Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Nasi milusińscy :-)

• Zamknięty Temat jest zamknięty
6163 odpowiedzi w tym temacie

#4761 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 06 maja 2009 - 11:49

666ilonka777, ja tez nie wiem ale moja kumpela miała małe kotki i ich dotykali i matka ich odtrąciła...
my mieliśmy w szkole chomiki i tez wszyscy malutkie dotykali jak sie urodziły i tez je matka zostawiła.. w obu przypadkach w zoologicznym babka powiedziała ze takich małych się nie dotyka bo matki czuja ludzki zapach i to jakoś na nie działa i porzucają małe. ale nie wiem czy faktycznie tak jest <bezradny></span>

może ktoś coś wie wiecej na ten temat ???

#4762 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 06 maja 2009 - 11:54

Torii1988, a to nawet nie wiedzialam o czyms takim <bezradny></span>
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#4763 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 06 maja 2009 - 11:54

666ilonka777, słodkie te kociaczki. Jak dla mnie mogly by jeszcze ciut urosnąc i juz wiecej nie :D
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#4764 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 06 maja 2009 - 11:56

Olenka, prawda takie malenstwa sa najfajniejsze, niestety szybko rosna i nie mozna sie nimi nacieszyc
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#4765 angik1683

angik1683
  • Użytkownik
  • 8 134 postów

Napisano 06 maja 2009 - 12:06

666ilonka777, ale slodkie malenstwa :-D

a z tym dotykaniem to tez slyszalam,ze nie wolno bo pozniej matka moze odtracic,ale ile w tym prawdy to nie wiem
sl-11609.png
as1cEZoB0360010MDAwOGQ0fDIwMTM4MmpkfERhd
ZAPRASZAMY WSZYSTKIE MAMY...i nie tylko ->

#4766 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 06 maja 2009 - 17:08

śliczniutkie

z tym dotykaniem to zależy, bo jak kotka czy suczka jest wychowana w domu przy rodzinie to jest przyzwyczajona do zapachu właścicieli i raczej nie powinna odrzucić
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#4767 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 06 maja 2009 - 18:57

a z tym dotykaniem to tez slyszalam,ze nie wolno bo pozniej matka moze odtracic,ale ile w tym prawdy to nie wiem

trzeba Tilii zapytać ;-)
A maluszki słodkie naprawdę... :-)
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#4768 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 06 maja 2009 - 18:58

Uwielbiam takie maleństwa :) Szkoda że takie kicie zostać nie mogą :P

#4769 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 06 maja 2009 - 18:59

przekochane są!!
Tez slyszalam ze jak sie dotyka to matka nie poznaje zapachu i moze odtracic <bezradny></span>
Ja czekam az W przywiezie mi kocika bo czekam na niego juz ponad tydzien.... Ehh a tak juz go chce... <bezradny></span>

#4770 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 06 maja 2009 - 22:10

trzeba Tilii zapytać ;-)

heh

u kotów wydaje mi się,że jeżeli obcy będą dotykać młode to wtedy kotka przeniesie swoje gniazdo gdzie indziej ;-) prędzej odtrąci kocięta jak będzie miała za mało pokarmu...

u chomików natomiast gdy matka poczuje zagrożenie zjada młode...
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#4771 Jacqueline

Jacqueline
  • Użytkownik
  • 1 963 postów

Napisano 08 maja 2009 - 18:42

Jak to je zjada ?

