Powiem Ci, że ja na początku też miałam przed tym obawy, bo cały czas miałam z normalna klawiaturą, ale to tylko kwestia przyzwyczajenia... A ten w użytkowaniu jest naprawdę ok.ylko cały czas obawiam się jednak dotykowego ekranu.
Nasze telefony komórkowe
Napisano 03 października 2013 - 07:33
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 09 października 2013 - 08:51
Zasięg niby mam w porządku, ale co jakiś czas nie można się do mnie dodzwonić. Ja też nie mogę wykonać połączenia. Muszę wyłączyć telefon i włączyć spowrotem i już jest ok
Sieć Plus, a telefon Samsung WaveYoung czy jakiś taki
Napisano 09 października 2013 - 09:11
Ja też tak mam tyle, że w sieci Play.. .zasięg cały a mimo to nie mozna czasami się dodzwonić, wysyłać sms....Miał ktoś podobny problem ?
A jak ja próbuję do kogoś wtedy dzwonić to po prostu głucha cisza w telefonie. Sama nie wiem czym to spowodowane.
I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...![]()
Napisano 09 października 2013 - 09:23
Nie chce mi się teraz jeździć po serwisach
Napisano 09 października 2013 - 10:28
Ja już w tej kwestii wiele razy pisałam do swojej sieci i raz dostałam odpowiedź, że to teefony z androidem czasami blokują połączenia i smsy... Ale nie wiem jak to się naprawdę ma..Więc może to problem z siecią,
Napisano 09 października 2013 - 16:22
Napisano 13 października 2013 - 06:51
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 16 grudnia 2013 - 11:17
Od tygodnia jestem posiadaczką telefonu LG L9
miałam wybrać coś z htc, ale ostatecznie wybrałam Lg nie licząc lichego materiału z jakiego zrobiona jest obudowa, to telefon bardzo mi się podoba ![]()
i co najważniejsze- bateria! mimo takiego wielkiego ekranu telefon trzyma 4 dni w stanie czuwania- plus jakieś rozmowy smsy, pewnie jakbym siedziała dużo na necie to szybciej się rozładuje, ale i tak jest rewelacyjnie
Użytkownik mloda edytował ten post 16 grudnia 2013 - 11:18
Napisano 31 grudnia 2013 - 11:45
Chyba jestem kretynką!
Stara baba a połakomiła się na telefon ![]()
Jestem od lat w orange i do końca umowy mam jeszcze prawie rok, więc do przedłużenia jeszcze długo, ale wczoraj wchodząc na orange online okazało sie że mogę już przedłużyć bez problemu. Jedynym warunkiem jest to, że przejdę z mixa na abonament.
No i przejrzałam telefony, nawet mi się kilka spodobało i zaczęłam robić zamówienie, tak, żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało w podsumowaniu, ale jeszcze nie byłam zdecydowana. No i wybrałam telefon, abonament, dane adresowe i było przejście do podsumowania zamówienia z przyciskiem "dalej", więc myślałam, że zobaczę to tak ogólnie wszystko razem i bedzie jeszcze "zatwierdź", ale się przeliczyłam, bo podsumowanie owszem było, ale już jako zamówienie.
Jakoś zabrakło mi 1 przycisku ![]()
Anyway zadzwoniłam do BOK ale dowiedziałam się, że nie jestem pierwsza, która myślała, że jest przycisk "zatwierdź" i że niestety oni nie mogą tego odkręcić i że jedyne wyjście z sytuacji jest takie, że jak zadzwoni kurier, to mam powiedzieć, że nie przyjmuję przesyłki...i że w sumie to ich błąd i niestety tracą na transporcie, trudno.
Coś mi się zdaję, że nie do końca trudno, bo pewnie niejedna osoba zostawi sobie ten telefon i i tak na tym wychodzą...
Bez sensu to zrobiłam...i na dodatek zastanawiam się, czy brać, czy nie (czyli łyknęłam przynętę
)... ![]()
W tej chwili mam mixa za 59,90 i mam w nim:
- 300 minut
- dodatkowo 70 minut
- dodatkowo 30 minut
- nielimitowane smsy do wszystkich sieci
W nowym za 69,90 - abonament byłoby:
- 500 minut
- dodatkowo 125 minut
- dodatkowo 30 minut
- nielimitowane rozmowy w orange
- nielimitowane smsy w orange
plus telefon Alcatel One touch Idol za 1 zł.
Przyzwyczaiłam się do darmowych smsów.
Z reguły jak nie starczało mi te 300 minut, to nie doładowywałam, bo to była końcówka i leciałam na smsach.
I teraz się zastanawiam, czy zamknę się w tym, bo w nowym mam wymienne smsy na minuty, a smsów piszę dużo, więc...
Osiołkowi w żłoby dano...
A najbardziej sie wkurzam, że ta propozycja wydaje się sensowna, tyle tylko, że jak mi dojdą 2 lata, to od tej chwili będę miała umowę na prawie 3 lata...
Doradźcie, co zrobiłybyście na moim miejscu...
Napisano 31 grudnia 2013 - 11:51
@Kahela przecież przysługuje ci prawo do odstąpienia od umowy zawartej za pośrednictwem internetu w ciągu 10 dni- także to nie jest tak, że już przepadło..
z tego co widzę w abonamencie nie masz smsów do innych sieci- więc za każdego smsa wysłanego będą ci doliczać do faktury, oferta którą masz w mixie jest ok, ja bym nie zmianiała..
swoją drogą.. niezłe jaja ![]()
Napisano 31 grudnia 2013 - 13:00
jakie jaja, to ja głupia pipa jestem
swoją drogą.. niezłe jaja
tu akurat smsy mam wymienne na minuty 1 do 1, więc nie będą naliczane dodatkowo...
abonamencie nie masz smsów do innych sieci- więc za każdego smsa wysłanego będą ci doliczać do faktury,
wiem...tu bardziej chodzi o to, że jak dziewica - chciałabym, a boję się
przecież przysługuje ci prawo do odstąpienia od umowy zawartej za pośrednictwem internetu w ciągu 10 dni- także to nie jest tak, że już przepadło..
W sensie, że kusi mnie nowy fon, ale nie wiem czy sobie nie pogorszę... ![]()
Napisano 31 grudnia 2013 - 13:25
tu akurat smsy mam wymienne na minuty 1 do 1, więc nie będą naliczane dodatkowo...
1:1? Skórka nie warta wyprawki, bo z minut zejdziesz w kilka dni. Zostalabym przy mixie.
mloda, dnia 31 Gru 2013 - 11:51, napisał:
swoją drogą.. niezłe jaja
jakie jaja, to ja głupia pipa jestem
Tez sie tak kiedys zalatwilam
. Komputery przegladalam, chcialam zobaczyc jak bedzie wygladala kompletna oferta a tu zonk
. Tylko, że mialam ten komfort, ze mialam rachunek w plecy a moze i ze dwa i suma sumarum transakcja nie doszla do skutku
.
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 31 grudnia 2013 - 13:47
dokładnie tak było
Komputery przegladalam, chcialam zobaczyc jak bedzie wygladala kompletna oferta a tu zonk .
ano właśnie, tego się boję, że zejdzie mi raz,dwa, bo moje smsy są z reguły długie, więc za 1 długiego policzy mi kilka minut...
1:1? Skórka nie warta wyprawki, bo z minut zejdziesz w kilka dni. Zostalabym przy mixie.
Napisano 31 grudnia 2013 - 20:22
mloda, dnia 31 Gru 2013 - 11:51, napisał:
to bedzie w tym 500 minut , on beda na smsmy wymienne , duzo piszesz , masz duzo znajomych do któych dzwonisz w tej sieci ![]()
Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 31 grudnia 2013 - 20:24
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 31 grudnia 2013 - 20:50
@magdaaaaa smsy do orange (gdzie mam najwięcej znajomych) są darmowe i nielimitowane, tak jak rozmowy do orange.
