zmęczone oczy
Napisano 21 listopada 2012 - 10:51
Napisano 29 listopada 2012 - 15:00
Napisano 30 listopada 2012 - 04:00
Napisano 03 grudnia 2012 - 16:29
Napisano 10 grudnia 2012 - 14:42
ale w końcu nie mogłam wytrzymać i poszłam do okulisty
pani doktor po badaniu stwierdziła, że nie dziwi się że mnie bolało i źle się czułam i wyszło że mam wadę wrodzoną
teraz mam okularki i jest dużo dużo lepiej:) od razu wzięłam sobie te z antyrefleksem, więc jest mniejsze obciążenie w pracy
polecam okulistę
Napisano 21 grudnia 2012 - 12:15
Napisano 26 grudnia 2012 - 17:30
Napisano 08 listopada 2013 - 19:08
Mnie ostatnio często pieką, może ze zmęczenia a może soczki już stare? Mam zwykłe sztuczne łzy i świetlik i nim zakraplam ale wieczorem to jednak bolą. A u okulisty niedawno byłam.
Ja z tym problemem poradziłam sobie nie kropelkami reklama. Nie mam już takich objawów, oczy się nie męczą i przy tym chronię je przed wszelkimi niezdrowymi bodźcami. Przecież nie chcę mieć zaćmy, zapalenia spojówek itd ze względu na własne zaniedbanie. O VV mogę jeszcze dodac ze zawierają formułe ochrony oka - zwiększone dawki w odpowiednich proporcjach E i C. Jednak w tym wewnętrznym wspomaganiu coś jest, nie to co kropelki, na 5 minut działały.
Napisano 05 lutego 2014 - 11:48
Warto sprawdzić, czy suchość oczu nie jest spowodowana nużeńcem.
Napisano 16 kwietnia 2017 - 13:03
Strasznie dużo czasu przed komputerem
Może spróbuj wzmocnić oczy od środka? To powinno przynieść ulgę po pewnym czasie, ale długotrwale. Zacznij jeść czerwone i zielone warzywa, pestki, orzechy, cytrusy, owoce morza, suszone jagody, ludzie często nie wierzą, że po prostu zmiana diety może bardzo pomóc
na wzmocnienie oczu obowiązkowa jest jeszcze suplementacja luteina. Ja wybrałam taką z naturalnych ekstraktów w lutezanie. Nie pracuję przed komputerem, ale w klimatyzowanych pomieszczeniach i zawsze po kuracji jestem zdziwiona jak mój wzrok zaczyna to lepiej znosić. Popróbuj, równolegle z kroplami czy okładami.
Napisano 21 kwietnia 2017 - 22:06
siedzenie przed kompem albo długie prowadzenie auta na pewno oczom nie służy, mi d tego jeszcze dochodzą soczewki, które oczy wysuszają, od niedawna zaczęłam oczy zakraplać hialeye free, daje to dużą ulgę i te mam wrażenie że oczy nie są takie suche i to się długo utrzymuje
Napisano 28 czerwca 2017 - 14:35
Jeśli spędzasz tyle czasu przed komputerem powinnaś zabezpieczać też oczy od środka :o To strasznie niezdrowe tak przeciążać wzrok. Cynk może ci pomóc, jakieś ryby, jaja. Tabletki lutezan mocno wzmacniają oczy, myślę że rozwiązałyby problem bólu i suchości
Napisano 30 czerwca 2017 - 22:12
ćwiczenia , patrzenie najlepiej w dal na zielone punkty. No i krople z grupy sztucznych łez
Napisano 10 lipca 2017 - 15:08
Jakiś czas temu pogorszył się wzrok i zaczełam źle widzieć coś mi się ciągle rozmazywało. Poszłam do okulisty przekonana, ze mam wadę wzroku od przesiadywania przed kompem, ale nie nic z tych rzeczy. Okulista zalecił mi taki lek na poprawę taki z omega 3 , żeby od wewnątrz je wzmocnić no i teraz lepiej widze po tym lutezanie, nic mi się nie rozmazuje itp. Co to tego patrzenia na zieleń to też dobry sposób.
Użytkownik myszolina edytował ten post 10 lipca 2017 - 15:09
Napisano 10 września 2017 - 19:49
słuchaj,a ten lutezan codziennie stosujesz? ja mam problem ze sztucznym światłem gdy chcę czytac wieczorem, także chyba chętnie by coś zaczęła stosować na wzmocnienie. Czasami mam już takie zaczerwienione, musze się oderwać od pracy, troche na świeże powietrze wyjść, odetchnąć.
Napisano 23 września 2017 - 08:41
luteina bardzo dobrze działa na wzrok, też ten lutezan znam, jak masz często zaczerwieenione oczy i zmęzone to spróbuj, jedna tabletka ziennie to nie jest duży wysiłek a zobaczysz różnicę
Napisano 16 października 2017 - 10:30
krople nawilżające najlepsze , jest i całe mnóstwo na rynku - starazolin ( chyba jakoś podwójnie pakowanie ) , hyabak , thealoz duo . Ja jeszcze miałam coś takiego ,że bardzo w pewnym momencie zaczęło mnie boleć oko . Miałam wrażenie ,ze rzęsa mi wpadła ,a tymczasem niczego tam nie było . W koncu wybrałam się do świetnego okulisty ( pani dr moniki dzięgielewskiej ) ,u niej przeszłam badania i okazało się ,ze mam wysokie ciśnienie w oku . Dlatego czasami pękają mi żyłki , albo zwyczajnie " wylewa "
Napisano 29 listopada 2017 - 12:46
Właśnie ten lutezan też na ukrwiene oczu pomaga, naczynka krwionośne się wzmacniają i tak nie pękają żyłki. jak ktoś ma z tym problem to witaminy jak nabardziej dla niego, sok z aronii tez jest dobry dla oczu
Napisano 26 lutego 2026 - 08:04