niestety nie mogę się z tym zgodzić gdyż organizm musi się przystosować do nowego środka zmieniającego jego działanie. W ulotce przeczytać można że preparat działa już od pierwszej tabletki a także w ciągu 7 dniowej przerwy. Jednak ta sam ulotka mówi że jeśli normalnie braliśmy tabletki i któregoś dnia zapomnimy ją wziąć a minie więcej niż 36 h od ostatnie wziętej (albo był to już druga zapomniana przez nas tabletka w cyklu) należy przez 7 dni stosować dodatkowe środki zapobiegające ciąży. Pytałam o to jednego znajomego lekarza powiedział że trzeba odczekać ok tygodnia nim organizm się przestawi. Dalego radzę ostrożność i dodatkowe zabezpieczenie przynajmniej przez parę dni. Jeszcze jeden mały szczegół tabletki nie dają 100% pewności zawsze jest ryzyko dlatego powinniśmy być tego świadomi gdy decydujemy sie na współżycie.Już od 1 tabletki jesteś zabezpieczona na 100% więc niepotrzebne jest używanie prezerwatyw
Czy tabletki działają w pełni już od pierwszego dnia?
Rozpoczęty przez Celyneczka, 29 sie 2007 10:08
30 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 czerwca 2008 - 22:51
Napisano 26 czerwca 2008 - 23:48
A ja mówię i wiem to na penwo, ze jest się zabezpieczonym od PIERWSZEJ tabletki a tak jak ktoś tam wyzej pisze, ze przeciez w 1 dzien okresu(krwawienia z odstawienia) nie bedziesz wspolzyc wiec i tak powiedzmy min 3 tabletki wezmiesz. Nie ma sie co obawiac. Kazdy ginekolog mowi ze od 1 jestres zabezpieczna, jednakze nie ma 100% antykoncepcji, tzn jest
zero wspolzycia
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 27 czerwca 2008 - 11:43
no wiesz rożne są upodobani i dla jednych seks w trakcie okresu nie jest problemem... wiec lepiej przyjąć, że lepiej wziaść kilka a potem do łóżeczka....bo teoria, teoria a praktyka praktyką
Napisano 10 września 2008 - 02:49
Hey dziewczyny!
Po jakim upływie czasu brania tabletek uprawialyscie miłość "w pełni" ,czyli facet konczył w "was"?
I kiedy dokladnie rozpoczynają się dni plodne? okolo 9 dni po okresie?
Po jakim upływie czasu brania tabletek uprawialyscie miłość "w pełni" ,czyli facet konczył w "was"?
I kiedy dokladnie rozpoczynają się dni plodne? okolo 9 dni po okresie?
Napisano 10 września 2008 - 03:06
Mnie też gin poinformował, że po tygodniu od 1 tabletki można uprawiać seks,tak dla większego bezpieczeństwa:)
Napisano 10 września 2008 - 06:03
nieznajomka, cos zamieszalas w tych swoich wypowiedziach. Najpierw pytasz kiedy mozna juz bezpiecznie a pozniej piszesz, ze po tygodniu, bo ci lekarz tak powiedzial.
Zazwyczaj od pierwszej tabletki juz jestes zabezpieczona ale pierwsza bierzesz w pierwszy dzien okresu wiec chyba sie w okres nie kochasz ze swoim facetem
a po kilku dniach to juz smialo mozna...
cos nie rozumie twojego pytania.
Zazwyczaj od pierwszej tabletki juz jestes zabezpieczona ale pierwsza bierzesz w pierwszy dzien okresu wiec chyba sie w okres nie kochasz ze swoim facetem
nie ma reguly. cykl u kazdej z nas ma inna ilosc dni i to od tego zalezy kiedy zaczynaja sie dni plodne ale...nie bedziesz miala dni plodnych jak bierzesz antyI kiedy dokladnie rozpoczynają się dni plodne? okolo 9 dni po okresie?
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
Napisano 10 września 2008 - 19:59
No,ale czemu Ty się dermatologa nie spytałaś?Ja to jak idę do swojego dermatologa to zawsze zadaje mu wszystkie pytaniia jakie mnie tylko męczą i dzięki temu nie muszę się nad niczym zastanawiać