Także te 500 minut/smsów zostaje mi na inne sieci.
Potem jak się skończą, to mam jeszcze 155 minut tylko na rozmowy do innych siecie i wtedy ewentualnie płacę za smsa dodatkowo.
Sprawdziłam sobie z ciekawości ile smsów wysłałam w tym miesiącu - 120, część z nich była długich, ale za to ponad 80 było do orange,więc nie jest źle...
Powiem Wam, że im dłużej sie zastanawiam, to mi wychodzi, że nie taka zła ta zamiana.
Tym bardziej, że dopytałam się i to nie jest tak, że najpierw moja umowa musi się skończyć, tylko ta wchodzi od następnego okresu rozliczeniowego, czyli nie 3 (łącznie stara plus nowa) a 2 lata by było.
Tylko dlatego, że zmieniam mixa na abonament, bo w przeciwnym razie najpierw musiałaby się skończyć ta pierwsza, a tak w ramach migracji na abonament, tą pierwszą mi anulują.
Gadałam z przyjaciółką i ona ma ten sam abonament, tyle że bez darmowych rozmów i smsów do orange i jej to w zupełności starcza, nie wykorzystuje wszystkiego.
Gadałam z inną, z T-mobile i ona ma 400 minut i też jej starcza.
Ja bym miała 500 + 155 + darmowe do orange + pakiet 1 gb internetu w tej cenie.
Nie wygląda to źle...chyba...rozkminiam póki co ![]()
Napisano 31 grudnia 2013 - 21:26
no to jak zmiescisz sie w limicie i smsów nie braknie to ja bym brała, to tylko 10 zl wiecej niz za miksa a fajne bonusy masz no i jak umowa na na 2 lata od chwili podpisania to nie glupi to pomysł.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 04 marca 2014 - 18:41
ja się teraz zastanawiam albo nad LG L9II albo może poczekam na G2 mini? Mój brat dopiero co wziął sobie l7II w playu, fajny telefonik. Ładnie chodzi, wszystko mu śmiga, a kolega z pracy ma G2, spodobał mi się ten telefon. Sporo ciekawych innowacji wprowadzili, szczególnie przypasował mi ten przycisk z tyłu. A te telefony mają teraz taki bajer że można sobie szybką notatkę na pulpicie zrobić jakby markerem, więc jak coś trzeba szybko zapisać a nie ma się kartki to na telefonie spokojnie mozna
i ma fajne kolorki, złoty mi się spodobał, ciekawe kiedy będą w PL
Napisano 04 marca 2014 - 19:40
No i tak - podsumowanie po miesiącu na nowym abonamencie... ![]()
Ja bym miała 500 + 155 + darmowe do orange + pakiet 1 gb internetu w tej cenie.
Nie wygląda to źle...chyba...rozkminiam póki co
mam taki podział: najpierw 30 darmowych minut, potem 500 minut abonamentowych (jedno i drugie wymienne na smsy) i potem 125 darmowych minut tylko na rozmowy + pakiet 1 gb + darmowe do orange
Po miesiącu użytkowania, w miarę ostrożnego, ale specjalnie się nie hamowałam, wykorzystałam z tego: darmowe 30 minut + 200 minut (300 zostaje na następny okres rozliczeniowy) do tych 125 nawet nie doszłam + wykorzystałam około 400 mb z pakietu internetowego.
Uważam, że jest zaje..cie.
Z palcem w nosie starczy mi na wszystko.
Co do telefonu, to zadowolonam jak prosię w deszcz, sprawdza się super.
Także warto było zaryzykować, tym bardziej, że abonament zwiększył mi się o 10 zł, ale dostałam rabat 10 zł za dwa numery w orange, więc jest na zero ![]()
Napisano 05 marca 2014 - 13:22
wzięłaś tego alcatela?
Napisano 05 marca 2014 - 13:28
Fajny wyswietlacz, przejrzyste menu, zdjecia zadowalajace - ogolne wrazenie bardzo pozytywne