Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Małgorzata Dydek nie żyje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 27 maja 2011 - 08:03

Jedna z najlepszych koszykarek w historii Polski Małgorzata Dydek nie żyje. 37-letnia zawodniczka zmarła o godz. 0.30 czasu polskiego w szpitalu w Brisbane. Nie wiadomo, co było przyczyną śmierci.
19 maja Dydek miała atak serca, straciła przytomność w swoim domu w Brisbane, gdzie po zakończeniu kariery sportowej mieszkała z mężem i dwójką dzieci. Pierwsza próba wybudzenia byłej złotej medalistki ME, podjęta kilkanaście godzin po wypadku, nie powiodła się. Koszykarka miała arytmię serca.

- Małgosia odeszła od nas o godz. 5.30 czasu australijskiego. Do końca była przy niej mama, siostra Marta i mąż David. Małgosia nie była w stanie samodzielnie oddychać - powiedziała PAP jej siostra Katarzyna. - Bardzo proszę media o uszanowanie tej tragedii i o to, by nie naruszano naszej prywatności - zaapelowała.

W zeszłym tygodniu wydawało się, że stan "Margo" się poprawia. Koszykarka zaczęła bowiem częściowo samodzielnie oddychać.

Małgorzata Dydek mieszkała w Australii. Była matką 2 dzieci. Mistrzyni Europy z 1999 roku w momencie trafienia do szpitala była również w 3 miesiącu ciąży. "Margo" była czołową zawodniczką reprezentacji Polski, która w 1999 roku w Katowicach zdobyła mistrzostwo Europy. Grała z sukcesami w zawodowej lidze amerykańskiej WNBA i w Europie, między innymi w Hiszpanii i Rosji. Karierę zakończyła w 2008 roku. Miała 37 lat

Rodzina nie podjęła jeszcze decyzji, gdzie zostanie pochowana. Prawdopodobnie będzie to w Brisbane.

Smutne wieści :-(
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#2 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 27 maja 2011 - 08:25

Smutne gdy ktoś umiera... ale ja osobiście nawet o niej nigdy nie słyszałam...

[*]

#3 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 27 maja 2011 - 08:29

wielka zawodniczka . Czesc Jej pamieci . Zal rodziny :( . To cala kruchosc zycia - chodzi sie uczy , pracuje i nagle nie ma czlowieka

#4 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 27 maja 2011 - 08:54

[*]
bardzo to smutne... oczekiwali na nowe zycie a los zabrał dwoje jednocześnie :-(
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#5 motown25

motown25
  • Użytkownik
  • 142 postów

Napisano 27 maja 2011 - 10:10

Pamiętam ją jeszcze, kiedy grała w Polsce. Byłem na meczu jak przyjechała jej drużyna. Ze wszystkich zawodniczek najbardziej wyróżniała się wyglądem - jej 2,13m robiło wrażenie. Nie wiedziałem o jej problemach ze zdrowiem, w ogóle nie wiedziałem, że mieszkała w Australii. Ostatnie wieści o niej miałem za czasów gry w USA. Strasznie jej szkoda, tym bardziej, że była jeszcze młoda - tylko 33 lata - na dodatek oczekiwali dziecka. To prozaiczne, ale ludzie nie powinni umierać w takim wieku. Mimo tego, czego dokonała i co osiągnęła, miała jeszcze przed sobą całe życie.

#6 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 27 maja 2011 - 11:44

To prozaiczne, ale ludzie nie powinni umierać w takim wieku

... strasznie to smutne. Dopiero co czytałam że z nia lepiej, oddycha samodzielnie..a tu masz :-( dwoje dzieci osierociła.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#7 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 27 maja 2011 - 12:18

:shock: :shock:

A jakiś tydzień temu rozmawialiśmy na jej temat ze znajomymi.
Nawet nie wiedziałam, że miała atak serca.

Smutne strasznie są takie historie

:-(
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#8 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 27 maja 2011 - 12:40

Strasznie smutne. Los potrafi być przewrotny. Najgorsze jest to, ze miała jeszcze całe życie przed sobą - wychowywanie dzieci, miała urodzić kolejne... a teraz? :cry: :cry: :cry:
Nie potrafię myśleć o śmerci - szczególnie osób, które chciałoby sie rzec - mają tyle czasu jeszcze :-(

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#9 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 27 maja 2011 - 15:59

Co tu dużo mówić... smutek i żal :( . Wcześniej Arkadiusz Gołaś, Kamila Skolimowska, Agata Mróz, a teraz... Małgosia Dydek... wszyscy młodzi, całe życie przed Nimi było <placze></span>

Ech :( [*]

#10 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 maja 2011 - 21:30

rano mi kolezanka napisala , ze zmarła , przykre [*]

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko