Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Jakie środki antykoncepcyjne stosujecie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
635 odpowiedzi w tym temacie

#381 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 lutego 2009 - 23:40

A mi się wydaje,że krople deszczu zrobiła przerwę w tabletkach i organizm sie rozregulował <bezradny></span>
ale test na wszelki wypadek lepiej zrobić...
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#382 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 22 lutego 2009 - 23:44

Ja jestem tak zakrecona ostatnio ze mam nadzieje ze nie zapomne zaczac tabletek we wtorek :roll:

#383 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 22 lutego 2009 - 23:47

Mirabelka to ustaw sobie przypomnienie w telefonie ;)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#384 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 09:21

Mirabelka to ustaw sobie przypomnienie w telefonie ;)

dokładnie

a jaśli chodzo o krople deszczu to zastanawia mnie fakt dlaczego zaczęłą brac tabletki skoro okresu nie dostała?

<ookk>

#385 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 09:28

Ja z moim W uzywamy jedynie prezerwatyw. Do tej pory nas nie zawiodly. Mam nadzieje ze nie zawioda. Staram sie rowniez obserwowac swoje cialo chociaz wiem ze to powinno byc bardzo hmmm idealnie robione. Mysle ze jesli z glowa sie wszystko robi to nie ma sie czego bac :) Gdyby mnie zawiodly gumy wcale bym sie nie martwila:)

#386 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 09:35

Tilia, na mnie to czasem i przypomnienie nie dziala <bezradny></span> Ale spoko, to juz jutro wiec poki co pamietam..

#387 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 10:10

Mirabelka__22, a tak na marginesie ja też zaczynam brać we wtorek :mrgreen:

<ookk>

#388 depre

depre
  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 11:55

krople deszczua przerwa miałą równy miesiąc?
Czesto sie zdarza że pierwszy cykl po odstawieniu pigułek się przedłuża znacznie i np krwawienie możemy dostać przykładowo w 41 dniu cyklu, co jest najzupełniej normalne i czym przejmować się nie należy. Po jakimś czasie to się reguluje.

Może poprostu za mało poczekałaś.

Robić miesiąc przerwe jest nieopłacalne, bo tylko się niepotrzebnie rozlegulowuje organizm.
Już nie panna a żona :*

#389 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 12:05

Czesto sie zdarza że pierwszy cykl po odstawieniu pigułek się przedłuża znacznie i np krwawienie możemy dostać przykładowo w 41 dniu cyklu, co jest najzupełniej normalne i czym przejmować się nie należy. Po jakimś czasie to się reguluje.

sama tego doświadczyłąm na własnej skórze, po odstawieniu pierwszy okres spóźnieł mi się trzy tygodnie a następny pieć!!

<ookk>

#390 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 19:08

Roxi, wiec przypomnij mi jutro.. :roll:

Minal tydzien a mam wrazenie jakbym ich z rok nie brala :-P Zreszta ostatnio nie sa potrzebne i w najblizszym czasie nie beda, ale szkoda przerywac..

#391 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 19:12

Mirabelka__22, kiedy ja brawilam tabletki nastawilam sobie w komorce ze kazdego dnia o 20:00 dzwonil mi budzik z przypomnieniem o tabletce i nigdy nie zapominalam bo nawet jak komorka jest rozladowana to budzik dzwoni ;-)

#392 Mirabelka__22

Mirabelka__22
  • Użytkownik
  • 8 754 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 19:16

Olciiia, niby tez mam, ale zawsze dzwonek wyciszony wiec tylko pyknie lub walne gdzies tel i nie widze przypomnienia.. <bezradny></span> Moze glupi @ sie skonczy wkoncu :evil:

#393 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 19:24

No dobra ale trzymajcie sie scislo tematu ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#394 krople deszczu

krople deszczu
  • Użytkownik
  • 122 postów

Napisano 25 lutego 2009 - 23:33

sorki laski ze nie odpisalam ,ale juz odpowiadam na wasze pytania:
Zaczelam nowe opakowanie ale to nei znaczy ze nie zrobilam testu bo zrobilam przed samym dniem rozpoczecia tabletek az dwa testy i nic mi nie wyszlo.Prawde mowiac moj facet byl lekko zawiedziony.Zrobilam sobie testy,bo balam sie brac nie wiedzac czy jestem czy nie.
Rozregulowal mi sie okres ,ale nie wiem czy z powodu tego ze bralam tyle czasu tabletki czy moze dlatego, ze byly rozne czynniki na to wplywajace, dwa loty samolotem i zmiana klimatu w ciagu jednego tygodnia,stres przed egzaminem,klotnie z moim Danielem i lekka depresja w pracy,przez co stracilam apetyt,dlatego po przemysleniach rozpoczelam opakowanie.Moj blad ze wogole je odstawilam .
:cry:
You float in my veins...

#395 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 25 marca 2009 - 22:05

Macie jakąś alternatywę dla tabletek anty? Muszę odstawić bo rozwaliły mi wątrobę i poszukuję jakiejś alternatywy. Żadne krążki hormonalne i plasterki raczej nie wchodzą w grę bo Miś nie jest do nich przekonany. A szukam czegoś ze zbliżoną skutecznością do tabsów...

#396 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 26 marca 2009 - 09:16

Alisekai, skoro nie chcesz krążków i plastrów to nic Ci nie poradzę. <bezradny></span>

<ookk>

#397 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 26 marca 2009 - 09:32

zgadzam sie z Roxi, moze prezerwatywa plus jakis srodek plemnikobojczy?
sa jeszcze zastrzyki hormonalne, ale ona zdrowe specjalnie nie sa. Reszta ma juz mniejsza skutecznosc.
Alisekai, czemu Twoj facet nie jest do plastrow ani krazkow przekonany? jak tabletki byly ok to plastry tez powinny byc, bo to ta sama terapia hormonalna tylko watroby Ci nie niszczy.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#398 Alisekai

Alisekai
  • Użytkownik
  • 2 027 postów

Napisano 26 marca 2009 - 09:37

Prezerwatywa byłaby ok, gdyby nie miał znieczulicy (kompletnie nic nie czuje). Do plastrów nie jest przekonany, bo mogą się odklejać, a do krążków, bo nie widzi mu się wsadzanie "tam" czegokolwiek. Szczerze mówiąc zastanawiałam się nad Depo Proverą, ale jak poczytałam ile to ma negatywnych opinii to mi mina zrzedła. I chyba jednak wyląduję na plastrach, mimo iż on jest do nich nieprzekonany. Wiecie może jakie ceny są tych plastrów?

#399 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 26 marca 2009 - 09:42

moze jakos przekonaj go do tych plastrow, one sa ok

ja musze sie wybrac chyba znowu po tabletki, bo ostatnio(2miesiace temu)je odstawilam i jak P.spal u mnie w pniedzialek to gumka nam pekla, ale sie bal, w sumie to mamy pecha, takie przypadki nie zdarzaja sie czesto i akurat padlo na nas :shock:
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#400 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 26 marca 2009 - 09:43

one sa duzo drozsze od tabletek z tego co ja wiem, ale nie chce podawac sumy, bo nie mam 100% pewnosci, wiem , ze jak ja nad nimi myslalam to cena byla spora
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...