Gdy facet posuwa się za daleko....
Napisano 15 września 2007 - 15:41
Napisano 16 września 2007 - 11:37
Napisano 17 września 2007 - 09:03
Napisano 20 września 2007 - 12:46
Podam taki przykład - między chłopakiem i dziewczyną od dawna nie jest najlepiej, żyją w tzw toksycznym związku. Pewnego razu znowu kłócą się bardzo poważnie a jemu nagle zachciewa się z nią kochać. Ona nie chce i odmawia lecz on coraz bardziej nalega. W końcu mówi, że i tak to zrobią czy ona tego chce czy nie. Zaczyna się do niej dobierać choć ona wyraźnie się temu sprzeciwia. Oboje się ze sobą szarpią, on stosuje wobec niej siłe aby mu nie mogła przeszkodzić. Cała akcja wygląda jak gwałt. Ona płacze, prosi by tego nie robił, jest cała przez niego zablokowana toteż już nic więcej nie może zdziałać. On za to wyprawia z nią co tylko chce. I jak się można domyślić nie jest delikatny.
Taka sytuacja zdarzyła się naprawde.
I bardzo mnie zastanawia czy można powiedzieć, że chłopak zgwałcił swoją dziewczynę.. - tzn. wiem że można na pewno, ale czy akurat także w tym wypadku?
Napisano 20 września 2007 - 12:50
Napisano 20 września 2007 - 12:50
A jak myślicie dziewczynki, czy mozna powiedzieć że własny chłopak zgwałcił, czy też raczej fakt iż on jest naszym facetem wyklucza takie określenie?
Podam taki przykład - między chłopakiem i dziewczyną od dawna nie jest najlepiej, żyją w tzw toksycznym związku. Pewnego razu znowu kłócą się bardzo poważnie a jemu nagle zachciewa się z nią kochać. Ona nie chce i odmawia lecz on coraz bardziej nalega. W końcu mówi, że i tak to zrobią czy ona tego chce czy nie. Zaczyna się do niej dobierać choć ona wyraźnie się temu sprzeciwia. Oboje się ze sobą szarpią, on stosuje wobec niej siłe aby mu nie mogła przeszkodzić. Cała akcja wygląda jak gwałt. Ona płacze, prosi by tego nie robił, jest cała przez niego zablokowana toteż już nic więcej nie może zdziałać. On za to wyprawia z nią co tylko chce. I jak się można domyślić nie jest delikatny.
I bardzo mnie zastanawia czy można powiedzieć, że chłopak zgwałcił swoją dziewczynę.. - tzn. wiem że można na pewno, ale czy akurat także w tym wypadku?
Oczywiście, że to jest gwałt. To, że ona jest jego dziewczyną nie upoważnia go do odbycia z nią stosunku bez jej zgody. W małżeństwie również możemy mówić o gwałcie, jeżeli mąż siłą odbywa stosunek z żoną.
Napisano 20 września 2007 - 17:48
Guest_Kociak_*
Napisano 20 września 2007 - 21:12
Napisano 20 września 2007 - 21:28
Guest_niki_*
Napisano 21 września 2007 - 10:10
Napisano 21 września 2007 - 10:40
Napisano 21 września 2007 - 12:04
Ta dziewczyna jest w dalszym ciągu z tym chłopakiem. Co więcej usprawiedliwia go, że przecież on jest jej facetem więc z tego względu trochę prawa do takiego czynu miał. No i wynaczyła mu, a czy wy byście coś takiego wybaczyły?
Napisano 21 września 2007 - 12:10
Napisano 21 września 2007 - 12:29
Napisano 21 września 2007 - 18:24
oczywiście, że można tak powiedzieć!
Gwałt to zmuszanie do seksu lub innych pieszczot. Nawet jeśli się jest z kimś i ten ktoś to wymusza.. no bo, ja wiem.. jestem z chłopakiem to uprawiam seks. ale ja też muszę mieć na to ochotę!
a ten koleś to zwyczajny gwałciciel...
Napisano 27 września 2007 - 23:04
Dziadek - ojciec - brat. To chyba przekazywane jest w genach, niestety.
Mój były mnie bił. Ciężko mi było uwolnić się od niego, bo był kompletnym psychopatą. Dlatego teraz, nawet gdy M. ledwo podniesie na mnie głos, wspomnienia wracają, a ja zaczynam się bać. Pomimo, że mam pewność, że On nigdy mnie nie skrzywdzi. To zupełnie nie w jego stylu.
Napisano 29 września 2007 - 20:52
Napisano 29 września 2007 - 20:57
Napisano 29 września 2007 - 22:36
Napisano 02 października 2007 - 07:20