Ćwiczenia na brzuch
Napisano 12 kwietnia 2011 - 12:46
Mam pytanie czy może ktoś zna jakieś ćwiczenia aby zrzucić brzuszek ale które można wykonywać w domu. z góry dziękuję za informacje Pozdrawiam:)
Napisano 12 kwietnia 2011 - 14:43
ruszajmy-sie-vt5221.htm
aerobiczna-6-weidera-vt677.htm
Napisano 12 kwietnia 2011 - 14:48
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 29 maja 2013 - 18:03
Napisano 20 lipca 2013 - 23:07
Całkowicie sie zgadzam, mamy lato każda z nas się brzuszkiem przejmuje. Ćwiczenia są ważne, ale dieta również. Czytam ostatnio sporo na temat diet jakby ktoś potrzebował linka do materiałów to chętnie się podzielęŻadne ćwiczenia nie pozwolą Ci schudnąć z brzucha. Nie wiem skąd to się wzięło że ludzie myślą zacznę ćwiczyć mięśnie brzucha i będę miała płaski brzuch. Nie ma czegoś takiego jak miejscowe spalanie tłuszczu tam gdzie się chce. Organizm spala tłuszcz z całego ciała równomiernie i nie da się tego zmienić ani schudnąć miejscowo tam gdzie się chce. Musisz zadbać o całokształt !
Napisano 22 lipca 2013 - 10:23
Napisano 27 lipca 2013 - 17:00
Napisano 01 sierpnia 2013 - 07:44
Napisano 02 sierpnia 2013 - 13:43
Napisano 01 lutego 2014 - 18:37
Co do cwieczen na brzuch znacie takie ktore mnie odciazaja kregoslup ?
robilam te z Mel i teraz pokutuje
Napisano 02 lutego 2014 - 22:18
Jak to się nie da? ćwicząc ciągle tą samą partię mięśni w końcu chyba ja wypracujemy :?
Napisano 04 lutego 2014 - 21:18
@magdaaaaa pozbyc troszke bez obciazania kregoslupa
bo jednak typowe brzuszki przynosza taki fekt ze kregoslup boli
bede wiec robic wszystke cwieczenia mel na brzuch poza tymi zwyklymi brzuszkami
Napisano 10 lutego 2014 - 13:44
Kręgosłup boli od ćwiczeń, dlatego, że nie masz tam zrobionych mięśni. Poza tym ilośc powtórzeń jest spora i w zasadzie nie jesteś w stanie wykonac prawidłowo technicznie tych ćwiczeń w takiej ilości. Jeśli chodzi o ćwiczenia mięśni brzucha, to podczas tych z mel b poproś kogoś, byś mogła je zastąpić i by Ci w tyym pomógł.
Ćwiczenie, które robiłam zamiast brzuszków było takie, że kładłam się jak do brzuszków, lecz z wyprostowanymi nogami, ktoś stawał tak, że miałam głowę między jego nogami i chwytałam go za kostki. W takiej pozycji przerzucałam nogi na jedną i drugą stronę. Mięśnie brzucha bardzo pracują i naprawdę jest to dobre ćwiczenie również na mięśnie poprzeczne brzucha ![]()
Napisano 10 lutego 2014 - 13:51
bo jednak typowe brzuszki przynosza taki fekt ze kregoslup boli
Moim zdaniem powinnas zmniejszyć ilość wykonywanych ćwiczeń(brzuszki) a bardziej popracować nad wzmocnieniem mięsni grzbietu.
@magdaaaaa pozbyc troszke bez obciazania kregoslupa
czyli ćwiczenia cardio jak najbardziej(biegi,podskoki,uklady choreograficzne)
Napisano 10 lutego 2014 - 19:17
znaczy nozyce ? bo wiem ze nozyce tez sa dobre
. W takiej pozycji przerzucałam nogi na jedną i drugą stronę.
jesli chodzi o cwiczenia z mel b na brzuch wykonuje tylko 3.
Wogole czeka mnie wizyta u lekarza u ktorego juz bylam kiedys ( mam problemy z kregoslupem odc piersiowy przede wszystkim ) to dopytam co moge a co nie
@viola przydalyby sie cwiczonka na kregoslup
Napisano 11 marca 2014 - 11:41
Czegóż ja nie robiłam,aby mój lekko sfałdowany brzuszek uzyskał piękny i płaski kształt??I biegałam , i dieta, i A6W, i d..., spektakularnych efektów nie ma...fałda jak jest tak jest...więc ją zaakceptowałam i teraz ćwiczę, i ruszam się dla ogólnego zdrowia i kondycji...o! ![]()
Użytkownik gogi edytował ten post 11 marca 2014 - 11:41
Napisano 07 kwietnia 2014 - 09:40
Zamiast A6W lepiej zrobić ABS II. Zdecydowanie mniej monotonne i tak nie obciąża krzyża.
Napisano 02 października 2014 - 10:48
biegaanie daje naj naj naaaajlepszy efekt:) działa na całe ciało