Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Solarium

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
437 odpowiedzi w tym temacie

#341 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 09 marca 2010 - 22:44

na opaleniźnie się świat nie kończy, są ważniejsze rzeczy w życiu :roll: wcale nie mam zamiaru przestać nabijać się z ludzi (nie ograniczam się tylko do kobiet, bo i faceci lubią nadużywać solarium), którzy w środku zimy wyglądają jakby właśnie wrócili z przynajmniej miesięcznego wylegiwania się na plaży. to jest śmieszne i sztuczne.

a opalenizna tej dziewczyny na prawde wygląda komicznie (pomijając resztę "dziubków ";-) ) dekolt owszem, ma sympatyczny kolor, ale nogi ... <umieraam></span> z naturalnym kolorem mają tyle wspólnego co ja z kleopatrą ... i to jest przedmiotem kpin i żartów ... przesada i sztuczność, bo sama opalenizna, delikatna, jest jak najbardziej ok ... i latem ... zimą jednak wolę być naturalnie biała niż przypominać tą dziewczynę :roll:

zazdrościć? prosze cie :roll: nie widzę w tej dziewczynie nic czego mogłabym jej zazdrościć, a na pewno nie spieczonej skóry :roll:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#342 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 09 marca 2010 - 22:50

Sama nie chciałabym być opalona jak ta dziewczyna, opalenizna jest dla mnie po prostu za mocna, aczkolwiek powodu do śmiechu tu nie widzę ;) Wydaje mi się, że niektóre wytwory solarium wyglądają znacznie gorzej. Póki co dziewczyna może się pochwalić jędrną skórą, ale jeśli to efekt solarium to nie wróże jej nic dobrego za kilka lat ;)

nie no sorry lepiej nałożyć kg pudru jak to pewnie na co dzień większość z was robi, a szyje biale

Chyba nie posądasz nas o taki brak profesjonalizmu? :> Poza tym podejrzewam, że osoby, które nie są zwolenniczkami efektu solarium, nie nakładają na siebie warstw podkładków, które taki sam efekt dają :roll: A co do tej większości z nas- jeśli guzik wiesz, to nie mów, głupkowate teksty sobie pdoaruj.

a same im w głębi duszy zazdrościcie...

buhaha.. nie rozśmieszaj mnie... czego mam im zazdrościć? Że za chwilę będą pomarszczone z piegami i może rakiem w niedalekiej przyszłości? Że są uzaleznione od solary, ale wg nich "nie przesadzają"? Dziękuje, nauka biologii uświadomiła mi, ze mam się trzymać od tego z daleka.

#343 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 10 marca 2010 - 09:16

ja nie uważam by była opalona za mocno. wygląda normalnie.
nie wiem z czego się tu śmiać <bezradny></span>
rozumiem ze dla tych z was które maja jasna karnacje to może być przesada ale ja tu przesady nie widzę ;-)

#344 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 10 marca 2010 - 09:19

same im w głębi duszy zazdrościcie...

Wierz mi kochana,nie mam czego zazdrościć.Przesadna opalenizna wygląda nie naturalnie i śmiesznie.Po za tym wolę się chawalić zdrową skórą nie pokrytą przedwczesnymi zmarszczkami,co znacznie przyśpiesza pojawienie się ich po przez nadmierne opalanie.
Owszem lubię się opalać,ale na słoneczku i z umiarem.Na pewno nie na taką spalona frytkę. ;-)

#345 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 10 marca 2010 - 11:55

Przesadna opalenizna wygląda nie naturalnie i śmiesznie.

też tak uważam ale napisałam że opalenizna w umiarkowanym stopniu jest ładna a taka już przesadzona nie... trzeba znać umiar :) a moim zdaniem ona nie przesadziła
lekka opalenizna wygląda super i kobieta nawet lepiej się czuje w swoim ciele :)

#346 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 10 marca 2010 - 12:07

Pani moderator:

głupkowate teksty sobie pdoaruj.

co to ma znaczyć ? ?

regulamin mówi, ze:

Każdy użytkownik ma prawo do wyrażania swoich opinii

;-)

i będe bronic krówki teraz, bo konkretnie sie wypowiedziała..
choć ja sama nie popieram solarium,
krówki wypowiedz jest konkretna z jej podejsciem do tego tematu...

