Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Jakie środki antykoncepcyjne stosujecie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
635 odpowiedzi w tym temacie

#421 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 16:57

my także tylko tabletki... nie lubimy gumek :-P a tak jak WweronikaA, ufam tabletkom... :mrgreen:

i na final chłopak zaklada prezerwatywe,

to takie dziwne... przerywacie stosunek żeby założyć gumke... dla mnie to takie mechaniczne i moim zdaniem psuje nastrój... :-/
Dołączona grafika

#422 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 17:16

Dla mnie to dziwne,jesli zabezpieczacie sie poprzez tabletki,to po co jeszcze prezerwatywa. Jesli prawidlowo bierze sie tabletki,to przeciez juz jest wystarczajace zabezpieczenie.No chyba,ze idzie sie do lozka z nowo poznana osoba i sie nic o niej nie wie.

#423 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 18:16

dla mnie to takie mechaniczne i moim zdaniem psuje nastrój... :-/

dla mnie to normalne, wole się dobrze zebezpieczyć tym bardziej że dziecko to ostatnia rzecz jakiej bym teraz pragnęła

Jesli prawidlowo bierze sie tabletki,to przeciez juz jest wystarczajace zabezpieczenie.

żaden srodek antykoncepcyjny nie działa w 100%

No chyba,ze idzie sie do lozka z nowo poznana osoba i sie nic o niej nie wie.

miałam i mam jednego partnera jakbyś chciała wiedzieć :roll:

[ Dodano: 2009-12-21, 18:23 ]
poza tym jest jeszcze jeden powód dla którego wolę żeby on zakladał prezerwatywe-nie lubię jak po wszystkim nasienie ze mnie wycieka...

#424 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 18:30

Mloda,nie zarzucam Ci ze masz kilku partnerow,tylko tak ogolnie napisalam ze mozna sie podwojnie zabezpieczyc jak sie poznaje nowa osobe.A tak moim zdaniem przy prawidlowym stosowaniu antykoncepcji nie ma takiej potrzeby i jak sie ma stalego partnera.No ale to jest twoj wybor i twojej drugiej polowki. ;-)

#425 Lolka000

Lolka000
  • Użytkownik
  • 2 990 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 18:38

dla mnie to normalne, wole się dobrze zebezpieczyć tym bardziej że dziecko to ostatnia rzecz jakiej bym teraz pragnęła

no mi chodzi o "nienormalność" tego, że przerywacie stosunek... prezerwatywa ok i rozumem, tylko czemu nie użyjecie jej od początku stosunki... :?:
Dołączona grafika

#426 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 10:46

czemu nie użyjecie jej od początku stosunki... :?:

dlatego ż enie ma takiej potrzeby, gdybym zabezpieczała się tylko prezerwatywą to wiadomo że od początku do końca, a tak to służy ona nam po to aby on nie kończył we mnie, bo tego nie lubię...
i podkreślam że ie zawsze ją stosujemy,kiedy jestem pewna że wszystko oki z tabsami to nie, ale ja jako osoba roztrzepana zawsze coś pokręce, a że cierpie na ciążofobie to wole żeby on użyl prezerwatywy. tyle w tym temacie ;-)

#427 Carlaa_90

Carlaa_90
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 22 grudnia 2009 - 23:12

Zastanawiam się nad braniem tabletek, będę niedługo musiała wybrać się do ginekologa. :-D póki co - prezerwatywy.

#428 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 17:28

Prezerwatywy :mrgreen:

Jestem okropnie uprzedzona do pigułek. <bezradny></span>

#429 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 20:28

Jestem okropnie uprzedzona do pigułek. <bezradny></span>

Uprzedzona? Czemu?
A stosowałaś kiedyś ?
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#430 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 20:31

Uprzedzona?

moze sie naczytała , ze powoduja raka , albo bezplodnosć <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#431 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 20:49

Uprzedzona? Czemu?
A stosowałaś kiedyś ?

Nie i nie zamierzam.
Prezerwatywy są na razie ok. Wystarczają ;)

#432 nikus

nikus
  • Użytkownik
  • 3 355 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 21:12

Nie i nie zamierzam.

