Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

zmęczone oczy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Bożka90

Bożka90
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 21 listopada 2012 - 10:51

Moje oczy sa suche i bolesne. Jest to spowodowane siedzeniem 8 godzin dziennie przed komputerem, 5 dni w tygodniu no i oczywiście po godzinach w domu. Zastananwiałam się nad kroplami nawilżającymi, ale które? ... ostro się reklamuje. Co o nim myślicie? A może inne krople?

#2 tola43

tola43
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 29 listopada 2012 - 15:00

Ja używam ... i skończyły się moje problemy z zespołem suchego oka.

#3 Motylek2903

Motylek2903
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 30 listopada 2012 - 04:00

Mi lekarz polecil systane ultra ,kosztuja gdzies 30zl ale sa naprawde dobre ja mialam problemy z oczami, tak mnie bolaly i czulam jakbym miala piasek w oczach a te krople duzo mi pomogly ,nawilzaja tez spojowki.

#4 gaddda

gaddda
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 03 grudnia 2012 - 16:29

a mnie ten ... tez pomogły, a kosztują kolo 16 zl wiec tez nie ma trragedi.

#5 murcielago

murcielago
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 10 grudnia 2012 - 14:42

ja zaczęłam od okładów ze świetlika

ale w końcu nie mogłam wytrzymać i poszłam do okulisty
pani doktor po badaniu stwierdziła, że nie dziwi się że mnie bolało i źle się czułam i wyszło że mam wadę wrodzoną

teraz mam okularki i jest dużo dużo lepiej:) od razu wzięłam sobie te z antyrefleksem, więc jest mniejsze obciążenie w pracy

polecam okulistę:) a okłady bardziej dla relaksu
"Kobieta bez wykształcenia ma do wyboru dwie drogi w życiu: małżeństwo albo prostytucję, co właściwie wychodzi na jedno, prawda?"

#6 soczewka

soczewka
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 21 grudnia 2012 - 12:15

Na zmęczone oczy polecam krople z wyciągiem świetlika. Dużo godzin spędzam przy komputerze i co jakiś czas stosuję kropelki, pomagają. Dobre są krople nawilżające EYE SEE HERBAL EYE DROPS. Zawierają wyciągi ze świetlika i czarnej borówki, bez konserwantów, mogą być stosowane przez osoby noszące soczewki kontaktowe. Kupić je można między innymi na sklepie . Oczywiście, jeśli oczy bolą dłuższy czas, należy wybrać się do okulisty.

#7 visienka

visienka
  • Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 17:30

Mnie ostatnio często pieką, może ze zmęczenia a może soczki już stare? Mam zwykłe sztuczne łzy i świetlik i nim zakraplam ale wieczorem to jednak bolą. A u okulisty niedawno byłam.

#8 Kamyk419

Kamyk419
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 15:08

Polecam przede wszystkim rozmowę z okulistą i podstawowe badanie.

#9 ortopenia3

ortopenia3
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 08 listopada 2013 - 19:08

Mnie ostatnio często pieką, może ze zmęczenia a może soczki już stare? Mam zwykłe sztuczne łzy i świetlik i nim zakraplam ale wieczorem to jednak bolą. A u okulisty niedawno byłam.

Ja z tym problemem poradziłam sobie nie kropelkami reklama. Nie mam już takich objawów, oczy się nie męczą i przy tym chronię je przed wszelkimi niezdrowymi bodźcami. Przecież nie chcę mieć zaćmy, zapalenia spojówek itd ze względu na własne zaniedbanie. O VV mogę jeszcze dodac ze zawierają formułe ochrony oka  - zwiększone dawki w odpowiednich proporcjach E i C. Jednak w tym wewnętrznym wspomaganiu coś jest, nie to co kropelki, na 5 minut działały.

#10 Mala__Di

Mala__Di
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 05 lutego 2014 - 11:48

Warto sprawdzić, czy suchość oczu nie jest spowodowana nużeńcem.

#11 Cynamonka

Cynamonka
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 16 kwietnia 2017 - 13:03

Strasznie dużo czasu przed komputerem :/ Może spróbuj wzmocnić oczy od środka? To powinno przynieść ulgę po pewnym czasie, ale długotrwale. Zacznij jeść czerwone i zielone warzywa, pestki, orzechy, cytrusy, owoce morza, suszone jagody, ludzie często nie wierzą, że po prostu zmiana diety może bardzo pomóc ;) na wzmocnienie oczu obowiązkowa jest jeszcze suplementacja luteina. Ja wybrałam taką z naturalnych ekstraktów w lutezanie. Nie pracuję przed komputerem, ale w klimatyzowanych pomieszczeniach i zawsze po kuracji jestem zdziwiona jak mój wzrok zaczyna to lepiej znosić. Popróbuj, równolegle z kroplami czy okładami.

#12 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 21 kwietnia 2017 - 22:06

siedzenie przed kompem albo długie prowadzenie auta na pewno oczom nie służy, mi d tego jeszcze dochodzą soczewki, które oczy wysuszają, od niedawna zaczęłam oczy zakraplać hialeye free, daje to dużą ulgę i te mam wrażenie że oczy nie są takie suche i to się długo utrzymuje

#13 Cynamonka

Cynamonka
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 28 czerwca 2017 - 14:35

Jeśli spędzasz tyle czasu przed komputerem powinnaś zabezpieczać też oczy od środka :o To strasznie niezdrowe tak przeciążać wzrok. Cynk może ci pomóc, jakieś ryby, jaja. Tabletki lutezan mocno wzmacniają oczy, myślę że rozwiązałyby problem bólu i suchości

#14 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 czerwca 2017 - 22:12

ćwiczenia , patrzenie najlepiej w dal na zielone punkty. No i krople z grupy sztucznych łez

#15 myszolina

myszolina
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 10 lipca 2017 - 15:08

Jakiś czas temu pogorszył się wzrok i zaczełam źle widzieć coś mi się ciągle  rozmazywało. Poszłam do okulisty przekonana, ze mam wadę wzroku od przesiadywania przed kompem, ale nie nic z tych rzeczy. Okulista zalecił mi  taki lek na poprawę taki z omega 3 , żeby od wewnątrz je wzmocnić no i teraz lepiej widze po tym lutezanie, nic mi się nie rozmazuje itp. Co to tego patrzenia na zieleń to też dobry sposób.

Użytkownik myszolina edytował ten post 10 lipca 2017 - 15:09

#16 maryskaznikoma

maryskaznikoma
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 10 września 2017 - 19:49

słuchaj,a  ten lutezan codziennie stosujesz? ja mam problem ze sztucznym światłem gdy chcę czytac wieczorem, także chyba chętnie by coś zaczęła stosować  na wzmocnienie. Czasami mam już takie zaczerwienione, musze się oderwać od pracy, troche na świeże powietrze wyjść, odetchnąć.

#17 adena

adena
  • Użytkownik
  • 135 postów

Napisano 23 września 2017 - 08:41

luteina bardzo dobrze działa na wzrok, też ten lutezan znam, jak masz często zaczerwieenione oczy i zmęzone to spróbuj, jedna tabletka ziennie to nie jest duży wysiłek a zobaczysz różnicę

#18 ChocoBounty

ChocoBounty
  • Użytkownik
  • 286 postów

Napisano 16 października 2017 - 10:30

krople  nawilżające najlepsze , jest i całe mnóstwo na rynku - starazolin ( chyba jakoś podwójnie pakowanie ) , hyabak , thealoz duo . Ja jeszcze miałam coś takiego ,że bardzo w pewnym momencie zaczęło mnie boleć oko . Miałam wrażenie ,ze rzęsa mi wpadła ,a  tymczasem niczego tam nie było . W koncu wybrałam się do świetnego okulisty ( pani dr moniki dzięgielewskiej ) ,u niej przeszłam badania i okazało się ,ze mam wysokie ciśnienie w oku . Dlatego czasami pękają mi żyłki , albo zwyczajnie " wylewa " :/ 

#19 adena

adena
  • Użytkownik
  • 135 postów

Napisano 29 listopada 2017 - 12:46

Właśnie ten lutezan też na ukrwiene oczu pomaga, naczynka krwionośne się wzmacniają i tak nie pękają żyłki. jak ktoś ma z tym problem to witaminy jak nabardziej dla niego, sok z aronii tez jest dobry dla oczu

#20 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 512 postów

Napisano 26 lutego 2026 - 08:04

Dobrze wyposażona poradnia okulistyczna kraków to podstawa wczesnego wykrywania wad wzroku i chorób oczu, dlatego regularnie odwiedzam Oko Akcent. Mają tam specjalistyczny sprzęt do badania ciśnienia wewnątrzgałkowego oraz pola widzenia, co jest kluczowe dla zachowania zdrowia na lata. Ewentualnie planuję skorzystać z ich konsultacji specjalistycznych w zakresie profilaktyki jaskry, ponieważ cenię sobie rzetelność i ogromne doświadczenie tutejszych lekarzy.