Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

odstawiam pigulki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
81 odpowiedzi w tym temacie

#1 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 11 stycznia 2008 - 16:39

czy któraś z Was zauważyła po odstawieniu tabletek bolesność w czasie miesiączki jak nigdy wcześniej? :-/

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#2 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 11 stycznia 2008 - 19:41

ja po odstawieniu tabletek baaardzo cierpiałam. zazwyczaj mnie nie boli za bardzo a wtedy i to kilka okresów po odstawce aż mnie skręcało. do tego miałam straszne krwotoki i rozregulował mi się okres.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#3 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 12 stycznia 2008 - 12:43

czy któraś z Was zauważyła po odstawieniu tabletek bolesność w czasie miesiączki jak nigdy wcześniej? :-/

Madzia a odstawilas juz?
Ja niestety tez tak mialam :-/ strasznie bolesne miesiaczki tzn. zawsze pierwszy dzien byl NAJGORSZY. Tabletki nie pomagaly, musialam sie meczyc. Teraz juz wszystko po malu zaczyna wracac do normy :-) przez ten czas kiedy odstawilam, pomalutku wyregulowal mi sie tak jak za dawnych czasow. znow okres dostaje na samym poczatku kazdego miesiaca i boli ale mniej choc przeciwbolowe i tak lykam...moze z przyzwyczajenia?
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#4 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 12 stycznia 2008 - 20:46

Madzia a odstawilas juz?

tak. i wczoraj dostałam pierwszą miesiączkę po odstawieniu. przyszła regularnie, ale skręcałam sie z bólu :-/ i nawet tabletka nie pomogła. dzisiaj już jest okej, choć zdecydowanie bardziej obfite krwawienie. ciekawe czy teraz co miesiąc tak będzie... <hmm></span>

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#5 nieznajomka

nieznajomka
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 20:34

Cześć dziewczyny ! Od pół roku przyjmuję tabletki Cilest i postanowilam zrobić przerwę.Czy to dobrze po tak krótkim czasie? Przerwa na około 2 miesiące(wciągu których chce dać odpowcząć wątrobie;)[/b]

scaliłam do antykoncepcji

#6 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 20:38

Cześć dziewczyny ! Od pół roku przyjmuję tabletki Cilest i postanowilam zrobić przerwę.Czy to dobrze po tak krótkim czasie? Przerwa na około 2 miesiące(wciągu których chce dać odpowcząć wątrobie;)[/b]

myślę, że przerwę możesz zrobić tylko po co?? <co></span> po pierwsze przygotuj si,e na to, że cykl sobie rozregulujesz, i będzie Ci się na przykład mocno opóźniał. Jeśli uważasz, że Twoja wątroba strasznie na tym cierpi to może zdecyduj się na antykoncepcję w plastrach? Głównym założeniem tych właśnie plastrów jest ochrona wątroby.

<ookk>

#7 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 20:51

nieznajomka, nie ma sensu robić przerwy po pół roku, ledwo organizm się przyzwyczaił do tabletek.
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#8 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 21:22

nieznajomka, zgadzam się z dziewczynami...ta przerwa po pół roku jest Ci zupełnie niepotrzebna... i bez sensu na dodatek - zanim organizm dojdzie do siebie minie parę miesięcy, rozregulowany cykl i jeszcze wpadkę zaliczysz...

Jeśli po pół roku brania pigułek tak bardzo boisz się o wątrobę, to proponuję wrócić do prezerwatyw - nie mają hormonów... ;-) <bezradny></span>
Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#9 fajna babka

fajna babka
  • Użytkownik
  • 3 964 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 21:55

nieznajomkamoim zdanie nie warto robić przerwy .... jesli boisz sie o wątrobę zrób testy na wątrobę (pobierają trochę krwi) kosztuje to ok 10 zł ... o nazwę i szczegóły zapytaj lekarza choćby rodzinnego :-)
a wynik potem mówi nam czy warto robić przerwę bo wątroba cierpi czyt też można brać dalej ..... ja biorę 5 rok cilest i miałam tylko krótkie przerwy i nie wspominam tego za dobrze wiec czym prędzej wracałam do tabletek bo miała strasznie rozregulowany okres .....

#10 loca18

loca18
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 27 września 2011 - 16:43

mam pytanie, czy branie tabletek antykoncepcyjnych mozna przerywac? tzn brałam od grudnia do czerwca, nie biore 3miesiące i znowu chce isc po tabletki. Czy można tak robić? czy to nie wpłynie jakos na moje hormony?

#11 Serafine

Serafine
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 27 września 2011 - 19:55

Ja po odstawieniu tabletek nie miałam aż takich dużych problemów, choć muszę przyznać, że rozregulował mi się okres, przez trzy miesiące miałam różne cykle, ale potem wszystko się ustabilizowało. I teraz, naprawdę widzę różnicę między okresem "przed" tabletkami, a "po". Jest teraz po prostu lżej.

