pytanie o antykoncepcje .
Napisano 19 listopada 2012 - 23:23
Napisano 20 listopada 2012 - 09:50
powinien Ci przepisać bez problemu, to twoja prywatna sprawaczy jeżeli poszłabym do ginekologa przepisze mi on tabletki bez udziału w tym mojej mamy ?
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 20 listopada 2012 - 09:57
ale niestety nie zawsze tak jestpowinien Ci przepisać bez problemu, to twoja prywatna sprawa
Keep calm and become a doctor
// Mission completed
Napisano 20 listopada 2012 - 14:02
teoretycznie powinnaś być z matką, ale rocznikowo masz 18, więc powiedz, że masz 18 lat i może się uda..23.12 kończe 18 lat
Napisano 24 kwietnia 2014 - 09:33
To ja zapytam.
Pisałam , że @ ciągla się już długo , długo. Wczoraj bylam u gina( okres jeszcze byl).
Mówiła, żebym dzisiaj kupiła tabletki i zaczeła od dzisiaj je brać.
i takie pytanie
Mam je wziąć , nawet jeśli już mi sie okres skonczył?
Bo tak czytam, że tabletki powinno się zacząć brać w pierwszy dzien okresu.
A mnie się dzisiaj skończył. I teraz nie wiem, nic mi nie mowiła, żebym czekała na początek okresu. Ale skoro dzisiaj mi sie skonczył, to może mogę dzisiaj wziąć tabletke?
Napisano 24 kwietnia 2014 - 11:05
kiedys gdzies czytałam, ze mozna ale chyba tydzień pierwszy trzeba sie jeszcze zabezpieczac , ale pewna nie jestem, moze bardziej doswiadczone miały taka sytuacje.
Ale skoro dzisiaj mi sie skonczył, to może mogę dzisiaj wziąć tabletke?
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 01 maja 2014 - 19:06
Mądra ja...
Biorąc dzisiaj tabletke zorientowałam się, że ta tabletka , którą wlasnie połknęłam jest z środy , a nie z czwartku.
Przestarszona, zastanawiam się kiedy ja nie wziełam tej durnej tabletki?
Myśle sobie " wczoraj na pewno brałam" więc to musiało być wczesniej. Czytam ulotke i pisze , żeby zażyć dwie.Tak więc zrobiłam.
Za chwile coś mnie tchnęło i patrze do swojego kalendarzyka, w którym zaznaczyłam sobie dzień rozpoczęcia brania tabsów. I był to czwartek. Tak więc , ze złego dnia wziełam pierwszą tabletkę zamiast rozpocząć czwartek wziełam sobie środe ![]()
na dodatek dzisiaj zeżarłam dwie te tabletki...
Tak to jest jak sie czasem mózgu nie używa.
I teraz moje pytanie? mam normalnie kontynuować branie tabletek? a co z tą przerwą? ma byc po 21 dniach, a mnie wyjdzie po 20 ![]()
Czy dobrze będzie jak normalnie skończe całe opakowanie i normalnie zrobie 7-dniową przerwę?
Użytkownik Melodia19 edytował ten post 01 maja 2014 - 19:19
Napisano 01 maja 2014 - 22:52
to będzie po 20, żadna tragedia.
jak masz jakiś większy dylemat to sobie przedzwoń do swojej lekarki, ale ja problemu nie widze ![]()
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 04 czerwca 2014 - 13:39
zrobiłaby tak jak dziewczyny pisza
zjadła opakowane i przerwa
Ja jutro ide po tabletki zobaczymy co bedzie i co przepisze
Razem 15.02.2003 r
Ślub 15.01.2011r - Zakopane
Synek 17.12.2012r
Napisano 27 lipca 2014 - 20:03
dziewczny po ilu dniach w czasie przerwy w tabletkach dostajecie okres?
I jeszcze jedno nastepne opakowanie po 7 dniach bierzemy czyli jak ja ostatnio wziełam w sobote to nastepna w niedziele?
Love Love Love
Napisano 28 lipca 2014 - 00:32
Ja z reguly dostawlam okres po 2-3 dniach...dziewczny po ilu dniach w czasie przerwy w tabletkach dostajecie okres?
I jeszcze jedno nastepne opakowanie po 7 dniach bierzemy czyli jak ja ostatnio wziełam w sobote to nastepna w niedziele?
I dokladnie tak jak piszesz, jak ostatnie w sobote to kolejne w niedziele
Napisano 28 lipca 2014 - 04:50
Napisano 28 lipca 2014 - 06:27
Ja dostaję w czwarty dzień przerwy.
dziewczny po ilu dniach w czasie przerwy w tabletkach dostajecie okres?
Dokładnie tak.
Napisano 05 sierpnia 2014 - 18:56
Tak jak ja. Ostatnią tabletkę biorę w środę wieczorem. Okres dostaję w sobotę wieczorem, czasem w niedzielę rano. I mam do środy. W czwartek wieczorem za tydzień rozpoczynam kolejne opakowanie.
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
Napisano 09 kwietnia 2015 - 08:29
Zdażyło Wam się tak ,że jednego miesiąca podczas przerwy 7 dniowej ,kiedy to powinien się pojawić okres on sie nie pojawił? ![]()
Zawsze mialam @ 3 dnia podczas przerwy, a teraz jest juz 6 a tu cisza.... ![]()
Jestem prawie pewna ,że nie moglo dojsc raczej do ciąży , bo ani razu nie zapomnialam wziąć tabletki.
Chyba ,że w tamtym miesiacu co bralam ten antybiotyk i osłabił antykoncepcje? no ale przecież dostalam po tym okres normalny, nawet dluższy niż zwykle,i na pewno nie bylo to tylko plamienie ![]()
brzuch mnie pobolewa jak na okres a tu nic ![]()
Mialyscie tak?
Użytkownik Melodia19 edytował ten post 09 kwietnia 2015 - 08:30