wystarczy pojechać w gorące klimaty na południe Europy i po dwóch tygodniach przebywania na pełnym słońcu w pełni lata, uzywając odpowiednich kosmetyków do pielegnacji ciała z faktorami ochrony słonecznej dla UVB i UVA i tak samo sie wróci opalonym...

ja nie zazdroszcze wizty na solarium, ale zazdrosze opalenizny z południowych krajów..
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#347 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 10 marca 2010 - 12:53

uwazam,ze opalone cialo jest ladne,ale bez przesady.Zbyt mocna opalenizna na twarzy postarza.Inaczej mocna opalenizna prezentuje sie na brunetkach a inaczej na naturalnych blondynkach czy rudych.Wole sloneczko prawdziwe niz solarium.Do tego strasznie sie mecze w tej trumnie :-x Nie udalo mi sie nigd wytrzymac wiecej niz 4 minuty.Teraz juz wlasciwie w ogóle nie kozystam z solarium,bo zdaje sobie sprawe ze to szkodzi.
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#348 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 10 marca 2010 - 21:51

jesli chodzi o dziewczynę na tym zdięciu to dla mnie też juz przesadziła :-P widać, że jest to sztuczne i ja też zawsze śmieję się z takich dziewczyn ale co fakt to fakt są duuuuużo gorsze okazy :mrgreen: latem można troszkę bardziej ale też bez przesady... aaaha i wątpie żeby była gdzieś na jakiejśc wycieczce czy coś, że taka opalona jest od razu widać, że to solarium słoneczna opalenizna nie jest taka równiusieńka :-P no ale jak kto lubi :-D
szczęście ma smak truskawek :D :D

#349 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 10 marca 2010 - 21:58

Jeeeeeeny, strasznie przyeżywacie tą dziewczyne. :roll:

Dla mnie nie ma tu nic okrutnego, przesadzonego... Wystarczy poczytać trochę ten (?) temat. Cenionka chba nawet tutaj pisała jak wróciła skądś z opalenizną i wszyscy się jej pytali czy to solarium.

wystarczy pojechać w gorące klimaty na południe Europy i po dwóch tygodniach przebywania na pełnym słońcu w pełni lata, uzywając odpowiednich kosmetyków do pielegnacji ciała z faktorami ochrony słonecznej dla UVB i UVA i tak samo sie wróci opalonym...

ooo ! ;-) ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#350 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 11 marca 2010 - 08:08

Dobra,jedni lubia mocna opalenizne inni delikatna i niech tak zostanie, a czy pochodzi z solarium czy slonca,to chyba nie ma znaczenia.Nigdy nikomu nie zazdroscilam opalenizny,bo co za problem kupic karnet na solarium?Ja mieszkam nad morzm.Mam niedaleko na plaze,ale mimo wszystko nie opalam sie na calego,bo sie sobie nie podobam taka brazowa,wydaje mi sie,ze taka opalenizna dodaje mi lat. ;-)
Dołączona grafika

#351 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 marca 2010 - 20:47

ostatnio w porannym programie mowili o solariach. kontrolowano w zeszłym roku w Warszawie solaria i okazało sie ze kazde miało przekroczone normy , ani jednego wsrod skontrolowanych gdzie było by ok :shock:
kobietka sie wypowiadała ze są takie gdzie łapma "praży" bardziej nz słońce w Australi razy pięc :shock: i ktos mi powie ze te "marcheweczki" to tak jakby z cieplych krajów wrocily to miałyby podobna opalenizne :-)
takie informacje tylko mnie utwierdzaja w przekonaniu ze ja poczekam na nasze sloneczko <sun></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#352 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 23 marca 2010 - 21:40

kontrolowano w zeszłym roku w Warszawie solaria i okazało sie ze kazde miało przekroczone normy , ani jednego wsrod skontrolowanych gdzie było by ok :shock:

Z tego wynika,że strach korzystać z takich łóżek opalających.Można sobie niezła krzywdę zrobić.Nie ma jak naturalne słoneczko i umiar. <sun></span>

#353 Wróżka

Wróżka
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 24 marca 2010 - 11:07

Dokladnie opalanie tak, ale z rozsadkiem :), ja tez zdecydowanie jestem za naturalnymi promykami sloneczka <sun></span>

