Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.


2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.


Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ryby


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#41 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1065 postów

Napisano 21 grudzień 2015 - 14:57

Ja się teraz przestraszyłam, jak w ciąży trzeba uważać, te można a te nie.. i tak w kółko...



#42 melamela

melamela
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 27 styczeń 2016 - 14:23

Ja kompletnie nie potrafię opisywać smaków :lol: w każdym razie jest dobra :-P

Nie mam jakichś szczegółowych przepisów, wszystko robię na oko ;-)

Ryba w cieście francuskim:
Składniki:
filety rybne
ciasto francuskie
sól, pieprz
ewentualnie pieczarki i cebula

Filety rybne solimy, pieprzymy, chwilę smażymy na patelni. Na drugiej patelni smażymy w tym czasie posiekaną cebulę, dodajemy pieczarki. Na rybę kładziemy pieczarki z cebulą i zawijamy w ciasto francuskie. Pieczemy ok 15 minut.

Kotlety rybne
filety rybne
1 całe jajko, 1 żółtko
bułka tarta
sól, pieprz
1 duża cebula (albo 2 małe)

Cebulę szklimy na maśle, filety mielimy na jednorodną masę. Dodajemy do siebie wszystkie składniki, formujemy kotleciki i smażymy ;-)

Wygląda bardzo prosto i brzmi smacznie:) Dzięki za przepis. Muszę wypróbować.

Ja niestety znam tylko rybę smażoną:(

I to tylko fileta z mintaja. Pangi nie lubię, dla mnie śmierdzi mułem. Być może jest to kwestia nieodpowiedniego skropienia cytryną przed usmażeniem. No nie wiem. Zraziłam się....



#43 Wisienkowa

Wisienkowa

    HQ

  • Moderator
  • 4662 postów

Napisano 08 luty 2017 - 18:09

Zrobiłam dziś halibuta w sosie cytrynowym, z warzywami i ryżem. Jak dla mnie cudowna ryba, taki wręcz rozpływający się w ustach delikatny, lepszy od łososia, którym wszyscy się podniecają :P


„Kto chciał mieć bajkę własną - wie, że ognie jednak łatwo gasną,

A potem zostaje zostaje żar, którego dogasić często nie ma jak…”


#44 agnieszkapat

agnieszkapat
  • Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 09 kwiecień 2017 - 12:44

A ja mam w planach na dziś łososia. Do tego będą pieczone bataty z zatarem i tzatziki.



#45 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1065 postów

Napisano 30 czerwiec 2017 - 22:14

My się staramy przynajmniej raz w tygodniu zjeść świeżą rybę.

A jak nie to choć jakąś przerobioną ;)



#46 Krystalia

Krystalia
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 01 lipiec 2017 - 00:02

A jakie są wasze ulubione dodatki do ryb? Mi znudziły się już tradycyjne surówki, przeczytałam gdzieś na innym forum, że do ryb dobre są kapary. Kupiłam kapary OLE i muszę powiedzieć, że to był strzał w dziesiątkę. Do łososia pasują idealnie i są ponoć bardzo zrowe. :)



#47 lobo

lobo
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Wzrost:165
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wolna
  • Partner:Miłosz
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 05 lipiec 2017 - 13:20

Ja lubię ryby na grillu w sezonie letnim. Smakują pysznie i praktycznie. Zwłaszcza takie z surówką z warzyw prosto z ogródka. 



#48 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 274 postów

Napisano 15 luty 2018 - 10:05

Wczoraj się skusiłam na to risotto, nigdy mi do głowy nie przyszło, zeby zrobić coś takiego z ryba, zawsze kurczak, krewetki, warzywa czy grzyby. Fajny pomysł, zawsze to coś innego :)

Poza tym fajna stronka, widzę, że co miesiąc 3 osoby zgarniają tam fajką kasę za aktywność, muszę się zagłębić w temat :)







Podobne tematy Collapse

  Temat Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych