Nasza suczka
słodka husky
Strusiek bardzo chce mieć huskiego w przyszłości... Ja tam się boję, że będzie uciekał - a poza tym wolę już labradorka
Więc wychodzi na to, że będziemy mieć zwierzyniec
Sharon, widzę, że sunia też na podusi śpi 
Słodkie zwierzaki te pasiaki Haszczaki

Maja jednak bardzo silne poczucie wolności szczególnie psy suczki są bardziej przywiązane. Nasza sunia od szczeniaka przyzwyczajana była do swobodnego biegania. Dzięki temu i naszej wytrwałości w bieganiu za nią nauczyła sie ciut innych zachowań a niżeli tradycyjnie Husky. Jest jedynym w okolicy psiakiem tej rasy który jest spuszczany na spacerze i biega z innymi pieskami. Miewa czasami chwile nawrotu do traperskiej swobody i biegnie tam gdzie w danej chwili ma ochotę no ale do tego trzeba sie przyzwyczaić

Jesli chodzi o spanie na podusi to jedynie czasami wskazuje do córki ponieważ wybrała sobie ja jako szczeniak gdy przyszliśmy do hodowcy i pozostało to do dzisiaj, traktuje ja jak siostrę.
Sharon, ale slodziutki spioszek
bo na ostatnim zdjeciu ma straszne spojrzenie
Pewnie jest z niego niesamowity przyjaciel 
Sposób jej snu bywa niesamowity, pozycje cyrkowe ale tak ma większość czworonogów

Ze stwierdzeniem że ma ona srogie spojrzenie spotykamy się często na spacerach. Tak mówi tylko ludzie którzy nigdy nie mieli styczności z ta rasą. To bardzo łagodne psy dla ludzi. Nie nadają sie w ogóle na strażnika domu, nie szczekają na obcych , wręcz całkowicie ignorują pojawienie sie intruza w mieszkaniu czy tez posesji. Chociaż podobno z każdego zwierzaka można zrobić zabójce, tak jak i z człowieka