#4772 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 08 maja 2009 - 19:44

no bierze i zjada - większość gryzoni tak ma :/
Od aniołka mam skrzydełka... lecz diabełek dał mi charakterek :D

Dołączona grafika

#4773 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 09 maja 2009 - 02:15

Jacqueline, zjada wtedy gdy jest niepokojona np zbyt częstym zaglądaniem do gniazda lub co gorsze-braniem młodych na ręce. A dzieje się tak dlatego,ponieważ lepiej żeby zjadając obecne młode wzmocniła organizm i wydała nowy miot w bezpieczniejszych warunkach...

w przyrodzie nic nie dzieje się bez przyczyny ;-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#4774 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 09 maja 2009 - 09:16

Zazwyczaj samica zjada młode po porodzie , czasem dostaje gorączki i z np. niedostatecznej ilości wody pożera swoje młode lub jest to spowodowane szokiem poporodowym
niestety byłam świadkiem tego , często takie samice nie nadają się na to by po raz kolejny miały młode

z tym dotykaniem to zależy, bo jak kotka czy suczka jest wychowana w domu przy rodzinie to jest przyzwyczajona do zapachu właścicieli i raczej nie powinna odrzucić

no właśnie jeżeli jest bardzo oswojone zwierze (kot pies itp) to nie powinno odtrącić , bo wie że ludzie to raczej nie aż takie zagrożenie
co innego u takich dzikich zwierząt lub u takich które nie za bardzo przywiązują się do ludzi :roll:

u kotów wydaje mi się,że jeżeli obcy będą dotykać młode to wtedy kotka przeniesie swoje gniazdo gdzie indziej ;-)

u mnie kotki najczęściej przenosiły gniazdo do domu do szafy ;-) a to głównie z powodu strachu przed łasica psem lub kocurem (samcem) -czyli innymi zwierzętami ,który do tego stopnia był wściekły że nie bał się by przyjść do obcej piwnicy , no i raz zagryzł małego samca (bo jest to dla niego konkurencja)

#4775 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 09 maja 2009 - 09:21

u mnie kotki najczęściej przenosiły gniazdo do domu do szafy ;-)

Moja koleżanka jak pokazywała kociaki obcym osobom to kotka uciekła z młodymi na dwór,a była kotem wychowywanym w domu ;-)

JkIEp1.png

#4776 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 09 maja 2009 - 09:53

Moja koleżanka jak pokazywała kociaki obcym osobom to kotka uciekła z młodymi na dwór,a była kotem wychowywanym w domu ;-)

no ja nigdy obcym nie pokazywałam ;-) :arrow: (i piszę w odniesieniu do tego) ale o to chodzi że jak właściciel/ ka bierze młode na ręce to matka ich raczej nie odtrąci (chodzi mi o te uogólnianie bo zwierzęta nie traktują wszystkich tak samo ) 8-)
a wiadomo że w stosunku do tych obcych ludzi kotka z młodymi będzie się zachowywała w sposób dziki bo ich nie zna a tym bardziej jak wyczuje od obcych inne zwierzęta ;-)

#4777 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 09 maja 2009 - 09:55

no ja nigdy obcym nie pokazywałam ;-) :arrow: (i piszę w odniesieniu do tego)

A ja w odniesieniu do tego,że koleżanka 666ilonki777 dotykała kocięta u obcej pani w domu ;-)

JkIEp1.png

#4778 Mała

Mała
  • Użytkownik
  • 759 postów

Napisano 09 maja 2009 - 10:15

Tilia, zauważ że nie napisałam że nie masz racji ;-) Masz :mrgreen: ale napisałam że :
u mnie kotki najczęściej przenosiły gniazdo do domu do szafy ;-) a to głównie z powodu strachu przed łasica psem lub kocurem (samcem) ....bla bla bla
czyli nie koniecznie z powodu ludzi...
chodzi mi także że nie należy uogólniać że nie wolno nikomu nawet właścicielom bez żadnych ustępstw dotykać młodych bo to nie prawda
nie raz przyjmowałam koci poród bo kotka nie mogła urodzić i prędzej by zdechła niż urodziła
i nie odtrącała :mrgreen:

#4779 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 09 maja 2009 - 10:59

Moj Imbirek:) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#4780 Pachulka

Pachulka
  • Użytkownik
  • 853 postów

Napisano 09 maja 2009 - 11:01