Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Do ślubu z brzuchem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

#81 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:23

U nas wygląda to tak, że zaręczeni jesteśmy. Mała jest już na świecie, rozmawiamy o ślubie póki co cywilnym ale wątpię żeby to nastąpiło jeszcze w tym roku chociaż to różnie, bo nie planujemy wielkiego weseliska i tłumu gości. Jeżeli będziemy brać ślub to póki co cywilny w gronie najbliższej rodziny i znajomych i z córką u boku. No i w żadnym wypadku nie byłby to ślub dla nazwiska, bo mi wszystko jedno póki co. Chociaż przyznam, że prędzej czy później chciałabym żebyśmy byli taką rodziną w pełni, w pełni tzn ze wspólnym nazwiskiem :->

er3mjw4zst9mivdb.png

#82 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 08:57

w gronie najbliższej rodziny i znajomych i z córką u boku

fajnie tak :-) u nas będzie 10 osób - ale kasa i tak idzie ;-) a oszczędzamy na czym się tylko da.....

prędzej czy później chciałabym żebyśmy byli taką rodziną w pełni, w pełni tzn ze wspólnym nazwiskiem

no ja chciałam od razu; zastanawialiśmy się przed czy po, ale więcej pozytywów była za "przed" ; dla mnie jedynym problemem jako Panny Młodej jest sukienka - nie wiem co kupić, brzuszka narazie prawie nie ma, ale skąd mam wiedzieć co będzie za 5 tygodni ? ;-) maraton po sklepach mnie czeka, bo z używek nie znalazłam NIC :-> i mam nadzieję, że coś znajdę, bo wymagania mam.... duże ;-)

Natomiast wielkiego wesela z brzuszkiem nie przyspieszałabym. Po pierwsze - nie jesteśmy pewni, jak będzie przebiegać ciąża (ja np. muszę się baaaardzo oszczędzać), więc jak tu szaleć na własnym weselu ? Siedzieć w kąciku i o północy iść spać ? :-P Po drugie - po co te całe zamieszanie i dodatkowy stres? No nie rozumiem..... Jeśli tylko dla formalności, to lepiej wziąć cywilny, a kościelny później, na spokojnie. No chyba, że ktoś nie może wziąć kościelnego, a zależy mu i na formalnościach, i na imprezie - hmm.. no nie wiem. U mnie problem się rozwiązał sam, bo nie chcemy wesela ;-)

Ale każdy robi jak chce :-)

#83 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 22:59

Po drugie - po co te całe zamieszanie i dodatkowy stres? No nie rozumiem.....

kolezanka zaplanowala slub i okazalo sie , ze jest w ciazy i przyspieszyli wszytsko , ale do slubu juz w ciazy nie byla :roll: :roll:

jesli ziazek jest dlugi stabilny , to ciaza to przyspieszenie decyzji ale jesli nie bylo gadania o tym a tu bach ciaża i slub to nie jestem za :-P
tak sie kiedys zastanawialam ze slub teraz z przyspieszeniem to czesto sie zdarza ale ja jeszcze nie bylam na takim gdzie przysiega malzenska w 3 osoby ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#84 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 14 czerwca 2013 - 23:03

tak sie kiedys zastanawialam ze slub teraz z przyspieszeniem to czesto sie zdarza ale ja jeszcze nie bylam na takim gdzie przysiega malzenska w 3 osoby

A może byłaś, ale jeszcze nie było widać? ;-)
Ja byłam w zeszłe wakacje na takim, a też nie wiedziałam. Dopiero po kilku tygodniach powiedzieli, ale ja sobie policzyłam i wyszło, że we trójkę jednak. ;-)
Z tym, że podejrzewam w tym przypadku działanie z pełną premedytacją. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#85 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 15 czerwca 2013 - 07:14

Z tym, że podejrzewam w tym przypadku działanie z pełną premedytacją. :-)

Tzn? w sensie, że go złapała?

Ja byłam chyba na większości jako fotograf gdzie było już w drodze dziecko. Tak w rodzinie czy znajomych to może 3 pary.

Każdy z nas urodził się ateistą

#86 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 15 czerwca 2013 - 15:41

Tzn? w sensie, że go złapała?

Nie. ;-)
Miałam na myśli, że celowo zaczęli się starać 2-3 miesiące przed ślubem.

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#87 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 15 czerwca 2013 - 21:17

aspirynka to bym sie pozniej dowiedziala o ciazy a tu nic takiego nie bylo ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#88 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 16 czerwca 2013 - 17:42

magdaaaaa, no racja ! Ale jestem głupol <bing1></span> ;-)

#89 AgnieszkaIlonaL

AgnieszkaIlonaL
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 15 lipca 2013 - 14:53

Fakt - ślub z brzuszkiem - zwłaszcza z tym większym - to dyskomfort - raz, ze panna młoda nie moze nic pić i uzera się z goscmi jak i panem młodym, jeśli nie wylewa za kołnierz, a dwa ruchy sa mocno ograniczone...