#12 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 30 października 2011 - 23:59

mam pytanie, czy branie tabletek antykoncepcyjnych mozna przerywac? tzn brałam od grudnia do czerwca, nie biore 3miesiące i znowu chce isc po tabletki. Czy można tak robić? czy to nie wpłynie jakos na moje hormony?

wplynie negatywnie
nie robi sie takich krotkich przerw bo caly system hormonow sie rozwala

[ Dodano: 2011-10-31, 00:00 ]

Madzia a odstawilas juz?

tak. i wczoraj dostałam pierwszą miesiączkę po odstawieniu. przyszła regularnie, ale skręcałam sie z bólu :-/ i nawet tabletka nie pomogła. dzisiaj już jest okej, choć zdecydowanie bardziej obfite krwawienie. ciekawe czy teraz co miesiąc tak będzie... <hmm></span>

mozliwe, wszystko zalezy od tego jakie mialas okresy i jak dugo bralas tabletki

#13 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 31 października 2011 - 12:14

Mam mały problem, gdyż całkowicie zapomniałam o recepcie na antykoncepcje. A że tabletkę powinna przyjąć wczoraj wieczorem, czyli w niedziele, nie miałam jak skombinować sobie receptę. I teraz mam pytanie czy lepiej skoczyć dziś po receptę i przyjąć dzień później plus zabezpieczać się dodatkowo czy odczekać miesiąc i wziąć od kolejnej miesiączki?

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#14 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 31 października 2011 - 12:20

Katarzynka89, moim zdaniem powinnaś przyjąć pierwszą wersje czyli tą z dodatkowym zabezpieczeniem.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#15 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 31 października 2011 - 23:22

Tilia, i tak zrobiłam :-) A jak T przyjedzie będziemy zabezpieczać się dodatkowo.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#16 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 07 lipca 2012 - 12:01

planuję na dobre odstawić tabletki ale zastanawiam sie jakie mogą być skutki tego...

#17 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 07 lipca 2012 - 12:25

planuję na dobre odstawić tabletki ale zastanawiam sie jakie mogą być skutki tego...

Zależy od organizmu kobiety. Ja np z początku po odstawieniu przez pierwsze parę miesięcy miałam regularne miesiączki co do godziny, tylko poszłam do łazienki i czekałam aż nadejdzie <lol></span>
A jeśli chodzi o objawy to...hmmm... jak przestałam brać tabletki definitywnie to zaczęłam z czasem mieć bolesne miesiączki ale to naprawdę bolesne, głównie przez pierwsze 2 dni.

#18 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 07 lipca 2012 - 13:06

Anonimka, ja sie tego wlasnie boje ze bede miala bolesne miesiączki :/ bo na początku zanim zaczelam brac to bolalo jak cholera z tabletkami nie boli ... wiec sie tego boje no i boje sie o swoje piersi bo teraz są takie fajne... :)

#19 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 07 lipca 2012 - 17:13

krowka17 Twoja wola. Ja wolałam z tabletek zrezygnować bo już niejedna znajoma miała problemy z zajściem w ciąże jak długo tabletki brała, a co najmniej jedno dziecko chciałabym mieć. Tabletki brałam przez jakieś półtora roku ze względów zdrowotnych, a potem przez pół roku wiadomo jakich ;-) (zaczęłam je brać będąc dziewicą) ale już od jakichś 4 lat ich nie biorę, baaa nawet dłużej, ponad 4 lata i stwierdziłam, że już nigdy więcej. Nie żeby w trakcie było coś nie tak ale po prostu nie chcę. No chyba, że zajdzie konieczność to tak.

ja sie tego wlasnie boje ze bede miala bolesne miesiączki :/ bo na początku zanim zaczelam brac to bolalo jak cholera z tabletkami nie boli ...

Ale to jest ludzka/kobieca rzecz i to normalne, że może boleć, a przecież nie żałujesz chyba, że jesteś kobietą i taką Bóg nas stworzył ;-) Ja jakoś daję radę, wezmę jedną tabletkę przeciwbólową lub dwie i jakoś idzie wytrzymać. Ja uważam, że po co faszerować się tabletkami skoro można zabezpieczać się w inny sposób (prezerwatywy, NPR)

#20 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 07 lipca 2012 - 17:54

ja już biorę bardzo długo i mam już dość szczerze mówiąc...Wątrobę mam okropna zapewne bo wiecznie mnie brzuch boli itp .Przytyłam więc możliwe że schudnę i łatwiej będzie mi osiągnąć to czego chcę no ale martwią mnie piersi :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych