Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...
Zdjęcie

Skutki uboczne przyjmowania hormonów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
107 odpowiedzi w tym temacie

#81 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 września 2009 - 15:39

WerkaA ja nie miałam żadnych ubocznych po tabsach-jedynie parę kilo na plus także niewiem <bezradny></span>

#82 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 25 września 2009 - 15:39

a ja mniejszej ochoty nie mam hehe ale w końcu to tydzień biorę więc na razie i tak nie miałabym objawów pewnie :-P
A piersi wam urosły? :mrgreen: :-D

[ Dodano: 2009-09-25, 16:40 ]
mloda, w sumie to by mi się przydało...
ważę aktualnie 42 kg :cry:
dla mnie byłby to pozytywny skutek antykoncepcji ;)

#83 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 września 2009 - 15:40

A piersi wam urosły? :mrgreen: :-D

urosły tylko mi wszystko urosło jak już napisałam także nie bardzo się z tego cieszę :-/

#84 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 25 września 2009 - 15:47

mloda, rozumię ;)
Ale jednak ogólnie pozytywnie większość do tabletek jest nastawiona i nie narzeka na skutki uboczne ;-)

#85 Fonka

Fonka
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 25 września 2009 - 18:12

Kobitki, tak czytam i czytam i trochę się dziwię. Ja mam świetnego lekarza, normalny, na luzie i o wszystko go mogę wypytać. Biorę od kilku miesięcy tabletki (Cilest - ok.14zł/opakowanie). I z tego co wiem to "od tabletek się nie tyje. tyje się od jedzenia. Tabletki wywołują uczucie "pustości w żołądku, dlatego najlepiej je brać w porze wieczornej, przed godziną spania. A skutki uboczne? Przez pierwsze parę dni brania tabletek miałam mdłości ale nic po za tym :) No może trochę rzadziej mam ochotę na seks :) ale to podobno normalne.

#86 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 września 2009 - 18:45

Tabletki wywołują uczucie "pustości w żołądku, dlatego najlepiej je brać w porze wieczornej, przed godziną spania.

tak je własnie biorę

"od tabletek się nie tyje. tyje się od jedzenia.

nie zgodze się
jak zaczęłam brać tabletki antykonc. wcale nie jadłam wiecej niz normalnie a przytyłam ok 10 kg :!:

#87 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 25 września 2009 - 18:56

mloda, w sumie to by mi się przydało...
ważę aktualnie 42 kg
dla mnie byłby to pozytywny skutek antykoncepcji

moja kolezanka co tez była bardzo szczupła przytyła i to by jej nie przeszkadzało ale przytyła dosc szybko i miała rozstepy wszedzi anwet nałydkach <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#88 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 25 września 2009 - 20:54

ja biorę tabletkę przed spaniem właśnie :)
WweronikaA, mi urosły o jeden rozmiar :)

#89 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 26 września 2009 - 08:10

magdaaa podobno jeśli się smaruje np oliwką to rozstępy się nie robią (np w ciąży) więc i mi może się nie zrobią bo ja zamiast balsamu używam oliwki często ;)
a ja biorę o 15 ale bardzo często o 15 jest mój ostatni posiłek - obiad i już więcej przeważnie nie jadam.... chyba że gdzieś idziemy na jakieś "zdrowe jedzenie" :-P

#90 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 26 września 2009 - 10:34

WweronikaA, mnie się wydaje że tobie przytycie nie grozi :P więc jedz sobie spokojnie po tej 15 :)

ja sie zastanawiam co się stanie ze mną jak do 5 października nie wezmę tabletki ani jednej ... bo wtedy idę do ginekologa po inne... mogę źle się czuć albo coś?

#91 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 26 września 2009 - 10:36

ja sie zastanawiam co się stanie ze mną jak do 5 października nie wezmę tabletki ani jednej ... bo wtedy idę do ginekologa po inne... mogę źle się czuć albo coś?

Nie wydaje mi się, by to miało jakiś wpływ na Ciebie. Przestaniesz brać i być może nawet poczujesz się lepiej, jeśli masz jakieś skutki uboczne brania tabletek.

#92 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 26 września 2009 - 10:38

Elodi, właśnie chodzi o to że skutków ubocznych nie miałam ... więc teraz boję się o to że zacznę jakieś mieć.

#93 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 26 września 2009 - 10:41

właśnie chodzi o to że skutków ubocznych nie miałam ...

no to nie wiem, w czym problem. Skoro lek właściwie dopasowany, to i po odstwieniu go nie powinnaś mieć żadnych problemów. Tym bardziej, że Ty nie bierzesz ich długo...

#94 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 26 września 2009 - 10:46

Elodi, no biorę już jakieś 5 miesięcy ... to trochę długo :)
jeszcze dzisiaj zobaczę może ich jednak nie zmienię... albo jeszcze wezmę to jedno opakowanie a dopiero jak mi się skończy zacznę brać tamto nowe co mi lekarz przepisze... pomyślę jeszcze

#95 oliandas

oliandas
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 27 września 2009 - 10:25

Elodi, no biorę już jakieś 5 miesięcy ... to trochę długo :)
jeszcze dzisiaj zobaczę może ich jednak nie zmienię... albo jeszcze wezmę to jedno opakowanie a dopiero jak mi się skończy zacznę brać tamto nowe co mi lekarz przepisze... pomyślę jeszcze

A ja nie rozumiem dlaczego chcesz zmienić tabletki skoro na nie nie narzekasz?

#96 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 sierpnia 2011 - 06:32

A czy jest tutaj ktoś taki kto bierze tab podnad 5 lat ?
Dołączona grafika

#97 Medea

Medea
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 23:02

Ja brałam tabletki antykoncepcyjne przez ok. 5 lat. I muszę powiedzieć, że uratowały mnie przed bezpłodnościa.
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#98 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 07:18

A czy jest tutaj ktoś taki kto bierze tab podnad 5 la

ja też brałam tabletki ponad 5 lat...przy pierwszym opakowaniu Cilestu strasznie wymiotowałam , zamieniłam je na inne i było ok, żadnych skutków ubocznych- wręcz przeciwnie bo poprawiła mi się cera i przestały wypadać włosy i dodatkowo schudłam chyba ze 4 kg w ciągu pierwszych dwóch miesięcy brania. teraz się przerzuciłam na krążek dopochwowy po prostu z wygody <bezradny></span> i też nie narzekam :-)
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#99 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 31 sierpnia 2011 - 16:34

Ja brałam tabletki antykoncepcyjne przez ok. 5 lat. I muszę powiedzieć, że uratowały mnie przed bezpłodnościa.

nieźle, a mówi się , że tab. mogą doprowadzić do bezpłodności ..dlaczego to tak? i jakim to cudem ?

. teraz się przerzuciłam na krążek dopochwowy po prostu z wygody <bezradny></span> i też nie narzekam :-)

a na ile lat jest zakładany ? ile kosztuje ? trzeba wymieniać? bolesne jest zakładanie ? i czy ma taki sam wpływ jak tab. anty. ?
Dołączona grafika

#100 Medea

Medea
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 01 września 2011 - 10:02

nieźle, a mówi się , że tab. mogą doprowadzić do bezpłodności ..dlaczego to tak? i jakim to cudem ?

Choruję na policystyczne jajniki, a hormony w tabletkach antykoncepcyjnych hamują namnażanie się coraz to nowych pęcherzyków.
Dołączona grafika

Dołączona grafika