#354 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 25 marca 2010 - 09:36

Tydzien temu poznalam fajna babke.Zadbana i w ogóle,ladnie opalona.Myslalam,ze ma kolo 50-tki,a okazalo sie,ze 39.To efkt solarium.Poprostu postarzala sie kobieta jak cholera.Mówila,ze od 15 lat regularnie 1-2 razy w tygodniu biega sie opalac.Gdyby miala te 50 lat powiedzialabym ok.,ale ona ma 11 lat mniej. :shock:
Dołączona grafika

#355 katrinka37

katrinka37
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 19:32

Sama chodzę do solarium ale tylko przed sezonem ze dwa trzy razy aby lekko złapać kolor. Ale nie więcej. Jak widzę te suche pomarańcze na ulicy to nie wiem czy się uśmiechnąć pod nosem czy przejść obojętnie.

#356 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 19:44

suche pomarańcze

dobre okreslenie <umieraam></span>

Mnie jakos nigdy nie ciagneło do solarium , moze dlatego ze nigdy nie lubiłam być opalona , teraz to na słoneczku sobie lubie polezec ale nie koniecznie aby skóra zmieniła kolor , ale lubie to ciepelko od sloneczka ;-)
No jak sie juz opale to bardziej mi sie ten kolor opalenizny podoba niz po solarium.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#357 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 10:28

moze dlatego ze nigdy nie lubiłam być opalona

ohoho przepraszam ale jak to przeczytałam to aż nie mogę się powstrzymać ze śmiechu <umieraam></span>
1 widzę , słyszę ... itp żeby kobieta nie lubiła choć w jakimś średnim stopniu być opalona... taka bladość , biel aż rażąca czasami jak widzę na ulicy jest brzydka.. okropna wręcz...
jak skóra jest opalona to ładniej kobieta wygląda ,ładniej ciuchy wyglądają wtedy też na niej ... wszystko o wiele lepiej się prezentuje.

suche pomarańcze

fakt że dziewczyny przesadzają z solarium że mają 20lat a ich skóra 40...
trzeba umieć z umiarem korzystać i z głową z solarium.
ja chodze na solarium chętnie , relaksuje się przy tym też .byłam 2 razy ostatnio i dzisiaj idę znów bo chce ładnie wyglądać , jest coraz cieplej coraz mniej ciuchów się na siebie wkłada więc trzeba wyglądać .

#358 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 11:51

aż nie mogę się powstrzymać ze śmiechu <umieraam></span>

nie bardzo rozumiem co cię tak rozśmieszyło? :roll: nie każdy musi lubić smażyć się. niektórzy wolą mieć zdrową skórę niż brązową :roll: i przede wszystkim opalona nie zawsze równa się ładna, weź na to poprawkę.

biel aż rażąca czasami jak widzę na ulicy jest brzydka.. okropna wręcz...

to jest twoje, bardzo subiektywne odczucie.

:roll:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#359 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 12:02

1 widzę , słyszę ... itp żeby kobieta nie lubiła choć w jakimś średnim stopniu być opalona..

Ja także nie przepadam za opalenizną,wyrosłam z tego i wolę mieć zdrową nie pomarszczoną skórę.Jasną i zadbaną bez żadnych przebarwień słonecznych.

relaksuje się przy tym też

Znam nieco lepsze formy relaksu,ale co kto lubi. <bezradny></span>

#360 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 14:18

jest coraz cieplej coraz mniej ciuchów się na siebie wkłada więc trzeba wyglądać .

:shock:

moim zdaniem szkoda kasy na chodzenie teraz na solarium, niedługo a wręcz juz można wygrzewać sie na słonku do woli lub w wolnym czasie, a jak ktoś nagle wyskoczy opalony odrazu widać że to efekt sztucznego opalania :-P
większość ludzi jest równo blada po zimie wiec ktoś blady nie bardzo sie teraz wyróżnia z tłumu a nie o to chodzi chyba żeby sie podporządkować większości <bezradny></span>
poza tym solarium takie tanie na dobrą sprawe tez nie jest :roll: a po razie nie widać nic, jak we wszystkim zauważalna jest regularność, wolałabym za tą 'dyche' iść na cole czy cokolwiek innego:-P (takie moje zdanie ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych