Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

nagi brzuch ciazowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
47 odpowiedzi w tym temacie

#1 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 14 maja 2010 - 08:10

Coraz więcej osób publicznych i nie tylko decyduje się na śmiałe pokazywanie brzuszka ciążowego.Wiem,że takie fotki wśród wielu osób wzbudzają wiele kontrowersji.Jakie jest wasze zdanie na ten temat.Ja przyznam szczerze,że nigdy publicznie przez obie ciąże nie pokazywałam brzucha,chociażby poprzez krótkie bluzeczki(jak wiele dziewczyn to robi).Jakoś krępowałoby mnie to.Wolałam moją ciążę pokazać poprzez fajną garderobę,typu sukienka.

#2 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 14 maja 2010 - 08:24

ja uważam że w pokazywaniu brzucha nie ma nic złego, wiecej, skoro kobieta cieszy sie, że jest w ciąży to dlaczego miałaby ukrywać ten fakt przed swiatem ??? A pmysł sesji z brzuszkiem jest wspaniały, i wychodzą z tego niejednokrotnie cudne zdjęcia, świetne pamiątki. zarówno dla przyszłej mamy, jak i potem dla dzieci ;-)

Załączone miniatury

• DSC_0171m.jpg
  • 6c27d61150a4db73.jpg
  • 1img_4932-2.jpg
  • 123948049056-w602.jpg
  • 123948044772-w602.jpg

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#3 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 14 maja 2010 - 08:29

takie fotki wśród wielu osób wzbudzają wiele kontrowersji

Mnie osobiście nie przeszkadza, gdy przyszłe mamusie robią sobie sesje zdjęciowe z okresu ciąży. Jeszcze kiedy wszystko jest ładnie dopracowane i fotograf się postara to jest to coś pięknego.
Za to co do ubioru niektórych kobiet w ciąży czyli właśnie krótkie bluzeczki, które ani trochę brzuszka nie zakrywają to nie podoba mi się to :-/ Wygląda to dla mnie nieestetycznie i niechlujnie po prostu. Sama chętnie eksponowałam brzuszek, ale wykorzystywałam do tego dłuższe, trochę przylegające do ciała bluzeczki, które ładnie go eksponowały ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#4 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 14 maja 2010 - 08:30

Tak się zastanowiłam i doszłam do wniosku,że to jest tak intymna sprawa,iż dotyczy tylko np.mojego męża i mnie.Owszem takie fotki na pamiątkę dla rodziny,ale już publicznie to troszkę nie smaczne.Nie przeczę,że kobieta w ciąży nie jest atrakcyjna,owszem jest bardzo sexowna,ale jednak pewne sprawy są zbyt osobiste.Po za tym nie wszyscy lubią oglądać nagie brzuszki ciążowe na ulicy,a jeszcze pokryte te rozstępami ,to nie apetyczne.(Mam na myśli te kuse ubranka).

#5 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 14 maja 2010 - 08:32

Jeśli chodzi o fotki, podobają mi się, gdy są subtelne, delikatne ;-) Wtedy ładnie mieć taką pamiątkę. Zaś jeżeli chodzi o codzienny ubiór, myślę, że noszenie bluzeczek odsłaniających brzuszek to lekka przesada. Nie wygląda to zbyt pozytywnie, tym bardziej, że teraz jest wybór tylu tunik, sukienek itp, które dyskretnie i pięknie eksponują ciąże ;-)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#6 ninagarcia

ninagarcia
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 14 maja 2010 - 09:02

Wiem,że takie fotki wśród wielu osób wzbudzają wiele kontrowersji.Jakie jest wasze zdanie na ten temat.

Pierwsze słyszę, żeby to było coś kontrowersyjnego... A niby dlaczeo miałoby być kontrowersyjne? ...bardziej bym się bała, że sobie ten brzuszek przeziębię ;)

#7 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 14 maja 2010 - 09:05

A niby dlaczeo miałoby być kontrowersyjne?

bo nie każdy lubi oglądać nagie brzuszki ciążowe,niektóre osoby taki widok odrzuca.

#8 ninagarcia

ninagarcia
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 14 maja 2010 - 09:17

A niby dlaczeo miałoby być kontrowersyjne?

bo nie każdy lubi oglądać nagie brzuszki ciążowe,niektóre osoby taki widok odrzuca.

ja uwazam ze to piekny widok

#9 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 maja 2010 - 09:24

dla mnie także w takiej sesji nie ma nic niewłaściwego, jak widać powyżej zdjęcia prezentują się przepięknie :-)
nie toleruje jedynie kobiet które chodzą w kusych bluzkach, bo mam wrażenie że nie dbają o dziecko w ten sposób :-|

że to jest tak intymna sprawa,iż dotyczy tylko np.mojego męża i mnie

hmm.. intymną sprawą jest może moment poczęcia a nie ciąża! viola mówisz to w taki sposób jakbyś z faktu ciąży chciała zrobić wielką tajemnicę;
czy jak byłaś w ciąży i ktoś cię zapytał o ten fakt, to reagowałaś:"to jest sprawa mojego męża i moja!"?- nie sądzę ;-)
na pewno zdarzało się że ktoś chciał twój brzuszek zobaczyć, pogłaskać i nie ma w tym nic zdrożnego :-)

#10 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 14 maja 2010 - 09:26

hmm.. intymną sprawą jest może moment poczęcia a nie ciąża! viola mówisz to w taki sposób jakbyś z faktu ciąży chciała zrobić wielką tajemnicę;
czy jak byłaś w ciąży i ktoś cię zapytał o ten fakt, to reagowałaś:"to jest sprawa mojego męża i moja!"?- nie sądzę ;-)

Chodzi mi o publiczne pokazywanie brzusia niczym Claudia Schiffer na fotce.Ona to robi pewnie dla wielkich pieniążków,jak sądzę.

#11 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 14 maja 2010 - 09:38

Ona to robi pewnie dla wielkich pieniążków,jak sądzę.

pewnie, choc pierwsze zdjecia tego typu były właśnie robione dla przełamywania glupiego myślenia typu "ciąża jest brzydka, i deformuje ciało, nalezy się jej wstydzic" .
I moim zdanie duzo dobrego sie stało przez takie sesje w gazetach ;-)
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#12 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 14 maja 2010 - 09:45

Chodzi mi o publiczne pokazywanie brzusia niczym Claudia Schiffer na fotce.Ona to robi pewnie dla wielkich pieniążków,jak sądzę.

owszem, ale ja również nie widze w tym nic złego, ja gdybym była sławna tez bym nie odmówiła sobie takiego zdjęcia na okładce, przegięciem moim zdaniem było by np sprzedaż zdjęć z porodu, czy nawet filmu.. to dla mnie było by kontrowersyjne.

#13 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 14 maja 2010 - 09:57

Akty ciazowe uwielbiam. Sesje do czasopism sprawa prywatna, i nie bede oceniac. Kazdy robi to na co ma ochote i z czym sie dobrze czuje.

Sama mam duzo zdjec z brzuszkiem, czesto wrzucalam na forum tutaj i na sasiednie. Nie mialam oporow, poza jednym, nagim ale w efekcie stwierdzilam ze nie nie ukazuje ono nic poza rosnacym brzuszkiem i kawalkiem odslonietej piersi. Na widok publiczny w krotkich bluzeczkach brzucha nie wystawialam, bo po pierwsze byl to okres zimowy, po drugie nie chcialabym. Ale fotki, ktore robilam na pamiatke, co kilka tygodni, mam w bluzkach jednego i tego samego kroju, dlatego ze tak zaczelam i chcialam widziec roznice jak rosnie : )) no a pozniej sila rzeczy, brzuszek spod nich wystawal, fotki sa na forum, nie uslyszalam ani jednego zlego slowa ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#14 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 14 maja 2010 - 10:08

ja nie mam nic do gwiazd któe pokazuja w prasie sesje z brzuszkiem , rozumiem tez kobiety , które na pamiatke robia sobie takie sesje . co do tego czy to jest intymne no to wadomo widac wiec nie jest intymne z czasem , co do glaskania to słyszałam kedys opinie psychologa ze wiele kobiet tego nie lubi i jak ktos bez pytania je dotykaw brzuch to im sie to nie podoba, zainteresowanie , troske mozna inaczej okazac.
Natomiast jak wiekszosc Was nie lubie golego ciazoawego brzucha , jest tyl slicznych sukienek, tunik , sweterków i innych fajnych ciuszków ze mozan fajnie go pokazac lub ukryc i slicznie wyglądac.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#15 seli19

seli19
  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 14 maja 2010 - 10:11

Gdyby jakiś profesjonalny fotograf zaproponował mi sesje zdj z brzuszkiem to zgodziłabym się bez zastanowienia, fajnie byłoby mieć taką pamiątkę z okresu ciąży i nawet namówiłabym meża żeby też w niej uczestniczył:) gwiazdy robią to raczej dla kasy gdy jakaś celebrytka jest w ciąży to zawsze jest w okół niej duzo zamieszania, choć może nie wszystkie robią to dla kasy:) generalnie nie razi mnie to, ale zdj z porodu bym nie udostępniłą nikomu! to przesada jest wogóle uważm że ten moment nie powinien być filmowany ani fotografowany, gdy mamy już dzieciątko na piersiach czy brzuszku to tak ale moment porodu nie!

#16 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 14 maja 2010 - 10:16

Również nie widze nic złego w robieniu zdjęć brzuszka, byle pokazać rodzinie czy najbliższym, ale jednak publikowanie takich zdjęć do gazety, którą mają oglądać miliony? Jak się nie krępuje, niech wychodzi, ja bym się na to nie odważyła ;) A druga sprawa to koszenie grubej kasy za sam fakt bycia w ciąży- dla mnie to trochę nienormalne.

#17 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 14 maja 2010 - 14:05

Sam fakt robienia zdjęcia ok
Jest to tez mila pamiątka na pozniej le chodzenia na co dzien w bluzce odsaniającej brzuch do mnie nie przemawia
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#18 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 14 maja 2010 - 14:22

Uwazam ze "akty", zdjecia (jak kto woli to nazwac) kobiet w ciazy sa poprostu PIEKNE :)
Nie widze powodow do wstydu, ukrywania ciazy itp. Uwazam jednak ze sa granice smaku ktorych ja osobiscie bym nie przekroczyla. Ale zdjecia takie sa napewno ogromna pamiatka dla rodzicow jak i potem samego dziecka. Chetnie zdecydowalabym sie na taka sesje.
Co do krotkich bluzeczek, to mysle ze to lekka przesada. W zaciszu domowym jak najbardziej tak ale publicznie mysle ze nie. Nie chodzi mi o to ze nie wypada itp raczej o to ze ja zle bym sie czula (tak podejrzewam), zreszta jest tyle fajnych (nie)ciazowych bluzek ktore bardzo ladnie podkreslaja brzuszek.
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#19 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 15 maja 2010 - 07:54

chyba mam zdanie podobne do większości z Was :D
nie przeszkadzają mi takie fotografie, ba nawet niektóre są po prostu przepiękne :)
jeśli kobieta nie czuje się skrępowana by pozować nago lub pół nago do nich to super - będzie miała wspaniała pamiątkę <ookk></span>

znając samą siebie to pewnie krępowałoby mnie pozowanie do zdjęć gdzie widać dużo mojego nagiego ciała <jezorek11></span> chyba, że robiłby je np mój partner czy osoba mi zaufana

jeśli chodzi o publikowanie takich zdjęć w czasopismach to również mi one nie przeszkadzają - bo jeśli nie krępuje to i nie zawadza danej kobiecie to dlaczego mnie ma przeszkadzać? :) jeśli zdjęcia są ładnie zrobione, przez profesjonalistów to aż miło popatrzeć jak kobietka cieszy się z rosnącego w niej nowego życia :D to cudowne

natomiast noszenie celowo zbyt krótkich bluzek jest dla mnie nie do przyjęcia <bezradny></span> uważam, że wygląda to nieestetycznie i tak gdyby kobieta nie dbała o swoją garderobę i nie przygotowała się do ciąży... nie zmieniła na ten okres ubrań tylko cały czas nosiła swoje stare :-?
ja rozumiem, że można nie mieć pieniążków na ciążowe ciuszki, które nieraz bywają bardzo drogie jednak jest wiele alternatyw do wyboru - tuniki, zwiewne bluzeczki itp

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#20 Chain

Chain
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 06 czerwca 2010 - 18:53

Chyba pionierką w robieniu sesji z brzuszkiem była Demi Moore,prawda? Małą taką naprawdę piękne zdjęcie na okładce Vanity Fair. Czemu niby ciężarne kobiety nie miałaby robić sobie sesji? Przecież wiele kobiet właśnie podczas ciąży "pięknieje" :-)