw gdzies na stronie w internecie wgrac zeby go potem tutaj wkleic tak ?

#230 laza

laza

Administrator

• Admin
  • 62 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 10:22

@krowka17 zgadza się, ale możesz też kliknąć na "Więcej opcji" obok Napisz i tam masz przycisk "Dodaj pliki" :-)

#231 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 10:27

Boziuu albo jestem ślepa albo naprawdę nie widzę i nie wiem o co chodzi ... gdzie jest to "wiecej opcji"

dobra udalo mi sie...:) 

#232 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 10:32

@laza może i masz rację, nie liczyłam dokładnie nigdy :mrgreen:

Podanie adresu do strony gdzie jest ta grafika nie zadziała.
właśnie w tym kontekście napisałam, że jedno kliknięcie więcej, żeby otworzyć konkretny obrazek...ale może nie ujęłam tego jak trzeba :lol: ja średnio sprawna komputerowo jestem :-P

#233 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 14:47

Mały update w temacie z instrukcją wklejania zdjęć: http://babskiswiat.n...szczać-zdjęcia/

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#234 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 17:37

Mam problem: nie mogę ani cytować selektywnie ani jak klikam ikonkę przy nicku forumki to też się nic nie dzieje.... A wszystko działało.

#235 laza

laza

Administrator

• Admin
  • 62 postów

Napisano 09 listopada 2013 - 18:36

@AgnieszkaT sprawdź teraz.

#236 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 10 listopada 2013 - 09:55

Nadal nie działa. Za to działa mi na chromie a ja korzystam z explorera 11.

Tak się zastanawiam, bo chyba jakieś aktualizacje były i może one coś mi schrzaniły że teraz tylko chrom mi został :( 

#237 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 12:58

Proponowałabym nowy dział w hmmm może Hobby? - samochody. Jest na forum kilka tematów, i ogólny i o opłatach i o akcesoriach i o zakupie. Można by to zebrać do 1 działu.

"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#238 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 09:16

@laza mam małe pytanie.

Ja rozumiem, że Forum jest dostępne dla gości, w sensie czytania (w sumie szkoda, wolałabym osobiście, żeby było dostępne dopiero po rejestracji, ale nie mam na to wpływu, więc dostosowuję się do tego, jak jest).

Ale...czy nie moglibyście rozważyć, żeby goście nie mieli możliwości wchodzenia w profile użytkowniczek?

Trochę mnie "drźaźni", że gość może wejść w profil danej Forumki, obejrzeć jej informacje o sobie, posty, status, znajomych...wszystko jednym słowem. Myślę, że gdyby było to możliwe dopiero po rejestracji, byłoby lepiej i bezpieczniej.

Ja wiem, że to bezpieczeństwo jest złudne, ale jednak :-P

#239 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 11:17

w sumie szkoda, wolałabym osobiście, żeby było dostępne dopiero po rejestracji, ale nie mam na to wpływu, więc dostosowuję się do tego, jak jest).

Też kiedyś o tym pomyślałam.

czy nie moglibyście rozważyć, żeby goście nie mieli możliwości wchodzenia w profile użytkowniczek?

Jestem za ! 

er3mjw4zst9mivdb.png

#240 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 11:21

Ale...czy nie moglibyście rozważyć, żeby goście nie mieli możliwości wchodzenia w profile użytkowniczek?

Popieram w całej rozciągłości i przyłączam sie do prośby :)