Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Bitwa o dom

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
201 odpowiedzi w tym temacie

#21 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 15 czerwca 2013 - 18:49

Nie wiedziałam, że jest taki program. Z ciekawości odpaliłam na playerze :-)

Pierwszy odcinek; poznawanie uczestników - eee... znowu historie z życie, rozwody, choroby, łzy - jak ja tego nie lubię :-x
Rozbawiło mnie małżeństwo, które mieszka osobno, bo mają różne gusta :lol:

Odpalam kolejne odcinki, bo tematyka wnętrzarska bardzo mnie interesuje ;-)

#22 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 15 czerwca 2013 - 20:24

Tak, został salon - po kuchni kolejne super miejsce do urządzania :mrgreen: Już nie mogę sie doczekać. Teraz w kilka dni wszystkie odcinki obejrzałam, bo zachęciłam się tym, co pisałyście. A teraz musze czekać :P Kiedy kolejny odcinek?

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#23 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 09:03

bo zachęciłam się tym, co pisałyście.

ja tez wiec sobie zamierzac ogladac ale tak od 2 odcinka
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#24 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 09:14

tak od 2 odcinka

ja polecam od 4-ego :-) bo dopiero zaczyna się coś dziać :-D

Odcinek sypialniany mam za sobą. Najbardziej podobał mi się pomysł pary, która zrezygnowała z dalszego udziału. Delikatna, stonowana - to, co lubię :-) Nie robiłabym dużej szafy w sypialni, raczej jakieś komody. To jedyny minus ode mnie. Fajna była też tego samotnego ojca z córką - zieleń w sypialni, jak dla mnie jest ok. Troszeczkę taka żywsza - nie wiem, na jaką bym sie zdecydowała. Te wyszukane dziwactwa jak graffitti - brzydkie. Pokój księżniczki - ciekawy, gratuluję pomysłu, ale mnie nie zachwycił.

Swoją drogą budżet nie jest wcale taki mały :->

#25 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 09:24

A ja właśnie polecam od pierwszego :P Bo tu sie chyba bez tych rzewnych historii nie obędzie. W końcu każda rodzina ma jakąs tam motywację do zdobycia tego mieszkania, i nie będzie nią raczej "a bo mi sie tak uwidziało", tylko wynikają one właśnie z ich histoirr życiowych. Zresztą, nawet przy późniejszych pracach one sie przewijają. Np. chęć obdzielenia każdego dziecka pokojem, bo do tej pory waruni "mieszkaniowe" nie pozwalały na to, albo skąd się wdzieła przesadna praktyczność w każdym pomieszczeniu, albo pokój jednego z chłopców - czemu jest taki a nie inny. Wszystkie te rzeczy i cała masa innych biorą się z doświadczeń życiowych tych ludzi ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#26 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 17 czerwca 2013 - 11:34

Wczoraj obejrzałam salony i nr 1 ze wszystkich był dla mnie salon małżeństwa Rybińskich z tą sypialnią za ścianą. Potem ojciec z córką na równi z małżeństwem od Inferno. Najgorzej wypadła dla mnie Rita - kwieciste kanapy mnie powaliły :shock: kojarzą mi się z babcinym stylem <bezradny></span>
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#27 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 17 czerwca 2013 - 11:39

. Najgorzej wypadła dla mnie Rita - kwieciste kanapy mnie powaliły :shock: kojarzą mi się z babcinym stylem <bezradny></span>

Oj tak, te kwiaty były straszne. A w połączeniu z nowoczesna częścią jadalną wyglądało to koszmarnie, bo nic do siebie nie pasowało. Sama Rita zresztą jest dla mnie taką 80-latką uwięzioną w ciele 16-latki.

Najbardziej podobało mi się u taty z córką,bo było ciemniej, nie było tak biało sterylnie. No może zmieniłabym kolor zielony np na filetowy jako dodatki. Poza tym u reszty było ładnie.

Każdy z nas urodził się ateistą

#28 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 17 czerwca 2013 - 13:33

Riia, A kto odpadł w tym odcinku?

<ookk>

#29 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 17 czerwca 2013 - 13:37

Nikt, nie umieli podjąć decyzji, za bardzo byli niezgodni. Więc postanowili jeszcze dać im tydzień na poprawki i podejmą decyzje po obejrzeniu jeszcze raz całych mieszkań.

