Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasi milusińscy :-)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
6163 odpowiedzi w tym temacie

#6041 LadyPe

LadyPe
  • Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 01 maja 2010 - 13:36

krowka17, co za słodziutki króliczek !!
Pierwszy raz widzę takiego włochatego słodziaka, cudny !

WweronikaA, Mundzik na pierwszym zdjęciu wyszedł jakby chciał ugryźć :lol:
Słodki i kochany rudzielec.

#6042 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 01 maja 2010 - 15:55

Chcialam kupic córce,ale odradzaja,bo ponoc nie daja sie brac na rece,czy to prawda???

Żadne zwierze nie jest zabawką do noszenia,a królik czy kot dodatkowo może dziecko podrapać....ile Twoja córka ma lat?nie boisz się,że szybko jej się zwierzak znudzi i cała odpowiedzialność spadnie na Ciebie?króliczki naprawdę ślicznie wyglądają szczególnie maluchy,ale potrzebują wielkiej klatki-minimum 100cm długości,wybiegania się,częstego sprzątania kuwety,odpowiedniego żywienia,a gdy zachorują to naprawdę ciężko znaleźć weterynarza,który zna się na królika. I o tym może opowiedzieć Ci krowka,bo wiem jakie swego czasu miała przygody gdy Bayoo chorował i ile ją to kosztowało zarówno nerwów jak i pieniędzy. Dodatkowo królik może wiele rzeczy zniszczyć,w przypadku samca może dochodzić obsikiwanie mebli i właścicieli jeśli nie zostanie wykastrowany.

Jeżeli córka jest malutka to stanowczo odradzam Ci zakup króliczka i nie tylko ze względu na to,że nie większość z nich nie lubi być noszona na rękach ;-)

A dlaczego pokazuje królika od tej ciemnej strony?sama niedawno adoptowałam królika,ma już ponad 2 lata i śledzę stronę gdzie króliki są adoptowane i widzę ile z nich zostało oddanych,bo właściciele nie poradzili sobie z opieką nad nimi. Wystarczy też obejrzeć allegro lub strony z ogłoszeniami w danym mieście,aby zobaczyć ile króli jest oddawanych. Ale jeśli wiesz,że poradzisz sobie z minusami jakie może sprawić królik i sprawisz mu warunki jakich potrzebuje to sama będę kibicowała i czekała na fotki zwierzaka.

Także życzę jedynie przemyślenia tej decyzji,aby nie była pochopna,a Tobie nie przysporzyła dodatkowych kłopotów :-)

ps.poza tym zawsze włącza mi się czerwona lampka w głowie jak czytam,że zwierzak ma być dla dziecka ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#6043 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 01 maja 2010 - 16:03

Oj ja miałam królika.
bardzo drapał, ale to nie wszystko ...
Tak jak Tilka mówi: dużo biegania potrzebował, niszczył dużo rzeczy np. wykładzinę podarł prawie całą, i częste, bardzo częste czyszczenie kuwety <bezradny></span>

Dużo obowiązków przy króliczkach jest ;-)

#6044 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 02 maja 2010 - 09:16

Moja córka ma 12 lat,tak,ze raczej nie bedzie go meczyla,ale wiadomo,ze takiego zwierzaka chce sie czasami przytulic.Warunki mialabym idealne,bo mam duze mieszkanie i dzialke.Zwierzak móglby sobie pokicac na trawce.wlasciwie ccielismy kupic swinki morskie,ale jakos króliczki wydaja mi sie slodsze.

ile z nich zostało oddanych,bo właściciele nie poradzili sobie z opieką nad nimi.

Nie naleze do tych ludzi,którzy tak robia.Cale moje zycie od malego spedzilam ze zwirzakami.Mialam koty,psy,myszy,szczury,chomiki.Tez byly klopoty,szczeólnie z kotem,który wszystko niszczyl i mial padaczke.Opiekowalismy sie nim do konca i nawet do glowy mi nie przyszlo,zeby sie go pozbyc.Wiec ten królik to nie jest jakas fanaberia,ale dzieki za informacje,rzeczywiscie zastanowie sie nad sprawa. ;-)
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#6045 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 02 maja 2010 - 10:18

Moja córka ma 12 lat,tak,ze raczej nie bedzie go meczyla,ale wiadomo,ze takiego zwierzaka chce sie czasami przytulic

Brać na ręce mój królik się nie daje,ale do głaskania jest pierwsza ;-) zawsze jak siądę na dywanie podleci po pieszczoty :-)

Warunki mialabym idealne,bo mam duze mieszkanie

Ale trzeba je jeszcze porządnie zabezpieczyć-szczególnie kable ;-)

Zapomniałam Ci jeszcze wspomnieć o bobkach :lol: niektóre króliki potrafią wszystko załatwić w kuwecie,ale duża większość do kuwety sika i zostawia 80% bobków,a reszta ląduje właśnie tam gdzie kicają :lol:

Wiec ten królik to nie jest jakas fanaberia,ale dzieki za informacje,rzeczywiscie zastanowie sie nad sprawa. ;-)

Cieszę się,że podchodzisz do tego odpowiedzialnie :-D zaraz na PW wyślę Ci jedną z najlepszych stron www jak opiekować się królikiem. Jest tam też dział o zniszczeniach ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#6046 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 02 maja 2010 - 16:54

krowka17 fajny krolik taki wlooochaty
Wweronika fajny kocur z tego twojego Mundka i ma fajne oczyska.
a jak ladnie na zdjeciach pozuje :mrgreen: urodzony pozer :-P

201407101662.png

#6047 MerenRe

MerenRe
  • Użytkownik
  • 374 postów

Napisano 03 maja 2010 - 21:36

Kociak świetny:D strasznie podobają mi się rudzielce... i te ślepiska:D
Oh...I’ve had it up to here! The moment that I step outside So many reasons For me to run and hide I can’t do the little things I hold so dear ’Cause it’s all those little things That I fear FUCK

#6048 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 04 maja 2010 - 11:20

ogólnie to mogę powiedzieć że jeżeli miałabym podjąć jeszcze raz decyzje o kupnie królika to nie zdecydowałabym sie na to....
królik drapał mnie kiedy się wyrywał jak mu np podawałam leki.kiedy go głaskałam to nie.ogólnie mogę powiedzieć że mój królik nie gryzie mi mebli ani kabli,spokojnie mogę go zostawic na caly dzien samego poza klatką. musze jeszcze powiedziec ze króliki są jak małe dzieci , delikatne , chorowite itp. to na prawde trudne zwierzątko jeżeli chodzi o zdrowie bo jest tysiące chorób jakie królik może mieć a przy tym trzeba latać po weterynarzach i wydawać kupe pieniędzy , wiem to po sobie :) więc jeżeli masz kupić a potem oddać jak będzie chorowity to lepiej nie kupuj.... ja wiem ile ja łez wylałam i nerwów straciłam.
zawsze jednak możesz zaadoptować już dorosłego króliczka który jest wychowany itp.

#6049 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 maja 2010 - 17:55

anka fajna historia z tymi chomikami :-)
xara fajny zwierzaczek ;-)
Wweronikaa ale ten twój kociak jest sliczny i jak to zleciało , juz rok z wami ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#6050 karollina

karollina
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 05 maja 2010 - 15:23

jak zwierzaki to tylko psy, mój kochany bokserek, co prawda nie ten z avatara, ale ten w realu jest kochany, żałuję że dopiero mam go od roku. Jedyne co to cholercia boksery strasznie chorują.

#6051 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 05 maja 2010 - 16:37

Ile nowych zwierzatek :-) :-) :-) :-) :-)

katti Twoj piesek jest przeslodziutki <dreams></span> <dreams></span> taka slodziutka kuleczka <dreams></span> ale bym wytarmosila, wysciskala :mrgreen:

xara uwielbiam chomiki :-) Twoj prawie taki sam jak moj Grzesio ( :-( )

krowka za krolikami nie przepadam, ale Twoj fajny ;-)

Weronika ale Mundek juz duzy ;-) ;-)

#6052 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 05 maja 2010 - 20:20

Duzo sie uczy bestia :lol: Dzis sie szaleju najadl bo wariaci nie bylo konca.

Załączone miniatury

• dropsik (9).JPG

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#6053 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 05 maja 2010 - 20:22

katti, ależ on jest słodziak <serduszka></span> położyłabym się tam koło niego i tylko po tym brzuszku miziała :mrgreen:

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#6054 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 05 maja 2010 - 20:22

jak rozkosznie śpi :) słodki :*

#6055 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 maja 2010 - 20:23

otworzył uszy pewnie nasłuchuje ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#6056 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 06 maja 2010 - 07:03

katti, Boski piesio,tak bym go poprzytulala :-D
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#6057 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 06 maja 2010 - 09:47

katti, ślicznioszek, słodziaczek! :mrgreen:

Dzis sie szaleju najadl bo wariaci nie bylo konca

A na fotce to już pewnie padnięty po całym dniu wariactw? :lol:
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#6058 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 06 maja 2010 - 11:43

katti, chyba zmeczony po wariactwach swoich :-D

slodko spi malenstwo :-D :-D :-D

#6059 cytrus

cytrus
  • Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 07 maja 2010 - 06:34

mnie się wydaje że układa się do nocnego cyklu hehehehe

#6060 Gosiak 11

Gosiak 11
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 09 maja 2010 - 15:15

A to są moje papużki: Tadeusz i Zuzia <bujanka1></span> Fajne z nich pierzaki ;-)

Załączone miniatury

• Zdjęcia-0071.jpg

Dołączona grafika