Ale to nie odp na pierwsze dwa pyt ;-)

Ja kiedys bralam pigulki (novinette) i nie moglabym nic zlego akurat o nich powiedziec ;-)

Obecnie "jedziemy" z mezem na prezerwytywach, ale jakos nie czuje sie (szczegolnie ja) z tym pewnie <bezradny></span> Boje sie jedynie pekniecia, choc zdazylo sie nam to jedynie raz 7lat temu :lol: I moze tego ze pozno zalozymy :roll:

Zanim zostałeś poczęty - pragnęłam Cie ,

zanim się urodziłeś - kochałam Cię ,

nim minęła pierwsza minuta Twojego życia -

byłam gotowa za Ciebie umrzeć... 

#433 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 21:18

Nie i nie zamierzam.

Ale jest jakiś konkretny powód? Czy tak, o!, bo się dużo złego o nich naczytałaś / nasłuchałaś?

Ja po takim czasie brania tabletek jakoś nie wyobrażam sobie przerzucić się na gumki :-| Strasznie mnie drażniły. Trzeba było robić jakieś przerwy, zapach ich mnie strasznie irytował. Nie, nie, nie. Jeśli nie będę zmuszona odstawić tabletek raczej do nich nie wrócę ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#434 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 21:22

Czy tak, o!, bo się dużo złego o nich naczytałaś / nasłuchałaś?

Właśnie tak. <bezradny></span> No nie chcę po prostu.

#435 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 21:25

U nas prezerwatywy, mierzenie temperatury i wykresiki, przerywany, albo nic- to wszystko w różnych kombinacjach. ;-)
Tylko że my nie mamy strachu przed ciążą i w zasadzie podchodzimy do tego na zasadzie, że jeśli zajdziemy w ciążę, to znaczy, że tak ma być i damy radę. ;-)

A wcześniej tabletki i byłam bardzo zadowolona. Kiedyś pewnie do nich wrócę.
Wisienkowa, nie chcesz to nie, nie ma co się zmuszać.
Sprawdzaj tylko zawsze źródła opinii o antykoncepcji hormonalnej. Większość tych negatywnych, to opinie katolickich przeciwników ( którzy, nie oszukujmy się, mają dość małą wiedzę medyczną).
To Wam ma pasować. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#436 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 22:06

My teraz stosujemy i prezerwatywy i tabletki jednocześnie. Skoro nie chcemy mieć dziecka na razie, to lepiej zabezpieczać się podwójnie. Zresztą odkąd stosujemy podwójne zabezpieczenie, to Misiek ma większy komfort psychiczny po prostu. Mi to w sumie bez różnicy, bo przy samych tabletkach też się czułam zabezpieczona.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#437 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 09:18

a mi się skończyły tabsy- jeżeli we wtorek nie złapię jakiegoś lekarza to będę miała przymusową przerwę i wtedy zostaną prezerwatywy- choć strasznie nie lubię, bo mam wtedy mniejsze doznania..

#438 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 08 grudnia 2012 - 14:50

W tym momencie nie biorę tabletek, bo jak zawsze poszłam do gin na ostatnią chwilę i okazało się, że ma urlop :-/ Mogłam iść do jakiegoś innego, ale stwierdziłam,że zrobię sobie przerwę i pójdę w przyszłym miesiącu...No i to była zła decyzja: seks w gumce jest mało satysfakcjonujący a do tego nie mam komfortu psychicznego, do którego przywykłam, jednym słowem spierdzieliłam sprawę.

#439 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 16:17

Wisienkowa, ja bralam tyle lat tabletki i jakos nic zlego mi sie nie dzieje :)

#440 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 16:26

Wisienkowa, ja bralam tyle lat tabletki i jakos nic zlego mi sie nie dzieje :)

Wcześnie zaczęłaś brać te tabletki,bez urazy,ale spojrzałam na Twój wiek w profilu. :-)

Ja brałam przez 7 lat i niestety musiałam pod regenerować wątrobę.Przyznam,że wcześniej podczas brania tabletek antykoncepcyjnych , żadnych leków non stop nie przyjmowałam.
U nas prezerwatywa,albo stosunek przerywany(w dni kiedy wiem,że mam niepłodne) ;-)

[ Dodano: 2012-12-08, 17:20 ]
Dodam,że stosunek przerywany to żadna antykoncepcja,ale w te dni wiem,że mam dni niepłodne.Na tyle na, ile znam swój cykl i reakcję organizmu. ;-)

[ Dodano: 2012-12-08, 17:22 ]
Już bliżej niż dalej do menopauzy :mrgreen: :mrgreen: ,ha,ha