Każdy z nas urodził się ateistą

#30 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 17 czerwca 2013 - 14:05

Dobrnęłam do końca :-)

Odcinek salonowy na bardzo zbliżonym poziomie. Żaden jakoś za bardzo nie ujął mnie za serce, ale były ładne. Jedynie Rita poleciała po całości, spierdzieliła efekt tym różanym wypoczynkiem :roll: Pomieszanie stylów, straszne to było.

A co do kuchni - najbardziej podobała mi się kuchnia Rity. Taka w moim stylu :-)

Kogo widzicie w finale ?

#31 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 17 czerwca 2013 - 14:55

Powiem szczerze, że jak ostatnio pokazywali mieszkanie Rity w całości to nie podobało mi się :shock: Jednak inaczej widzieć każde pomieszczenie osobno, a inaczej potem zobaczyć to w całości.
Podejrzewam, że jak w podobny sposób zobaczę mieszkania po poprawkach to wtedy będę wiedziała, która najładniejsze :-)

A historię, które opowiadają w ogóle mnie nie ruszają w ocenie mieszkań. Nie interesuje mnie komu się należy, a komu nie, bo w programie chodzi o aranżację. Ale wiadomo jak to z większością widzów jest....
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#32 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 23 czerwca 2013 - 12:41

Oglądnięty kolejny odcinek. Mieszkanie Rity najbardziej mnie ciekawiło :P I sypialnia... wow :shock: tylko po jakiego grzyba im w niej telewizor? :roll: :P Salon... tragedia :lol: Te paskudne kwiaty na kanapach... :P

I w sumie obstawiałam, że odpadnie albo Rita albo Piotr z córką. Pozostałe dwie rodziny jak dla mnie zasłużyły na finał w 100% ;-) . I w sumie ciesze sie z werdyktu.

I faktycznie, jest informacja na drzwiach o dalszych losach mieszkania :P .

Strasznie jestem ciekawa kto wygra. Nie mam faworyta. Wszystkim bym mieszkania zostawiła :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#33 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 07:19

Ritka troszkę na własne życzenie odpadła, bo skoro przyczepili się najbardziej do salonu i kanap w kwiatki, to głupotą było tego nie zmienić, tym bardziej, że kojarzę, że Rita mówiła, że ma pokrowce na zmianę ;)
Szkoda, bo fajna babka...

Niemniej uważam, że werdykt sprawiedliwy, bo te trzy rodzinki lepiej od Rity wypadły...

Co do faworytów, to nie mam pojęcia. Muszę sobie odświeżyć pierwsze odcinki, żeby zobaczyć jak się cała "trójka" prezentowała przed wejściem do programu :-P
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#34 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 07:45

Ja całym sercem jestem teraz za Marleną i glazurnikiem, czyli tymi od inferno ;-) Mimo, że do inferno w przedpokoju nie byłam przekonana, to ich mieszkanie jako całość najbardziej mi się podoba ;-)

Szkoda, że odpadła Rita, ale odpadła zasłużenie <bezradny></span> za zmiany w sypialni wielki plus, ale te kanapy <bezradny></span> a wystarczyłyby pokrowce w jednolitych kolorach.

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#35 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 11:31

Po obejrzeniu całościowo mieszkań moim numerem jeden jest Inferno, potem Rybińscy, ojciec z córka i ostatnia Rita. Też sądziłam, że zmieni te kanapy, a ona się uparła na ten styl <bezradny></span>
Ciekawe jak będzie wyglądał finał <hmm></span>

I szkoda, że ten program jest emitowany o takiej godzinie. Sądzę, że o 20 robiłby większą furorę i zrobiliby kolejną edycję ;-)

JkIEp1.png

#36 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 16:30

i zrobiliby kolejną edycję

a nie będzie kolejnej? ejjj, ja chciałam mieszkanie wygrać :P

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#37 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 16:31

Eli podobno nie ze względu na niską oglądalność <bezradny></span>

JkIEp1.png

#38 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 16:38

Tilia, to te ogłoszenia w internetach, żeby się zgłaszać to pic na wodę? :->
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#39 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 16:39

Na fejsie, na profilu Bitwy o dom była notka, że można wysyłać smsy do kolejnej edycji, także chyba jednak się uda...
elizabeth, działaj :-P
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#40 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 24 czerwca 2013 - 18:00

Madź, to możliwe, że oglądalność się jednak zwiększyła. Bo ja info o tym, że to jedyna edycja słyszałam w jakimś programie (może ddtvn) albo na stronie fb bitwy o dom czytałam.

JkIEp1.png